Reklama

Reklama

Jeden z nejúspěšnějších televizních seriálů se dočkal i celovečerního filmového zpracování. Populární rodinka Simpsonových ze Springfieldu tentokrát čelí globálním výzvám a Homer provede nejhorší věc svého života... Homer totiž do jezera vypustí jímku s exkrementy svého oblíbeného pašíka. Pro springfieldské jezero, které už takhle slouží jako oblíbená skládka občanů a dosahuje maximálního stupně znečištění, je to poslední kapka. A je to i poslední kapka v poháru trpelivosti prezidenta. Ten se proto rozhodne nepohodlné město zcela izolovat pod speciálním skleněným poklopem a oficiálně ho vymazat ze všech map. Jenže s tím se Homer smířit nehodlá… (TV Prima)

(více)

Recenze (1 260)

Fr 

všechny recenze uživatele

Humor pro všechny věkové kategorie, přiměřeně dávkované gagy a hlášky vás jistě nenechají v klidu a přemýtat, kdy bude konec. Hodně vtípků je vyřčeno ,,narážkou", takže vás to přinutí i maličko popřemýšlet... Fanoušci tv série si mohou přihodit hvězdičku na vrch. ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

:::::::::::::::::::::::::::::: Smál jsem se od začátku do konce. I teď se ještě směji ! Chi chi ......... :::::::::::::::::::::::::::::::::::::: ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Hans Zimmer: 1. The Simpsons Theme (Orchestral Version) ,2. Trapped Like Carrots ,3. Doomsday Is Family Time ,4. Release the Hounds ,5. Clap For Alaska ,6. What's An Epiphany? ,7. Thank You Boob Lady ,8. You Doomed Us All? Again ,9. ?. Lead, Not To Read ,10. Why Does Everything I Whip Leave Me? ,11. Bart's Doodle ,12. Worlds Fattest Fertilizer Salesman ,13. His Big Fat Butt Could Shield Us All ,14. Spider Pig ,15. Recklessly Impulsive, ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Homer: Spider vepř, Spider vepř.. umí hlavou dolů lézt.. Umí též sítě plést, promiňte jsem se splet. Už k Váááám letí Spider vepř.... Marge: Kde se vzali ty pracečí stopy na stropě? :-)))) ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Jsou to Simpsonovi? Jsou. Jenže mají v sobě děje tak do dvou epizod a stopáž delší. Tým se as naučil vyprávět úsporně, aby do krátkého dílu vecpal co nejvíce, ale filmu tahle ctnost škodí. A zdá se mi to nebo jsou Simpsonovi stále mentorštější a mentorštější? Silné ***. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Veľa očí, cerí zuby. Presne ako rakúski aktivisti na hraniciach.“ Je pozoruhodné, že ani po toľkých rokoch a epizódach nepôsobia celovečerní Simpsonovci vyčerpane, prázdne, rutinne, unavene, vyhorene. Naopak, ako keby do nich vstúpila nová sila a ponúkajú skvelé postavy, skvelé dialógy („Pane, vy ste z tej moci úplne zošaleli!“ – „Pochopiteľne. Zošalieť bez moci nemá žiadny zmysel, je to nuda a nikto vás nepočúva.“) a šťavnaté hlášky („Často o tom hovoril, ale nebral som ho vážne.“; „Dnes už nikto nehovorí také vtipy, ako Danny DeVito.“), nehovoriac o vtipných scénkach a nápadoch, ktoré len tak nedostanete z hlavy (prasa, opica s činelmi úradujúca v Homerovom mozgu, žltý pipík, lavína, rozbitá fľaška). Zaujímavosťou je, že vznikli v roku 2007 a o dva roky neskôr napísal Stephen King román Pod kupolou, ktorý zápletkou podozrivo pripomína práve tento film. Je všeobecne známe, že King je dobrým priateľom jedného zo spolutvorcov Simpsonovcov. Náhoda? Tak či onak, o kupolu v Simpsonovcoch prekvapivo zas až tak nejde, pretože scenár sa uberá značne nepredvídateľnými chodníčkami a zavedie nás napríklad až na Aljašku. Homer je tu tentokrát za fakt obzvlášť vypečeného pablba, ale obdivuhodné je, že hoci sa stáva páchateľom niekoľkých neospravedlniteľných hovadín, neznenávidíte ho, ale stále ho budete mať radi. Je to proste Homer. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Neuveritelnej hyper mega masakr. Ale zacnu s tema drobounkejma vytkama. Spousta postav se tu jen mihne, coz je skoda, par jich slo vyuzit vic a film moh bejt klidne delsi. Tolik vytky. Animace je vylepsena, takze treba bortici se dum nebo pochod s pochodnema vypada skoro jak 3D, ale nastesti to je vse 2D a tak super 2D film tu od Spongeboba nebyl. Pak hudba, zazni tu vylepsena uvodni pisnicka a pak spousta dalsich super songu. Co se tyce pribehu, ze zacatku to jsou spis takove scenky, ale zhruba v momente, kdy se objevi sud s hovnama, tak se zacne odvijet pribeh, kterej drzi dobre po hromade. Jinak samotny vtipy jsou tu tak kazdejch 5 sekund a vetsina je naprosto dokonalejch a tentokrat si dovolili tvurci i ostrejsi veci, jako Bartovo bimbas nebo fuckujici Homer. Tohle je proste absolutni must see zalezitost a to nejen pro fandy serialu. Jeden z nej animovanejch filmu vsech dob. Doufam, ze bude dvojka. ()

