Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oldřich Brůna měl vždycky slabost pro ženy, ale když potkal Ljubu Pelíškovou, okamžitě pochopil, že se setkal s mimořádnou osobností. Je inteligentní, vzdělaná, krásná, vyzná se v alternativní medicíně, pracuje s aurou, dělá masáže, léčí bylinami. Oldřich se nadchne a Ljuba se stane jeho guru – duchovní učitelkou. Scenárista Miroslav Sovják dokázal na prostém příběhu „druhé mízy“ vtipně demonstrovat odvěký svár mužského a ženského principu. Režisér Zdeněk Zelenka do ústřední dvojice obsadil Kateřinu Brožovou a Jana Hrušínského. (Česká televize)

(více)

Recenze (41)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Vůbec ne špatná vtipná blbinka, která by mohla být ale o něco více rafinovaná, co se týče úmyslů oné slečny guru. Docela jsem koukal, myslel jsem, že Miroslav Sovják napsal samé dramatické kusy. Ve vší té romantice na závěr jsem ocenil nějaký ten realistický moment (zvednutí klíčů). 70%. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Některé situace jsou zde mimořádně vtipné, to jak Kateřina Brožová dává Honzu Hrušinskýho nemělo chybu a když ho dotáhla na tu seanci alternativních lidí, smál jsem se celou dobu. Naprosto nečekaně zábavný kousek. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Z tohohle mírně vyčuhuje Hrušínský ale jinak mně to nějak výrazněji nebavilo. ,,Princezna ze mlejna'' Andrea Černá těžce afektovaně přehrávala i obě dcerky Hrušínského. Brožová kupodivu hrála velmi civilně a když jsem tak na ni koukal asi bych se také nechal překecat k nějakému tomu masírování :-). Od komedie ale čekám, že se budu smát a tady se mi to ani jednou nepodařilo. No asi jsem také zablokovaný s nakřáplou aurou. Tři ucpané čakry - víc nedám. * * * ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 4/10 Hudba 5/10 Efekty 6/10/// +herci a jejich výkony, trošku vtipné, režie -námět, děj/// Tak buhužel. Začátek vypadal velmi slibně a občas jsem se u filmu i dobře bavil. A to hlavně díky hercům, kteří byly výborní. Jenže pozdější průběh filmu je celkem divnej a docela i nudnej./// Celkem 49%/// ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Něco mezi nahořklou komedií a fraškou. Čím více frašky, tím lepší. Naprosto skvělý suchý humor proutníka Jana Hrušínského, jenž si nepřipouští, že už má zenit za sebou (který chlap by se v tom neviděl...), opět výborná Zlata Adamovská v roli zralé ženy, v roli chladné krásky zcela přesvědčivě Kateřina Brožová. Ačkoliv jsou tu některá slabší místečka, přesto jsem se zhruba do šedesáté minuty vydatně smál. Tenhle humor mám rád. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Zábavná, dobře napsaná, zahraná i natočená komedie. Obzvlášť Jan Hrušínský ze sebe udělal ukázkového blbce s gustem. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Rozverná komedie založená na energickém výkonu Jana Hrušínského. Scénář Miroslava Sovjáka založen na jazykových přestřelkách. Chvílemi jsem si říkal, že podobná hříčka by mě bavila i v divadle. ()

roswelll 

všechny recenze uživatele

Pan Jan Hrušínský úžasný, komediální role mu v tomto filmu sedla dokonale. A když se k tomu velice zdařilým způsobem přidají i ostatní, je z toho pohodový a odpočinkový film. Smál jsem se od začátku do konce. ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Průměrně natočená inscenace bez originálního nápadu se slušnými hereckými výkony J. Hrušínského, Z. Adamovské, S. Skopala a K. Brožové. Klasický scénář, klasická zápletka, pouze pobyt na jakémsi "alternativním" venkovském stavení se spoustou šílenců čerpajících energii z buků je malým rozptýlením. Jestli jsem se za celý film jednou zasmál, tak je to hodně - a to by se u komedie stávat nemělo. Navíc to sterilní "televizní" prostředí dané malým rozpočtem... ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

To, že Jan Hrušínský od starého pána moc hereckého umění nepobral, zde ani moc nevadí, protože ostatní herci byli na tom ještě mnohem hůř. A příběh sám, byť zkomolený příběh ze života, nesahá ani k veselohrám osmdesátých let. A když v komentářích čtu, že "to němělo chybu" uvědomuji si, že se to celé skládalo z chyb. ()

cross 

všechny recenze uživatele

Velice příjemná a místy velmi vtipná televizní komedie, kterou kazí především až nepříjemně zbytečná pointa. Jestli je ovšem potřeba něco ocenit, pak je to naprosto geniální herecký výkon Jana Hrušinského, který mě dokázal bavit už jen tím, že byl v záběru - jeho odlehčený, komický a záletnický inženýr, který se nechá zblbnout každou sukní a neváhá změnit svůj život přesně dle zásad sličných dívek je co do výrazu tváře, jednání i komunikace filmovou postavou, která působí značně uvěřitelně a právě proto tak nesmírně zábavně. Pod tíhou takové role pak odpustíte ledasco - především pak nekomplexní scénář a tak trochu nedotažené využití hlavního motivu spirituální přítelkyně, ze kterého se, jak ukazují některé scény, dalo vytřískat mnohem víc. I tak, prvních cca. 60 minut zaručuje velmi dobrou zábavu! ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Parodický príbeh jedného viacnásobného neverníka, ktorý je aj trochu poučný. Film sa nehraje na veľké umenie a tak je celkom príjemný. ()

Zemi11 

všechny recenze uživatele

Nechápu, co dělá takto potenciálně špičkové divadelní představení na televizních obrazovkách. Na jevišti by Slečna Guru vyzněla pětihvězdičkově - s Hrušínským šestihvězdičkově, samozřejmě. ()

brooklyn73 

všechny recenze uživatele

Pro mne velice dobra zabava za ctyri.Doopravdy jsem se smal.Nektere dialogy jsou famozni a skvele zahrane.Uplne nade vsemi vsak cni Jan Stastny hrajiciho opilce, takhle dobre zahraneho opilce jsem u nas uz dlouho nevidel.Vlastne jsem ani nevedel , ze je tohoto pan Stastny - Vitasek schopen,kazdopadne gratulace jeste jednou - velika zabava.Panu Zelenkovi take patri dik. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Brožová jako femme fatale vyznavačka východní filozofie, která poplete hlavu Hrušínskému v roli manžela Adamovské, kterou permanentně podvádí např. s princeznou ze mlejna. Střihem, stylem a formou tv film z devadesátek se Zelenkovým rukopisem vděčným zejména pro důchodcovské publikum bohužel moc zábavný nebyl. Dvě hvězdy za Brožovou ve vrcholné formě. ()

Reklama

Reklama