Reklama

Reklama

Ae-kyung je namyšlený frajírek a dědic, kterému jeho dědeček odkázal obrovské bohatství. Jenže dědečkova závěť bude platná pouze za splnění podmínky, že bude přeložen do Boramské střední školy v Gangwondo, kde musí odmaturovat. Po případném nedokončení studia, bude veškerý majetek věnován na charitu. Tak se Jae-kyung z pohodlného života v přepychu a luxusu stěhuje do malého městečka a nastupuje dle závěti do Boramské střední školy. Ze začátku si nemůže zvyknout na zdejší školu a veřejnost, snaží se obejít dědečkovi podmínky přes úplatky a rvačky. Jae-kyung zde však potkává milou a krásnou dívku Choi Eun-hwan (trpící Hypertrofickou kardiomyopatií), do které se zamiluje, rázem se z namyšleného a drzého sobce začíná stávat dospělý muž. Bude Choi Eun-hwan opětovat jeho lásku a podaří se jí překonat velice zákeřnou nemoc? (Káronoš)

(více)

Recenze (79)

tombac 

všechny recenze uživatele

Téměř po celý film jsem si chystal slova, že A Millionaire's First Love je o kousek lepší romantický film, než jeden z předchozích režisérových snímků Temptation of Wolves, s nímž ho pojí několik styčných bodů (kdo viděl Temptation, ví), ale do společnosti korejských Top romantik mu ještě krapátko schází... Až jsem zřel "svatbu" a následujících pár minut, tak krásných a dojemných, že jsem to nevydržel, na mém obličeji se rozhostilo slzavé údolí a objektivita dostala okamžitého padáka. Nu, Korejci to s bábovkami jako jsem já prostě umí :-) Z ingrediencí, typických pro jakostní korejské melodrama, bych vyzdvihl především miloučkou herečku v roli Eun-hwan. Dívku z rodu těch, pro které my chlapi nacházíme jen láskyplná oslovení typu "medvídek" :-) Ale poté, co jsem film s odstupem podrobil důkladnějšímu rozboru, jsem došel k závěru, že na nejlepší korejské romance pořád nemá. ()

