Reklama

Reklama

Dotkni se ohně

  • Francie Au nom de la liberté (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh o sabotáži, korupci a vraždění v Jižní Africe za dob apartheidu. Držitel Ceny Akademie Tim Robbins (Tajemná řeka, Vykoupení z věznice Shawshank) a Derek Luke (Příběh Antwona Fishera, Glory Road) se představují v hlavních rolích napínavého thrilleru natočeného podle skutečných událostí. Uprostřed země v plamenech, ve které proti sobě stojí dvě znepřátelené kultury, žije osamělý muž, kterého okolnosti dohánějí k tomu, aby povstal a bojoval za sebe, svou rodinu a svůj lid. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (38)

tom88 

všechny recenze uživatele

Trocha som sklamaný, pretože som čakal niečo silnejšie aj keď je to pekná dráma podľa skutočnej udalosti. Nie je to zle natočené, no niečo mi tam dosť vadilo. Neplynulo mi to tak ako som si predstavoval. Herecky si to udržuje úroveň, no od Tima Robbinsa som čakal viac. Chvíľami to bolo mierne zmetené. U mňa je to pekný priemer. 60% ()

samuelsson 

všechny recenze uživatele

Catch a Fire je príbeh o utláčaní, segregácií a hrdinstve. Kus africkej kultúry je tu odhalený v podobe piesní, ktoré tvoria aj podstatnú „dejovú“ časť filmu. Napr. keď černosi pochovávajú padlých bojovníkov, paralelne s tým biely dostávajú medaily. Začiatok vyzerá ako idylka (černošská rodina je bohatá, majú prácu, sú šťastní), pritom viete, že niečo sa musí stať, že to takto nemôže ostať, čo vás drží v neustálom napätí. Počas celého filmu sa zobrazujú 2 uhly pohľadu na jeden problém (napr. už spomínaný pohreb). Catch a Fire je dobrý film, pokiaľ sa chcete dozvedieť niečo viac o segregácií, nie v podobe dokumentu, ale strhujúceho príbehu. ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Tim Robbins - (Nic Vos) +++ Derek Luke - (Patrick Chamusso) +++ Bonnie Henna - (Precious Chamusso) +++ Mncedisi Shabangu - (Zuko) +++ Hudba: Philip Miller +++ Na produkcii filmu sa podielal aj Sydney Pollack +++++++++++++ Reziser Phillip Noyce asi rad nataca filmy s politickym pozadim, ako napriklad VYSOKA HRA PATRIOTOV alebo pokracovanie JASNE NEBEZPECENSTVO obe s Harrisonom Fordom, ale okrem toho rad nataca dramy a thrillery. Aj v tomto filme je nepravom podozrivy African z teroristickeho utoku, ktoreho chce Tim Robbins donutit, aby sa priznal z utokov, ktore nespachal a prave to ho dovedie k myslienke bojovat proti vtedajsiemu rezimu v Juznej Afrike. Film podla skutocnosti si udrzal dobre napätie a mal aj dobru hudbu, ale nieco mi tam chybalo k tomu, aby som mu dal az 4 hviezdicky. Od Phillipa Noycea som cakal trosku viac...........09.07.2008 ()

D_Cooper 

všechny recenze uživatele

Tim Robbins opět ve výborném filmu s prostředí občanských nepokojů v Africe. Mladý afričan s obstojnou prací a pozicí se dostává do problému s důvodů teroristických útoků v "jeho" továrně. Při snahách američanů najít viníky se vyřádí na jeho rodině a proto se mění jeho politické myšlení. Zajímavé je i to, že film je natočen podle skutečných událostí a dokonce je i záběr na opravdového muže, kterého ve filmu hraje Derek Luke. Povedlo se to. ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Snimek s intenzivni atmosferou, uhrancive tonovanymi scenami, podrtzenymi vynikajicim soundtrackem - jednou mrazivym, podruhe africky pritulnym. Promyslena kompozice scen, stridajici zabery rasoveho utlaku s laskovne uklidnujicimi, smirlive narativnimi i akcne napinavymi. Mene slov a vice prostoru pro obraz a hudebni podklad tyto dojmy umocnuje, ovsem presto se nelze zbavit pachuti, ze velmi slibne naslapnuty pribeh vlastne az tak uzasny neni a prechod z peripetie do katatarze "vysvetlujice-osvetove", se tak trochu nezdaril. I presto, poselstvi ve finale ma svoji hloubku a celkove Dotkni se ohne zanecha v divakovi dojem. V nekom silnejsi, v onom slabsi, ale zanecha. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Postava Nick Vos, kterou hraje Tim Robbins, je založena na několika postavách, které se podílely na událostech zobrazených ve filmu. (Cheeker)
  • Natáčení probíhalo v Jižní Africe. (Terva)
  • Pracovným označením filmu bol názov Hotstuff. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama