Reklama

Reklama

Biznis

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Frankie, mladík na útěku ze špinavého ghetta v jižním Londýně, plánuje svůj útěk a začátky nového života ve slunném Španělsku – přesněji na Costa Del Sol. Vybaven ničím více než jen pár drobnými se vydává na cestu a to aniž by věděl, že tato nepatrná suma ho zavede do lákavého světa bývalého gangstera Charlieho. Dříve než si to sám stačí uvědomit, Frankie dostane více než po čem toužil – je jedním z Charlieho gangu a náhle se ocitá uprostřed světa organizovaného zločinu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (56)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Úchylně pošahaný film s dokonalou osmdesátkovou muzikou, která mi ve spojení s filmem šíleným způsobem připomínala počítačovou hru Grand Theft Auto. Horší už byla ale skutečnost, že se film přeléval z vážnosti k parodii a pořád nevěděl, na které straně mince vlastně stojí. Ve výsledku to dopadlo tak, jak to většinou s takovými filmy dopadá. Špatně. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Frankie se snaží mít na paměti otcovu radu z vězení „Jestli nechceš skončit jako já, vyhýbej se zločinu, ženským a drogám" jenže „ potom už není nic, co by se ještě dalo dělat “ A navíc zrovna doručil zásilku Charliemu, který v tom všem umí chodit, právě potkal svůj vzor a především zamiloval si ten jeho „životní styl“. Očekávala jsem jenom průměrnou gangsteru a i když zápletka nebude pro většinu asi nic nového, má to šmrnc. Okouzlující prostředí (slunné pláže, golfová hřiště, bazény, kluby), britský humor a hlavně skvělou hudbu z let 80. Blondie, Duran Duran, David Bowie a další „Je lepší být Někdo jeden den než Nikdo celý život.“ ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Business měl svou kvalitu - všechen styl pro nás chlapy (slunce, prachy, ženský - sex a zbraně). Nick Love se držel thrillerového rozměru s příchutí začátku gangsterů Sexy bestie, kteří by se schovávali pod stůl před ghettem z jižního Londýna. Herecké obsazení podobné z filmu Hooligans a pořád to funguje. Nenudil jsem se a přes všechnu Loveho snahu dávám slušné tři hvězdičky. Další zhlédnutí je zcelestné. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Trendy - leč rutinní gandsterka ala osumdesátá, které trošku škodí právě ta přílišná snaha být cool... Sice svižně, leč se spoustou takových těch provařených klišé natočená story o vzestupu a pádu gangsterské partičky odkudsi z jižního Londýna na jihošpanělském pobřeží, sex, drogy a peníze a jinak ničím objevný nebo zajímavý film. Neříkám, že se mi nelíbil. Ale za víc jak tři hvězdičky tenhle business nestojí... ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Filmov o tom že drogy sú bad a kto sa zapletie je v prdeli je hafo. Bisnis je s pohľadu príbehu priemer a bez štipky výraznejšieho nápadu ťahá za ručičku nevýraznú story vzostupu a pádu jedného anglického loosera. Čo ho ale vytrháva z radu 100x videného je šikovná ruka režiséra a ešte šikovnejšia ruka kameramana. Centrované rybie oko z cool filtrami, ružové neony a kokaínom presiaknuté Španielské pobrežie s anglickým prízvukom dávajú filmu (pre hráčov Vice City) priam nostalgický feeling a poriadne atmosférický doping, ktorý si zaslúži hviezdu navyše. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Novodobá anglická kinematografia ma nijak zvlášť neoslovuje. Musím však priznať, že občas sa vyskytne nejaký titul, ktorý ma dokáže zaujať a vo výnimočnom prípade i nadchnúť. V roku 2004 sa to podarilo snímku "Football Factory" z prostredia futbalových hooligans. To bola fakt sila. Zaradil som si ho dokonca medzi moje obľúbené filmy. Režíroval ho Nick Love a hlavnú úlohu v ňom stvárnil charizmatický Danny Dyer. O rok neskôr si títo dvaja páni zopakovali spoluprácu pri produkcii snímku "Biznis" (The Bussiness). Réžia: Nick Love. Hlavná herecká úloha: Danny Dyer. Príbeh mladého Angličana Frankieho, ktorý sa stane členom zločineckej bandy drsného bossa Charlieho je svižný, miestami hodne zábavný, gangsterský thriller. Anglickí gauneri v Costa Del Sol v Španielsku. Môže byť. Týmto titulom u mňa Angličania opäť raz zabodovali. **** ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Jak píše Malarkey tohle fakt připomínalo další díl GTA, nikoliv však ze San Andreas či Vice City ale z Gibraltaru. Tomu samozřejmě odpovídaly i přenádherné lokace této turisty oblíbené destinace. Celý film je hozen do konce omdesátek a byl to věru barevný film. Člověk až zapomněl jak vlastně barevná byla móda té doby. Azurové moře na pozadí, omamná nebeská modř, bělost pláží a zeleň vegetace případně tyrkys bazénů jen umocňuje všechna ta trička a mikyny jasně žlutých či červených barev. V rámci PP se zřejmě hodně angažovala značka Fila :-). Sledoval jsem pozorně zda se do záběru nepřiplete něco novějšího co film usvědčí z ,,retro'' hry, ale nic tam nebylo a bylo to vymazleno do nejmenších detailů což velmi chválím ! Film je ulítlý, mafiánský a kucí jsou celkem sympaťáci. Akorát Geof Bell zahrál opravdu slušně toho svého vyšinutce až bych se mu bál v reálu svěřit děti na hlídání ! Georgina Chapman byla sexy a člověku k její filmové roli tak nějak zapadá i její reálná životní role v podobě manželky čuněte Harvey Weinsteina. Zdálo by se, že je to klasická mafiánská žánrovka okořeněná exotickým prostředím. Ale... Filmu chyběla sebemenší špetka napětí. Kucí sice občas prohlásí, že někoho sejmou (a pár konkurentů i skutečně sejmou), ale spíše se žvaní. Bude to znít úchylně ale kdyžř jsem se zamyslel trochu víc k tomu co mi tam chybělo, byla to prostě absence nějakého většího násilí. Srovnám-li to třeba se Scarface je asi jasné co myslím. Prostě málo akce, málo krve, dokonce ani v těch neprůstřelnejch vestách nebyly díry a to ani po ráně brokárnou... Tahle sterilita tomu dle mého dost uškodila. Co bylo bezva byl soundtrack a OST je klasickým cédéčkem co jich prodávají tisíce pod názevem - best od 80's. A tak dávám za 3 balíčky travky. * * * ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Průměrný snímek o mladíkovi, který se zaplete do drsného světa nelítostných gangsterů. Existuje daleko více lepších a zajímavějších filmů na dané téma. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Povedený filmeček z britské produkce plný svižných scén, humorných situací, drog a žánrového klišé. Čas od času šáhnu i po takové podívané a dám si potřebný oddych od svého oblíbeného hororového žánru. Je sice pravda, že některé momenty jsou dost přistřižené za vlasy a děj je místy vláčný, ale docela jsem se u toho pobavil a to je hlavní. Navíc Danny Dyer předvedl nezvykle dobrý výkon a i s ním jsem byl spokojený. Gangsterka jak má být, můžu jen doporučit. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

