Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina turistov sa rozhodne stráviť noc strašidelnou plavbou po bažinách New Orleans. Legenda hovorí, že tam straší duch Victora Crowleyho. Victor Crowley sa narodil zdeformovaný, deti sa mu posmievali a preto bol neustále zavretý v dome. Jeho otec sa vraj raz pomiatol a rozťal mu tvár sekerou, čím ho zabil. Po tom, čo loď uviazne, sú výletníci donútení vyjsť na breh a už čoskoro zistia, že to možno nie je iba legenda, ale že sa to naozaj stalo. A možno nie úplne tak, ako im to povedal sprievodca. Je však jasné, že nie všetci sa dožijú rána. (pivo)

(více)

Recenze (197)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Skvělá jednorázová zábava, ale na víc než jedno zhlédnutí to není. Je dobře, že se film nebere vážně - to by totiž pak vůbec nefungoval, neboť hlavní záporák nepůsobí vůbec strašidelně. Pokud chcete křišťálově čisté béčko, po jehož zhlédnutí vám bude líto, že už je konec, Hatchet je správnou volbou. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Podobně jako o rok starší Slither je i Hatchet s radostí natočená komediální pocta žánru, která však od nedotaženého pokusu tromáckých odchovanců působí jako zjevení z jiného světa (doslovně). Tak šílená kadence prvoplánově infantilního humoru vypadá jak z Monthy pythonů a chvílemi jsem se přistihnul, jak nad tou brutálně nadsazenou debilitou postav kroutím nevěřícně hlavou a zároveň se válím smíchy. Dovedu si představit dvojku, jen tu míru splatteru bych posunul o stupeň výš než byla v kterémkoliv průměrném díle Pátku 13-tého. ()

T2

všechny recenze uživatele

Rozpočet $1,5miliónaTržby USA $175,281Tržby Celosvetovo $208,550Tržby za predaj DVD v USA $8,095,875 //počet predaných kusov 583,179 ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Největší Náářez! Pecka! Šupa! První půl hodinku jsem se tak skvěle bavil a řezal smíchy , Že bych to nejraději označil za nejlepší Komedii Roku.. Pak ale přišel takový masakr s megaSuper Gore,Že to musím označit za nejlepší Slasher Roku! Prostě skvělé! Jsem strašně rád,že jsem to viděl! ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Vynikající brutální podívaná, ve které není jediné hluché místo. Vše šlape a děj si přímočaře razí cestu až k nabušenému finále, aniž by výrazněji zaškobrtl. Možžná škoda, že absentuje charismatičtější záporák, ale tato skutečnost je více než vyvážena přítomností ikon žánru, více než sympatickou stopáží a kozičkami Mercedes McNab. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Hatchet je oddychový slasher s vrahem na způsob Pachu Krve, zmutovaným buranem z bažin co kdysi uhořel kvůli teenagerům, a dneska se je vrátil zabíjet. Plusem je že se s tím vůbec nesere, trhá to a seká hlava nehlava a i když těch momentů ve filmu není přehnaně, když už tak stojí za to. Maso. Jinak parta teenagerů (dobře, zpočátku je tam i pár neteenagerů) není tuctová, příběh je takový že se skupina lidí rozhodne místo primitivního veselí na Mardi Gras zajet na organizovaný výlet do bažin. I do tý doby je to celkem prdel, například protože výprava zahrnuje i dvě úplně vymaštěný (porno)herečky i s režisérem, který kromě hádání se která je blbější taky dost ukazujou poprsí, takže patříte-li do tý sorty fandů tohohle v hororech, Hatchet po týhle stránce nezklame. Dále tu máme připosranýho nadrženýho černocha, outsidera, holku co jede pátrat po svý tuhý rodince, dva postarší americky vypasený turisty, a konečně snaživýho ale úplně marnýho průvodce. Co se ale nestane, během výpravy to naperou člunem do skály a ztvrdnou uprostřed bažin plných krokodýlů a jednoho krvežíznivýho bastarda. V chování obětí je naopak Hatchet úplně tuctový, takový to místo abychom vraha umlátili a rozřezali radši zdrhneme ať se z toho sebere. Za zmínku stojí že Kane Hodder (muž za maskou mnoha slasherů) zahrál jak samotného vraha Victora Crowleyho, tak jeho otce. A taky rolička Roberta Englunda, jehož nezaměnitelný charisma se nezapře. Hatchet v některých momentech tak trochu paroduje sám sebe, což je sympatický. Sečteno podtrženo to není až taková paráda jak jsem doufal, ale rozhodně bych to označil za nadprůměr. Stay out of the swamp! ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Někdy není zřejmě dobré si před shlédnutím filmu číst důkladně recenze a komentáře ... V případě horroru Hatchet jsem zřejmě čekal ještě něco víc... Nízkorozpočtový slasher vyloženě pro zábavu. Vtipné prvky mě rozhodně moc nerozesmály, přišlo mi to jako již stokrát viděné a slyšené. Výtvarná stránka filmu na první pohled dobrá, později mi začalo připadat, jako by se film točil v ateliérech a ne skutečné přírodě. Pár lekaček zabralo. Příšerák z bažin v pohodě. Gore scény super. Celkově jsem to ale pobral jako lepěí průměrný slasher s výraznými gore efekty ve stylu Pátek třináctého. Jen více dinamičtější a krvavější. Každopádně asi od půlky filmu mi banda blbečků pobíhající nesmyslně sem a tam někde v bažině, vřeštící a postupně prvoplánovaně ubývající, začala nudit a otravovat ... ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Usaďte se na pohovku, pravou paží obejměte přítelkyni ´Nadsázku´, levou rukou si plácněte s kamarádem jménem ´Nadhled´, pusťte si film a budete se královsky bavit. Hned v první scéně se v sympatické (i když krátké) roli mihne pekelný Freddy Krueger (teda vlastně nervózní prošedivělý Robert Englund), následují titulky, které hudebně doprovází This is the New Shit úchyláka Marylina Mansona a pak už to jede. Párty, dobrý den, kozy ven, čaroděj Tony Todd, banda největších exotů, bažina, porouchaná loď, znetvořená obluda, sekyra a zábava začíná. Neuvěřitelný gore smrti, cákance krve, vtipný hlášky, skvělej konec. Během filmu větrejte, díky dobrým lekačkám Vám možná ujde nějaká ta plynová bublina. Nuda tu nemá šanci, vlastně i díky 80-ti minutové stopáži. Jen je nutné brát to s nadhledem. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

