Reklama

Reklama

Koho by napadlo, že největším pokladem pro ovčáky je voda! Když skřítek Jeduna (P. Nárožný) pomohl ovčákovi (V. Postránecký) tento poklad vykopat, měli všichni obyvatelé horské salaše vyhráno. Ovce měly co pít, ovčák Ondra dostal za ženu milovanou Andulku (V. Freimanová) a nesmělý skřítek Meduna (M. Nesvadba) se konečně odvážil vyznat lásku křehounké víle Čapulce (T. Pokorná). (Česká televize)

(více)

Recenze (13)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Slabé..Za skouknutí stojí snad jen mladý Michal Nesvatba (opravdu ještě mladičký kučičí obličej) a krásná víla Čapulka v podání Terezy Pokorné.. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Víla Čapulka byla sladká a svou líbezností jistě představuje nesplněný sen nejednoho trpaslíka. Jistě se najde i nejeden sameček, který by bral tu Andulu a třeba i na fyzickou práci sáhl, kdyby mu to Andulu mělo přihrát do života. Stejně tak jistě se tu najde nejeden, kdo by, jako bača a starý trpaslík Jeduna, bral ty ovce, což je fakt, který jitří mou živou představivost a dost mě děsí. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Pokud se děj točí okolo skřítků, nemá Pohádka ze šafránové louky chybičku. Hlavně tedy vousatý Petr Nárožný je (zase) opravdu parádní a jeho průpovídky je jedna radost poslouchat. Jenže ta druhá polovina pohádky s bačou a jeho vyvolenou, ta bohužel není ani zajímavá, ani vtipná. Ale pořád je to příjemné pokoukání. ()

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

Jak se ( hnědooký? :-) ) bača ke štěstí prokopal. Krátká, ale netuctová rozprávka s Čapulkou, Medunou a polorozpadlou salaší... ()

otík 

všechny recenze uživatele

Studiová a nic extra zábavná pohádka, ve které se v podstatě nic neděje. Dva trpaslíci poměrně dost kecají o ničem, pak jeden z nich pošle baču hledat poklad a on místo toho najde studnu. A po svatbě trpaslíka s trpaslicí ze šafránové louky je konečně očekávaný konec. Jediné, co zaujme, je tak možná odvážný výstřih Terezy Pokorné-Herzové. :-) ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Dvojice Tereza Pokorná-Herzová a Michal Nesvadba jsou jedinní, kteří za něco v této pohádce stojí, jinak slabota. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Tahle televizní pohádka je dalším z mnoha papundeklových pekel, které tu vznikaly v 80. létech. Především u natáčení trpasličího světu v uměle vyrobené trávě s jsem si říkal, že tady Janečkové a spol. museli hulit hodně dobrej matroš. Tohle by nebralo vážně ani nějaké ochotnické divadlo. Samotná pohádka je také nic moc, a tak z ní zaujmou jen trikově mrňaví skřítci (Petr Nárožný a Michal Nesvatba), kteří běhají kolem obrovského hrnečku na stole. [301. hodnocení, 11. komentář, 61%] ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Zatímco pohádku Čarodějné námluvy držel P. Nárožný prakticky celou, tady skomírající více než půlhodinový projekt nezachrání nic. Studiové pohádky moc nemusím, až na výjimky, ale to bych se opakoval, ovšem zde je studio ještě patrnější. Chybí vtip a jakákoli alespoň trochu inteligentní zápletka. S podivem se tvůrci dostali alespoň na třicet tři minut, což je při chabém ději prakticky zázrak. Jedna hvězda za P. Nárožného, který je přece jen na své úrovni vtipnosti, ale bohužel má žalostně málo prostoru pro manévrování, na rozdíl od například v úvodu zmíněné pohádky, druhá pak za krásnou Terezu Pokornou. Svých 33 minut ale můžete opravdu využít rozumněji. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Roztomilá věcička s krásnou Terezkou Pokornou. I pan Nárožný stojí za zmínku. Takže to celé kazí jen Nesvadba. Tohle mohu i vícekrát po sobě. Proč, to netuším, prostě se mi to líbí. ()

vinducha 

všechny recenze uživatele

Skřítkové Meduna a Jeduna na salači, tak to mi v klidu ke štěstí stačí. Další z úžasných kreací pana Nárožného, velká spokojenost. ()

Reklama

Reklama