Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Krásná mladá malířka Candy (ABBIE CORNISH) prožívá své první vášnivé vzplanutí s příležitostným básníkem Danem (HEATH LEDGER). Jejich láska je opojná a oba se snaží jen o to, aby byly společné zážitky stále intenzivnější a oni se mohli plně oddat rozkoši. Nespoutanost, po níž touží, nakonec najdou v heroinu. Spolu budou neporazitelní. Zanedlouho se však ocitnou v situaci, kdy už nemají co dát do zastavárny, proto začne Candy vydělávat peníze prostitucí. Dan jí v tom nijak nebrání a ráj, ve kterém se na chvíli ocitli, se opět stává pouhým snem. Zatímco se jejich drogová závislost prohlubuje, rozhodnou se posílit svůj vztah manželským slibem. Velký den nakonec prožijí v drogovém oparu. Rodiče Candy (TONY MARTIN a NONI HAZLEHURST) jsou zmateni - s mučivými pocity sledují, jak se jejich dcera noří stále hlouběji do něčeho, co nedokáží pojmenovat. Pro Candy a Dana se závislost postupně stává neoddělitelnou součástí jejich vztahu. Manželství se řítí do záhuby stejně jako duševní stav Candy, která si uvědomuje, jak tragicky jejich sen skončil. Nakonec boj s chaosem vzdá a odejde na léčení. Přestože se Dan cítí ponížen, najde díky odloučení od všeho, co miloval, nový smysl života a uvědomí si, že si Candy vybrala cestu, která oběma z nich přinesla úlevu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (261)

J.Cobra 

všechny recenze uživatele

Drogy jsou špatné, áááááno ;oD Nikdy jsem neměl potřebu zkoušet nějaké drogy. A tento film mou nepotřebu ještě umocnil. ()

Swayne 

všechny recenze uživatele

Vlažný príbeh o drogách. Dnes večer som mal takú "dekadentnú" náladu a pod ruku mi prišiel tento film, ktorý som sušil na disku asi pol roka, a tak teda výber padol práve naň. Candy nie je srdcervúcim romantickým filmo, nie je to ani totálny mindfuck ako Requiem For A Dream, nie je to ani uletená anglická pecka ako Trainspotting - je to ťažko definovateľný film s jednoduchou koncepciou... Začiatok-Stred-Koniec. That's it... that's all. Neberieme drogy - berieme drogy - dobrali sme drogy. Ech... ()

BeeEsh 

všechny recenze uživatele

Příběh "Candy" by sám o sobě ani nebyl nějak odlišný od průměrných amerických dramat, jeho velkou silou je Heath Ledger, který film od začátku až do konce táhne. Nedá se však říct, že by kromě Heatha film neměl co nabídnout. Jeho rozdělení na tři části (nebe, země, peklo..) podle životních situací je velice dobře využitou myšlenkou, která se právě do filmu o feťácích více než hodí. Dále mohu pochválit dobře vybranou hudbu - jednoduchá, hodící se do drogového opojení. Abbie je v roli Candy také velice dobrá, obvzvlášť její přírodně bledá pleť (později ještě posílena líčidly), která působí až mrazivě nezdravě. Scény filmu se prakticky zúžují do beznadějné touhy sehnat prachy na dávku a rychle si ji dát, to vše ještě komplikuje láska obou hrdinů. 5* dávám kvůli tomu, že mám ráda filmy s touto tématikou, oba herci na sebe perfektně reagovali a díky úžasnému Ledgerovi z většiny scén až mrazí. ()

DeNighty 

všechny recenze uživatele

Pěkný snímek o tom, jaký někdy život doopravdy je. Po první scéně (která byla zaláskovaná, možná až trochu moc) mě překvapil - opravdu mile překvapil! Žádné velké zamilované scény, jen tvrdý, reálný život. ()

