Reklama

Reklama

Cesta bojovníka

  • Kanada Pathfinder (více)
Trailer

Obsahy(1)

Indiánská žena najde k smrti vyděšeného malého chlapce. Je to potomek nájezdníků ze severu, kteří vybíjejí indiánskou rasu a indiáni je nazývají Dračí lidé. Žena vezme chlapce do své vesnice a rada starších nakonec rozhodne, že chlapce, kterému začali říkat Duch, přijmou mezi sebe. Duch vyroste v silného muže, ale když má zasednout k ohni s ostatními bojovníky, je vyzván, aby nejprve zjistil, kdo opravdu je. Duch se tedy vydá do džungle. Když zaslechne útočné troubení, rozběhne se zpátky do vesnice. Tam zjistí, že všichni z jeho vesnice jsou mrtví, a sám se dá do boje s nájezdníky, z něhož se dostane se zraněním. Duch se schová v jeskyni, kde ho najde indián Stopař se svými lidmi. Duch jim řekne, aby hned odešli, ale oni ho vezmou k sobě. Když se Duch zotaví, vysvětlí Stopařovi, že musí vzít svůj lid a jít pryč, neboť Dračí lidé brzy přijdou do vesnice. Duch se vydá Dračím lidem naproti a je odhodlaný jich co nejvíc zabít, než přijde sám o život. Ze Stopařova kmene se k Duchovi přidá němý indián, který se ukáže jako zdatný pomocník. Duch ví, že sám nemá šanci, a tak líčí různé pasti, které mu pomáhají postupně likvidovat bandu Dračích lidí. Duch s němým indiánem se na noc ukryjí v jedné jeskyni, kam za nimi dorazí i Stopařova dcera Starfire. I ona jim pak pomáhá s líčením pastí; ve třech hodně Dračích lidí dostanou, ale když na ně nachystají velkou past, přijdou indiánští bojovníci. Ti nemají tušení o strategii Duchova boje, vrhnou se na Dračí lidi útokem, a tak skončí v obří pasti sami. Stopař, Starfire a Duch jsou pronásledováni a nakonec polapeni. Vůdce Dračích lidí po nich chce ukázat, kde je další indiánská vesnice. Poté, co zabijí Stopaře a Starfire hrozí useknutí ruky, Duch svolí, že je k indiánům dovede. Starfire se zlobí, ale pak pochopí, že Duch je sice povede k vesnici, ale velmi nebezpečnou cestou, a doufá, že ji mnoho Dračích lidí nepřežije... (TV Prima)

(více)

Recenze (314)

POMO 

všechny recenze uživatele

Akcia natoľko neprehľadná, že nevidíte čo sa v nej deje a kdo koho zlikvidoval zistíte až podľa toho, kto odchádza z boja živý. V časoch poetických a prehľadných bitiek a lá 300 je taký handicap neospravidlniteľný, obzvlášť pri filme, ktorý stavia predovšetkým na akcii. A rozprávanie príbehu a práca s postavami je pre Marcusa Nispela takisto španielskou dedinou. Čo vlastne tento tvorca vie? V tomto prípade iba zahaliť filmove plátno do emocionálne plochej temnoty. Príšerný film podľa scenára na inteligenčnej úrovni najhorších videoherných adaptácií, ktorý úplne pochovávajú záverečné cliffhangerovské scény, pripomínajúce filmárske postupy Eda Wooda (dlhé zábery na padajúcu lavínu, vzaté bohvie odkiaľ). Po dlhšom váhaní musím klesnúť na 1*. Toto nepatrí do kín. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Tak predovšetkým: Nenudil som sa a nebolo to až tak zle natočené, ako tu niektorí tvrdia (možno v kine na veľkom plátne to bol väčší bordel, na DVD som sa v bojových scénach celkom slušne orientoval). Ale dobrý film to tiež nie je. Príbeh skoro nulový, Urban nevýrazný. Tú komiksovosť poňatia Vikingov (predovšetkým charakterovo) som proste neprehryzol, škandinávski moreplavci rozhodne neboli takíto tupí vyhladzovači. Ich mimózne kostýmy som nejako vstrebal, pretože som tiež ako Nispel fanúšikom výtvarníka Franka Frazettu, ktorého štýlom bol poznačený prakticky každý záber filmu. Tým chcem povedať, že tú šerosvitovú vizuálnu stránku žeriem. Tak či onak, pôvodný nórsky Pathfinder (nedávno som ho videl) bol neporovnateľne lepší film. ()

