Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Krásná mladá malířka Candy (ABBIE CORNISH) prožívá své první vášnivé vzplanutí s příležitostným básníkem Danem (HEATH LEDGER). Jejich láska je opojná a oba se snaží jen o to, aby byly společné zážitky stále intenzivnější a oni se mohli plně oddat rozkoši. Nespoutanost, po níž touží, nakonec najdou v heroinu. Spolu budou neporazitelní. Zanedlouho se však ocitnou v situaci, kdy už nemají co dát do zastavárny, proto začne Candy vydělávat peníze prostitucí. Dan jí v tom nijak nebrání a ráj, ve kterém se na chvíli ocitli, se opět stává pouhým snem. Zatímco se jejich drogová závislost prohlubuje, rozhodnou se posílit svůj vztah manželským slibem. Velký den nakonec prožijí v drogovém oparu. Rodiče Candy (TONY MARTIN a NONI HAZLEHURST) jsou zmateni - s mučivými pocity sledují, jak se jejich dcera noří stále hlouběji do něčeho, co nedokáží pojmenovat. Pro Candy a Dana se závislost postupně stává neoddělitelnou součástí jejich vztahu. Manželství se řítí do záhuby stejně jako duševní stav Candy, která si uvědomuje, jak tragicky jejich sen skončil. Nakonec boj s chaosem vzdá a odejde na léčení. Přestože se Dan cítí ponížen, najde díky odloučení od všeho, co miloval, nový smysl života a uvědomí si, že si Candy vybrala cestu, která oběma z nich přinesla úlevu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (261)

kajas 

všechny recenze uživatele

Oba hlavní aktéři sice dělali, co mohli, ale film mě zkrátka do kolen nesrazil, o bezmoci spojené se závislostí na drogách jsem už viděla lepší věci. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mi doma ležel docela dlouho a pořád se mi nechtělo na něj dívat. Ani jsem pořádně nevěděla, o čem je. Asi se k němu nikdy nevrátím, ale to se nevylučuje s tím, že je dobrý. Některé filmy prostě nemusíte vidět vícekrát. Heath Ledger i Abbie Cornish byli přesvědčiví, téma drog je sice super a do filmu se určitě hodí, ale není to první film na takové téma, a proto Candy už nemá tolik šancí přinést něco nového. I když pár hodně syrových scén se tu objevilo a zachycení drogového prostředí se mi taky docela líbilo. Možná by to chtělo ještě větší odvaz, více experimentovat. Ale i tak je Candy docela fajn film. Musím ještě pochválit hudbu, písničky byly chytlavé, a onu báseň napsanou na zdi. ()

Anglie 

všechny recenze uživatele

Abbie Cornish a Geoffrey Rush (škoda, že Casper nedostal víc prostoru) jsou skvělí v příběhu o trojúhleníku on-ona-heroin (příběh je ale vyprávěn z pohledu Dana (Heath Ledger), jenž za touhle dvojicí zaostává). Celkem syrový snímek, scénu potratu hned tak nezapomenu a i hudební doprovod je celkem slušně vybrán /když už je použit/. Vadí mi, že Danovi rodiče jsou ve filmu odbyti jednou větou. Film, na který byste určitě neměli koukat ve špatné náladě či depresi. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Třetí hvězdička tomuto bezútěšnému a odtažitému filmu je za scénu, v níž totálně sjetý H.Ledger sleduje televizi a na námitky partnerky, která chce spát, odpovídá: "To je ale mimořádně zajímavej film." A na obrazovce běží Tarkovského Zrcadlo. ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to není špatný film, ale to jediné co by stálo za vyzdvihnutí jsou herecké výkony, jinak mě to nenadchlo. Ale ani jsem se nenudila. Trochu silnější tři hvězdičky. ----"When you can stop, you don't want to. When you want to stop, you can't."----"Everything we ever did we did with the best of intentions, but events tumbled and the years pile up, the world is very bewildering to a junkie... and still you cling to the concept of change."---- ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Tak trochu ako Requiem for a Dream, ale v epickejšej podobe, no a samozrejme aj menej dotiahnutej do extrému. Páčilo sa mi ako to bol dej rozdelený do troch častí Nebo, Zem, Peklo. Spočiatku síce len dokola a dokola striedanie drôg a sexu, ale potom časť Zem konečne dej poriadne rozbehla a konečne to začalo byť aj o niečo zaujímavejšie. A potom ďalší zlom a prichádzajúce Peklo, ktoré to už celé dorazilo, aj keď koniec som očakával trošku inší. Takéto zakončenie mi k formátu tohto filmu moc nepasovalo. Ale inak fajn, taký lepší priemer. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Neil Armfield natocil nudny romanticky film, ktory ma nijako nechytil za srdce. Abbie Cornish bola sice krasna ale holt, ja nemam rad Hita Ledzra. A to tak, ze velmi. Jo a od tohoto filmu mi reziser Armfield uz nebude nic hovorit. 40 % ()

