Reklama

Reklama

Jeden z nejúspěšnějších televizních seriálů se dočkal i celovečerního filmového zpracování. Populární rodinka Simpsonových ze Springfieldu tentokrát čelí globálním výzvám a Homer provede nejhorší věc svého života... Homer totiž do jezera vypustí jímku s exkrementy svého oblíbeného pašíka. Pro springfieldské jezero, které už takhle slouží jako oblíbená skládka občanů a dosahuje maximálního stupně znečištění, je to poslední kapka. A je to i poslední kapka v poháru trpelivosti prezidenta. Ten se proto rozhodne nepohodlné město zcela izolovat pod speciálním skleněným poklopem a oficiálně ho vymazat ze všech map. Jenže s tím se Homer smířit nehodlá… (TV Prima)

(více)

Recenze (1 259)

Zeek 

všechny recenze uživatele

Měl jsem strach, jestli film Simpsonovým neublíží, ale naštěstí neublížil. Film je z mého pohledu velmi promyšlený, především proto, že se v něm objeví snad vše, na co si ze seriálu vzpomenete. Začátek s Itchym a Scratchym, pak spider-prase a nakonec mě nejvíc dostal Šáh-mi-na-zadek. A spoustu dalšího… Moje hodnocení: 80% ()

Snipsley 

všechny recenze uživatele

Představte si jediný díl seriálu. Pak si ho představte v délce 87 minut a dostanete celovečerák, který nabídne to, kvůli čemu máme Simpsony rádi. Trošku slabších 5* a každý, kdo má Simpsony aspoň trochu rád, to musí vidět určitě! Bohužel ale musím souhlasit s wefem - děti, které rodiče na film berou protože je to přece "kreslené pro děti", nechápou humor Simpsonových a jenom dotěrnými otázkami ničí atmosféru v kinosále. Nic ale není bez chyb a i tohle se dalo překousnout, takže zážitek z filmu nebyl nijak extrémně zničen. ()

Šmoula 

všechny recenze uživatele

Tak tomu se říká trhák!!! Hodně jsem od filmu očekával, jelikož znám všechny díly Simpsonů skoro nazpaměť a vždycky mě dostanou. Film není jako ostatní, nedá se říct, že by se dal zařadit do nějaké série, to prostě nejde, je svým způsobem výjimečný, je hodně vidět, že si s ním dlouho dobu ve studiu pohrávali, jelikož každé promluvení, či snad každé podívání je propracováno do dokonalosti. Takových gagů byste i v tak suprovém seriálu prostě nenašli, jelikož některé díly jsou takové a nějaké makové. Některé věci byli trošíčku přitažené za vlasy a přehnané, ale to se při tomto formátu a kvality odpouští. Jsem jednoznačně unesen a nemohu jinak než dát plné hodnocení a to bez jakýchkoliv předsudků či snad sebemenšího zaváhání. ()

psycho_6 

všechny recenze uživatele

Tento film ve mně vyvolal ještě před uvedením velice smíšené pocity – Na jednu stranu jsem se, jako velký fanda žluté rodinky, velice těšil, na druhou stranu jsem se bál, jak The Simpsons jako „celovečerák“ dopadnou, přece jen je to rozdíl oproti klasické 20ti minutové stopáži normální epizody. Díky bohu zklamání se nekonalo, právě naopak. Super film, legrační i když musím přiznat že v druhé půli je to o něco slabší, ale i tak celkový dojem perfektní, přesně v duchu seriálu. U mě spokojenost. ()

Carbo 

všechny recenze uživatele

Žádný propadák to teda ne. Chvílemi jsem se i bavil. Ale možná jsem toho hodně očekával a to se mi vymstilo. ()

Martyr 

všechny recenze uživatele

Myslim, ze oproti serialu tam nic nechybalo. Charaktery postav sa zachovali a Homer s jeho Spiderpigom alebo Flenders s jeho synacikmi, ktori maju predrate kolena od modlenia ma fakt rozosmiali. ()

dvd-L 

všechny recenze uživatele

Porce vtipů z jednoho trochu lepšího dílu roztahaná na 87 minut. Velmi se mi líbil náboj jež obsahovala expresivní animace prvních seriálových dílů. Se zdokonolováním řemesla páně animátorů začal seriál tuto přednost ztrácet, o uhlazeném počítačovém zpracování filmu vůbec nemluvě. ()

Honza dAve 

všechny recenze uživatele

Celovečerní Simpsonovi nejsou o nic lepší ani horší, než "průměrný" díl seriálu. Aktuální narážky i klasický simpsonovský humor tu jsou a poněkud vyšší množství reálných známých postav celovečerní stopáži jde k duhu. I když něco navíc film nabízí. Neskončí za dvacet minut a na strop Simpsonovic domku bude otiskovat kopýtka naprosto nepřekonatelné prasátko :o). ()

TomBar 

všechny recenze uživatele

Nemôžem dať plné hodnotenie, aj keby som rád. Zo zotrvačnosti hodnotím štyrmi hviezdami, aj keď ten ironicko-moralizujúci podtón serálu sa vytratil, priestorové prevedenie postavičkám neuškodilo. Radšej si však pozriem štyri diely seriálu, ktorý som videl už nespočetne ráz ako druhýkrát tento film. ()

wollo 

všechny recenze uživatele

Téměř po dvaceti letech, co se seriál vysílá, jsme se konečně dočkali celovečerního filmu. Ale jak se zdá, tak se čekání moc nevyplatilo (nemluvím o penězích, ale o kvalitě:-). Film na mě působí spíš jako jeden z dílů seriálu, který se akorát z 20. minut roztáhnul na 87. A co si budeme povídat, poslední díly seriálu už taky nejsou co bývaly. Ale i tak je to pro mě pořád seriál NO. 1, jenže to samé nemůžu říct o filmu. Měl se natočit o 10 let dříve. Z loajality dávám... ()

