Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nasledujúci biblický príbeh rozpráva o Petrovi – Šimonovi (Omar Sharif), ktorý bol rybárom a pochádzal z galilejskej Betsaidy. Ježiš ho povolal spolu s bratom ako svojich prvých učeníkov. Ježiš ho neskôr vyvolil za apoštola. Peter patril do úzkeho kruhu jeho dôverníkov, hovoril ako predstaviteľ všetkých dvanástich učeníkov. Peter ako prvý uveril, že Ježiš je Kristus – prisľúbený Mesiáš a Boží syn. Keď Ježiša zatkli, trikrát ho zaprel vo veľkňazovom paláci, ako mu Pán predpovedal, ale úprimne to oľutoval. Keď Ježiš vstal z mŕtvych, zjavil sa mu medzi prvými, aby bol vierohodným svedkom jeho zmŕtvychvstania. Po Ježišovom nanebovstúpení Peter vystupoval ako predstavený jeruzalemského kresťanského spoločenstva. Mal moc uzdravovať chorých. Prvým uzdraveným bol muž chromý od narodenia, ktorý pri chrámovej bráne prosil o almužnu. Keď judejský kráľ Agrippa videl, ako v celej krajine rastie počet Kristových stúpencov, začal ich kruto prenasledovať. Aj Petra dal uväzniť a odsúdil ho na smrť. Lenže v noci pred popravou sa v žalári zjavil anjel, zázračne rozlomil Petrove okovy, a vyviedol ho na slobodu. Peter potom odišiel do Antiopchie a odtiaľ do Ríma. V Ríme svojím kázaním obrátil na kresťanskú vieru mnoho ľudí... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (20)

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Mno, nelíbilo se mi to. Pro křestany je to možná skvělé, ale pro mě to bylo jen spousta laciných kostýmů, přehraných rolí a trapných rozhovorů. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Proč musí být většina těchto filmů tak naivně hloupoučká! Apoštolové museli být nepochybně tvrdí chlapi, osobnosti, ale zde se mi předkládá nekonečná řada unylých pohledů, pošetilého žvatlání, chození sem a tam, koulení očima - takhle to probíhat nemohlo. Což by nevadilo, kdyby si film nehrál na to, že to tak probíhalo. ()

KrestanFilms 

všechny recenze uživatele

Zpracování Bible - skupina filmů, které hodnotím nejpřísněji. Shlédl jsem první část, ale každou chvilku jsem narážel na rozpory s Biblí. Některé malé, jiné velké. Některé scény si nešikovně domysleli, mnohé kdovíproč pozměnili a škoda, že jiné podstatné chyběly... Dle mého názoru velmi nekvalitní zpracování. Ale přesto snad může působit evangelizačně - viz komentáře k filmu... Ale ostatním doporučuji - rozhodně si místo tohoto filmu raději přečtěte originál! ()

otík 

všechny recenze uživatele

Zdařilý, i když přeci jen trošku sladký (jak ale jinak - vždyť jde o klasickou italskou produkci) životopis svatého Petra, který je téměř identický s tím, co víme o Petrovi z Nového zákona. Omar Sharif je výborný herec, má charakter a tady to dokázal. Je samozřejmé, že film je především pro věřící, ateisté asi jen těžko pochopí, o co Petrovi šlo. Hudba: Marco Frisina ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Poměrně nezvládnutý film, z tématu by se dal udělat psychothriller. Život Petra i Pavla takový byl. Např. technická nepřesnost kříže a způsobu ukřižování. Úplné ignorování Pavlových cest evropou, on musel být nesmírně vytrvalý turista a dobrý rétorik, mnohde dostal přes držku ale nevzdal to. Příliš mnoho světelných efektů aby každé hovado pochopilo, že za tím je Ježíš-to nebylo nutné. Neustále se líbající apoštolové a plačící křesťané. Ukřižovaný Petr ani nekvikne. Rozdrcení patní kosti hřebem 15 cm není píchání tetanovky. Výborně zvládnutá role Pavla, to ano ale on před stětím měl pleš, vousy a velmi krátké vlasy. Zastavil bych se u obsazení http://en.wikipedia.org/wiki/Claudia_Koll, kterou můžete vidět v eroťáku Tinta Brasse. Jedna z nejhezčích děvek tehdejší evropy. Ona zde skutečně hraje sama sebe. Obrátila se na víru a přestala šukat před kamerou. Pro nás milovníky ženských zadků je to asi zlá zpráva, pro křesťanský svět výborná zpráva. Pro mě to film nebyl moc dobrý ale zase jsem se tam dozvěděl spoustu filosofických myšlenek, kterým jsem předtím až tak nerozumněl. Bible není švédská detektivka, je to těžké čtení. ()