movie 

všechny recenze uživatele

SIMPSONOVI natažení na celovečerní film. Spousta dobrých vtipů, pár slabších momentů a Tom Hanks, "kterým si americká vláda kupuje vaši důvěru." To byl jeden z nejpřesnějších simpsonovských vtipů všech dob! "Můžete mě pohladit po hlavě pane Hanks ..." ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Určitě důstojný film jednoho z nejlepších animáků všech dob, ale jsem i trochu zklamán, protože jsem čekal více srandy a i ten děj mi přišel nevhodně zvolený. Ale na druhou stranu neříkám, že se mi to nelíbilo!!! Bylo to zábavné, ale čekal jsem něco trochu jiného...... ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Kultovní animovaný seriál se dočkal celovečerního snímku. Dlouhé roky práce na tomto filmu jsou vidět, pevná kostra příběhu, výborné gagy a hlavní postava Homera je jako vždy skvělá. Už to není Spider-vepř, ale Harry Poser. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Homer kdysi v jedné epizodě prohlásil na adresu šášy Krustyho své táhlé "Nůůůůda" a pak oznámil, že jde radši vařit. Je opravdu zarážející, že se mi po polovině filmu chtělo říci to samé. Tvůrci znatelně vyměkli a místo ostrého humoru se mi dostalo spíše staromilské recyklace gagů ze seriálu. Když už se tvůrci snažili nějak reflektovat současnost, zbylo z toho pouze laciná póza bez úderného a originálního nápadu. Na druhou stranu tvůrčí tým kolem Groeninga je na tak vysokém Olympu, že přestože jejich pád byl velmi strmý, tak stále je jejich film spíše nadprůměrem nad ostatní produkcí, jen kdyby se to nejmenovalo Simpsnovi. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

To všechno, proč jsem tolik miloval první série (tak pět, možná sedm) Simpsonů a se ségrou je z véháesky drtil i několik hodin vkuse, zůstalo zachováno. Hustota fórů je tak vysoká, že jsem se od poloviny místy už smát prostě nemohl. V takovém případě jdou zkrátka všechny případné výtky k čertu. Nejlepší komedie za posledních několik let. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Jako fanynku Simpsonových na ně nedokážu říct nic moc špatného..bylo to simpsonovsky božské..! Ikdyž seriál je samozřejmě seriál, že.. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Tvoření filmu na bázi seriálu mi nikdy nešlo moc do hlavy a jediné, co jsem za tím viděl byl marketingový trik. Vždyť se jedná v podstatě jen o jednu větší a možná ucelenější epizodu, nic víc. Ale dobrá, Simpsny máme rádi, tak proč se nepodívat na jeden megadíl? Pokud tedy k filmu přistoupíme stejně jako k seriálu, nebudeme určitě zklamáni, neboť vše jede pěkně ve starých kolejích, Homer je geniální blb a takřka jediný důvod, proč se na film dívat. Ovšem hodnoťit Simpsny ve filmu jako plnohodnotnou komedii už pořádně nelze, scénář jsou více méně jen různě poslepované vtípky a vlastní děj je vedlější. 7/10 ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Já prostě miluju tyhle Simpsonovic... A když je miluješ, není co řešit. Natož to pak nějak celý vokecávat. A to je celý. - - - P.S. Až vyroste, Lízu bych chtěl za ženu. Teda až vyrostu... ;-} - - - - - (Poprvé viděno 16.4.2009 na dvd, komentář zde jako miliontý - 16.4.2009) ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Seriálu jsem dal 4, takže filmu dávám taky 4. Ve filmu bylo opravdu hodně dobrejch vtipů a nejrůznějších narážek, ale opět se tvůrci nevyvarovali (stejně jako u seriálu) nějakýho toho moralizování. Třeba pitvání vztahu Barta a Flanderse mi připadalo úplně zbytečný a nudný. Pak nějaký ty kecy o rodině, atd... Celkově teda spokojenost, ale určitě to mohlo bejt lepší. ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Důstojný přechod nejlepšího animáku na filmové plátno. Povinnost pro fandu Simpsonů a určitě skvělý animák pro běžného diváka. ()

Související novinky

Zlaté glóby vyhlášeny, ale nepředány

Zlaté glóby vyhlášeny, ale nepředány

14.01.2008

Jak již bylo řečeno, oficiální ceremoniál předávání Zlatých glóbů byl zrušen poté, co se ho rozhodli bojkovat i samotní herci, aby tak podpořili již několik týdnů se táhnoucí protestní stávku… (více)

Nominace na Zlaté globy

Nominace na Zlaté globy

13.12.2007

Ve čtvrtek 13.12.2007 ráno byly vyhlášeny nominace na Zlaté globy. Zatímco porotu, která rozhoduje o udělování Oscarů, tvoří filmoví tvůrci, Zlaté globy udělují novináři. Mezi nominacemi na letošní… (více)

Český pirát Simpsonových byl dopaden

Český pirát Simpsonových byl dopaden

22.08.2007

Už je tomu skoro měsíc, co na internet unikla exkluzivní pirátská nahrávka snímku Simpsonovi ve filmu s českým dabingem. Což není ostatně nic neobvyklého, takových kinoripů (ilegální kopie filmu… (více)

LFŠ 2007 je tady!

LFŠ 2007 je tady!

16.07.2007

Ak máte radi filmy, hudbu a zároveň pohodovú a priateľskú atmosféru, čoskoro sa vám začnú letné Vianoce. Konkrétne v Uherskom Hradišti, kde sa od 20. do 29. 7. bude konať Letná filmová škola 2007,… (více)

Reklama

Reklama