May 

všechny recenze uživatele

Stejne jako se Kwak Jae-yong, o kterem nebyla dlouha leta ani vidu ani slechu, zniceho nic dostal do popredi ztelesnenosti te nejcistsi romantiky, a stejne jako ji o par okamziku pozdeji sam boura pod tihou prekombinovanosti a kyce, stejne tak z niceho nic Kim Tae-gyun odhalil svuj neuveritelny talent do detailu vystihnout nejniternejsi tuzby srdce, ktere se i pres evidentni citove vydirani stejne cele rozechveje pod doteky krehkosti a lidsky zobrazene uveritelnosti, ktera i se zavojem perfektniho prostredi, daleko krasnejsiho nez ta nejpreslazenejsi realita, dokaze pohladit a uchlacholit smysly snazici se nepodlehnout lacinosti pod rouskou cukrkandlu. Zobrazeni lasky v nevinnych predmetech a situacich, ktere bereme za samozrejme a zdanlive jako pro film neatraktivni, je o mnoho pusobivejsi nez vykonstruovane situace dohnane do dokonalosti. Nebyt zanroveho rozdeleni filmu do dvou polovin, nesoucich s sebou zcela odlisny emocionalni naboj, byl by nejspis tenhle film jednym z najkrajsich romantik pro drtivou vetsinu vsech, co ho kdy uvidi. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Tak nějak se nemohu ubránit srovnání s japonským filmem Tada, kima wa aishteru. Obě hrdinky jsou na tom podobně, jen hrdinové ne - neb tady on ví, že jeho milovaná trpí nemocí, která ji zakrátko připraví o život. Tada... u mě rozhodně vede jak v romantice, tak v té "dojmové" části. Nějak se mi tady nezdá ten přerod z rozmazleného hošánka v zamilovaný "ocásek", ale budiž. Co musím pochválit je hudba, některé sekvence byly opravdu velmi podařené, přesto mi přišlo, že mezi naší dvojicí to moc nejiskří, a když tak leda od slz, co jim kanou po tvářích. No a ten konec, po sněhu, po maturitě, s právníkem... to si klidně autoři mohli odpustit. I tu zbytečně dlouhou stopáž. A společnou minulost, i když bez ní by se asi nenašli... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Naprosto banální a šíleně klišovitej film, kterej kdyby byl natočenej kýmkoliv jiným než korejcema, tak by to byla prostě bída na druhou ,ale oni do toho dokážou dostat něco zajímavýho, něco co prostě zapůsobí tak, že to v konečným účtování nedělá trapnej dojem a dokážou i s takovým příběhem na diváka dostatečně silně zapůsobit, aby se mu to líbilo. I když je pravda, že s přibližujícím se koncem se začíná trošku moc často tlačit na emoce ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Dlouho před tím, než jsem viděl tento film, mi padla do rukou americká Dlouhá cesta (2002) s herečkou Mandy Moore. Avšak po shlédnutí onoho korejského filmu, jako by si oba filmy z oka vypadly. Nejspíš se nechali Korejci pro jednou inspirovat v USA a myslím, že kdo shlédl obě verze, mi dá za pravdu ,že korejská je jistě lepší. 85 % ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrá romantická dráma. Má veľmi dobrý príbeh o rozmaznanom mladíkovi, ktorý má na svoje osemnáste narodeniny zdediť po svojom starom otcovi veľké bohatstvo a tak si žije ten najjednoduchší život bez starostí a zodpovednosti. Ale len do doby, keď sa dozvie, že bohatstvo získa len ak bude určitý čas žiť bez veľkých peňazí a priateľov na dedine, kde musí úspešne zmaturovať, čo sa mu nepáči, ale postupne si zvyká na nový spôsob života a hlavne spoznáva lásku, ktorá je ale ťažko chorá. So spracovaním som spokojný, výrazná väčšina hlavných prvkov tohto filmu sa mi páči, ale pri niektorých sa neubránim pocitu, že by sa to dalo podať aj o trochu lepšie. A to platí hlavne o vzťahu medzi zbohatlíkom a jeho láskou. Nadmieru spokojný som so všetkým, čo sa týka hlavného hrdinu a jeho správania, sledovanie rozmaznaného mladíka, ktorý príde na nové miesto, kde sa životné hodnoty neriadia peniazmi, čo sa mu spočiatku vôbec nepáči, ale potom sa už čím ďalej viac prispôsobuje je tu podané výborne. Len pri tej romantike ma dva prvky mierne sklamali, ako celok to na mňa pôsobí dobre, ale skôr by som ocenil, keby sa hlavný hrdina zoznámil s niekým, koho ešte nepoznal. Myslím, že celá línia s tým, že sa poznali už dávnejšie je tu mierne nadbytočná a tiež mi až tak moc nesadol prechod medzi tým, ako hlavný hrdina svojou neskoršou láskou pohŕda a tým, ako sa do nej zamiluje, nepôsobí to na mňa až tak prirodzene. Ale inak môžem len chváliť, na film sa pozerá veľmi dobre už od začiatku a príchodom na dedinu sa to ešte vylepší, bavili ma prípravy na vystúpenie, všetko, čo sa týka dedičstva, okrem tých dvoch prvkov som veľmi spokojný. Herecké obsadenie je výborné, môj obľúbený Hyun-Bin v hlavnej úlohe, ako vždy skvelá Lee Yeon-Hee, ktorá nikdy nesklame a plno dobrých vedľajších postáv. Réžia a technická stránka sú na tom dobre, v porovnaní s predchádzajúcim výrazným režisérovým filmom Temptation of wolves je toto o triedu lepšie, hlavne vizuál je výborný, len sa tu občas až zbytočne moc tlačí na emócie, inak nemám problém. A páči sa mi aj hudba. Síce kvôli tým pár spomínaným prvkom, hlavne týkajúcich sa romantiky A Millionaire's first love za špičkou zaostáva, ale inak sa mi to dosť páčilo a oplatí sa to pozrieť aj viackrát. 78% ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Nádherný milostný příběh. Přestože děj se dá snadno předpokládat, tak jsem si zase zabrečel:-) Nádherně natočeno, krásná kamera, barevné ladění, ústřední dvojice je tak sladká, hmm... vřele doporučuji všem fandům romantických filmů. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Agresivně limonádovitý, klišovitý, citově vydírající film. Úliteb korejskému romantickému nevkusu je tu až příliš, výsledek funguje jako Pytlákova schovanka, žel, myšlena naprosto vážně. V některém ze svých starších komentářů jsem psal, že je potřeba přežít první půl hodinu, ve které se v korejských romantických filmech důkladně předvádí, že hlavní hrdina je pitomec -- načež jej bude modelka z jeho pitomcovství léčit. Zde jim časomíra trochu ujela, přehrávání jinak asi solidního herce trvá hodinu a čtvrt. Pak se řekne abrakadabra, a má úplně přeoranou osobnost (otrok introvertní dívky) lusknutím prstu. Chatrných oslích můstků a špatně vystavěného vyprávění je zde hrozně moc, přestože čas pojmout to důkladněji byl. Krom toho si zde ostatní třicátníci "roztomile" hrají na středoškoláky. Nakonec, že by k sobě ústřední pár něco cítil, to se mi moc nezdá. Generická, špatně provedená romantika pro dívky. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě to nebyl špatný film, ale také ničím nevybočoval a co hlavně - již jsem podobných korejských filmů viděl dost. Tenhle film si kladl za cíl dojmout diváka, jenže tím u mě nezabodoval. Pravda je, že chyba bude i na mé straně, protože jsem očekával spíše komedii a té se mi zde fakt nedostalo:D ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Moze obsahovat spoilery Pri pozerani tohto filmu som sa uistil v dvoch veciach. Prva - korejske romance su si podobne ako vajce vajcu (vynimky sa samozrjme najdu). Druha - aj napriek tomu je kazda z nich krasna. Trochu ma zaraza, ze korejsky reziseri sa tak s oblubou vracaju stale k rovnakej teme - a to je smrt milovaneho. Ano, je to uderny namet a da sa z neho vela vytazit, pozerat vsak to iste po desiaty krat uzproste nieje ono. Na druhu stranu vzdy ma ohuri ten krasny jemny humor, dychvyrazajuce napady, nadherna hudba....korejci s vytvorili vlastny filmovy podzaner, pri ktorom vzdy dostanete x-tu variaciu na to iste, ale takisto aj prenadhernu porciu romantiky. Takze. Bud sa tych sladuckych filmikov skor ci neskor prejete, alebo vas ta romanticka nadhera zakazdym opanta. Ja som podlahol :) (8.5/10) ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Je to zvláštne mesto. Stačí 10 dolárov a všetci sú šťastný..." Do zapadlého mestečka je nútený prísť namyslený dedič nesmierneho bohatstva. Čo by to bola za romantika bez dievčaťa, ktoré stretne a čo by to bol za kórejský film bez sĺz v závere. Na tie slzy to od úvodu vôbec nevyzerá,skôr som čakal šťastný koniec, ale je to presne tak ako napísal Kitano. Kórejci si vytvorili vlastný podžáner, kde dostanete x-tú variáciu na to isté. Mňa to však zatiaľ baví. Zaujímavý príbeh mi čiastočne pripomenul film 12 podmienok k dedičstvu, ale od polovice filmu postupne vtipných scén ubúda a začne prevládať vážnejší tón.Záver je ako zvyčajne smutný. tentokrát to však so mnou trochu pohlo, postavy sú sympatické, divák si ich ľahko obľúbi preto je o dosť ťažšie vytvoriť si nejaký obranný val a tváriť sa, že tieto scény so mnou nepohnú. Určite by som v tomto prípade videl radšej happyend, ale i tak dávam 4*. 80%. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Kto sa vyžíva v ľúbostných tragických romancách, určite si príde na svoje. Láska, ktorá túži po naplnení a nekonečnosti, tú však nikdy nedosiahne. Po scenáristickej stránke možno filmu veľa vyčítať, avšak jeho zámerom bolo poriadne rozladiť emócie a naštartovať slzičky. ()

