Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Krásná mladá malířka Candy (ABBIE CORNISH) prožívá své první vášnivé vzplanutí s příležitostným básníkem Danem (HEATH LEDGER). Jejich láska je opojná a oba se snaží jen o to, aby byly společné zážitky stále intenzivnější a oni se mohli plně oddat rozkoši. Nespoutanost, po níž touží, nakonec najdou v heroinu. Spolu budou neporazitelní. Zanedlouho se však ocitnou v situaci, kdy už nemají co dát do zastavárny, proto začne Candy vydělávat peníze prostitucí. Dan jí v tom nijak nebrání a ráj, ve kterém se na chvíli ocitli, se opět stává pouhým snem. Zatímco se jejich drogová závislost prohlubuje, rozhodnou se posílit svůj vztah manželským slibem. Velký den nakonec prožijí v drogovém oparu. Rodiče Candy (TONY MARTIN a NONI HAZLEHURST) jsou zmateni - s mučivými pocity sledují, jak se jejich dcera noří stále hlouběji do něčeho, co nedokáží pojmenovat. Pro Candy a Dana se závislost postupně stává neoddělitelnou součástí jejich vztahu. Manželství se řítí do záhuby stejně jako duševní stav Candy, která si uvědomuje, jak tragicky jejich sen skončil. Nakonec boj s chaosem vzdá a odejde na léčení. Přestože se Dan cítí ponížen, najde díky odloučení od všeho, co miloval, nový smysl života a uvědomí si, že si Candy vybrala cestu, která oběma z nich přinesla úlevu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (261)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Překvapivě velice dobrý a chvílemi opravdu silný film. I když se příběh točí kolem drog nedá se říct, že to je film o drogách jako spíše o síle lásky. Filmem nás provází skvělá dvojice Ledger-Cornish, kteří se k sobě perfektně hodí a jejich lásku jim rádi uvěříte a tuto dvojici perfektně doplňuje Geoffrey Rush, který zde dostal opravdu velice netradiční roli. ()

MA.KI 

všechny recenze uživatele

Ale jo, dám (slabší) čtyři hvězdy, i když nic novátorského z žádného hlediska rozhodně nečekejte. Jen příběh o dvou lidech, kteří si posrali život kvůli své závislosti na drogách. Umělecky i sémanticky (nekonečný kruh, z něhož se těžko dostat, hlava v oblacích…) nejpovedenějších je prvních pár minut během titulků, poté spíš průměr. Snímek je logicky rozdělen do tří úseků (Nebe – Země – Peklo). ~ ~ Když můžeš přestat, nechceš. Když chceš přestat, nemůžeš. ()

Reklama

bassator 

všechny recenze uživatele

Filmů o drogách jsem viděl již více Kokain, Šňup, Requiem za sen nebo třeba Trainspotting a nic nového jsem v tomto nenašel. Začínají mě už silně nebavit (i když tento kvalitu srovnatelnou s těmi jmenovanými jistě má včetně opět dominantních a věrohodně zahraných hlavních v uvozovkách hrdinů), proto tak vysoce hodnotit nebudu... - 7. 3. 2012 - 40% ()

pufina 

všechny recenze uživatele

Dan a Candy žijí ze slunečních paprsků a čokolády. Nebe - Země - Peklo. Poměrně realisticky podaný příběh o drogově závislých. Heath Ledger s Abbie Cornish zahráli své role lépe než skvěle a přesvědčivě. Geoffrey Rush jako Casper k nim nádherně ladil (byla to jejich perníková chaloupka). Ale přesto, že děj se vyvíjel dobře, pár nesrovnalostí se mi tam nelíbilo - ať bydleli kdekoliv, měli to tam (na feťáky) až náramně uklizené a i čisté, ne? Všimli jste si, jak měli neustále čisté oblečení? Kdo jim to asi pral, maminka Candy? To určitě, trošku nereálné. A dost mě zklamal závěr! Nebýt vynikajících hereckých výkonů, tak bych snížila ještě o stupeň. ,,Říká se, že z každejch deseti let feťák stráví sedum let čekáním." ()

Lulu13 

všechny recenze uživatele

Pre mňa doteraz najlepší a najreálnejšie vykreslený film o drogách. Verila som mu úplne všetko od začiatku do konca a tú strašnú beznádej som cítila počas celej doby. Skvelý scenár z ktorého mi v hlave najviac utkvela Candyna báseň pred psychickým zrútením a herecké výkony oboch predstaviteľov, tie sú už len čerešničkou na torte. Dokonalý snímok, ktorému preceňovaný Requiem for a Dream nesiaha ani po členky. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (4)

  • Film Candy sa natáčal na viacerých miestach po celej Austrálii, napr. aj v najväčších mestách Sydney či Melbourne. (MikaelSVK)
  • Muž, ktorý venuje vo filme hereckému duu krabičky s mliekom, je autor románu "Candy". Jeho meno je Luke Davies. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama