Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drsnému detektivovi Edwardu Delaneymu, jemuž propůjčil svoje pověstné hluboké vrásky zpěvák a herec Frank Sinatra, pomalu odtikává odchod do důchodu. Ještě před tím, než tenhle drsný chlapík odevzdá placku a pověsí pistoli na hřebík, ho ale čeká dořešení posledního případu v kariéře. A rozhodně nejde o nějakou nicotnou vloupačku. V ulicích New Yorku pravděpodobně řádí šílený masový vrah, jehož brutalita nahání hrůzu celému městu. A zatím nic nenasvědčuje tomu, že by jednotlivé oběti něco spojovalo. Přesto však detektiv Delaney, limitovaný jak svým věkem, tak nevyléčitelnou chorobou své manželky Barbary (hraje ji oscarová Faye Dunawayová), nalézá jistou linku propojující všechny případy. A vrahovo dopadení se stává jeho životním posláním. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (15)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Slušný člověk, poctivý polda, pozorný manžel. Kladné povahové rysy detektiva jsou krátce před penzí vystaveny těžké zkoušce v rovině osobní i profesní. Zdravotní komplikace a svištící cepín neznají slitování.. Kojakovský feeling, tempo odrážející klid a způsoby vyšetřovatele, vtipné zapojení asistentů z nepolicejních složek, jedna téměř hororová scéna (konfrontace s vrahem pod lešením) a nestandardní konec, při kterém se spravedlnost vyhne vánočnímu shonu (snad aby udělala prostor pro zármutek). Kdo bez nápovědy najde Bruce Willise, tomu zazpívá pod oknem Frank Sinatra! ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom na námet o sériovom vrahovi som očakával dej s väčšími “guľami”. Tak nejak som taktiež dúfal, že sa dočkám väčšej dávky napätia či temnejšej atmosféry. Lenže tu je to celé poprepletané s ďalším problémom, ktorý miestami prevyšuje hlavný zámer námetu. Film ako taký rozhodne zlý nie je, pričom potešilo najmä rozuzlenie. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Perfektní snímek z "newyorských" ulic s brutálním vrahem=psychopatem a odhodlaným poldou před důchodem.... a ten závěr, nemáš důkazy, obstarej si je!!! A nebo rovnou střílej....!!! Klasický film-noir s klasickou atmosférou, hudbou a inscenací.. ()

Jordan

všechny recenze uživatele

tento film nemôžem hodnotiť, pretože som si ho zohnal ako mačku vo vreci a napokon vysvitlo, že je v tak mizernej kvalite a s ruským simultánnym dabingom, že sa to skrátka nedalo... a tak som si ho iba "rýchlo prešiel" pretáčaním dopredu, aby som našiel to, kvôli čomu som si ho zohnal: historicky prvé objavenie sa brucea willisa na striebornom plátne - nachádza sa pred záverom filmu, keď sinatra sleduje vraha a vojde do vianočne vyzdobeného bistra: keď z bistra vychádza, vo dverách sa míňa s vchádzajúcim párikom, mladou černoškou a 25-ročným bruceom willisom, ktorý prejde cez obraz (je tam asi necelé 3 sekundy) a na hlave má čiapkk (baretku) so šiltom, takže mu poriadne nevidno oči, ale je to on, jeho prvá rola (označená ako "muž, vchádzajúci do bistra"), tak miniatúrna, že nebola ani uvedená v titulkoch; ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Neznámá ale překvapivě slušná kriminálka s hutnou atmosférou a neústupným detektivem v podání Franka Sinatry. Nebýt podivného konce a naprosto zbytečné (a velice špatné) Faye Dunaway, mohlo to být ještě lepší. Přesto povedený snímek. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Brian G. Hutton mi utkvel v pamati vdaka filmu Where Eagles Dare 1968. Tuna pozeram natocil dalsi fajny fryler. Tema detektiv je pred odchodom do dochodku, chce riesit posledny krimi pripad svojho zivota asi nezostarne nikdy, fungovalo to roku 1980 a funguje aj 2020. Sinatru moc nemusim, prostredie USA a new Yorku 80. rokov vsak ma stale hodne do seba : 82 % ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Hutton natočil slušnou krimi, jen jsem po snímcích Kellyho hrdinové a Kam orli nelétají, čekal něco víc šťavnatějšího. Celý film je jako hlavní hrdina,unavený na konci kariéry a sužovaný nemocí své manželky. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Klasický námět policajt vs. sériový vrah ve velice oldschoolovém provedení. Nulové tempo, patetický psychopat vraždící čímsi jako kladivem, jen dvě velmi decentní vraždy ani žádný finální střet. Nahoru to ale táhne Sinatra, který sice nebyl geniální herec, ale utáhl to svým charismatem. Jeho zestárlý polda se chystá do důchodu, umírá mu žena u které tráví veškerý volný čas. a čelí nezájmu kolegů i kapitána. A přesto s mravenčí pílí a slušností obchází lidi, s pomocí muzejního kurátora hledá vražednou zbraň krůček za krůčkem se blíží. Finále je logické a nekompromisní. 3* především za hlavní postavu a herce. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Unavená osmdesátková detektivka se služebně unaveným detektivem NYPD řešící svůj poslední případ před odchodem do zaslouženého důchodu, který byl paradoxně také poslední hlavní rolí ve filmu Franka Sinatry. Když se to vezme kolem a kolem, noirová atmosféra snímku sluší, ale stejně jakoby to výrazně postrádalo tu správnou atmosférickou šťávu. Režisér Brian G. Hutton pojal vyprávění odlišným přístupem k policejní práci, než jak bývá obvyklé. Žádné honičky, žádné přestřelky, jen únavné sledování každičkého pojítka k případu a pomaloučké skládání všech podstatných věcí dohromady. A hlavně se dává více prostoru soukromí detektiva a jeho starosti s vážně nemocnou manželkou. Svým způsobem je to sice v kontrastu s jeho povoláním, neboť vyšetřuje násilnou smrt člověka s cílem dosáhnout spravedlnosti, ale zabránit hrozící smrt své vážně nemocné ženy už nedokáže. Jenomže tak, jak je to podané je to spíše dějově frustrující hlavně pro diváka, neb pro něj to vůbec nefunguje. Vždyť se ani nedozví, jakou nemocí vlastně trpí. Snímek, co se týče nálady a zajímavosti v oblasti žánru, není tedy zrovna uspokojivý. Z dnešního pohledu je však největší zajímavostí fakt, že si tu odbyl svůj filmový debut Bruce Willise, kterého si ale jen tak leckdo nevšimne. Po hodině a půl ho lze spatřit kterak vchází do baru s čepicí na hlavě a zakrývá si přitom oči. ()

John80 

všechny recenze uživatele

Thriller , pátranie po vrahovi, popritom chorá detektívova manželka a samozrejme vraždy, celkom fajn Thriller 3* ()

mac000 

všechny recenze uživatele

Předposlední hraný film tehdy pětašedesátiletého Franka Sinatry je jeho poslední hlavní rolí v bohaté filmové kariéře. Jeho citlivý a civilní poručík Dellaney je výborná postava, která utkví v paměti dlouho po shlédnutí filmu... Film měl původně režírovat R. Polanski, ale kvůli svému obvinění z mravnostního deliktu nemohl do USA přijet. ()

draxxi 

všechny recenze uživatele

Ten konec to zachranil... Jo a Bruce bych si bez mistnich spoileru nevsiml ani omylem...ale je to on... 26/6/2023 62% ()

Reklama

Reklama