Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Martijn (Ryan Phillippe) chtěl v Maroku pomáhat podvýživeným dětem. Místo toho se ocitl v rukou teroristů, kteří ho vystavují brutálnímu týrání. S vědomím téměř nevyhnutelné smrti se mladý muž pouští do pomyslné šachové partie s únoscem Ahmatem (Laurence Fishburne), protože informace o pozadí únosu mu mohou zachránit život. Aspoň si to myslí. V provizorním vězení si postupně začíná uvědomovat, že v jeho zajetí nehrála žádnou roli náhoda, ale že se stal obětí pečlivě připravené akce. Kdo a proč ho unesl? Za odpovědi na tyto otázky platí tento talentovaný klavírista velmi vysokou cenu – vlastní prsty. Zaplatí nakonec i cenu nejvyšší? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (70)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Chytře pojatá šachová partie dvou silných osobností se mírně otřásá v základech díky jistým nelogickým změnám tempa, které občas filmem problesknou. Nicméně jisté okamžiky jsou velmi sugestivní, herecké výkony na úrovni a nitky pravdy jsou celkem schopně rozplétány, nemluvě o zajímavém, leč přeci jen odhadnutelném finále. A rozhodně to má myšlenku! ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Všechny svoje prsty, schováme si v hrsti. Spočítáme je hned, jedna, dvě, tři, čtyři, pět. Na sledování velice nevhodný, protože špatný film. Psychologický thriller bez špetky psychologie pouze úporně potí, co se dá, ze situace: sympatický mladý Evropan je vyslýchán brutálním Maročanem. Žádná atmosféra, žádný zájem o život hlavního hrdiny a aktuální počet jeho prstů na ruce. Nepříjemná nuda. 40% Zajímavé komentáře: kwoky, Merggie ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Problém tohoto snímku je, že se ho neujal žádný kvalitní režisér, protože jeho potenciál není moc velký. Přesto dokázali autoři sehnat Laurence Fushburnea a Ryana Phillippeho, aby rozehráli drsné se tvářící "politický" thriller. Vše jde z kopce, každý koho jsme ve filmu viděli se po chvíli zdá být nějakým špiónem nebo agentem nějaké teroristické buňky. Nikdo neví kdo je tady dobrý, kdo je tady zlý. Hlavní postava se bojí a jediné co mu po něm zatím chce jeho únosce je, aby hrál šachy. O hodinu později má hlavní hrdina o něco méně prstů a únosci mají co chtěli. Co vůbec chtěli a proč to zrovna odnesl tento mladý chlapec co se snažil jet do Maroka pomoci? Kdyby dokázal aspoň tyto otázky film zodpovědět pořádně a s jistou dávkou nápaditosti, ale vy se dočkáte pouze obyčejných postupů, které vám po chvilce budou předem jasné a film celý skončí stejně rychle jako začal a jemně vyšumí do prázdna. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

!!! Možný spoiler!!! Tajemný klavírista se na cestě „pomáhat“ do Maroka, ocitnul s páskou na očích „v zajetí teroru“. Začíná šachová partie, mezi únoscem a uneseným, hra otázek a odpovědí, lží a pravd. Každý mat (špatná odpověď) bolí ..... „Ta logika má, ale díry“ a k téhle větě se připojuji i já. Celý příběh je trochu přitažený za vlasy, ale zajímavé ..... to tedy je! Nikdo totiž není tím, kým se zdá být a nic není tím, čím se zdá být. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Dobře vygradovanej thriller s až překvapivě dobrýma hereckýma výkonama. Od Fishbournea sem to sice čekal, ale celkem mile mě překvapil Ryan Phillippe. Bohužel je to na muj vkus celý takový moc zamotaný a ještě k tomu s nejasným koncem, ale jinak jsou výslechy, potažmo mučení fakt dobře odvedný ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Rozhodně zajímavý film, který stojí za zhlédnutí. Jednoduchý příběh až skoro dává připomenout časy prvního Saw, kdy se skoro nehneme z jedné místnosti, jenže tady jde o něco úplně jiného. Scénář je velmi jednoduchý, ale dádá všem hercům veliký prostor a ti ho náležitě využívají, hlavně Laurence Fishburne - a jeho přízvuk - je úžasný, ale pochválit je třeba i Ryana Phillippa, který na tak těžkou roli působí velmi věrohodně. Pět prstů je tu symbolem pěti vzpomínek, stejně tak šachy jsou tu spíše jako ukázkou toho, že se nehrají mezi hrdiny, ale zejména mezi tvůrci a divákem. Dobře podaná pointa dokáže zaujmout i přesto, že její případné odhalení není nijak těžké. Průměrný konstrukt na který se ale možná ještě někdy povídám znovu. Realičnost příběhu jsem neřešil, nepřipadalo mi to až tak nepravděpodné... ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Nič, nič, bohapusté nič. Zmes psychologického nátlaku v obyčajnom thrilleri neveštila od začiatku nič dobrého a keby som film neodpísal hneď v úvode a pozeral by som naň s menšou nechuťou, možno by bol dojem lepší. Takto dávam pár percent len za nenaťahovanie minút a pár nepríjemných momentov. 45%. ()