dzberry 

všechny recenze uživatele

Dva mladí krásní, co fetny jak etny jsou... A to je vše. Námět, látka, příběh, který už tady byl mockrát. Žádná přidaná hodnota (snad jen ta nechtěná, tzn. smrt Ledgera?), žádný překvapivý moment. Solidně zahrané oběma zmiňovanými poupátky, nicméně pro mne málo surové i syrové, filmařsky lze závislost pojmenovat a zachytit mnohem lépe (a nemám na mysli jen Trainspotting)... Celkem ok vedlejší role v podání G. Rushe, i když jeho postavu, resp. důvod její existence, jsem bohužel nepochopil... ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Filmy o drogách bych povinně vysílal na ZŠ a SŠ. Zde jsou zobrazeny věrohodně hlavně stavy, kdy se oba snaží přestat drogy brát - ne že bych věděl, jak to vypadá. Herecké výkony jsou kvalitní a z větší části i scénář je dobrý. Mě se líbila i hudba. Škoda jen, že jsou mladí nepoučitelní a stejně jako je to vidět ve snímku, když nevidí, že už se musí ubírat cestou prostituce a krádeží a že jejich tělo nezvládá ten nápor, že se nepokusí bojovat mnohem víc a rychle to vzdávají. Dá se říct, že se mi na snímek nekoukalo vůbec dobře, ale to právě proto, jak realisticky byla většina věcí zobrazena, což je vlastně velký úspěch filmu. ()

Carlie 

všechny recenze uživatele

Další nudný film o drogách, který ničím nevybočuje z řady a nepřináší nic nového. Co se filmu musí nechat je ukázka zoufalství a neštěstí, které braní tvrdých drog způsobuje, ale jinak tak vysoké hodnocení není můj mozek schopen vstřebat a já jen kroutím hlavou. Ale herci jsou fajn, to je fakt. ()

Orhalmi 

všechny recenze uživatele

trochu až moc sladkobolné a zidealizované. Tak hezkou, upravenou a čistou feťačku jsem zatím neviděl. A jinak je to téma jak to mají chudáci feťáci v tom životě strašně těžké a pojďme jim ukázat správnou cestu k nápravě a očistě. Takže námet trochu trapný, ale film mě chytil. Oba představitelé to zahráli hezky. Jen tomu koinci stejně nikdo nevěří a už vůbec ne chudáci feťáci. ()

Filipes 

všechny recenze uživatele

Candy se topí v realitě. A já se topím v Candy. Neuvěřitelné výkony, při kteých si projdete zemí, peklem, i nebem...snad je tam krásně Heathe.. ()

Denda3 

všechny recenze uživatele

Celkem pěkný film, celkem i dojemný a dobře zahraný. Mimo to s mým oblíbeným námětem a hercem. Ale postrádala jsem v tom věrohodnost závislosti na droze. Lidé kteří jsou takovou dobu a v takové míře závislí na heroinu podle mě vypadají mnohem hůř, přitom oba dva herci po celý film vypadali dobře. A i prostředí ve kterém žili bylo na poměry feťáků docela normální. ()

bobin 

všechny recenze uživatele

Před svou vlastní operací jsem dostal jako premedikaci před narkosou injekci Dolsinu / což je derivát morfia / . Než jsem upadl do spánku, tak jsem prožil neskutečně blažené pocity, takže se ani tak moc těm narkomanům nedivím . Je to vážně mimořádně lákavá věc . ()

Keen.lady 

všechny recenze uživatele

Asi nejnudnější zahraniční film související s drogami, co jsem zatím viděla. Pár je mi naprosto ukradený, Candy je jen blbá ovlivnitelná a citově labilní smažka a Dan podpantoflák, který mohl být sám o sobě geniální. Rozdělení na Nebe, Peklo a Zemi je naprosto zbytečné a nevýstižné. Herci v pořádku, příběh na hovno. ()

bigboss_ 

všechny recenze uživatele

"Jsme fetaci, ja jsem šlapka, on je k ničemu..." Takže charakter hlavnych postav je zjavý od začiatku:) Príbeh dvoch feťákov, ktorí sa snažia prestať, no veľmi sa im nedarí. Film nie je ničím výnimočný, akurát si človek pripomenie, že prečo sa nedať na takýto chodníček... ()

david666 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mě to moc nebavilo ale poté, co se hlavní hrdinové chtěli vymanit z heroinové závislosti tak film začal gradovat. Zejména Heath Ledger rozehrál skvělý herecký koncert s různými emocemi (scéna ve sprše a v nemocnici byla dost silná). Škoda, že už jej neuvidíme - byl to velký talent. PS: už se těším na jeho Jokera v Temném rytíři. ()

Reklama

Reklama