Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 926 padlo hlavní město Balhae do rukou Georanů, kteří na tomto území založili nový stát Dongranguk. Přeživší Balhaeané nehodlali podlehnout nové vládě a pořád zuřivě bojovali za obnovu své země. Ke sjednocení rebelů má pomoci jeden z právoplatných následníků trůnu, ti jsou však bez milosti vyvražďováni podlou Armádou zabijáků, sloužící pod vlajkou Georanů. Jedinou nadějí tak posléze zůstává poslední žijící princ, který se ukrývá mezi prostým lidem a jehož vyrazí hledat elitní válečnice Soha. (cubajz)

(více)

Recenze (17)

molotov 

všechny recenze uživatele

Kdyby měl film trochu větší emocionální dopad, tak bych neváhal s pěti hvězdičkami. Přestože místy citově vydírá, tak mě narozdíl od svých korejských sestřiček romantických komedií k pláči ani omylem nedovedl. Na druhou stranu to bylo to poslední, co jsem od historického fantasy snímku čekal. Většina lidí, co film viděla kritizuje špatný střih. Na tomhle místě se musím střihače zastat. Podle mě odvedl docela slušnou práci, rozhodně ne geniální, ale dobrou. V soubojích sem se nikdy neztrácel a přehled jsem si udržoval slušný. Co se týká samotného stylu boje, tak záleží hodně na vás, co všechno jste ochotni a schopni akceptovat. Zajímavé je, že už celkem v pohodě diváci akceptují létání, ale další vychytávky jim ještě dělají problémy. Například technika popsaná tombacem. Já s tím neměl sebemenší problém, jednou jsem přistoupil na to, že v podstatě koukám na pohádku a akceptují ji takovou, jáká je. Viz vodníci v českých pohádkách. Postavy jsou sice ploší a děj dá se říct velmi předvídatelný, ale to mi zmatku ve Sword in the moon ani trochu nevadilo. Tak asi tak:-) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

No jako obvykle, kouknu na trailer, vypadá to jako jedna neuvěřitelná nekončící akční masáž v takovým fantasy a wu xia stylu, tak si to teda zakoupim (no tak dobře, kecám, prachsprostě a naprosto nemorálně sem to stáhnul a udělalo mi to dobře), no a co se nestalo, byla to nečekaně nuda, kterou nevytrhly ani na oko pěkně vizuálně zpracovaný bitvy, ale mezi všema těma Hrdinama a Válečníkama to je jen pouhej průměr, kterej nechá diváka hodně chladným a vlastně den po zkouknutí si už žádnou moc dobře nevybavim, zbytek už je jen spousta dost zbytečných rozhovorů, keců a putování a aby toho nebylo málo, tak tady naši velký hrdinové a hrůzostrašný padouchové jsou víc nalíčený než kdejaká pornohvězda a dokonce trumfnou i bojovnice v tomhle filmu. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý juhokórejský historicko akčný film. Má zaujímavý príbeh o putovaní skvelej bojovníčky a muža z kráľovskej rodiny, ktorého bratia boli povraždení a tak je už posledným následníkom trónu a počas ich spoločnej cesty sa postupne zbližujú. A celý čas ich prenasledujú nepriateľskí vojaci, ktorých vládca sa chce zmocniť trónu. Tento typ príbehu už nie je ničím novým a ani v tomto prípade neprinesie nič nového, ale neprekáža to a kedže mu nechýba ani dynamika, tak ani nenudí. Akcie je tu dosť a patrí do kategórie nereálnej, teda sa tu využíva aj lietanie a iné nereálne prvky. Určite nepatrí medzi špičku v rámci podobných filmov, na filmové klenoty ako Hrdina alebo Tiger a drak nemá po choreografickej a ani vizuálnej stránke, ale aj tak som spokojný a myslím si, že patrí do nadpriemeru. A nemám problém ani so strihom, ktorý je dosť kritizovaný. Najviac sa mi páči prvý väčší súboj hlavnej hrdinky, kde ju obkľúči skupina bezvýznamných zločincov a dôjde počas k nej aj k dvom výborným zlomeninám a všetka akcia z druhej polovice, teda akcia v lese a celý bojový záver na lúke. Aj s ostatnými stránkami filmu som spokojný, má slušnú výpravu, odohráva sa v zaujímavých prostrediach, vizuálne tiež nesklame a ani proti hercom nemám výhrad, hlavne obe skvelé bojovníčky alebo hlavný záporák sú zaujímaví. Jediným väčším negatívom tohto filmu je, že vôbec nechytí po emocionálnej stránke, čo je škoda, pretože by bolo dosť možné aj plné hodnotenie. Ale aj tak som dosť spokojný, jedná sa o málo známy film, ale rozhodne stojí za pozornosť. Objektívna kvalita filmu- 72%, film sa páči mne na 76%. ()

miklaras 

všechny recenze uživatele

Ráda bych nadhodnocovala, protože každé nové wuxia je určitě dobrý počin, ale nekonal se takový zázrak jako Red Cliff Johna Woo. Oproti tombacovi mi létání nevadí, naopak, k žánru patří stejně, jako krvavé exploze, ale v old school swordplays je jedna nepřehlédnutelná kvalita. Souboje. I když jsou pomalé a působí docela archaicky, nikdo je nemrzačí tak velikým počtem střihů, takže herci skutečně musí předvést alespoň pár dobrých pohybů se zbraní. Dnešní wuxia ale žene dopředu střih, který sice prospěl dynamickému pojetí, ale ublížil podstatě slova swordplays. Hezcí lidé v nákladných kostýmech zarámovaní nádhernou krajinou vesměs bojovat neumí a je to zatraceně znát. Trochu se proto bojím, že tak parádní žánr zplošní a časem se stane jen nudnou masovkou, která skončí jako kung fu filmy 80.let, které propadly do béčka díky masové produkci a ztrátě řemeslné kvality. I když se trochu šklebím na Tygra a draka, přeci jen staří herci vychovaní čínskou operou nebo dobrými choreografy věděli, jak se zachází s tak kultivovanou a kultovní záležitostí jako je meč.4.5/10 ()

jack_scott 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru lehce nadprůměrný kousek, ačkoliv nemohu s jistotou říci,co ho dělí od skutečně nadprůměrného snímku.... Efekty a provedení bojových scén jsou spolu s choreografií vážně dobré, příběh ...vlastně taky... nenudí, jak bývá obvyklé bohužel...ale taky nijak zvlašt nezaujme. A to bych nakonec dal asi jako hlavní důvod té spíše průměrnosti - je to dobré, ale nija kzvlášt šťavnaté, aby si to člověk pamatoval... *** a 70%. ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama