Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Většina westernů balí své příběhy, nebo spíše legendy, do lehkého hávu historie, která je ale často směsicí zkazek a fantazie. Tento snímek se naopak snaží o pokud možno co nejpřesnější portréty Doca Hollidaye a Wyatta Earpa a jejich životů v městečku Tombstone. Stárnoucí pistolník John 'Doc' Holliday je na cestě za svým přítelem Wyattem Earpem. Cestou potká prostitutku Kate Elderovou, jež se k němu připojí na cestě do Tombstone. Wyatt již dychtivě čeká na svého přítele: má ctižádostivé plány. Chce se nechat zvolit šerifem a dopomoci Tombstone k hospodářskému rozkvětu. Proto musí z cesty odklidit Ike Clantona a jeho bratry, kteří nedělají městu příliš dobré jméno. Doc by se však rád věnoval své nečekaně nabyté lásce... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

T2 

všechny recenze uživatele

vyprašivelý western, s nesympatickým Doc Hollydeyom a ešte viac nesympatickým Wyatt Earpom, o tom čo je realistické a čo nie sa dá len polemizovať, ruky preč /25%/ ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Stárnoucí pistolník John 'Doc' Holliday (Stacy Keach) je na cestě za svým přítelem Wyattam Earpem (Harris Yulin). Cestou potká prostitutku Kate Elder (Faye Dunaway), jež se k němu připojí na cestě do Tombstone. Wyatt již dychtivě čeká na svého přítele: má ctižádostivé plány. Chce se nechat zvolit šerifem a dopomoci Tombstone k hospodářskému rozkvětu. Proto musí z cesty odklidit Ike Clantona (Mike Witney) a jeho bratry, kteří nedělají městu příliš dobré jméno. Doc by se však rád věnoval své nečekaně nabyté lásce...Realistický western, který vypráví o slavné přestřelce u OK Corralu poněkud z jiné stránky. Ne úplně hvězdný, ale pozornost si rozhodně zaslouží. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

O existencii filmu Doc som doteraz nemal tušenia a preto som nepredpokladal, že existuje western, ktorý by udalosti, ktoré sa svojho času odohrali v Tombstone opisoval aspoň trochu pravdivo a realisticky. Ide najmä o idealizáciu postavy Wyatta Earpa - všetky westerny a rodokapsy pojednávajúce o ňom ho totiž vykresľujú ako chrabrého a čestného ochrancu zákona, hájaceho za každých okolností záujmy spravodlivosti. Kto sa však niekedy aspoň okrajovo zaujímal o tombstonské udalosti vie, že spor Earpovského a Clantonovsko-McLauryovského klanu, ktorý vyhrotil legendárnou prestrelkou pri O.K. Corrale zďaleka nebol súbojom dobra proti zlu a v skutočnosti mal mocensko-majetkové pozadie. V 'Docovi' Wyatt Earp vystupuje ako ľstivý intrigán s renomé vypočítavého zabijaka a Holliday ako pištoľník, ktorého Earp do Tombstonu zavolal kvôli jeho povesti chladnokrvného strelca, ktorá mala zastrašiť protivníkov. Už len kvôli tomuto síce netradičnému, no triezvemu pohľadu na vec si snímka 'Doc' určite zaslúži pozornosť... ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Takhle ne. Doca, který se chce usadit s Nosatou Kate a dělá mentora Clantonovic synovci, prostě neberu. Je to v rozporu se vším, co je o téhle postavě známo a co bych od ní čekal. Možná by se to dalo rozkousat v případě, kdyby film nabízel něco víc, než rozjímání chřadnoucího pistolníka, ale bohužel. Ta hodina a půl se příšerně táhla až do očekávané přestřelky u O.K. Corallu, která také stála za starou bačkoru. Nevadilo mi snad jen obsazení Hollidaye Staceym Keachem, který sice na Kilmerova resp. Quaidova Doca nedosahuje, ale špatnou volbou určitě nebyl a dobře se koukalo i na Faye Dunaway, která dokázala nejednomu chlapovi zvednout tep. Naopak Wyatt Earp patřil k těm nejhorším v historii a jeho postava tady byla napsaná příšerně. Zklamání. 30% ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Vedlejší postava Johna „Doca“ Hollidaye bývá ve filmových ztvárněních osudů šerifa Wyatta Earpa většinou tou nejživotnější. Takže tento méně známý snímek, který dává vystudovanému zubaři, hráči a pistolníkovi velký prostor, fandy westernů potěší…a překvapí nejednoznačným zachycením charakteru zmíněného legendárního „ochránce zákona“. ()

Reklama

Reklama