Reklama

Reklama

Komparz

(seriál)
  • Velká Británie Extras
Velká Británie / USA, (2005–2007), 7 h 24 min (Minutáž: 30–84 min)

Kamera:

Martin Hawkins

Hrají:

Ricky Gervais, Ashley Jensen, Stephen Merchant, Shaun Williamson, Shaun Pye, Katherine Parkinson, Rob Brydon, Ben Stiller, Ross Kemp, Vinnie Jones (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(13)

Obsahy(1)

Ricky Gervais v tomto komediálním seriálu ztělesňuje frustrovaného Angličana na prahu čtyřicítky Andyho Millmana, který se marně snaží proniknout na výsluní a proslavit se jako herec.  Není mu nic platné, že většinu dne tráví převlékáním kostýmů, že spěchá z místa na místo a věší se na každého, kdo by mu mohl poradit nebo se za něho přimluvit. Pro Andyho zkrátka role nejsou. Jeho hloupý a namyšlený agent (Stephen Merchant), který ostatně nestojí za nic, ho dokonce přemlouvá, aby si našel jiné zaměstnání, ale Andy se nevzdává. S kolegyní Maggie Jacobsovou (Ashley Jensenová) vymetá alespoň večírky, kde kyne naděje, že se setká s nějakým režisérem, producentem či scenáristou nebo se vnutí do přízně skutečné celebrity. Maggie se přitom snaží najít vhodného manžela... Seriál natočený v americko-britské koprodukci režírovali Stephen Merchant a Ricky Gervais, jako hosté v něm vystupují známí herci, kteří představují sami sebe - např. Kate Winsletová, Patrick Stewart, Samuel L. Jackson, Ben Stiller a další. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (150)

H34D 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkný a i přes zakomponování celebrit stále skromný a do jisté míry komorní sitcom. Ricky Gervais servíruje trapasy a pěkně vypointované absurdní situace velmi decentním a vlastně i nenápadným způsobem. Nebudete se válet smíchy po celou dobu seriálu, ale když to přijde, stojí to za to. Je to docela inteligentní a nepochybuji o tom, že seriál skutečně vypovídá o komparzistech i celém showbusinessu. škoda, že v první sérii není vše vybroušené, s přibývajícími díly se seriál stává sebejistější a u mě určitě překonává The Office. Nicméně, co se týče upřímné výpovědi o životě (komika), Louie je ještě o kousek výše. 8/10 ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Velmi sympatický britský seriál -Hlavní postava je úplně průmněrný herec který chce víc než dělat křoví velkým hvězdám.-V každé epizodě hraje aspon jedna opavdová stár sama sebe(David Bowie-Robert de niro-Samuel L Jackson..atd)a vždy si ze sebe dokážou udělat prdel.-Pokud nevíte co je to prekérní či trapná situace podívejte se na komparz,tam jich je až až. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série skvělá, druhá maličko slabší, finále dost solidní. Je to jinde než Kancl, ale pořád mu to je dostatečně podobné a osobně mi Komparz sedl víc kvůli zasazení a hlavně taky kvůli tomu, že se zde s hlavními postavami dá sympatizovat. Obojí má ale jiné kvality a jejich počet by se víceméně vyrovnal, takže mi Kompraz přijde lepší opravdu jen o trochu. A hlavně se mi zde potvrdilo, jak se mi zamlouvá Gervaisovo podávání různých životních poselství a přitom je zpracovávat vážně i trapno- a černohumorně zároveň. On ví, co dělá a dělá to sakra dobře. Podrobněji u jednotlivých epizod. 4* ()

Ewey 

všechny recenze uživatele

Další povedený seriál od Rickyho Gervaise a Stephena Merchanta. Konečně si Merchant taky napsat něco pro sebe - roli agenta, naprosto geniálního hlupáka:D Gervais je jako smolařský komparzista, docela sympatický. Někdy si říkáte, jak vůbec může někdo mít takovou smůlu, ale on si za to může sám, a když se o nějaký naprostý trapas nepostará on, jistě mu pomůže jeho trhlá kámoška. Občas se objeví ňáká ta celebrita, třeba Kate Winslet, která poradí jak na sex po telefonu i jak vyhrát oskara, nebo Sir Ian McKellen a jeho teploušská hra, popřípadě Daniel Radcliffe(s holkou to už rozhodně dělal). Vánoční speciál mi dojen sice trochu zkazil, ale jinak o srandu nouze není. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

