Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(52)

Obsahy(1)

Seriál o magickém dobrodružství pěti dívčích čarodějek, natočený na motivy stejnojmenného světově oblíbeného komiksu. (oficiální text distributora)

Recenze (67)

Jazzzz 

všechny recenze uživatele

Poměrně podařená animace doplněná i o ponurou atmosféru. Bohužel ta tlupa čarodějek, které mají svět chránit je víc než trapná. Určitě nejde o animovanou pohádku pro nejmenší a naopak ti větší se zase takovým to brakem zahazovat nebudou... Je to tak pro náctileté holčičky, které mohou poté snít, že se někdy stanou čarodějkami.. :-) A myslím, že tento seriál byl hlavně tahem jak zblbnout malým hollkám hlavu, protožee jsem dělal v knižním skladě vím kolik ptákovin s tematikou těchto čarodějek se prodává - a je jich moře... ()

gudaulin odpad!

všechny recenze uživatele

Zatím jsem se nikdy nevěnoval hodnocení animovného titulu, kterému bych udělil odpad, ačkoliv takové jistě existují...Na Witch je odpudivá absence byť i jen minimálního nadhledu a nápaditosti, snahy o jakékoli sdělení,o nějakou kreativitu...Jde o tu nejtvrdší komerci, přímo o ztělesnění průmyslu masové kultury - naprosto se nejedná o nevinnou zábavu určenou dětem - jde o obdobu kýčovitých dospěláckých telenovel a akčních seriálů upravenou pro příslušnou věkovou kategorii, barevnou a náležitě zdynamizovanou. Celkový dojem 10 %. Příznačné je, že se nikdo nenamáhá s překladem titulu - vzhledem k napojení na rozsáhlý doplňkový obchod tretek spojených se seriálem to není žádoucí a v mezinárodním měřítku to výrazně snižuje náklady na reklamu... ()

Reklama

Elyon 

všechny recenze uživatele

Jo tak komiks jsem četla od deseti let a tahle pětice čarodějek znamenala pro mě to samé jako hrdinové Star Wars. Z časopisu jsem mnohokrát obkreslovala hlavní hrdinky a díky tomu je až do teď můj nejoblíbenější styl kresby komiks. Když jsem se dozvěděla o chystaném kresleném seriálu, tak jsem byla nadšená, ale měla jsem tu smůlu, že ke mě dorazil až trochu později. Kdyby mi bylo deset, tak bych dala lepší hodnocení. Ale seriál má chyby, které mi vadí. Nejhorší je, že většina věcí v seriálu je jiná než v komiksu. Například věk čarodějek byl snížen ze 13 a14 na 12 a13. Nebo že Elyon Portraitová se jmenuje Elyon Brownová (proč?). Taky musím zmínit druhou řadu, která už na souvislosti s komiksem totálně dlabe. Třeba ty srdce různých planet nebo to, že Nerissa je Calebova máma! A nejvíc mě dostalo, že Lillian, sestra Cornelie, je Srdce Země. Jinak ale dávám tři hvězdy za snahu. ()

IsaacClarke 

všechny recenze uživatele

A víte vy co? Mě to baví. Jsem subjekt ve věku 18 let pohlaví mužského a baví mě to. Komix je teda fakt děs, u kterého fakt cítíte jak se vyplavuje estrogen, ale seriál je poměrně dospělý i na úroveň Jetixu. Temný svět je opravdu temný a záporáci hnusní (rozumějte "badass"). Hrdinové sympatičtí. Problém je v nedostatku násilí( vzhledem k tomu jak ničívími schopnostmi hrdinky disponují je fakt že v celém seriálu nikdo neumře tristní) a v oblečcích. Vyfasovat aspoň pořádná křídla a nějaký lepší oblek a hned to přidá na vážnosti. No a Blunk je kapitola sama pro sebe, ale každý Jetix seriál má "šaška". Ale to prostě baví. Ano čtyři hvězdičky jsou lehce přestřelené, ale tenhle seriál si trošku zaslouží zvednout image. ()

Suzie1 

všechny recenze uživatele

Byla jsem pevně rozhodnutá pro odpad! (ano, televizní zpracování si nic jiného nezaslouží), ale jakmile jsem sem najela a uviděla ten obrázek časopisu W.I.T.C.H a vzpoměla si, jak jsem jako mladší lítala pořád do trafiky, se ptát, jestli už vyšlo další číslo a když jo, utíkala jsem s ním rychle domu, fakt mě to dojalo. Fakt. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (18)

  • Práce na seriálu započaly v dubnu roku 2002. Návrhy postav a zásadnější kresby vznikaly ve francouzském studiu SIP, odtud byly poslány do Číny, kde více než 180 kreslířů pracovalo na vytvoření pozadí a ostatních detailů – „kompletace“ všech obrázků a konečná výroba pak probíhala ve Francii. (fiLLthe3DD)
  • Ve druhém díle první série strážkyně zničí ruku kamenné příšery tak, že zavřou portál a ulomená ruka tak zůstane na druhé straně sítě. V epizodě 23, když probíhá bitva na pláních Meridianu, však kamenná příšera ruku má a v prvním díle druhé série, když Nerissa sjednocuje rytíře pomsty, ji kamenná příšera zase nemá a Nerissa mu teprve tady daruje novou. (Zdroj: ČSFD)
  • Jedna z hlavních postav, zelený „skřítek“ Blunk, byl vytvořen čistě pro účely seriálu a v komiksové předloze jej nenajdeme. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama