Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Krásná mladá malířka Candy (ABBIE CORNISH) prožívá své první vášnivé vzplanutí s příležitostným básníkem Danem (HEATH LEDGER). Jejich láska je opojná a oba se snaží jen o to, aby byly společné zážitky stále intenzivnější a oni se mohli plně oddat rozkoši. Nespoutanost, po níž touží, nakonec najdou v heroinu. Spolu budou neporazitelní. Zanedlouho se však ocitnou v situaci, kdy už nemají co dát do zastavárny, proto začne Candy vydělávat peníze prostitucí. Dan jí v tom nijak nebrání a ráj, ve kterém se na chvíli ocitli, se opět stává pouhým snem. Zatímco se jejich drogová závislost prohlubuje, rozhodnou se posílit svůj vztah manželským slibem. Velký den nakonec prožijí v drogovém oparu. Rodiče Candy (TONY MARTIN a NONI HAZLEHURST) jsou zmateni - s mučivými pocity sledují, jak se jejich dcera noří stále hlouběji do něčeho, co nedokáží pojmenovat. Pro Candy a Dana se závislost postupně stává neoddělitelnou součástí jejich vztahu. Manželství se řítí do záhuby stejně jako duševní stav Candy, která si uvědomuje, jak tragicky jejich sen skončil. Nakonec boj s chaosem vzdá a odejde na léčení. Přestože se Dan cítí ponížen, najde díky odloučení od všeho, co miloval, nový smysl života a uvědomí si, že si Candy vybrala cestu, která oběma z nich přinesla úlevu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (261)

bassator 

všechny recenze uživatele

Filmů o drogách jsem viděl již více Kokain, Šňup, Requiem za sen nebo třeba Trainspotting a nic nového jsem v tomto nenašel. Začínají mě už silně nebavit (i když tento kvalitu srovnatelnou s těmi jmenovanými jistě má včetně opět dominantních a věrohodně zahraných hlavních v uvozovkách hrdinů), proto tak vysoce hodnotit nebudu... - 7. 3. 2012 - 40% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Výborný film o závislosti, pekle spôsobenom drogami, absťákoch a všetkom okolo toho. Len nechápem prečo si to Heath Ledger nezobral k srdcu a zjavne on sám skončil na drogách, liekoch a iných sračkách.. Film zdobia výborné herecké výkony oboch zúčastnených drogovo závislých hercov na úrovni oscara a posolstvo tu je dostatočne silné. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Co může být zajímavého na životě smažek? Že se jejich život plácá od ničeho k ničemu, že statisticky z 10-ti let zbytečného trápení na cestě do pekel 10 let nic nedělají, 7 let stráví čekáním, 2 roky propichováním žil, rok kecáním o slibech, a pak za minutu zhebnou. Příběh mi nic nového nedal, ale ani nevzal, bylo hezké koukat se na nevyzrálého Heatha, Abbiin roztomilý pršáček a dojemnou chápavost papá. Nakonec sledovat pád do záhuby se vždycky hodí, pokaždé je to velké poučení. Přes pocit marnosti boje s démony jsem cítila jeden podstatný rozdíl. I v těch nejhorších momentech bylo vidět jasné světlo - nekonečnou oddanost a víru v jedinečnou neopakovatelnou vzájemnou lásku obou hrdinů. (jak sladce může chutnat i obyčejná voda, když má jeden to štěstí a procitne!) ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Mám za to, že kdyby na režisérské křeslo usedl někdo o mnoho výraznější (protřelejší) než Armfield, užil bych si ten film daleko, ale daleko víc. Takhle tam vidím až příliš nevyužitého potencionálu. Nad čím se ale nemohu nepozastavit jsou herecké výkony. Zejména Ledger tu potvrzuje, že svého času patřil k nejtalentovanějším hvězdám hollywoodského nebe. Skvělý byl ale i můj oblíbenec Rush, to se rozumí. 55%. ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Křehce vypadající Candy, bohém Danny a hodný učitel chemie Casper. Další drogový film, ne tak intenzivní jako Requiem, ale svým způsobem silný. Určitá podobnost Requiem by se našla, ale Candy jde z větší části svou cestou. Příběh mi přišel tak trochu rozsekaný, jen lehce naznačený a nedotažený. Pro mě nejsilnější scény byly ty, kdy se rozhodli přestat a leželi v bytě v absťáku. A hned v závěsu je Candyin "dopis" Danymu. Herecké výkony jsou velmi slušné, Heath dokazuje, že není jen hezounek, ale i herec, Geofrey Rush skvěle dekadentní a Abbie Cornish, jak už jsem napsala, tak křehká, že jsem nechápala, jak je schopna dělat to, co dělá. Další z filmů na téma: Drogy jsou špatné...Áno? ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Australská kinematografie se nachází na vysoké úrovni, o čemž svědčí řada australských herců, kteří prorazili i za hranicemi - Crowe, Kidman, Blanchett, Watts a trojice Ledger, Rush a Cornish, kteří hrají ve snímku Candy. Heath Ledger opět předvádí své mimořádné herecké schopnosti a Abbie Cornish je neméně skvělá. Mnohem, mnohem, mnohem lepší film o drogách, než mnou nedávno shlédnutý Feťák. ()