Isherwood odpad!

všechny recenze uživatele

Pozitiva končí u námětu, který je docela fajn ( ale jen tak mimochodem ukradený literárnímu klasiku J. F. Cooperovi). Zbytek je mixem retardované bezradnosti jak scénáristy (půl strany hlavní osa, cca 10 replik hlavního hrdiny a hrstka příšerných dialogů), tak režiséra, který by si měl nechat vysvětlit, že není temnota jako temnota a odkolorovaný filtr, společně s chaotickým střihem a neustále hrozivě dunící hudbou nejsou zrovna in. Pathfinderovi chybí charisma (Karl Urban je znuděný, ne drsný), nadhled (mramoru se zde nasere opravdu hodně) a hlavně koule. V celé této šarádě zaujmou možná tak úvodní titulky a atmosféricky relativně dobře zvládnutý prolog. V současnosti zřejmě nejhorší vysokorozpočtový blockbuster, který lze v distribuci najít. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Víceméně jsem nečekal žádný zázrak. Jako první mě uzemnil plakát, který jsem tenkrát viděl ve Village Cinemas na Černém mostě a doufal v parádní jízdu. Ten plakát vypadal a vypadá fakt nádherně. Jenže pouhý plakát neznamená zhola nic. Maximálně naznačuje to, že tento film je dosti efektivní záležitostí, které podlamuje kolena dost příšerný stříh a roztodivná dosti temná krajina, která sice vypadá zajímavě, ale na druhou stranu dosti nudně. Stejně jako celý tento film. Příběh nemá na nějaký zvrat, ani na nějaké obdivuhodné epické rozšíření historických reálií a hudba se rozezní až na samotném konci, což by k filmu takovéhoto formátu nemělo chybět. Co se zkazit může se zkazilo, nevím co bych k tomu dodat více. --- Kdo jsi, maličký? - Mládě divochů. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $45miliónovTržby USA $10,232,081Tržby Celosvetovo $30,822,861Tržby za predaj DVD v USA $27,356,328 //počet predaných kusov 1,604,034║ Marcus Nispel sa v jeho plnej neschopnosti vyprávať príbeh, ktorý tento film takmer ani nemá, úplne stratil v pasívnej nevýraznosti scén, kde ani tie bojové súboje nič moc nedajú. Doslova dej príde ako šablónový vícuc z Barbara Conana. /25%/ ()

imf 

všechny recenze uživatele

Zbrklý a zoufale nepřehledný pokus o nového Barbara Conana. Karl Urban se snaží, ale vypadá spíš jako rocková mánička, než protřelý bojovník a Nispelovo neustále nutkání sypat do obrazu tuny filtrů a stříhat jako smyslů zbavený, dokonale ničí práci kaskadérů, choreografů a všech ostatních profesí. Ambice by tu byly, snaha taky, ale ten talent... ten talent někdo ztratil po cestě. Zoufalá nuda při které platí, že kdo uteče, vyhraje. (30%) ()

Marigold odpad!

