Reklama

Reklama

S vůní mastixu a vanilky

(TV film)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Lubomír Lipský vždy toužil po vážných a dramatických rolích, ale ironie hereckého osudu to zařídila jinak. Když se stal legendárním dědou Potůčkem, bylo mu teprve sedmatřicet. Po prknech, která znamenají svět, se Lipský pohyboval díky mamince již v prenatálním stavu. Nebylo proto divu, že mu divadlo učarovalo na celý život. Spolu s mladším bratrem Oldřichem, později známým filmovým režisérem, se rozhodli po úspěšných pelhřimovských ochotnických začátcích dobýt Prahu. Hned po válce stáli u zrodu tolik úspěšného Divadla satiry na Malé Straně. Bohužel bylo po pár letech zrušeno, doba mu nepřála. Kromě fotografií a hezkých vzpomínek po něm nezbylo nic. Naopak naštěstí pro nás se dochovaly Lipského filmy. A televizní pořady nebo jeho Charleyova teta z Divadla ABC, která se na léta stala normou, jak tuto roli interpretovat. Herecká tvorba pana Lipského, to je půlstoletí českého divadla, filmu, televize a také rozhlasu. Portrétní dokument režisérky Aleny Činčerové z roku 2006 je poctou tomuto okouzlujícímu člověku a nezaměnitelnému herci. (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

otík 

všechny recenze uživatele

Příjemně natočený dokument, ve kterém Lubomír Lipský vzpomíná na svůj život od narození až po svůj zralý věk. Toto vzpomínání je proloženo pár záznamy jeho filmů, divadelních představení a dalších pořadů. Kvalitní záležitost. Hudební režie: Josef Spal ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Bohužel mi to přišlo tkaové zbytečně ponuré, což je veliká škoda, když Lubomír Lipský byl vždy taková veselá kopa. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Lubomír Lipský je jedním z těch, kteří se dnes už nerodí. Komik, nezapomenutelná a nezaměnitelná osobnost. Herec, který si dokázal utahovat sám ze sebe a který působil vždy optimisticky. A jak ukazuje dokument, za každé situace v životě se takovým snaží opravdu být. Evidentně je to pohodář a nejspíš každý si vybaví alespoň jednu roli, díky které mu tento utkvěl v paměti. Všimněte si, že i na své horší okamžiky vzpomíná s úsměvem a tím se značně liší od mnohých svých kolegů, leckdy i současníků. ()

Reklama

Reklama