IT´S NOT A REMAKE. IT´S NOT A SEQUEL. AND IT´S NOT BASED ON A JAPANESE ONE. HATCHET OLD SCHOOL AMERICAN HORROR. Příjemně jednohubkový béčkový komediální horor, který v pohodě splní to, co tvůrci slibovali. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Příběh scénář i postavy jsou taková sračka že to sand víc už ani nejde. Lekaček jen pár a ještě síleně vycucanejch z prstu, ale celkem fungujou, nicméně, to co tam Adam Green předváděl při zabíjaní, to je teda šílenej masakr, takovou skvělou lahůdkovou prácičku se sekerou, lopatou nebo kotoučocou pilou nebo co to bylo, to bych hledal dlouho a možná bych nikde jinde nenašel. spousta naprosto cyber ultra giga brutálních záběrů, rozčtvrcování, trhaní, usekávání, či ukrucování hlav a to ani nemluvim o trhání končetin, to mi po tomhle filmu přijde jako celkem běžná záležitost a Adam Green má ještě zřejmě nějakou úchylku na házení kýblů krve na stromy, protože to tady předvádí docela v hojným počtu. Škoda jen, že jinak je film fakt strašná sračka ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Filcky, cecky, potopené necky, lidské cucky a pokud by to trvalo o deset minut déle, měl bych toho i plné kecky.. Scary Movie z mokřin Louisiany s extrémně přehnanými gore efekty, několika ikonami žánru a fanouškovským srdcem jako zvon. Kleine spoiler: Kdo má IQ nad 100, ten Crowleymu unikne.. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Solidní vyvražďovačka se správnou mírou nadsázky, jen s mírně nevýrazným záporákem a až příliš rychlým tempem v závěrečné třetince. Třešničkou na dortu je pak závěr, který potěší každého hororového nadšence. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Mordy z rodinky lukratívnych robia s Hatched (na rozdiel od drvivej väčšiny otravných americkych teen slasherov) bezbolestne pozerateľnú záležitosť. Skombinovať šialenosť Botched, krvavosť Hatchet a nadhľad a humor Cottage, tak je to priam ideálna žánrovka. Takto žiaľ ostal každý niekde na pol ceste. 55% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Bene dostal po ôsmych rokoch kopačky od svojej priateľky. Jeho kamošovi Marcusovi to však nie je ľahostajné a tak chce aby sa odreagoval na poriadnych párty s mladými kočkami. Bene však o ženskú spoločnosť nestojí. Chce podniknúť niečo, čo ho donúti nemyslieť na svoju bývalú lásku. Podnikne teda spolu s kamošom nočný výlet na strašidelné močariská. O bažinách v New Orleans traduje tajomná legenda. Od detstva zohavený Victor Crowley, ktorý pred niekoľkými rokmi tragicky zahynul za Halloweenskej noci nemá zľutovanie s nikým kto sa priblíži k jeho domu. S nikým! Jednorázová zábava lepšieho priemeru, ktorá ponúka skutočne výborné gore.Film je navyše doplnený o pár vtipných scén či dialógov - 60% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nie som zrovna obdivovateľom takýchto horrorových srandičiek. Málo ktorá z takto ladených vecí ma dokáže osloviť. A nepodarilo sa to ani americkému snímku "Hatchet", ktorý v roku 2006 natočil režisér Adam Green. Nepatrí to k úplným trápnostiam, nie je to odpadová záležitosť, miestami som sa dokonca celkom bavil. Ale nie je to šálok mojej horrorovej kávy. Mám radšej iné kafé. Serióznejšie, chladnokrvnejšie, mrazivejšie. Tu ma však potešila úvodná predscéna s Robertom Englundom (predstaviteľom legendárneho Freddyho Kruegera). Malo to aj zopár parádnych momentov.  No ako celok má tento film u mňa nárok len na dve hviezdičky. ** ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavá podívaná, málem jsem odhad, kdo dokáže přežít, nakonec jsem to sice netrefil, ale osoba, .... (pokračování komentáře ve druhém dílu) ()