všechny recenze uživatele

Norové jako banda okovaných predátorů, hipísáčtí indoši a Kárl Urban se svlečený do půl těla projíždí pod majestátními horskými štíty. Už tam chybí jen starej Homolka s obouruční sekerou, který chválí panorámata. Nispel je žabař, který umí lekat všemi způsoby, především pak naprostou amatérštinou. Nekoukatelná hovadina. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nepochopím, proč tenhle film někdo dokázal odsouhlasit a nechat natočit. Šance, že se lidé zblázní a půjdou do kin na film o jednom vikingovy, co se stal indiánem a rozhodl se je chránit před svými druhy, je mizivá. Komerční potenciál, ať Karla Urbana nebo Marcuse Nispela, je v dnešní době také nízký, takže tu byla tak 90%šance, že film propadne a vydělá pár dollarů od milovníků starých pohádek s vikingy. Neříkám, že jde o film špatný, ale rozhodně poměrně zbytečný, který přichází v době kdy nemůže uspět. Nemá potřebné tempo a přes snahu Marcuse Nispela to dohánět tajemnými pohledy do lesů, v kterých sluneční paprsek dělá až moc hezké obrazy, nestačí na průměr. Karl Urban mi nevadí, ale ve filmu hraje postavu, která je podobná Rambovi, až na to že místo nože a mnoha neznalých válečníků, proti němu stojí hromada obrovských a silně vyzbrojených vikingů, kteří by jednou ranou malého wikingského indiána rozpůlili. Co na to on? Běhá po lese polonahý, i když všichni mají velké kožešiny a sám se postaví armádě, kterou postupně vyvražďuje. Přesto film má hodně slabých míst a na konci působí jako báje, kterou si od té doby vyprávějí indianské děti. Vizuálně je z filmu cítit maximálně Marcus Nispel, ale nedostává prostor ke svým kouzlům. Film se odehrává prakticky pouze v horách nebo na svazích. Všude je sníh, stromy a jeskyně. To je vše s čím Nispel mohl pracovat a nedivím se, že nedokázal žádné velké zázraky. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Jonathan Elias: 1. Opening Credits [1:28] ,2. The Discovery [2:02] ,3. Remembering [2:28] ,4. Sanctuary [1:54] ,5. Haunted [3:03] ,6. Starfire [1:39] ,7. Vikings Attack [3:12] ,8. The Aftermath [1:44] ,9. Ghosts Fight Begins [2:45] ,10. First Kill [3:47] ,11. Eye For An Eye [1:55] ,12. Cave Surprise [2:01] ,13. Healing Ceremony [2:44] ,14. Moving On [2:32] ,15. Quick Kills [4:55] ,16. Cave Maze [3:34] ,17. The Last Stand [2:18] ,18. Pathfinders Destiny [2:38] ,19. Ice Lake [2:00] ,20. Vikings Ascent [1:19] ,21. Mountainside Battle [4:16] ,22. Gunnars Fury [2:12] ,23. Prophecy Fulfilled [5:39], ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Žijú a umierajú mečom. Majú to v krvi.“ Čakal som horšie. Príjemne brutálna zimno-jarná horská masakra, obohatená hŕstkou dobrých nápadov (finálne lano), pár známymi „ksichtami“ (Clancy Brown z HIGHLANDERA a Russell Means z POSLEDNÉHO MOHYKÁNA – CESTA BOJOVNÍKA oba filmy sčasti pripomína, plus PREDÁTORA, APOCALYPTO, VIKINGOV alebo o rok mladších VIKINGOV II s Caviezelom) a nesympatickým Karlom Urbanom v titulnej úlohe. Jedná sa o Nispelovu prípravu na CONANA – je to úplne to isté (odvážnemu mladíkovi cudzinci zmasakrujú lesnú rodnú dedinku a zvyšok drsnej snímky je o krvavej pomste v tvrdej divočine). Bohužiaľ, podstatná časť akcie sa odohráva v neprehľadnej tme a dĺžka (hodina 40) tiež nie je nič neúnavné (na taký jednoduchý scenár). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

