Reklama

Reklama

Jeden z nejúspěšnějších televizních seriálů se dočkal i celovečerního filmového zpracování. Populární rodinka Simpsonových ze Springfieldu tentokrát čelí globálním výzvám a Homer provede nejhorší věc svého života... Homer totiž do jezera vypustí jímku s exkrementy svého oblíbeného pašíka. Pro springfieldské jezero, které už takhle slouží jako oblíbená skládka občanů a dosahuje maximálního stupně znečištění, je to poslední kapka. A je to i poslední kapka v poháru trpelivosti prezidenta. Ten se proto rozhodne nepohodlné město zcela izolovat pod speciálním skleněným poklopem a oficiálně ho vymazat ze všech map. Jenže s tím se Homer smířit nehodlá… (TV Prima)

(více)

Recenze (1 260)

zette 

všechny recenze uživatele

Je to sice kravina jako vrata, ja se ale fakt smal. Az na nekolik hluchych mist ( pobyt na Aljasce ) jsem se bavil a usmival po celou dobu filmu a o to jde! Vyhledavat to uz ale nebudu. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Dobrý marketingový tah a nefalšovaná zábava tak by se dal shrnout celovečerní díl Simpsonů. Dá se říci, že Simpsonovi ve filmu jsou prodloužený díl seriálu se stejným spádem a výbornými vtípky. Nepoznal bych, že jsem u toho strávil 83 minut a ne 20 jako normálně. Nikdy jsem nebyl nějakým maniakem ohledně Simpsonů, ale rád jsem se na ně podíval vždycky a rozdíl není ani u jejich celovečeráku. Účel rozhodně splněn a tak to má být. ()

pufina 

všechny recenze uživatele

Homer se svým Spider-vepřem, Homer a věčné katastrofy kolem.. Homer, Homer a zase Homer mě vždy zaručeně pobaví :-) ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Simpsonovi jsou kultem, i když doby nejupřímnější slávy má již za sebou. Udržet určitý standard kvality obsahu po téměř třicet let je nesnadným úkolem. Je nemožné vyhnout se podobnostem a opakování se. Ani rozdílné variace na stejné téma není chybným krokem. V devadesátých letech strhlo zjevení jménem Simpsonovi lavinu nadšení, dnes je již jen jedním z mnoha produktů jízlivějšího způsobu zábavy. Celovečerní formát žlutému fenoménu neuškodil. Homer je stále děsivou symbiózou oddaného manžela a neschopného povaleče a omezence. Marge se opět marně pokouší zcivilizovat manželovo chování, Bart se drží provokace, chytrá Lisa touží po vyslyšení a Maggie tradičně nabízí vyřešení. Tvůrci se, podle svého dobrého zvyku, otírají o přítomnost a aktuální dění. Utahují si a křepčí v radosti. Simpsonovi již nejsou ojedinělým zjevením, přesto i ve svém filmu dokáží slušně pobavit. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Najlepšia vec na tomto dlho očakávanom celovečernom projekte, klasickej simpsonovskej súhre rodinnej psychológie, sociálnych komentároch a inteligentných vizuálnych a verbálnych vtipoch, ktoré sa odohrávajú rýchlosťou svetla , je to, ako uvoľnene dokáže pôsobiť. 8/10 ()

Biggy 

všechny recenze uživatele

Naprosto exkluzivní záležitost, klasický humor nezklamal. Čeští dabéři opět excelovali, ve filmu zazněla i ironická láska, problémy a to jak globální, tak soukromé. Takhle má vypadat správný film. ()

Davosh 

všechny recenze uživatele

Simpsonovi to dokázali! Převedení na plátno se povedlo na 1, i když jsem tomu po posledních sezónách nevěřil. Geniální 20minutovka na začátku, po které sice tempo lehoulince kolísalo, ale přesto jsou Simpsonovi určitě zatím nejlepší animák roku. ()