"Sammy byl něco jako Robin Hood........akorát že bral všem a dával jenom sobě." Nick Love natočil film ne nepodobný Fotbalové fabrice, což umocňovali Dan Dyer a Tamer Hassan v hlavních rolích, ale to vůbec není na škodu. Není to sice tak natřískaný hláškama, ale ten vtip, spád a nulový morální ponaučení je tu taky, takže pokud táta řikal "Jestli nechceš dopadnout jako já, vyhejbej se zločinu, děvkám a drogám.", tak vemte krk na to, že mlel pěkný blbosti.85% ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený anglický snímek, kde jsem žral téměř každou minutu. Dvojice Hassan a Dyer mě nezklamala ani tady, ani u Hooligans. Georgina Chapman (coby Carly) byla skutečně nádherná :) Možná posledních cca 15 minut bylo trošku nudných. Ale i tak 80%. ()

F.man 

všechny recenze uživatele

80-ky, disco, košile, teplákovky, kabrieloty, zbraně, drogy, ženy, Vice City a pořádný Biznis k tomu. Já se při téhle anglické retro gangsterce docela bavil, a to i přes to, že příběh by dokázala napsat i opravdová od Matela... Asi tou rozvlátou atmosférou nebo co... The geezer was so hard even his nightmares were scared of him. ()

Ridick 

všechny recenze uživatele

drsna britska gangsterka zo spanielskeho prostredia 80. rokov....je to dost cool a herci su typovo vynikajuco vybraty..obzvlast tamer hassan v role charlieho je neuveritelny a nechcel by som ho nikdy stretnut..akurat ten koniec je dosarpany v zmysle koniec dobry - vsetko dobre, ale je to zaujimavy kusok, kt. stoji o vasu pozornost... ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Povedená britská retro gangsterka odehrávající se v 80-tých letech v prosluněném Španělsku. Vzestup a pád (vyloženě do hoven) mladého gangstera v podání oblíbence Dannyho Dyera, k tomu přesná výprava do nejmenšího detailu a od úvodních titulků dobře šlapající soundtrack toho nejlepšího z osmdesátých roků...Bavil jsem se. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Britská variace na kultovní Scarface zasazaná do prostředí Španělska. Vcelku zábavné, ale poněkud laciné. Chybí osobnost, která by film lépe táhla a trochu poutavější scénář. Koukat se na to ale dá dobře a pokud jste fanoušky podobných gangsterek, tak se vyplatí dát tomuhle snímku šanci. Atmosféra 80. let se povedla zejména díky stylovému oblečení :) Hudba samozřejmě také skvělá, ale možná je jí až příliš. Lepší tři hvězdičky. ()

Tomasso001 

všechny recenze uživatele

Tenhle ostrý britský akcent dělá věci... Do toho hlášky, scény jako "vyzkoušej moji vestu a ted ty tu moji brokovnicí" atd. Nakonec nezvyklý Frrankieho happyend, zasloužený 4 hvězdy ()

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Nedá se nic dělat. Jamile je to gangsterka ve který se objeví britská angličtina, tak jí musim vidět. No a kór když tam hraje hlavní roli Danny Dyer. Nick Love sice už natočil lepší věci (třeba Fotbalovou fabriku) ale času u tohohle filmu strávenýho jsem rozhodně nelitoval. Sice je pro mě rozdíl mezi "Filmem za 4*" a "Filmem za 4*", nicméně současný hodnocení je holt nějak daný. Prostě se nedržte dál od Drog, zločinu a děvek! ()

jenik71 

všechny recenze uživatele

Je to o tom, že kdo chce hodně, nemusí mít také nic. A navíc může skončit v pěkné stoce. Doslova. Není to špatný film, ale žádné velké nadšení mě také nepřepadlo. Díky dobrému hudebnímu doprovodu z osmdesátých let dávám 3 hvězdičky. Prostě průměrná gangsterka. ()

Reklama

Reklama