V podstate jsem dostal to, co sem cekal, jednoduchouckej pribeh se smesnejma dialogama, kterejch tu je ale minimum a hezkou, spravne krvavou akci. Navic lokace jsou fakt uchvatny, pri bitkach neni nouze o useknuty koncetiny a to vse v zeleno-hnedo-cernobilym odstinu, jiny barvy se tu snad ani nenachazej, ale me to k tomuhle druhu filmu presne sedlo. Ale pak tu jsou i naky ty zapory. Celej film je krapet stereotypni, hlavni hrdina je sice slusnej herec, ale zase nema moc charisma nebo svalu, hudby tu je malo a nic moc a oba narody jsou vykresleny dost stroze. Vikingove jako ohromny zabijaci, ktery rozsekaj cokoliv na hadry, ale na druhou stranu, kdyz maj slusnyho protivnika, tak nic moc nezvladaj. A indiani jako totalne vymasteny vagusove, co nemaj sanci preprat ani vetev, natoz vikinga a ktery klidne vsichni najednou chcipnou. Skoda, ze tu neni vic bitek a lepsi hudba, pak by to bylo na vic, takle jen dobry 3*. Tak po druhym skouknuti rozsireny verze hvezdicku pridavam, mozna to bylo nizsim ocekavanim, ale tentokrat me to bavilo o poznani vic. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Proroctví: "Až uvidíte film tak špatný, že si nudou rozdrásáte kůži na tvářích, vstoupíte do kultu Odvážných a stanete se samotnými potomky náčelníka Marcuse "Kozí mozek" Nispela..." Jako řeknu Vám, tohle se jen tak nevidí. Film postavený na akci sice akci obsahuje, ale není možné jí spatřit. Schválně, co je tohle?? Šmik, šmik, šmik, šmik, šmik. Ne, není to švadlena v plné polní, ale práce zdejšího střihače. Tohle si přeneste do jakékoliv akční scény ve filmu a připojte strašné kamerové nájezdy na detaily. A pokračujeme dál. Děj je nesoudržný, lokace se střídají často bez zjevného smyslu, do toho poletuje umělý sníh, že občas není vidět vůbec nic. A když už je tolik sněhu, dáme si jednu pořádně krvavou bobovačku po stezce plné nerovností a skokánků. Pak jsme zase chvíli v jeskyni, kde se indiáni modlí k medvědovi. Následuje vykrádačka Rambovy bezchybné lesní rošády, zde okořeněná smrtelnými dovětky. Ale pořád je to strašná nuda, protože v soubojích je nemožné identifikovat co je strom, co meč, co bojovník a co skála. Jestli se dostanete k závěrečné scéně v horách, osobně Vám dojdu potřást rukou. Karl Urban je úplně mimo, Ralfu Moellerovi je vidět jenom půlka obličeje a režisér Marcus "Kozí mozek" Nispel teď vaří žrádlo v útulku pro zběhlé psy. Hrůza. 30% 45 miliónů dolarů(rozpočet)/30 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Oscar Wilde kdysi poznamenal, že ač byli Vikingové pravděpodobně první Evropané, kteří se dostali do Ameriky, měli dost vkusu na to, aby ji zase rychle opustili. Po Cestě bojovníka bych si dovolila oponovat. To nebylo kvůli Americe, ale z děsu, že pokud se v ní zdrží déle, poskytnou tím záminku k natočení většího počtu slátanin jako je tento svérázný způsob řešení imigračních problémů, vymyšlený, patentovaný a v praxi prováděný Kájou Urbanovic. Kterýžto způsob je ve výsledku zdravotně závadný nejen pro Vikingy, ale i pro diváky, protože zběsilost střihu mě dohnala na pokraj epileptického záchvatu, při bojových scénách mi místo srdce do kalhot padaly nevěřícné oči z důlků a pohled na polonahého hrdinu sprintujícího zasněženým krajem mi nepůsobil zvýšenou hladinu hormonů, ale drkotání zubů. Slušný námět, malebně podmračená krajina, solidní výprava, hrdinové na zabití, scénář na roztrhání a jediná jistota: Nispel nebyl Cestou bojovníka nevěrný své hororové múze. Naopak, klepu se hrůzou ještě teď. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Ze začátku vizuálně i atmosféricky vytříbená podívaná se s každou minutou čím dál víc topí v marastu průměru a nudy. Obrázky jsou fajn, zbytek ale ubohost. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý námet - žalostné prevedenie. Vikingovia vydávajú pri boji také zvuky, že by sa aj Rambo posral od strachu. Masky sú dobré, kamera v niektorých momentoch zaujímavá, filtre tiež nevypadajú zle a je tu aj pár pekných pohľadov na exteriéry. To však v tomto prípade na kvalitnú zábavu nestačí. Celé to totiž vypadá príliš umelo, strih je chaotický, akcia neprehľadná, dialógy trhajú uši a celé je to brané priveľmi vážne. Sledovať tento film je utrpenie. Rozbolela ma z neho hlava a pritom to nemuselo vôbec tak zle dopadnúť. 20% ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Abych pravdu řek, tak pro mě trošku zklamání, sice sem nečekal nějakej převratnej film, ale ono mi to bohužel ani nenabídlo to, co sem od toho nejvíc očekával a to skvělý a drsný souboje, ve výborný temný atmosféře a hlavně aby to bylo dynamický a svižný. Což o to, temný atmosféry je víc než dost, ale ty souboje, to je bída, pár jich je sice slušnejch, ale přišlo mi to málo zaměřený na ně, málo zvládnutý, prostě takový celkově dost slabý a hlavně mezi soubojema dost rozvleklý a neni to vůbec svinžný a hudba stojí jednim slovem za hovno, bejt u toho Basil, tak to bylo asi trochu o něčem jiným. Bohužel ani ty drsný vikingové nejosu nic extra, sou sice drsný, ale přišli mi takový dost lacinný, ostatně jako celej film. Ono hlavně angažování jednoho z nejlevnějšich herců na trhu, Karla Urbana, byla už od počátku cesta do pekla, to fakt neni akční borec, i když se snažil seč mu síly stačily, ale nestačilo to. Škoda no, mít Nispel k tomuhle filmu o něco kvalitnější herce a lepší hudbu, tak z toho moh vykouzlit slušný dílko, ale takhle moc šancí neměl a bohužel se to projevilo ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Drsná fantazy pohádka, která mi částečně připomněla Barbara Conana. S historickou realitou vikingů má společného asi tolik, co já coby ateista s funkcí kardinála římskokatolické církve. V rámci žánru jde o jednoznačný podprůměr jak z hlediska kvalit scénáře, tak režie. Za zmínku stojí snad jen kostýmy...Celkový dojem 25 %. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Je to neuvěřitelné, ale čím je to akčnější, tím je to i nudnější. Přitom to mohl být skvělý film nebo aspoň komiks. A že by vikingové naletěli na tu fintu s tenkým ledem (viděnou již v Králu Artušovi), se mi taky nezdá. Body za kameru, výpravu, kostýmy a slušnou honičku se sáněmi. Za scénář? Za jaký scénář? ()

