Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Krásná mladá malířka Candy (ABBIE CORNISH) prožívá své první vášnivé vzplanutí s příležitostným básníkem Danem (HEATH LEDGER). Jejich láska je opojná a oba se snaží jen o to, aby byly společné zážitky stále intenzivnější a oni se mohli plně oddat rozkoši. Nespoutanost, po níž touží, nakonec najdou v heroinu. Spolu budou neporazitelní. Zanedlouho se však ocitnou v situaci, kdy už nemají co dát do zastavárny, proto začne Candy vydělávat peníze prostitucí. Dan jí v tom nijak nebrání a ráj, ve kterém se na chvíli ocitli, se opět stává pouhým snem. Zatímco se jejich drogová závislost prohlubuje, rozhodnou se posílit svůj vztah manželským slibem. Velký den nakonec prožijí v drogovém oparu. Rodiče Candy (TONY MARTIN a NONI HAZLEHURST) jsou zmateni - s mučivými pocity sledují, jak se jejich dcera noří stále hlouběji do něčeho, co nedokáží pojmenovat. Pro Candy a Dana se závislost postupně stává neoddělitelnou součástí jejich vztahu. Manželství se řítí do záhuby stejně jako duševní stav Candy, která si uvědomuje, jak tragicky jejich sen skončil. Nakonec boj s chaosem vzdá a odejde na léčení. Přestože se Dan cítí ponížen, najde díky odloučení od všeho, co miloval, nový smysl života a uvědomí si, že si Candy vybrala cestu, která oběma z nich přinesla úlevu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (261)

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Omšelý výlet mezi zamilovaný pár stíhaný drogový démonem není hloubavou etudou na téma člověk a drogy, ani hýřivým kolotočem plným moderních vizuálních úletů při jejich aplikaci. Candy je dokumentaristicky odosobněnou sondou bez názoru, ke které si musíte vytvořit vztah sami. Ač vyznívá bez hlubšího sdělní, stále nicméně triumfuje s drtivými hereckými výkony a jednou scénou, za jejíž sílu a pachuť bych ji zařadil mezi TOP 5 svých nejsilnějších filmových zážitků. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Zahrát si ve filmu o drogách, to je většinou zkouška peklem. Ukáže, co v hercích skutečně je, pokud si během natáčení sami něco nepodstrčí. To ale v dnešní době už není tak v módě jako tenkrát, takže je to především hlavně o těch hereckých výkonech a ty jsou naprosto perfektní. Heath Ledger a Abbie Cornish ukázali tradiční umělecky založenou rodinku, která se pro fet nebojí jít daleko. Kromě toho jsem si uvědomil, jak velká je Ledgera škoda. Alespoň, že po něm zůstali ty filmy, ať je na co vzpomínat. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $45,128Tržby Celosvetovo $2,105,096║ tvrdé, ťažký film, opäť téma mimo mňa ale aspoň spracovaná pôsobivo /40%/ ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Neil Armfield .. Drogovou tématiku mám rád, ale už jsem toho viděl a četl asi vážně spoustu, než aby mne tento příběh nějak překvapil a srazil do kolen. Nerozvážná cesta od nebeského nadšení, přes tvrdý pád na zem až do konečného potopení se do pekla… Candy se bude určitě mnoha lidem líbit, zvláště nezasvěceným. Je filmařsky kvalitně natočená, hudba nemá chybu, má skvělé herecké výkony a obsahuje i několik silných a drsných scén. Pro mě tedy něco nad tři hvězdičky, ti ostatní mohou klidně jednu navíc přidat :o) __ Když můžeš přestat, nechceš. Když chceš přestat, nemůžeš… 65%. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Tento film nie je nicimm prekvapivý, ale mna jednoducho dostavaju filmy o drogach. Stale sa cudujem, preco to ti ludia robia. Takze 4 hviezdy za krasnu postupnost, ako sa dvaja mladi ludia dostanu z neba az do pekla.... ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Filmy o feťácích moc nemusím. Filmařsky tenhle není ničím moc zajímavý, i když mě bavila upřímnost toho páru. Klidně se domluvili, že ona bude šlapka a on bude dělat hovno. A když mu holka řekla, že už mrdat nechce ať mrdá on s gayema, tak řekl, že ne a bylo to všechno postaru. Heath Ledger byl fakt dobrej herec a dokazuje to i tady. A Abbie Cornish se alespoň často svlíká. ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Náznakovité spoilery obsaženy. Docela zajímavý film o dvou fetkách. Mno herecké výkony jsou hodně dobré, příběh poutavý, konec typicky hollywoodský, a ohromně velkou výtku mám k tomu, že i když si zrovna procházeli "Peklem", byli pěkně nalíčení, učesaní a vymydlení. Takhle to prostě nechodí. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Asi nejnudnější film o drogách, který jsem zatím viděl. Jednou "šmrnclý" dětma ze stanice ZOO, podruhé Requiemem za sen. Ledger a Cornish možná podali dobrý výkon, ale v příběhu rozděleném na nebe, zem a peklo, totálně nevynikl. Příběh je zdlouhavý a přebíhá z jednoho tématu k druhému bez toho, aby alespoň jedno dokázal dobře a chytlavě popsat. Výrazné a důležité situace tak ve výsledku absolutně nic nepřinesou. Tento film mě žánrově nedostal (romantické drama), místo toho mě dokázal párkrát rozesmát. Schýza a detox vyzněl do prázdna, další situace představující život feťáků rovněž. Film nedokázal diváka přesvědčit o tom, že drogy jsou špatné, nebo dobré. Pouze odvyprávěl nudné drama, kterému sekundovaly drogy. 55% 08.02. 2010 ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Tento film mě posadil na zadek. Candy je jednou z nejhezčích vzpomínek na Heatha Ledgera. Rozdělení na Nebe, Země a Peklo je opravdu výstižné a film dělá ještě více zajímavým. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Další feťácká historka se srdcervaním. Tentokráte s kopancem klokaním. I tak je to ovšem pořád dokola a kdo zná nějaké ty doopravdy >drogově závislé< , nic už ho asi nepřekvapí. Třiapůl hvězdičky tedy za dobře natočený film, zaokrouhleno pak z nunosti nahoru - i za tu hudbu Paula Charliera, jinak ale nic víc proč něco dodávat a teď si rychle šlehnout... °-] - - - P.S. Jo, pár jsem jich znal a znám, někteří (některé) jsou po smrti a nakonec - každý je si svého strůjcem, že... Aspoň je pořád co točit... - - - P.P.S. Ač mám tenhle film na dvd, nějakým řízením osudu a své lenosti jsem ho ponejprv zkouknul >stylově< po Samotářích na jedničce a opět jsem otráven stupidním českým dabingem jakési Sagatévéeseró. Při scéně porodu jsem si už říkal, že za to by zasloužili čudláci pořádně infikovanou jehlou do oka. Možná i proto je tu nejspíš tolik tří a méně hvězdičkových hodnocení televizních sledovačů, to >umělecké< domácí kuňkání a hekání posunulo celou atmosféru kamsi mezi pražskou televizáckou feťárnu... :-( No, těším se na repete na dvd, dobře mi tak... - - - - - (Poprvé viděno 15.3.2011 na ČT1, bohužel s otravným čudláckým dabingem, hodnocení 2198., komentář zde jako stoosmatřicátý - 16.3.2011) ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Prakticky každá významnější kinematografie si prošla obdobím zájmu o drogovou tématiku a spáchala pár filmů, kde se to hemžilo fetem a feťáky. Candy je dost pozdní produkt žánru, který už má své nejsilnější a nejprovokativnější filmy za sebou. Není to zdaleka tak originální a temně sarkastické jako Trainspotting, není to ani příliš syrové nebo odborně na výši, aby se Candy zapsala do dějin příslušného žánru nebo kinematografie obecně. Za zmínu stojí jenom herecké obsazení ústřední herecké dvojice, kdy Heath Ledger se i díky svému předčasnému konci stal celebritou, no a Abbie Cornish je tak slaďoučce blonďatá a sympatická, navíc i obstojně hraje. V paměti utkví možná dvě scény, především pak Candyina písemná zpověď ve vybydlené barabizně, a to je na tak emotivní téma docela málo. Celkový dojem: 60 %. Na můj vkus je Candy až moc optimistická záležitost, která končí výrazným happyendem (protože ve feťáckém světě představuje ten filmový konec skutečně happyend). Mimochodem, těm vzájemným emocím jsem v oné scéně nevěřil. Kdyby si opravdu prošli feťáckým peklem, v očích by se jim zračilo něco jiného. A nejspíš by se vůbec nesetkali. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Dávno, dávno tomu co byli Candy a Dan. Dávno, dávno tomu co byli Candy a Dan. Léto bylo horoucí. Pryskyřice se tavila na dřevě. On vystoupil na vysoký balkón. Pro ní by udělal všechno. Udatný Danny. Tisíce ptáků, celé nebe se v ní odráželo. Všechno bylo zlaté. Každou nocí pod námi lůžko zahořelo. On byl hezký a velmi dobrý zločinec. Živili jsme se sluncem a čokoládou. To bylo odpoledne naplněné rozkoší. Danny temný ďábel. Candy pochybila. Stejně jako paprsek slunce, tak i ostatní změny udály se naráz. "Chci to vyzkoušet jako ty!" Celý můj život se zrychlil. Celou mě to pohltilo. Těšili jsme se v náručí naší radosti. Tělo se vzdalo, potom přišel zlom, celá země se otřásla. O to nám jde. Něco ve mně... nenechá tě spát.. Udeřila jsem se hlavou o pelest postele. Dítě umřelo nad ránem. Dali jsme mu jméno. Jmenuje se Thomas. Ubohý, malý Bůh. Jeho srdce bije jako buben. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Dve zúfalé ľudské individuality v strhujúcej lovestory, ktorá sa nevyhla depresívnemu nahliadnutiu do vnútra, poznačeného nepriaznivými okolnosťami. Na drogovo ladených snímkach ma vždy zaujíma najmä pitvanie ľudskej psychiky a hľadanie možných príčin, prečo sa konkrétne osoby uchýlia k takému sebadeštruktívnemu konaniu. Candy nenásilným spôsobom ponúka kľúč k pochopeniu zložitých myšlienkových pochodov najmä ženskej hrdinky a jej správanie nemá len prvoplánové pohnútky. Nie je to síce nadčasové, osobito podané dielo typu Requiem for a dream, len "obyčajný" tragicko-romantický príbeh zasadený do života dvoch skľúčených bytostí. Abbie Cornish sa predviedla v najlepšom svetle a Heath Ledger opäť dokázal, že svet prišiel o výnimočného herca. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Australská variace tradičního příběhu o tom, jak heroin dokáže člověka zničit, která mi v mnoha detailech připomínala knihu My děti ze stanice ZOO. (Hlavní hrdinka se jako Christiane F. také dává na prostituci, odvykání ve dvojici je pro hlavní hrdiny složitější než jednotlivě, rodiče zpočátku nic o závislosti své dcery netuší...) Oproti známé východoněmecké knize ve mě ale Candy asi žádnou výraznou známku nezanechá; na to i přes výborné herecké výkony působí poměrně nevýrazně. Řemeslo je to odvedené výborně, pokud jste ale viděli víc jak tři filmy na téma "těžký život feťáků" nic překvapivého nebo nového na této adrese nenajdete. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Láska ve třech – Candy, Dan a heroin!! Drsná (a nutno podotknout nevyvážená) romance od protinožců o destruktivním vztahu dvou mladých, rozhodně nadějných duší. Básník a malířka tak musí chtě nechtě projít typickými atributy jako jsou krádeže nebo podvody, detox nebo ponižující prostituce. Právě pokusy o abstinenci, snahu o normální život nebo kterákoliv hádka s hrdinčinými rodiči nebo mezi sebou jsou díky ústřední dvojici neuvěřitelně důvěryhodné, bez brilantních Heathe Ledgera a Abbie Cornish by tohle zřejmě autobiografické povídání skončilo někde v koutě bez povšimnutí. K tomu noblesní homosexuál Geoffrey Rush, úsporné zachycení (režisér je divadelník) všedních starostí beznadějných feťáků a skvěle padnoucí hudba – to jsou další plusové body poctivě a upřímně natočeného debutu. Škoda jen, že emocionálně působí trochu zmateně a cestu k divákovi si musí prosekávat zbytečně obtížněji než by se na první pohled mohlo zdát!! Za ústřední duo přesto ****. ()

Reklama

Reklama