Reklama

Reklama

Východné Nemecko, rok 1984. Oddaný stúpenec režimu, kapitán Gerd Wieser v snahe o kariérny postup zbiera kompromitujúce materiály o známom divadelnom dramatikovi Georgovi Dreymanovi a jeho atraktívnej priateľke Christe-Marii, o ktorú má súčasne záujem aj minister kultúry. Postupne začína byť životmi divadelných hviezd fascinovaný a stále viac si uvedomuje obmedzenosť svojej vlastnej existencie. Film získal v roku 2007 Oscara za najlepší inojazyčný film a desiatky ďalších ocenení na festivaloch po celom svete. (RTVS)

(více)

Diskuze

divokan

divokan (hodnocení, recenze)

Moooooooooooooc dobře  udělaný . Takový drama  k tomu ...... prostě zážitek.......

d.e.d.e

d.e.d.e (hodnocení, recenze)

Nevěřila jsem, že němci natočí film, u kterého nakonci budu brečet. Nádherné

Koxx123

Koxx123 (hodnocení, recenze)

Snad poprvé ve svém životě jsem viděl , že němci dokáží vyprodukovat něco kvalitního. Už jsem si začínal myslet, že se jim to nikdy nepovede možna jen chvilkova slabost. :)

whispeeeer

whispeeeer (hodnocení, recenze)

Položí, nadchne, obdarí. V očiach som mal slzy, takisto ako Wiesler, keď Dreyman zahral na piáne. 90%

MatesMS21

MatesMS21 (hodnocení, recenze)

Jedním dechem, bez mrknutí oka, s tepem 100. Ulrich Mühe dokonale ztvárnil rozpolcenou duši. Všechna čest.

Související novinky

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

28.12.2010

Byl by hřích opomenout při příležitosti končícího prvního desetiletí nového milénia souhrn nejlepších filmů daného období. Zde vám přinášíme žebříček třiceti nejlepších celovečerních filmů dle… (více)

Všichni chtějí Angelinu Jolie

Všichni chtějí Angelinu Jolie

22.10.2009

Aby ne. Přesvědčila kopáním do zadku v akčním Wanted i slzením v dramatu Výměna. V létě ji uvidíme v akčním špionážním thrilleru Phillipa Noyce Salt. Agentku (akorát ne CIA, ale Interpolu) si zahraje… (více)

Další Evropané v Hollywoodu

Další Evropané v Hollywoodu

09.03.2009

Dva zajímaví evropští tvůrci upsali duši Ďáblu... ehm, Hollywoodu. Získat Oscara (nebo alespoň nominaci) v kategorii „nejlepší neanglicky mluvený film“ je obvykle začátek cesty k režírování nějakého… (více)

OSCARS - výsledky

OSCARS - výsledky

26.02.2007

Rozdáno. Až na pár výjimek (jako například kategorii Nejlepší zahraniční film) se moc překvapení v letošních Oscarech neudálo. Nejvíce Oscarů, konkrétně v těch nejsilnějších filmařských kategoriích -… (více)

Reklama

Reklama