dezorz 

všechny recenze uživatele

podla letmeho pohladu na plagat som si myslel, ze tam hra niclole kidman. nehra. podla popisu filmu som si myslel, ze to bude dobry film o drogach. nie je. ()

MA.KI 

všechny recenze uživatele

Ale jo, dám (slabší) čtyři hvězdy, i když nic novátorského z žádného hlediska rozhodně nečekejte. Jen příběh o dvou lidech, kteří si posrali život kvůli své závislosti na drogách. Umělecky i sémanticky (nekonečný kruh, z něhož se těžko dostat, hlava v oblacích…) nejpovedenějších je prvních pár minut během titulků, poté spíš průměr. Snímek je logicky rozdělen do tří úseků (Nebe – Země – Peklo). ~ ~ Když můžeš přestat, nechceš. Když chceš přestat, nemůžeš. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Zajímavá balada, která ukazuje, kam až může zavést láska a vzdor ve spojení s heroinem mladou dívku. Candy (Abbie Cornish) se z lásky k Danovi (Hearh Ledger), vzdoru k matce (Noni Hazlehurst) a mladické nerozvážnosti a touze po poznání vrhá do víru opojného oparu, který je tak jednoduchým útěkem před tím, před čím chceme utéci. Jak podotknul zajímavá postava Casper (Geoffrey Rush): když můžeme přestat, nechceme, a když chceme přestat, nemůžeme. A tak už hned ze začátku, i když se to možná nezdá, nastává pád a rozpad všeho, v co oba mladí lidé věřili, neboť jedinou vírou se jim stal heroin. A tak se s Candy stává prostitutka, předčasně potratí a veškeré společné pokusy o vymanění se ze spárů drogy ztroskotávají. Až k úplnému rozpadu vztahu, kde hlavním a jediným motorem bylo sehnat další dávku. Jedině Casper se zdál, že dokáže svoji vášeň ukočírovat, ale nakonec končí stejně smutně, jako všichni ostatní. Ale nabízí společnost jinou alternativu a ochotu pracovat s mládeží, nebo jenom lacině odsuzuje všechny, kteří tak snadno podlehnou snadnému úniku? A tak nastává konec možná ještě dříve než k němu skutečně dojde, neboť se překračuje velmi nebezpečná hranice. ()

destroy83 

všechny recenze uživatele

Dobře pojaté feťácké drama, které bohužel nenabízí kromě perfektních hereckých výkonů ústřední dvojice nic, co by dokázalo diváka strhnout. Příběh se klasicky rozjíždí pozitivními momenty při startu Candy na heroinu a postupně, místy hodně naléhavě, zobrazuje pohlcení milenecké dvojice heroinem. Nastává těžká závislost, která nutí Candy k prodávání osobních věcí a následně k prostituci. Snímek obsahuje prakticky vše, co od něj divák může očekávat. Dočkáme se vysmátých zážitků, drsné odvykačky, narušení mezilidských vztahů, přefetování, potratu a následných citových zraňení. Vše je provedeno opravdu zdařile, ale bohužel už to tu bylo tolikrát, že to nemůže na diváka fungovat tak, jak by si autoři nejspíš přáli. U mě lehký nadprůměr, takže za tři hvězdy. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