Související novinky

Conan je v haj*lu

Conan je v haj*lu

13.06.2009

Omluvte to přímočaré vyjádření osobních pocitů, ale slušněji už to napsat nedokážu (zvažoval jsem i mnohem ostřejší verze). Že se schyluje k natáčení nového filmu o barbaru Conanovi (spíš než o… (více)

A režírovat bude...

A režírovat bude...

26.04.2009

Catherine Hardwicke, Chris Weitz a... David Slade?! Cože?! Po „nějaké ženské“ a režisérovi Prciček a Zlatého kompasu nekompromisní tvůrce V pasti a 30 dní dlouhé noci, který nemá problém nějakému… (více)

Terminátor bez krve

Terminátor bez krve

09.05.2008

Přestože do obsazení Terminator 4 (tak momentálně zní oficiální název) přibyla kočka z Cesty bojovníka Moon Bloodgood (na nás nekoukejte, my ji na indiánské matrice nezapisovali), pokračování sci-fi… (více)

Ryan Phillippe jako vikinský válečník?

Ryan Phillippe jako vikinský válečník?

11.09.2007

Dávnověcí skandinávští bojovníci se vrací na plátna kin. V posledních letech se jim tam kdovíjak nedařilo. Adaptace Crichtonových Pojídačů mrtvých pod tuzemským názvem Vikingové dopadla tuze neslavně… (více)

Reklama

Reklama