kyselina 

všechny recenze uživatele

Neskutečná americká věc každým coulem, podle scénáře, který Hollywood točí už 50 let, nicméně dobře obsazená Fishburnem a Phillippem. USA vždy vítězí...emigrujme tam... ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 7/10 Hudba 6/10 Efekty 7/10/// +dobře rozehrané herecké party, napětí a atmosféra -v zásadě nic výrazného, snad jen složitější děj, někdo se v něm může ztrácet, ale to není můj případ./// Ty jo, další makačka na mozek, je vidět jaké si Ryan Phillipe vybírá filmy. Tím si mě moc nezíská. Ovšem tady docela exceluje a je radost se na něj dívat. Laurence Fishbourne to vůbec nekazí, je docela přesvědčiví. Řekl bych, že v tomto případě byl natočen velmi inteligentní thriller, který dost zásadně může nejednoho diváka překvapit. Prozrazovat ale nic nebudu. Musíte na to příjit sami, potom budete spokojeni a pokud na to nepříjdete, je dost možný, že se u filmu budete nudit. Určitě tedy záleží na úhlu pohledu./// Celkem 70%/// ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Film hraje s divákem chytrou šachovou partii. Ten neprokoukne lest tak snadno a v závěru pěkně prohraje a aniž bych prozradil závěrečnou pointu, stejně ji hned tak neodhadnete. Ryan Phillippe v rukou teroristů svým autentickým výkonem ukazuje, jak je nedoceněným hercem a stále se mu nedaří proniknout do vyšší ligy. Laurence Fishburne jako charismatický únosce rovněž zaslouží pochvalu. A tak se divák stane třetím v téhle hře a pozoruje dokud ho film dokonale nezmate a v závěru mu dá pomyslný mat. Zakončení hry možná trochu nefér, ale byli jste varováni. Film si nedělal žádné velké ambice a nedostal se do rukou žádného známého režiséra a je znát, že až tak zkušeně a s přehledem si film nevede. 60% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Škoda, že tento premýšľavý, inteligentný triler nemal väčšiu podporu štúdia, aby sa mohol dostať do širokej distribúcie. Malkin rozohráva hru na kočku a myš (nič originálnejšie ma nenapadlo), kde sme v napätí, čo sa stane o minútu. Na záver nám pripraví veľké prekvapenie, ktoré nie je samoúčelné a filmu dodáva nový, hlbší rozmer. Film sa tak stane navyše kontroverzným. Film, stojaci predovšetkým na hereckých výkonoch ústrednej dvojice. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Snímek bych si užil mnohem víc, kdyby mi některé místní komentáře nenaznačily rozuzlení zápletky a ten od uživatele Michaell úplně neproflák celou pointu! Pěkně děkuju!!! ()

Jenda 

všechny recenze uživatele

Místy nudný a místy napínavější film s naprosto průhlednou zápletkou, jak jen může hollywoodská zápletka být. Navíc Ryan Phillippe mi po většinu filmu (Za úsek od unešení po první prstík, jemu čest) připadá naprosto nepřesvědčivě. Jakoby to byl jiný člověk. Jen si jen říkám jak moc je asi pro američana obtížné hrát, že neumí pořádně anglicky... ()

Reklama

Reklama