----- „Dokud můžeš přestat, tak nechceš. Když přestat chceš, nemůžeš.“ ----- ... A o tom to je. Halucinogenní sešup z nebe do pekla - a cesta na pevnou zem se zdá být nad lidské síly. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

A já si myslel, že to má být romantika a ono je to celkem solidní drama o drogový závislosti. Ústřední dvojice je perfektní. Jen škoda, že to bylo spíš o tý lásce v žíle, než o tom co jsem čekal. Ale jinak průměrnej zážitek. ()

pufina 

všechny recenze uživatele

Dan a Candy žijí ze slunečních paprsků a čokolády. Nebe - Země - Peklo. Poměrně realisticky podaný příběh o drogově závislých. Heath Ledger s Abbie Cornish zahráli své role lépe než skvěle a přesvědčivě. Geoffrey Rush jako Casper k nim nádherně ladil (byla to jejich perníková chaloupka). Ale přesto, že děj se vyvíjel dobře, pár nesrovnalostí se mi tam nelíbilo - ať bydleli kdekoliv, měli to tam (na feťáky) až náramně uklizené a i čisté, ne? Všimli jste si, jak měli neustále čisté oblečení? Kdo jim to asi pral, maminka Candy? To určitě, trošku nereálné. A dost mě zklamal závěr! Nebýt vynikajících hereckých výkonů, tak bych snížila ještě o stupeň. ,,Říká se, že z každejch deseti let feťák stráví sedum let čekáním." ()

campix 

všechny recenze uživatele

Candy je opravdu velice kvalitní snímek na téma drogové závislosti. Bohužel v rámci tématu si dokážu představit hned několik emotivně silnějších snímků. Především Requiem for a Dream, který u mě žádný film už asi nepřekoná. Jinak samozřejmě silný námět a zajímavé rozdělení snímku na tři části Nebe - země - peklo. Některé scény emotivně silné, ale jako celek nefunguje Candy až tak podmanivě. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Pretože aj keď je v debute Neila Armfielda niekoľko veľmi pozoruhodných momentov, jednoducho ich nie je dosť na to, aby nás pohltili tak, ako by film mal. Čakal som oveľa viac. 6/10 ()

Riley 

všechny recenze uživatele

3/4 hvězdičky. Jinak vynikající herecké výkony, pěkná atmosféra, super scény, logický děj. Co chybí?? Nevím. 70% a asi si tenhle film budu dlouho pamatovat. ------------ When you can stop, you don't want to. When you want to stop, you can't. --------- Once upon a time, there was a Candy and Dan... Things were very hot that year... He would climb balconies, climb everywhere. Do anything for her... Oh Danny boy.... Everything was golden... We lived on sunlight and chocolate bars... It was the afternoon of extravagant delight....."I wanna try it your way this time!" You came into my life really fast, and I liked it. We squelched in the mud of our joy.... Then there was a gap in things... And the whole earth tilted... This is the business. This is what we're after. With you inside me... Comes the hatch of death... ()

Madlenka26 

všechny recenze uživatele

Jsem docela zklamaná, mám ráda filmy co se týče drog což toto bezpochyb je, ale poprvé se mi nelíbil Heath. Celý film zachránila Abbie, kde mě přišlo, že to ani nehraje, že taková doopravdy je. Což o to, to by ještě šlo, průběh filmu byl nenápadný a tak jsem teda čekala co se stane na konci(jak to bývá) a na konci se vlastně nestalo skoro nic a to mě zklamalo na plné čáře. Ale určitě je to pěkný film, ale nijak ničím zvláštní. ()

Reklama

Reklama