Jim_Beam 

všechny recenze uživatele

Skvělý zábavný film. Krapet jsem se bál, aby celovečerák nebyl průser, jako když se rozhodl udělat celovečerák Bean, ale vtípky jsou velice vydařené a myslím, že film nezůstal nic dlužen svým "seriálovým bratříčkům". ()

fars 

všechny recenze uživatele

Paneboze nechte me vydechnout. Vtipek za vtipkem az jsem prestaval film zvladat. Po prvni pulce jsem si rikal jo, tak to bude za 5. Jenze on je ten film tak precpanej a napechovanej vsim moznym az mu to ublizuje. ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Ani jsem od filmu tolik neočekával. Povedlo se jim to, je tam dost vtipných míst. Sice se zaměřili především na rodinu Simpsonů, ale taky se to tak jmenuje. A díky tomu, že vše museli napasovat určité délky, tak je jasné, že vedlejší postavy nemohli dostak tolik prostoru. ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Na celovečerní Simpsonovi jsme čekali mnoho let, ale čekání se vyplatilo, nebo jinak řečeno film naplnil svá, nebo minimálně má, očekávání a zároveň nepotvrdil ani jednu z mých obav, spojených s celovečerní stopáží. Film je vlastně jedna velká jízda, nabušená až po okraj vtípky, gagy a hláškami. Některé jsou přímo k popukání, jiné pouze k lehkému úsměvu a i když film místy trochu ztrácí na razanci, pokud jste v kině a všichni okolo vás se chechtají, tak se smějete i vy a stejně tak si to užíváte. Sice jsem se nezbavil dojmu, že se jedná o delší díl ze seriálu, ale některé scény mluví jasně pro klady celovečeráku. A hlášky typu: "Smithersi, sebevražda mě děsí, ale vaše by mi možná zvedla náladu" mě naprosto odzbrojily. Celkově shrnuto, dejme tomu čtyři hvězdičky a Pojďme na to ještě jednou.:-) ()

O´Hara 

všechny recenze uživatele

Každý zná seriál Simpsonovi, taktéž i já a proto jsem byl velice zvědavý, co mi ukáže film. Podle mě se film nesl ve stejném duchu jako seriál, což mi osobně vyhovovalo. ()

messiah 

všechny recenze uživatele

Spojte čtyři díly k sobě a máte film. Nebo jinak řečeno, udělejte jeden díl extra dlouhej. No zkrátka film nijak nevybočuje ze standardu kvality seriálových epizod. Jen se nebavíte 20 minut, ale osmdesát. ()

Blackros 

všechny recenze uživatele

Podle mého je to větší hukot, neboli frekvence vtipných částí, než u seriálu. Příběh tedy za moc nestojí, ale koho to u tohoto žánru zajímá :) ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Simpsonovi jsou jedním z nejlepších seriálů všech dob. A po 18 letech vysílaní, přichází bavit planetu i do kin. Simpsonovi ve filmu, jsou naprosto úžasnou animovanou komedií! Film mi sice připadá trochu jako slepenec čtyř epizod seriálu, ale to vůbec nevadí. Celé se to odehrává kolem toho, že Homer, udělá největší hloupost svého života a za to platí celý Springfield. Celý příběh, je ovšem řádně rozveden do “epických“ rozměrů a vše je to propleteno spolehlivým Simpsonovským humorem a k tomu i skvělou filmovou hudbou (Hans Zimmer). A i když je to všechno tak celkově až moc jednoduše podáno, tak mi to vůbec nevadí, protože fórků všech druhů je dostatek. Navíc tady najdeme i pár povedených akčních scén, což taky není k zahození. Co mě ale na filmu mrzí, je málo prostoru pro vedlejší postavy ze seriálu. Většina z nich se ve filmu jen tak mihne. Jinak, ale ve filmu uvidíte, nejdelší díl Itchyho a Scratchyho, novou úvodní znělku, Bártovo přirození, animovaného Schwarzeneggera a Hankse a spoustu narážek na nějaká jiná slavné díla. Tvůrci si ovšem i přes snahu držet se zavedených norem seriálu, neodpustili pár 3D záběrů, ale to mi nevadí, protože staré dobré Simpsonovské 2D převládá. Na Simpsonovský film jsem čekal mnoho let a dočkal jsem se prvotřídní zábavy, přestože se film od seriálu moc neodlišuje, ale to mi nevadí. Když se u komedie válíte smíchy, tak není co řešit, a co teprve když to jsou Simpsonovi ve filmu, 5 hvězd. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Zádné veliké překvapení, film se drží zavedených postupů, jen je roubuje do tradiční struktury rodinné dobrodružné podívané s důrazem na rodinné hodnoty. Ale ta fanouškovská hodina a čtvrt uteče rychle a i když občas zamrzí nevyužité možnosti (Arnold je "vtipný" jen svým přízvukem), a jenom jedna scéna je výš než průměr (lynčování), pořád se Simpsonovi pohybují o patro výš, než každoměsíční rodinně unylé animáky se zvířátky (Madagaskar, Ice Age a spol.). A je tu skryta i životní pravda: ženy sice předstírají, že touží po hezounech a la Brad Pitt, ale ve skutečnosti chtějí mít za manžela Homera. ()

