Reklama

Reklama

Pokojný bojovník

  • Česko Tajemství rovnováhy (více)
Trailer

Obsahy(1)

Excelentní adaptace stejnojmené autobiografické knihy Dana Millmana. Dan je talentovaný sportovec, sní o olympiádě, má vše – poháry, holky, rychlé motorky, divoké party. Těžký úraz ale vše změní. Díky setkání se zvláštním cizincem Dan pochopí, že se musí ještě mnoho učit, mnohé překonat a spoustu věcí naopak opustit, než se stane pokojným bojovníkem a nalezne svou cestu. Nejde o klasický boj mezi zlými a dobrými, film vypráví o tom, jak se postavit konfliktům uvnitř nás samotných. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (408)

Mia... 

všechny recenze uživatele

Podle mého názoru toto není vůbec film o sportu, jak si tu hodně lidí myslí. Tento film je jen prostředkem předání určitého vědomí a informací. Je to dokonalé ztvárnění toho, jak by lidé měli začít přemýšlet a jak by měli žít své životy. Asi jsem nikdy neviděla film, nad kterým je třeba se zamyslet nad vlastním životem více než tady. "Teď a tady" :-)) ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

No v podstate klasické pojatie športových filmov-gymnastika zmiešaná z východnouu filozofiou a prvkami ZEN budhizmu. Trochu okorenené mysterióznom a to mi asi úplne nesadlo. Najviac sa mi páčila hláška, že by mal pri tréningu v prvom rade vynechať z jedálničku maso, ach aká užitočná rada, škoda, že to ešte stále nie je samozrejmosťou a nie len pre športovcov. Oceňujem filmy v ktorých človek prekonáva svoje limity a snaží sa zo seba vydať maximum, fungujú dobre ako pozitívna motivácia. ()

Reklama

Handle 

všechny recenze uživatele

Pokud čekáte "čistokrevné sportovní drama", tak se asi nedočkáte - tím tenhle snímek vůbec není. Pro mě to byla filozofická smršť, což jsem ani nečekal. Možná to bude pro někoho až moc moralizující, ale snad všechny myšlenky, které ve filmu padnou jsou naprosto přesné, pravdivé a nádherné. Dialogy jsou opravdu špičkové a především na nich snímek stojí. Kdybych hodnotil poslání tohoto filmu, tak je to na plný počet. Ale buď mi tam trochu něco chybělo a nebo všechny ty životní pravdy budu muset ještě vstřebat... Bylo jich tolik! Párkrát jsem měl nutkání dojít si pro papír s tužkou a všechno si to zapisovat, jak to bylo krásně řečeno, ale... chtěl jsem zkusit žít tady a teď... Opravdu inspirující. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Velice chytrá kamera. Velice - a tím nemyslím zaběry na vysvalená chlapecká těla, ze kterých by byla úplně hotová Leni Riefenstahlová. Tady je kamera vtipná, komentující a posunující děj aniž by na sebe přehnaně upozorňovala. Narozdíl od scénáře a zejména pak dialogů, které se tváří velice důvtipně, ale přitom je to jen rafinovaně navoněný balast. Ani ne přímo hloupý, jako spíš zdánlivě hluboký a přitom velice jednoduchý. ___________ Přestože shrnutí příběhu je klišovité, tak provedením vybočuje z očekávaného průběhu sportovních filmů. /6. 3. 12./ ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Film začal hustým nášupom a to ja milujem ! Už v 20 . minúte som bol rozbombardovaný a hlavou sa mi honili myšlienky ako víchor , že či má zmysel všetko to , čo doposiaľ robím a robil som . Asi začnem obchádzať o tretej v noci lokálne benzínky . Take out the thrash ! alebo Vyprázdni svoju nádobu ! ako zvykol vravievať Bruce Lee . Spojitosť čisto náhodná ??? Hoci Sokrates hovorí Millmanovi aby sa nenechal ovládať emóciami , ja sa nechávam , som z tohto filmu na sračky ! A okrem toho mu ešte povedal , že emócie sú nám prirodzené , ako zmeny počasia takže môžem byť posratý koľko len chcem . Veľmi sa mi páčilo Danove poznanie , kedˇ šlapali na kopec , aby mu ukázal kameň a on si v tom uvedomil , že to cesta nám prináša šťastie , nie cieľ , no a ten šutrák mal tvar kundy , dobré , že ? A kedˇ som už pri tých kundách , tak Amy Smart vyzerala v tomto filme naozaj sexy ! No a ja nemôžem inak , len za plný , pretože ja tieto inšpiratívne filmy žerem . Idem si zamakať teraz . ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Mark Amin, producent snímku, se ve filmu objeví jako zákazník u benzinové pumpy, který sleduje Dana při postoji. Dan Millman, autor knihy, na které je film založen, se pak objeví také na stejné pumpě jako řidič auta během scény, kdy Dan cvičí poprvé od nehody. (HellFire)
  • Keď Dan Millman leží na aute vedľa benzínovej stanice, na streche auta sú vidieť vyryté písmená SM - iniciály herca Scotta Mechlowicza, ktorý hrá túto postavu. (U_S_O)

Související novinky

Reklama

Reklama