Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jedni ji milovali, druzí zatracovali. Neušla však pozornosti nikoho. Supermodelka Gia Marie Curangi začínala jako osobitá, avšak, mírně řečeno, neposlušná kráska. Kariéra mladé rebelky strmě stoupala a přibývající poblouznění ze slávy a peněz si vyžádalo svou první daň. Těžkou drogovou závislostí její tragédie jen začala... Pozoruhodný životní příběh podle skutečné události. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (242)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Angelina je vážně výborná herečka a tady měla obrovskou příležitost se předvést a taky se předvedla. Z obrazu téměř nezmizí: mluví, nadává, fetuje, miluje, pózuje a všechno na plný pecky. Z filmu, který je krapet tendenčně natočen a v podstatě od začátku můžete předvídat, kam se děj bude ubírat a to i režijně (takže žádné obrazy pozpátku, vložené anime, atd.), udělala Angelina právě svým přesvědčivým projevem něco velmi zvláštního. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Další nudná televizní biografie? Ano, ovšem (a je to zcela zásadní "ovšem"!) s nahou Angelinou. 70% Zajímavé komentáře: meave, Luciana ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Angeina Jolie podala výborný výkon a dívat se na toto biografické drama o modelce je opravdu velmi hezkým i když mířně depresivním zážitkem s velkou mírou poselství. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Dostat se na výsluní může být někdy snadné. Ale ty důsledky, které s sebou sláva občas přináší, ty můžou vést někdy ke smutným koncům. Tenhle film přináší skutečný životní příběh známé modelky, která tíhu slávy nedokázala unést. Velmi dobře se prezentuje v hlavní roli Angelina Jolie. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Gia je jeden velký herecký koncert Angeliny Jolie, kterou jsem snad vážněji ještě neviděl zahrát. Přišlo mi ale, že tenhle film je jenom o hereckém talentu Angeliny Jolie. Jasný totiž je, že tenhle film bude jedna velká tragédie a od začátku do konce se sype stejně tak rychle, jako třeba takový domeček z karet. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Dokonalé vtělení Angeliny Jolie do postavy supermodelky, která byla hvězdou stejně rychle jako jí drogy kolovaly žílami. Ani bych tento povedený snímek nenazval filmem televizním, protože by to pro něj byla urážka. Velký krok k stříbrnému plátnu. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Dalsi biografie v rade, ktera krome Angeliny neni nicim moc zajimava. Opet tu mame cestu na vrchol, drogy a pad, proste totalni predvidatelna klasika. Ja vim, je to podle skutecnejch udalosti, ale stejne. Tady je film navic prokladanej otravnejma rozhovorama, ktery popisujou Giu a cely si to hraje na lehce dokumentarni styl. Navic clovek ani moc nemuze Gie fandit, chova se jak krava, bere drogy a vsechno si zpusobila sama. Navic nizsi rozpocet je misty znat. Nicmene Cristofer si tohle vsechno nastesti vcas uvedomil a zachranil to obsazenim hlavni role. Co muze bejt totiz lepsiho, nez sexy Angelina Jolie hrajici sexy modelku, nemajici problem ukazat kozy a zadek. No a krome toho, ze se obcas slikne a obcas si da nejakou odvaznejsi scenu, tak taky velice slusne hraje a v zaveru da vzpomenout na Naruseni, u kteryho bych si tipnul, ze zkusenosti z tohohle filmu vyuzila. Slabsi 4*. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Pálíte-li svíčku života z obou konců, pak není divu, když dohoří rychleji než jiné, ačkoli by se dalo donekonečna diskutovat o tom, zda je lepší shořet než pomalu vyhasínat. Každopádně mám pocit, že 21. století pro Angelinino herectví znamenalo to druhé, v málokterém filmu se aspoň blíží drajvu, jaký má její extravagantní, vášnivá a nešťastná Gia, byť to možná ani moc nehraje a vysoce vyčnívá nad plochou historkou okresního formátu o tom, že drogy jsou špatné, áno... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Teď pracuj, žít můžeš později!" Tak to je odvážné tvrzení ve světě, kde si dámy neobdařené tělesným tukem z nudy přepudrovávají nosy koksem a narušují celistvost žil pravidelnými vpichy jehel. Mne tedy svět modelek, supermodelek ani topmodelek absolutně nevzrušuje, ale Giina poloha rozpustile svérázného provokatéra mne dost bavila. Dramatická část však bohužel dostala větší prostor než ta pohodová a patrně proto pro mne Gia představuje jen průměrný životopisný film. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Z hlediska kvality scénáře nebo režie je to v podstatě průměrný televizní fim, nicméně jeho hrdinkou je slavná supermodelka, žena se skandálním způsobem života a tzv. celebrita. Takže divák se může kochat pozlátkem světa modelingu, krásnými dívkami a v neposlední řadě Angelinou Jolie v hlavní roli. Ne že by to byla tak skvělá herečka, ale typově se do role mondénní, lehce zvrácené krásky skutečně hodí. Celkový dojem: 60 %. ()

MoRTy 

všechny recenze uživatele

Cože? Čumět na nějakej zkurvenej film o modelce? - Pomyslel sem si, když mě na to mladá donutila koukat. Ale takovou porci koz a lesbickejch scén sem fakt nečekal! Nakonec sme byli spokojený voba a já si díky tomu ještě dobře zapíchal (a chytnul hiv)! ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Vzestup a pád modelky. Oč víš byla, tím víc si nabila. Televizní klenot, který by klidně mohl běhat na velkých plátnech. ()

mysicka 

všechny recenze uživatele

příběh něžné i proradné, kruté i bezradné giy.. příběh o jedinečnosti, o cestách nahoru, vrcholech i pádech do propastí, které jsou bezedné a tudíž odrazit zpátky se nedá.. gia byla krásná a jedinečná.. milovala se stejnou intenzitou jako fetovala, vše naplno, bez mezí a mantinelů.. happyend se nekoná, tohle je život.. angelina jolie v roli supermodelky, které ležel celý svět u nohou, jenže to nebylo to, co ona potřebovala a co si přála.. ps: pseudodokument? citové vydírání? hehe.. občas je dobré vidět dál než jen na špičku svého nosu.. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Příběh Gii Curangi je skutečně alarmující a jakkoli umělecky ztrávrněný film inspirovaný jejím pádem je důležitý. Je příjemné zpětně sledovat, jak moc Angelina tehdy jako Gia zabodovala, pomohla mnoha budoucím lesbičkám s vyoutováním a dalším lidem ukázala i jiné druhy lásky. Nicméně v této podobě ta romance se Sandy Linter bohužel posloužila jen jako krytí pro mnohem důležitější zprávu o zničujícím prostředí modelingu, o přezíravosti, která vedla k drogám a později k nákaze AIDS. O celou dekádu před Freddiem Mercurym se Gia stala jednou z prvních celebrit, které zemřely na neviditelný hazard se životem. Gia žila příliš rychle, stačilo dva roky fotit obálky pro Vogue a Cosmo, aby se dalších šest let brodila bahnem. A v tom je hlavní mínus tohoto filmu, Angelina není příliš uvěřitelná jako naivní osmnácka a z nejhorších momentů života Gii vidíme jen zlomek. Přesto na televizní HBO trhák to stačí. #hbo ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Gia to nebyla jen osoba, to byl pojem. Angelina do té doby byla jen osoba. Od tohohle filmu, je to herečka první úrovně. Její nejlepší role. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Angelina Jolie to zahrala dobre, pripúšťam. No nemôžem povedať, že ma dostatočne dojal "citlivý príbeh dietaťa strateného vo svete aj vo vlastnom vnútri" (meave). Angelina to zahrala až tak dobre, že keď som sledovala Giinu povahu, vôbec sa mi nezdala byť strateným dieťaťom - naopak, bola to panovačná, manipulatívna a zhýčkaná mrcha. Originálna charizmatická rebelka? Iste, veď presadzovala hlavne to, čo chcela ona a vďaka vrodenej kráse jej to ľudia žrali. Ak nie, terorizovala ich a aj tak si robila čo chcela. Potom si zničila život (doslova) a všetci plakali. Hmm. Jej príbeh bol však atraktívny, lebo v polovici 80. rokov bol AIDS veľkým strašiakom a vieme si predstaviť, ako smrť modelky otriasla módnym priemyslom. Keby bola zomrela na zápal pľúc, neštekol by po jej príbehu ani pes. Čím to je, že keď sa spoja celebrity, drogy a AIDS, robíme ikony z ľudí, ktorí by mali byť všetkým iným, len nie vzorom (to platí aj pre Freddieho Mercuryho, hoci milujem jeho hudbu, on vedel, kedy to posral). Ľutujem, ale nemám súcit s rozmaznanými superhviezdami, ktoré sú zdravé, krásne, úspešné, milované a bohaté a pritom majú tonu psychických problémov a drogujú, lebo sú zdravé, krásne, úspešné, milované a bohaté. Posrať si život drogami je každého výsostné právo, ale nemusím sa predsa tváriť, že ma to niečím inšpiruje. ()

petero 

všechny recenze uživatele

GIA je typickým životopisným príbehom modelky jej závratnej ale krátkej dráhy, ktorú samozrejme ukončili drogy všetkého možného druhu a to tak, že sa nakazila vírusom HIV čo je jediné zaujímavé, že to v tej dobe nebolo bežné a ako sa k tomu stavala jej rodina, doktori v oblekoch a ako sa prišla rozlúčiť so svojou priateľkou, to bolo jedine pôsobivé. ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Tvůrci měli napůl vyhráno už když obsadili Angelinu, protože ona je jediná kdo mohl postavu Gii zahrát. Svůdná, provokativní, otevřená a vlastně i dítě, který nechtělo nikdy vyrůst, to jsou věci, které má Angelina s Giou společné. Režisér plně vyjádřil její sex-appeal a taky skvěle skloubil ruční kameru s dějem. Jeli ovšem někdo kdo udělal z celého filmu svůj herecký koncert je právě (pro mě jedna z nejkrásnějších žen planety) Angelina Jolie. U scény v protidrogové léčebně mi naskočila husí kůže a vlastně Angelinu obdivuju i za ty erotický scény co ve filmu byly. Ta ženská má prostě kuráž... 90% ()

Reklama

Reklama