czejny 

všechny recenze uživatele

Simpsonovi v kině? ANO! Tento velký formát jim sluší a žádné vrásky na jejich žlutých tělech jsem neodhalil. Tato rodinka ze Springfieldu byla již od začátku ve výhodné pozici, kterou si za ta léta vybudovala na televizních obrazovkách. Výhoda spočívala v tom, že o návštěvnost se opravdu nemusel bát ani asistent produkce, neb každý průměrný fanoušek určitě do kina vyrazí. Trochu sázkou do loterie je však pověst, kterou si po tomto movie Simpsoni udělají. Dosti polemizace! Žádná ostuda se nekoná spíše výborná zábava nabitá tím nejžlutějším humorem a satirou na dnešní Ameriku. Již od samého začátku se vaše bránice nezastaví. Velice chytré a pěkně zasazené do tmavožlutého světa je upozornění na vypnutí telefonů, zákaz kopírování filmu a upozornění hlavních hrdinů, že jde výhradně o film hraný pouze v kinech. Prostě příznivce seriálu zde zažívá ty pravé letní žně tohoto roku. SIMPSONI NA HRAD! Jak rád bych měl spider-pig... :-) ()

DannyJ 

všechny recenze uživatele

"Homere udělěj to pro mně a odvez to na legální skládku, Spider-vepř může jet s tebou." "Už to není Spider-vepř, ale Harry Poser." ()

Baker 

všechny recenze uživatele

hodně silné tři hvězdy. Je to přesně v duchu posledních sérií, hodně dobré, ale ´zlaté době seriálu´ která právě běží na čt2, se to nevyrovná. Po úvodním nářezu fórů tempo bohužel trochu slábne a vylepší se to až na závěr. cameo rolí zoufale málo. ()

Související novinky

Zlaté glóby vyhlášeny, ale nepředány

Zlaté glóby vyhlášeny, ale nepředány

14.01.2008

Jak již bylo řečeno, oficiální ceremoniál předávání Zlatých glóbů byl zrušen poté, co se ho rozhodli bojkovat i samotní herci, aby tak podpořili již několik týdnů se táhnoucí protestní stávku… (více)

Nominace na Zlaté globy

Nominace na Zlaté globy

13.12.2007

Ve čtvrtek 13.12.2007 ráno byly vyhlášeny nominace na Zlaté globy. Zatímco porotu, která rozhoduje o udělování Oscarů, tvoří filmoví tvůrci, Zlaté globy udělují novináři. Mezi nominacemi na letošní… (více)

Český pirát Simpsonových byl dopaden

Český pirát Simpsonových byl dopaden

22.08.2007

Už je tomu skoro měsíc, co na internet unikla exkluzivní pirátská nahrávka snímku Simpsonovi ve filmu s českým dabingem. Což není ostatně nic neobvyklého, takových kinoripů (ilegální kopie filmu… (více)

LFŠ 2007 je tady!

LFŠ 2007 je tady!

16.07.2007

Ak máte radi filmy, hudbu a zároveň pohodovú a priateľskú atmosféru, čoskoro sa vám začnú letné Vianoce. Konkrétne v Uherskom Hradišti, kde sa od 20. do 29. 7. bude konať Letná filmová škola 2007,… (více)

Reklama

Reklama