Terzeus 

všechny recenze uživatele

Nepáčila sa mi častá nelogickosť, ktorej neskôr začalo ubúdať, ale jednoducho som si občas pripadal akoby som sa díval na nejaké divadlo, ktoré sa nehrá na to, že má ísť o celovečerný film. Skrátka všetko pôsobilo až príliš lacno, nie žeby som si na tom zakladal, ale vizuálna stránka filmu iste zaváha vždy vo výslednom dojme. Jednu hviezdičku na viac za to, že niektoré časti scenára a postavy boli skrátka super a samozrejme - som kresťan a z tohto hľadiska cieľovej skupiny sa film podaril. ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Pro někoho možná poněkud suchopárný film. Ovšem my, fanoušci Monty Pythonů a jejich Života Briana si vytřeštěné pohledy apoštolů, kamenování, křižování a shromáždění davů v úzké uličce pod oknem dovedeme uvést do těch "správných souvislostí". :-) :-) :-) Ale bez ironie - Omar vypadá pořád dobře, výprava slušná - film mírně nadprůměrný. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Dvojdielny historický film na úrovni TV o Svätom Petrovi, zamerajúci sa na časy po smrti Ježiša. Základná koncepcia nie je zlá, kostýmy a vytvorené prostredie sú autentické. Film, ktorý „paradoxne“ by fungoval lepšie s kratšou dĺžkou (jeden film). Veľmi dobrý Omar Sharif. Osobné hodnotenie: 77% (***) ()

ramirez2 

všechny recenze uživatele

Pěkně zpracovaný pohled do nitra sv. Petra, do jeho nejistot a vzpomínek. Trochu bylo poznat, že se jedná o televizní film, jinak by to z mého pohledu zasloužilo absolutorium. ()

Pavel_Pan 

všechny recenze uživatele

Takřka dokonalý film, jen trochu bez náboje vlastní interpretace, pokud tedy neznáte nový zákon a teprve neobjevujete. Jen si neodpustím: někteří ranní křesťané, až na herce typu Omara Sharifa, vlastní nadšený pohled, podobně jako mladí básníci z webu písmák.cz na některém svém setkání. Oči jim září spíše naivní spolupatřičností nežli vědomím kvality vlastního díla. ()

anthea 

všechny recenze uživatele

Film je zpracovaný velmi dobře, herecké výkony jsou vynikající, kostýmy hezké (Jacinda zde napsal/a: laciné kostýmy - jaké by ale měly být, když se laciné hadry v té době nosily, bylo to velmi věrné), exteriéry ideální, interiéry taky, hudba krásná, tak nechápu ty negativní komentáře. Mám pocit, že lidé, kterým se to nelíbilo, hodnotí z pohledu svého odporu k církvi, víře v Boha a Ježíše. Myslím, že by se dalo na to koukat jako na pohádku, kde se divák vžije do děje a ví, že víly nebo čarodějnice na koštěti neexistují, a přesto se mu to líbí. Ohledně toho, jak zde kdosi píše o nelogičnostech, např. film Highlander je velmi dobře hodnocen, mě se taky líbí, ale logiku tam taky postrádám, prostě je to jen fantazie. Tak by mohli lidé brát i tento film, jen jako fantazii, zdá se mi nefér takto nízké hodnocení tohoto filmu. ()

Ikewoo 

všechny recenze uživatele

U tohoto filmu je těžké rozhodnout, jakým způsobem jej vlastně hodnotit. Z filozofického hlediska je velmi zajímavý (i když myšlenky přirozeně nejsou originální tvorbou scénáristy) a citově docela působivý. Na druhou stranu je spousta herců (vč. Omara Sharifa) poměrně stěží uvěřitelných a jak píše Aky, apoštolové nebyli něžní hošani, jak často v tomto filmu vystupují a jak jsou i kvůli všem filmům vnímaní. Nemohli být, protože by neobstáli proti silám, které se snažili přemoci. ()

majka0007 

všechny recenze uživatele

Krásny náhľad na život po boku Ježiša Krista z perspektívy jeho blízkeho Petra. Nikdy som si ho takto nepredstavovala. Mám rada takéto filmy :) Veľmi dobre spracovaný :) Prvý diel sa mi ale páčil viac :) ()

Generi 

všechny recenze uživatele

Skvelý Omar Sharif, nemožná plastiková Sydne Rome. ale inak vcelku pozerateľné dielko, pri ktorom by si mal každý uvedomiť, že byť kresťanom kedysi neznamenalo mať svadbu a pohreb v kostole, ale že to bolo riadne nebezpečné poslanie, za ktoré mnohí položili život. Ľudské a pre tých čo už čo to z Biblie zabudli, aj poučné. ()

Richard768 

všechny recenze uživatele

Celý príbeh je postavený v iracionálnej, emočno-náladovej rovine. Detailné zábery tvárí, podmanivá hudba. Dialógy ako z treťotriednej telenovely. Scéna na námestí s ľuďmi hopsajúcimi a volajúcimi: "Peter, Peter!". On, apoštoli a ďalší sa správajú, akoby priveľa fajčili hašiš. Dá sa na to vydržať dívať len vtedy, ak to beriete ako nechcenú paródiu. Isteže Peter musel prechádzať rozličnými pochybnosťami a neistotami, ale takto naivne vykreslené ako v tomto filme len urážajú jeho osobnosť. ()

Reklama

Reklama