Richie666 

všechny recenze uživatele

"Tak zaprvé: Ty vůbec ničemu nerozumíš. Zadruhé: Nesnáším tady ten tvůj tón. A zatřetí: Proč prostě radši nejdeš do hajzlu?" ()

Shaqualyck 

všechny recenze uživatele

Ona tak trochu malovala, on psal básně a oba docela dost holdovali heráku. A světe div se, nějak to těm třem nešlo dohromady. Láska k tomu druhému, k sobě, k droze... některé věci prostě nemůžou fungovat, i když vám chvíli kryje záda sympatický "strejda-chemik" (opět skvělý Geoffrey Rush). Jenže ti dva lidé zkrátka nedokázali být spolu a nebrat. Candy je hodně pomalý a smutný pohled na dokonale sebezničující vztah feťáckýho párečku, který dá divákovi velmi účinně pocítit bolest z nenaplněné touhy skoncovat s tím sajrajtem a marných pokusů o společný normální život. Občas se ale stane zázrak a to světýlko na konci tunelu přecijen slabě zabliká... Možná proto tvoří tahle beznadějná tíha sociálně patologického partnerského bahna spolu s Requiem za sen a Trainspottingem třetí filmový vrchol mé velmi volné soukromé odvykací trilogie. ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Heath Ledger byl bezpochyb velký filmový herec. Ale toto drama mě moc nebralo. Nevím, zda to bylo tím, že drogy a vše kolem toho nepodporuji a nechápu, že kdokoliv vůbec začne, anebo to bylo pouze tím, že jsem z toho necítila žádné emoce. Vůbec to na mě nepůsobilo, ani negativně, pozitivně nebo lítostivě. Třeba po sledování dokumentu Katka, která bere drogy doopravdy, jsem nemohla uvěřit, jak silně to na mě působí. Ale tohle je pro mě velmi nepovedené, neemotivní a celé takové "komerční". Bohužel nemohu s čistým svědomím doporučit. ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Candy se vážně snaží být tím "cool" drogovým a revolučním filmem, ale právě na to nejvíce dojíždí. Vážně škoda, že se režisér nevěnoval radši talentu Ledgera a příjemné Abbie Cornish, mohlo z toho být malé velké romantické drama. Takhle to však skončilo jen na půl cesty u obyčelných 108 průměrných minut. ()

Defaultovna 

všechny recenze uživatele

Na jednej strane máme slušné herecké výkony, zaujímavo expresívne vyobrazenie toho, čo nám už milión krát bolo povedané (drogy jsou špatné, anoo?)a pekný soundtrack, na druhej strane nepresvedčivé a mnohokrát až primitívne napísané dialógy, zopár scenáristických prešľapov a zbytočne zdĺhavý záver, ktorý nepovedal prakticky vôbec nič. Nevyrovnanosť, to je to slovo. Ale ako jednohubku odporúčam. ()

