Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý astronaut NASA Charles Farmer (Billy Bob Thornton) se odmítne vzdát svého snu podívat se alespoň jednou v životě do vesmíru. Na rodinné farmě si začne ve stodole stavět vlastní raketu, která by ho vynesla na oběžnou dráhu. Jeho „vesmírný program“ samozřejmě vzbudí zájem sousedů, kteří se jeho „kutilstvím“ dobře baví. Další, koho začne Charlesův sen zajímat, jsou novináři, kteří větří skvělý příběh na titulní strany. Na druhou stranu vláda neshledává na stavbě soukromé vesmírné lodi nic zábavného. Naopak považuje Charlesův koníček za podezřelý a postupem času za možné ohrožení, které je nutné zastavit. Jediný, kdo věří v Charlesův sen je jeho manželka Audie (Virginia Madsen) a jeho bývalý kolega z NASA (Bruce Willis). To, co začalo jako neuskutečnitelná fantazie jednoho snílka, začíná získávat reálnou podobu.

Hlavních rolí se ujali fantastičtí herci. Astronauta - farmáře si zahrál Billy Bob Thornton (Banditi, Ples příšer, Santa je úchyl!). Jeho manželku ztvárnila Virginia Madsen (nominace na Oscara za nejlepší vedlejší herecký výkon ve filmu Bokovka, Spider-Man), jeho kolegu z NASA Bruce Willis (Sin City – město hříchu, Rukojmí, Banditi). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (140)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jeden z mnoha těch neuvěřitelných příběhů života, kterým musím fandit od začátku až do konce, protože se na ně příjemně kouká, jsou nadějné, a hlavně vypráví příběh člověka, který i takřka na stará kolena si chce něco dokázat a být slavný po celém světě, což je sen mnoha z nás, ale jen málokomu se podaří splnit. Astronaut v podání Billy Bob Thorntona byl rozhodně ukázkovou rolí, které mu s přehledem jdou, jenom si nedokážu představit, v čem by tento film měl být jinak zvláštní. Herci totiž ve zbylém případě ničím nezaujmou a samotný příběh prakticky taky ne. Ono je to totiž furt jedno a to samé. Tvůrci dají do filmu to, co divák chce vidět a tak to je. Astronaut je průměrný příběh o tom, jak si někdo snaží usnadnit život, o tom jak se svého snu snaží nevzdat celý život až do samého konce, natočen s citem, s umem, ale přecijen s trochu nudným scénářem se prostě nedá nic dělat. ()

ThomasCrown 

všechny recenze uživatele

Nečakane neznáma, ale pritom zároveň nečakane príjemná záležitosť o naplnení si snov, nech to stojí čo to stojí, nech je proti nám hoci aj celá vláda a všetky vládne i nevládne agentúry:) Billy Bob Thornton sa v mojich očiach po tomto filme zmenil a konečne je z neho pre mňa príjemný chlapík. PS: vesmír patrí všetkým.... ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Astronaut je "pouze" pěkný příběh jednoho dospělého chlapce, který si chtěl splnit svůj největší sen, a to navzody všemu a všem. Bohužel se ale nemohu zbavit pocitu, že jak je snímek jednoduše a nevýrazně natočený, tak by asi ani nešel ztvárnit lépe. Zvláštní paradox. V Polishově snímku působí vše tak nějak uhlazeně, děj nikam nepospíchá, a občas hraje na divákovy nervy, když se vůbec neobtěžuje plynout většími kroky kupředu. Po celou dobu jsem tak sledoval ničím nepřekvapující dojemnou story s několika minimálně podivnými scénami, u které tuším, že v knižní podobě by se mi velice líbila - krásná sci-fi. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Na sobotní chvíli po obědě, kdy se po konzumaci knedlíků a mastné kachny nemůžete zvednout z gauče u televize, a ruka je tak těžká že se vám nechce ani vynakládat tu na její přesun k ovladači a přepnutí. Pro podobnou chvíli odevzdanosti programovému osudu je určen Astronaut farmer. Film plný sentimentálních řečí o lásce, patetického boje za naplnění snu a „plnohodnotných“ dialogů obtěžkaných životní zkušeností. A jako třešnička na dortu je tu Bruce Willise v asi nejtrapnějším cameu své kariéry. Zajímavé bylo snad jen trochu anarchistické jednání hrdiny, který většinu filmu staví svůj sen o letu do kosmu nad rodinu a její finanční zabezpečení. A nejvíc mě namíchlo, že děj v podstatě vykrádá skvělou povídku Raye Bradburyho (myslím, že se jmenuje Raketa, nebo tak nějak), ale nikde o tom není ani zmínka. Určitě jsou i horší filmy, tenhle měl ale vcelku dobrý námět, velmi kvalitní herce, a nezúročil z toho prakticky nic. Ruce pryč od astronauta Farmáře (ano, hlavní hrdina nejen, že je farmář, on se tak i jmenuje…)! ()

MiGi87 

všechny recenze uživatele

Prostě pěkný film, u kterého jsem se bavil, není to čistých 5, ale spíš 5 než 4, takže 5 (na IMDb dávám 9). Obzvlášť za návaznost na Armageddon, jako byli Thornton, co v NASA skončil dřív, než letěl, nebo Willis, co opravdu letěl. Super práce Mika Polishe, který si to napsal, zprodukoval, odrežíroval a vedlejší role rozdělil svým dcerám. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (2)

  • Mark Polish, který hraje FBI agenta Mathise, napsal k tomuto filmu scénář. (Pumiiix)
  • Když manželka odjíždí v neděli do kostela na mši, zavírá dveře auta, které se ale nedovřou. V dalším záběru už jsou zabouchlé správně. (Pepy)

Reklama

Reklama