petero 

všechny recenze uživatele

Prekvapujúco zábavný horor o vraždiacom monštre, nie len pre vynikajúce postavy, výskyt hororových legiend ale aj celkovú atmosféru, zručne natočené vraždy a hlavne aj v tom že nie všetci musia prežiť. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

V první polovině má film celkem slušnou gradaci a co se týče režie tak je zvládnutý velmi hezky. Postavy pobíhají kolem močálu a vlastně si pro smrt samy chodí. Tentokrát se tady neděje známe pravidlo ROZDĚLME SE. Jinak je tady samozřejmě vrchovatě používáno pravidlo zcela jiné. Střelím a uteču, zapálím a uteču, napíchnu a uteču. Pardon, ale hrdinové si smrt opravdu zaslouží ani jednoho nenapadlo Victora Crowleyho bezpečně zlikvidovat, no minimálně useknutím hlavy. Z tohodle se kult nikdy nestane. 40% ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Když jde o hororovou komedii, tak do toho jdu vždy s tím, že očekávám dobrou zábavu na pozadí nějakého masakru apod. Masakr by tady byl, ale hodně trapný. Humor by tady taky byl, ale dost chabý. Začátek vypadal slušně, ale jak se děj přesune na řeku a do temného lesa, tak následuje jen trapné pobíhání sem a tam, jekot a brekot, tupý zabiják a spousta nevtipných keců a situací. Jen málo se toho na můj vkus povedlo, když už hororovou komedii, tak takhle určitě ne! 40% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Šťavnatá výprava určená milovníkům močálů, džungle a rudých fontán. Robert Englund je vyvržen hned na začátku a stane se tak noční můrou své dcery, která se ho vydá hledat. Mám rád bažinaté snímky s bujnou vegetací, hladovými krokodýly, deštěm, nemilosrdně bičujícím hladinu, bahenními plyny, připomínajícími duše zemřelých, a zlem, co se zjevuje v záři blesků a za burácení hromů. Ohyzdný sekerník se nevzdává! Lítají hlavy, ruce, nohy, torza... a člověk se u toho dusí smíchy (u tohohle filmu je dobré popcorn vynechat), až mu slzy stříkají z očí. Při naháněčce mezi hroby jsem přes uslzené oči téměř neviděl. Do toho vtipné hlášky, co nešetří dvojsmysly a současně se nebojí jít pro vulgarismus daleko (přitom však neurazí). Zezačátku odhazují spousty dívek trička a vrtí vesele pigmentkami na kameru v rytmu M.Mansona, prostě takový karneval vášní a tance. Pak už se svlékají jen dvě naivky, co netuší, jaká výprava je čeká. A konec? Luxusní - takhle by měly končit horrory jedno, zda jsou vážné, nebo rozverné. ()

Reklama

Reklama