(Viděny všechny díly) „TV hvězda v depresích se upíjí k smrti." – „Ale, to neříkej. Nejsi hvězda a ty špeky tě zabijou dřív než pití.“ Po výborném Kanclu jsem už přece jenom čekal jistou úroveň zábavy. A té jsem se také k mému milému zjištění opravdu dočkal! Typ humoru je zmíněnému Kanclu velmi podobný, tudíž znovu vede vyžívání se v záměrné trapnosti a hluchých místech. Jejich nejčastější obětí je znovu hlavní hrdina v podání Gervaise, ale zatímco v předchozím seriálovém počinu si za ně mohl hlavně on sám, zde mu k nim výraznou měrou pomáhají jeho jednodušší a krapet slepičí kamarádka Maggie, a pak neschopný a hloupý agent Darren (Merchant prokazuje komediální talent nejen na papíře). Jenže pro tentokrát tvůrci vyrukovali s něčím speciálním, a to epizodním hostováním hvězd, které hrají sami sebe (a to s velkou chutí). Některé z nich jsem neznal, ale přesto mi vyloudily úsměv na rtech (asi nejvíc Ross Kemp). Jiné ano, z nichž jedna část mě pobavila hodně (Ben Stiller, Patrik Stewart, David Bowie nebo Chris Martin) a druhá dokonce maximálně (Kate Winslet, Orlando Bloom, Daniel Radcliffe či Ian McKellen… leckoho jistě překvapí „Legolas“, ale přece jenom, „ Winsletka“ se asi vyřádila nejvíc). Bez ohledu na rozvržení hvězd (na nich totiž jednotlivé díly vyloženě nestojí), první série měla trochu kolísavou kvalitu humoru (skvělé díly střídaly „jen“ nadprůměrně vtipné), v druhé se ta úroveň podařila více ustálit, ale zároveň se už přidal podstatně kritičtější tón. Ten pak dostane prostor ukázat se v celé své kráse v posledním bonusovém díle, který satirou (a z ní vyplývající určitou hořkostí) přímo překypuje, a přestože se divák stále místy slušně baví, Gervais s Merchantem už do tohohle světa (řekněme filmového či televizního showbusinessu) pořádně šijí a jistě ne každému, kdo se chce jen čistě pobavit, je tahle tendence po chuti. Hodnocení je tak na rozmezí 4/5*, nakonec ale dávám slabší plný počet, a to za tu osvěžující reflexi a sebeironii (tvůrců i jejich hostů). „Promiňte. Jen vám chci říct, že jste byl v té scéně skvělý.“ – „Děkuju, ale já tam jen stál a držel tuhle složku.“ – „Ale držel jste ji nádherně. Nespadla vám!“ ()

Galerie (28)

Zajímavosti (8)

  • Některé věty, které říkají v seriálu Ricky Gervais a Stephen Merchant, byly v Americe změněny a liší se tak od britského originálu. (HappySmile)
  • Ve speciální vánoční epizodě stojí před restaurací "fanoušek", kterému Andy Millman (Ricky Gervais) vnucuje autogram. Tím není nikdo jiný než Karl Pilkington, se kterým dělal Ricky, společně se Stephenem Merchantem, rádiový podcast „The Ricky Gervais Show“ a který byl pak převeden do kreslené seriálové podoby. (DJDVD)
  • V závěrečných titulcích je postava Darrena Lamba označena pouze jako "agent". Postava Shauna Williamsona je zase uvedena jako "Barry", přestože Shau hrál sám sebe. Je to proto, že Darren má ve zvyku uvádět jej všude jako "Barryho", přestože zde jej Andy oslovuje "Shaune". (HappySmile)

Reklama

Reklama