Mat21 

všechny recenze uživatele

V posledních několika letech se tvůrci Simpsonů potýkají s upadající úrovní nových sérií, jakoby již tento seriál byl vyčpělý a naprosto bez nápadů. Ale již jsem přišel věci na kloub. Příčinou je vzniklý celovečerní film Simpsonovi ve filmu. Tvůrci tak dlouho šetřili svými nejlepšími nápady a schovávali si je v šuplíku, až se jednoho dne rozhodli šuplík vysypat a dali možnost vzniknout tomuto doslova skečemi nabytému a v každém detailu humornému snímku. Simpsonovi se pro mě staly gejzírem nápadů, spojením všech ze seriálu nám známých hlavních i vedlejších postav do toho nejlepšího, co mohlo vzniknout. ║7.3.2009║ ()

Gastovski 

všechny recenze uživatele

Rodinu Simpsonů mám velice v oblibě, ale film na mě moc nezapůsobil. První půlka celkem ušla (pár dobrých fórků), ale druhá půle mě docela otrávila. Byla taková utahaná, nic moc se nedělo atp. Troufám si tvrdit, že některý díl ze starých sérií je o 200% lepší než celý film co do počtu hlášek, vtipů a děje. ()

Luqi 

všechny recenze uživatele

Latku, ktorú nasadil seriál sa nepodarilo prekonať................ Ono tá latka je na úrovni niekde okolo svetového rekordu a tu je trochu problém. V prípade jedného z najlepších komediálnych seriálov totiž veľa divákov (vrátane mňa) považuje celovečerný film za akési vyvrcholenie a očakáva niečo ešte lepšie ako seriál. A ak hovorím za seba, tak som sa dočkal "len" ďalšej 83 minútovej epizódy. To znamená, že som sa aj tak veľmi dobre bavil. ()

El-Barto 

všechny recenze uživatele

Je velká převelká škoda, že se Simpsonovskej film nanatočil do 12. série, kdy je tahle rodinka v plný formě a každej díl je super. Z mýho pohledu je úroveň zábavnosti směrem k 20. sérii nižší, ale i přesto si myslím, že se film moc povedl. Je tam cítit ten starej nádech a humor, kterýmu se dokážu zasmát několikrát po sobě. Homer už prostě neni jen ten idiot z posledních dílů, ale zase je ten starej dobrej Homer. Film je návratem k tý odrovnávající údernosti a skvělý satiře. Přesně proto Simpsonovi jsou, byly a vždycky budou mým na hony nejoblíbenjším sitcomem a na Simpsonovi ve filmu se vždycky rád podívám. ()

TomasKotlant 

všechny recenze uživatele

Divný scénář, který vyznívá spíše jako parodie než jako nějaká pořádná jízda. Všichni se chovají jako největší blbci, podivná scéna střídá druhou a do toho se motají postavičky z jednoho z nejlepších seriálů. Pokud byly všechny ty podivné scény za účelem pořádně rozesmát diváka, tak na mě to příliš neúčinkovalo, spíše mi to připadalo trapné. Jediná fáze filmu, která převyšovala kvalitu seriálu byla ta odehrávající se na Aljašce, neboť byla v duchu seriálu a přitom přinášela nový vítr originality do jinak už téměř vyčerpaného potenciálu žlutých postaviček. Nadprůměrná byla ještě lovestory dějová linka kolem Lízy. Hvězdička za Aljašku, hvězdička za Lízu a jejího kluka a třetí za úvodní a závěrečné titulky.*** Ve zkratce: Homer a prasátko dělají všechno pro to, abyste se smáli, ale je to spíš k pláči. ()

loki666 

všechny recenze uživatele

Přestože Bart během úvodní sekvence píše na tabuli,že si nebude stahovat tenhle film z internetu,tak 19-letý týpek vyrazil s kamerou do kina.Načerno pořízený Simpsny si kliďánko šoupl na internet a hle škoda 5 miliónů korun.A pak že Simpsonovi nejsou poučným seriálem(filmem). ()

Související novinky

Zlaté glóby vyhlášeny, ale nepředány

Zlaté glóby vyhlášeny, ale nepředány

14.01.2008

Jak již bylo řečeno, oficiální ceremoniál předávání Zlatých glóbů byl zrušen poté, co se ho rozhodli bojkovat i samotní herci, aby tak podpořili již několik týdnů se táhnoucí protestní stávku… (více)

Nominace na Zlaté globy

Nominace na Zlaté globy

13.12.2007

Ve čtvrtek 13.12.2007 ráno byly vyhlášeny nominace na Zlaté globy. Zatímco porotu, která rozhoduje o udělování Oscarů, tvoří filmoví tvůrci, Zlaté globy udělují novináři. Mezi nominacemi na letošní… (více)

Český pirát Simpsonových byl dopaden

Český pirát Simpsonových byl dopaden

22.08.2007

Už je tomu skoro měsíc, co na internet unikla exkluzivní pirátská nahrávka snímku Simpsonovi ve filmu s českým dabingem. Což není ostatně nic neobvyklého, takových kinoripů (ilegální kopie filmu… (více)

LFŠ 2007 je tady!

LFŠ 2007 je tady!

16.07.2007

Ak máte radi filmy, hudbu a zároveň pohodovú a priateľskú atmosféru, čoskoro sa vám začnú letné Vianoce. Konkrétne v Uherskom Hradišti, kde sa od 20. do 29. 7. bude konať Letná filmová škola 2007,… (více)

Reklama

Reklama