Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Režijní debut režiséra Sung-su Kima - film o bezcitnosti, nemilsordnosti, násilí, sebedestrukci a touze po moci na jedné straně a emocích, očekávání a zklamání na straně druhé - jehož ústředními postavami jsou drsný detektiv Jang Do-young (Kwon Sang-woo) a inteligentní, slušný a rozvážný státní zástupce Oh Jin-woo (Yoo Ji-tae). Ti spojí své síly s cílem dostat do vězení hlavu gangu Yu Kang-jina (Sohn Byung-ho). Přes jejich úporné úsilí, nekonečné vyšetřování, má Yu početné konexe v nejvyšších politických kruzích, díky nimž se detektiv i státní zástupce ocitají v pasti, ze které není úniku. Originální název YASU znamená "příšera" - jak tvrdí představitel detektiva, v každém z nás dřímá příšera, která se probouzí ve chvíli, kdy je člověk dotlačen do vypjatých situací. A těch je ve filmu požehnaně, stejně jako zlomů a překvapení. O zábavu a napětí tudíž není nouze, skvěle vygradovaný děj vás nenechá ani chvilku v klidu a do poslední chvíle nevíte, k jakému konci to vše vlastně spěje. (Jenova)

(více)

Recenze (36)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Po dlhšej dobe konečne ďalší, pre mňa bezchybný, výborne zahraný, napísaný, vygradovaný a formálne vyčačkaný kórejský thriller action-noir. Pri jeho sledovaní a ešte aj dlho po ňom sa znova raz ukázali ako pravdivé slova jedného môjho kamaráta, ktorý čisto žánrové filmy z kórejských rúk veľmi presne charakterizoval nasledujúcimi slovami: " Pri ich sledovaní mám dojem, že stokrát videné tu vidím ako keby prvý krát". Klasický príbeh, ktorý vás chytí svojimi emóciami koncetrovanými v miere hnanej až na samý okraj maxima (resp. tým, ako sú podávané, či už čisto a nesprostredkovane, alebo oblúkom skrz iné médium - napríklad násilie) a hlavne štýlom, akým je nakrútený, vám nedá šancu na seba zabudnúť. Film, ktorý v mojich očiach v smere ždímania divákových emócii do poslednej kvapky kombinuje to najlepšie z Leoneho a Johna Woo (v jeho zlatom období) a vy tvorcom za to ešte poďakujete... . ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Uff, ještě teď tento zbrusu nový jihokorejský nářez vydychávám. Již po prvním zhlédnutí bych neváhal Yasu zařadit mezi to nejkvalitnější, co se v rámci akčního dramatu v Jižní Koreji kdy urodilo, po bok takových pecek, jakými jsou Oldboy či A Bittersweet Life. Brilantní vizuální stránka, která směle konkuruje tomu nejlepšímu ze současné hollywoodské produkce, skvělí herci (hlavně ústřední hrdina zběsilostí a tragikou své postavy evokuje nezapomenutelného Dae-sua), poutavý příběh, maximálně vypjaté emoce... Nemám slov, Yasu je bombastický zážitek, jenž bych chtěl, více než kterýkoliv jiný film, spatřit na plátně kina. Bravo!!! ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Na moj vkus to bolo az prilis strojene a chýbal mi tam pocit prirodzenosti. Proste to cele posobilo strasne vykonstruovane a nedokazalo ma to prilis vtiahnut ani emocionalne vdaka zvolenym postavam. Jeden z ustrednych kladnych hrdinov bol pre mna prilis chladny a tym padom nesympaticky a druhy bol totalny magor, ktory ma svojimi castymi vybuchmi zurivosti iritoval. Paradoxne najviac sympaticky mi bol charizmaticky hlavny zaporak, co evidentne nebolo cielom filmu. Samotny pribeh ma tiez nenadchol, lebo som pri nom mal pocit, ze som ho uz videl stokrat a lepsie spracovany ako v tomto filme. A ani rezijne ma film nenadchol. Ci uz otravnym zoomovanim, alebo az prilis ocividnym pouzitim tych najotrepanejsich postupov. Ked ma v dojemnej scene hrat dojemna hudba, tak az prilis okazalo tam hra, atd. Proste sklamanie. 5/10. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Na zaciatku to vyzera ako uplne obicajna akcna krimi, kde sa muzi zakona snazia dolapit nedotknutelneho mafianskeho bossa. Nic co by kazdy uz vela krat nevidel. Pomalicky sa vsak spribudajucimi minutami film sikovne rozvija a pomocou krasne prekreslenych charakterov a mnohych skvelych detailov a scen, si vas film k sebe priputa. S hrdinami skutocne nejde nesympatyzovat a zaporakov budete nenavidiet. A takto krasne spracovanych, cakajucich na standartne rozuzlenie vas film na koci doslova prevalcuje fantastickym, drsnym zaverom plnym emocii, kde sa svet zmeni na taky kde spravodlivost vykonava olovo. Tak film zaposobil na mna. Pozrite si to, a nechajte sa prevalcovat aj vy :) (9/10) ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Docela chytrá hra se žánrovými klišé. Teda spíš ne, ale je lepší to tam vidět. Mnohem víc si potom užijete všechny ty archetypální scény, které fascinují svou nezastíranou a předimenzovanou sebeláskou. Jestli jsou Korejci v něčem mistři, tak je to vykrádání a patetičnost. Škoda těžce nemocné a umírající matky, která padne vedle. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama