Reklama

Reklama

Návštěva u Návštěvníků ...aneb jak se natáčel seriál

všechny plakáty
Dokumentární / Krátkometrážní
Československo, 1983, 28 min

Obsahy(1)

Dokument o tom, co nebylo ve scénářích a přece se odehrálo.  Setkání s hrdiny seriálu Návštěvníci, ale hlavně s těmi, kteří pro vás seriál natáčeli, vás čeká v dokumentu Návštěva u Návštěvníků. Dozvíte se řadu zajímavostí, ale hlavně budete svědky dramatických okamžiků, které natáčení provázely. A možná si uvědomíte, jak náročné bylo připravit tak originální seriál. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (18)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Máte-li zájem o perfektní pleš z 25. století, musíte být tři hodiny před začátkem natáčení v maskérně." Nemusím. Já ji mám dokonalou a to bez jakékoli ztráty času. Jinak jsem samozřejmě rád, že jsem se mohl podívat, co všechno stálo v cestě k tomu, abych zahlédl takřka geniální dílo se sci-fi efekty natolik dokonalými, že snad ani bystré oko diváka za několik století neodhalí, že se jednalo o triky. Opravdu. Oni ve skutečnosti nekrtkovali, nevyžhavili rybník ani neuměli měnit barvu auta za jízdy. Nevěříte? Já taky ne. Oni tu totiž byli a i když se chovali nenápadně, tak za sebou zanechali nesmazatelnou stopu. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Svižně sestříhaný dokument, který diváka provede všemi aspekty výroby návštěvnického seriálu. Z Brabcova komentáře mě dostala hláška "Ani na tuto scénu herci moc rádi nevzpomínají, narozdíl od místních pijavic." ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Nehodnotím seriál - ale tento dokument ..... A na svoju dobu bol výnimočný. Také niečo sa v ČSSR nikdy nevyrábalo. Bolo to na vysokej profesionálnej úrovni a zákulisie výroby niekedy dokázalo vystrúhať ironický úsmev na tvári ..... ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Tehdy pořady tohoto typu vůbec nebyly obvyklé, ale povedlo se to lépe, než mnohá profesionální práce na DVD hollywoodských velkofilmů. Práce na seriálu probíhala od roku 1977, proto bylo o čem točit. Původně to televize vysílala jako 16. díl seriálu. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Výborně natočený film o výborném seriálu, ale recept na amarouny a vysvětlení slovesa humidovat vám stejně CML nevygeneruje:-) ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Příjemné ohlédnutí za seriálem a zároveň zajímavý pohled do zákulisí, kde se pohybovala spousta kreativních tvůrců a odvedla hromada mravenčí práce, bylo mi potěšením.. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Zajímavý a zároveň příjemně odlehčený dokument o vzniku fenomenálního seriálu. Kroky do zákulisí, způsoby natáčení, vypořádávání se s nejednou přicházející obtíží, technické triky. A místopis, kde se dozvíme, že Kamenice je Pelhřimov, že rodný dům Adama Bernaua stál v Brně, že se natáčelo i v Tatrách, na východoněmeckém ostrově Rujana, či v Rotterdamském delfináriu. Zábavnou formou odhaluje všechno, jak vznikal nezapomenutelný a milovaný seriál o návštěvě z budoucnosti. Navíc nás seznamuje s lidmi v pozadí tohoto fenoménu, jehož natáčení trvalo celé tři roky. ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejlepší dokument o natáčení filmu nebo seriálu, jaký jsem viděl. Beru ho vlastně jako takový šestnáctý díl seriálu... ()

honzic 

všechny recenze uživatele

Skvělý dokument o natáčení bezsporu nejlepšího českého sci-fi seriálu, který byl zajímavý od začátku do konce. Hodnocení: 85 % ()

Kontryhelka 

všechny recenze uživatele

Moc se mi líbilo, jak tenhle seriál se natáčel. Super pohled do zákulisí natáčení. Na to,jak je seriál starý, tak některé triky jsou opravdu moc povedené. ()

njuska 

všechny recenze uživatele

Naprosto výborně zpracovaný dokument, který představuje nejen zákulisí filmových triků, ale i dalších filmařských "vychytávek" z natáčení jednoho z nejúspěšnějších českých sci-fi seriálů. Pokud si dobře vzpomínám, celý komentář k dokumentu (který četl Vladimír Brabec) napsal sám Ota Hofman, což je v některých pasážích nádherně poznatelné - viz. v té době oblíbená fráze: "...vysvětlím později..." :-D. Můžeme jen zalitovat, že podobných dokumentů nevzniklo více. Vždyť už jenom ty záběry z natáčení, vytvořené pomocí všudypřítomné reportážní kamery jsou opravdovým skvostem! ()

mdf 

všechny recenze uživatele

Ted to zase opakují,ten seriál a tenhle dokument jsem neviděl,takže slušné,aspoň vím jak se co dělalo. ()

Reklama

Reklama