Krissty 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je tak moc nabitý emocemi, že víc by to už snad ani nešlo.. Od začátku až do konce jsem od něj nemohla odtrhnout zrak a hltala jsem opravdu každé slovo, situaci, čin... K tomu ještě opravdu skvělá a milá hudba, která mě chvílemi dokonce donutila vlnit se do rytmu a to se mi u filmů vážně moc často nestává :D Abbie, Heath i Geoffrey byli ve svých rolích naprosto bezchybní.. Všechny ty city mezi Candy a Danem působily tak moc skutečně.. Některé scény mi doslova vyrazily dech a samozřejmě mezi nimi byl i závěr.. Poslední Rushova scéna pro mě byla vážně nečekaná! Skvělý film! :) ()

Pan Filuta 

všechny recenze uživatele

7/10 Kvalitní snímek u něhož se dá téměř se stoprocentní jistotou odhadnout posloupnost vývoje. Cílem bylo jistě realisticky zachytit drogovou problematiku, kterou již ale zachytili z lepších úhlů jeho bezkonkurenční předchůdci. Narážím na Rekviem za sen a My děti ze stanice ZOO. Ale pozor, v žádném případě to není špatný film. ()

aluna 

všechny recenze uživatele

Není to příběh prvotně o drogách, je to lovestory a heroin je jen problém, co je potkal. Nijak originální to není, ale mně se Candy líbila hned z několika důvodů - tím, že se nepřetržitě a jen točí kolem mileneckýho vztahu, je vlastně trochu jiná. Taky se moc nedočkáme znechucujících a šokujících záběrů, takže si dost musíme domýšlet a zkusit se do nich trochu vcítit, což se mi, díky hercům (Ledger, Cornish), kterým člověk jejich totálně barevný postavy naprosto věřil, asi povedlo. Ani neuvidíme rozjíždějící se panenky a různý fajnšmekařiny při aplikaci (pro mě jedině plus). Taky díky několika vtipným, drsným i odzbrojujícím scénám, díky soundtracku a díky Rushovi a jeho Yellow Jesus. BACHA SPOILER! Ti dva sice pořád vypadali pěkně a minimálně na ty vpichy se zapomenout nemuselo, ale není pravda, že úplně každej feťák má shnilou ruku, žije ve sračkách, vypadá jak vágus a nakonec mu ufiknou pařát, chytne H.I.V./C, či popřípadě rovnou umře. TOHLE byla realita víc, než díla, co se za ní vydávaj...bez nátlaku a "krvavýho" nevyhnutelna. ()

Lulu13 

všechny recenze uživatele

Pre mňa doteraz najlepší a najreálnejšie vykreslený film o drogách. Verila som mu úplne všetko od začiatku do konca a tú strašnú beznádej som cítila počas celej doby. Skvelý scenár z ktorého mi v hlave najviac utkvela Candyna báseň pred psychickým zrútením a herecké výkony oboch predstaviteľov, tie sú už len čerešničkou na torte. Dokonalý snímok, ktorému preceňovaný Requiem for a Dream nesiaha ani po členky. ()

jajinka 

všechny recenze uživatele

Velké plátno, hodně dobře udělanej film (jen nemám ráda pohled na jehly a žíly..), depresivní námět, oku lahodní herci :-) ()

Damiel 

všechny recenze uživatele

Je to dost drsný, ale působivě podaný pád dvou ztracenců na dno. Občas je fakt hodně silný kafe, třeba scéna s násilným potratem... To je jen pro pevnější nervy. Tenhle film vůbec není pro každého a už vůbec ne do každé nálady. Pokud jste zrovna v depresi, tak si to nechte na jindy... ()

EvAnSiT 

všechny recenze uživatele

Menej naturalistický, ale o to viac precítenejší. Abbie a Heath odvážne konkurujú Jaredovi a Jennifer. Avšak Armfield < Aronofsky. ()

Reklama

Reklama