balone 

všechny recenze uživatele

Čekal bych, že to spíše bude komedie, což tam hlavně tedy ze začátku pár sekvencí bylo, ale poté to zajelo do romantických kolejí plných slz. Co musim vyzdvyhnout u tohoto filmu, že ve srovnání s jinými nás drží v tom slzavém údolí mnohem déle. Celkově 80% ()

Lhurgoyf 

všechny recenze uživatele

Jae-Kyung má v deň dovŕšenia svojich 19. rokov zdediť obrovský majetok svojho zosnulého starého otca. V záveti je však jasne stanovená podmienka, že tento frustrovaný mladý rebel musí ukončiť svoje štúdium a zmaturovať v dedinke menom Boram. Jae-Kyung je tak donútený presťahovať sa na pár mesiacov z rušného Seoulu na pokľudný vidiek a navštevovať miestnu školu, kde stretáva krásnu Eun-Hwan. Spočiatku frustrovaný a odťažitý búrlivák však onedlho podľahne jej neodolateľnému šarmu ... Millionaire's First Love je vo svojej podstate obrátená verzia staršieho filmu režiséra Tae-Gyun Kima Temptation of Wolves (v ktorom naopak dievča z vidieka prichádza študovať do Seoulu), s okopírovaným dejom klasiky ...ing a tonami a tonami romantických klišé. Prakticky všetok vývin postáv a každý dejový zvrat je veľmi očakávateľný a vo svojej podstate slúži len k jednému - k rozplakaniu diváka. Je to citové vydieranie? Áno. Vadilo mi to? Ani trochu. Film je totiž tak prekrásne natočený, že i nalinkovaný a predvídateľný dej sme schopní akceptovať vďaka ťahu i charisme hlavného hrdinu (stvárnený Hyun Binom) a zlatosti sladkej Lee Yeon-Hee, prekrásne farebnej (a pri záberoch exteriérov) i poetickej kamere, podfarbenej príjemnou melancholickou hudbou. Pre mňa je film vo výsledku jedným z najkrajších romantík za posledné 1 až 2 roky. ()

Ketri 

všechny recenze uživatele

Romantika jak vyšitá, ale do plného počtu tomu něco chybělo či spíš přebývalo. Nějak mi nesedly některé dialogy. Byly až moc přehnané a přeplněné tou "romantikou". A ta krásná scéna na houpačce, no škoda jí. Ale slzu to i tak vymáčkne. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Nemá cenu nic zastírat, ten film je citově vyděračský, naštěstí, jsem na tohle zvyklý(u asijských a zejména korejských filmů s tím člověk musí počítat) a stejně jako Pirkaf to beru s nadhledem. Některé pojetí scén má své skouzlo ,stejně jako různé momenty(hlavně začátek filmu je vizuálně skvěle zpracovaný), ale celkově to má různé chyby, jako nevyvážené tempo vyprávění, scénář. Jenže hraje v tom Bin Hyeon, Yeon-hee Lee a hlavně, nevím jak je to možné, ale opět mě naprosto dostal soundtrack, podobně jako u Windstruck, tohle je jedna z nejpovedenějších složek filmu, hudba spojení hudby s obrazem. Po letech a opakovaných shlédnutích musím uznat, že jde o silný napdrůměr, nikoliv slabý, jak jsem se dříve domníval, síla filmu prostě zůstala. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Silný emotivní zážitek, který mě celkem dostal. Čekal jsem, že půjde o něco trochu jiného, jednoduššího, ale zklamaný určitě nejsem. Byl to dojemný příběh, který neskutečně rozjasnila Yeon-hee Lee. Škoda jen, že mě občas unikala pointa. # pozn.: Shit to popsal v komentáři dost výstižně - kdyby stejný scénář dostal do rukou někdo jiný než Korjeci, patrně by vzniklo průměrné tuctové klišé. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Připomnělo mi to americký snímek "A walk to remember", který mám velmi ráda. Korejci si však s podobným tématem poradili (jak to samozřejmě vždycky dělají :)) po svém. A vznikl z toho romantický film, který ke konci musí nutně rozplakat každou citlivější povahu. Abych však Korejce v jejich umění tvořit silné romance jen nechválila, musím uznat, že pár věcí mi tam úplně nesedělo. Jedná se hlavně o přechod z první do druhé poloviny filmu, kde se obě půlky svou atmosférou značně liší a člověk najednou přemýšlí, kde nastal ten zlom a jak se z namyšleného frajírka mohl stát doslova z jedné scény na druhou citlivý romantický kluk. Proto nastalo mé dilema, jestli dát filmu nižší hodnocení. Krása závěrečných scén mi však přece jen pomohla se přiklonit k pěti hvězdičkám, i když to není stoprocentní. ~(4,7)~ ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Tak toto bola naozaj nádhera. Ja ani neviem, čo mám napísať. Asi si len požičiam z filmu dve vety: Je to krásny milostný príbeh. Užite si ho. A jeden skvelý song. ()

Reklama

Reklama