Reklama

Reklama

Jeden z nejúspěšnějších televizních seriálů se dočkal i celovečerního filmového zpracování. Populární rodinka Simpsonových ze Springfieldu tentokrát čelí globálním výzvám a Homer provede nejhorší věc svého života... Homer totiž do jezera vypustí jímku s exkrementy svého oblíbeného pašíka. Pro springfieldské jezero, které už takhle slouží jako oblíbená skládka občanů a dosahuje maximálního stupně znečištění, je to poslední kapka. A je to i poslední kapka v poháru trpelivosti prezidenta. Ten se proto rozhodne nepohodlné město zcela izolovat pod speciálním skleněným poklopem a oficiálně ho vymazat ze všech map. Jenže s tím se Homer smířit nehodlá… (TV Prima)

(více)

Recenze (1 259)

Akana 

všechny recenze uživatele

Dlouho se mi do Simpsonovského celovečeráku nechtělo, ale nakonec se ukázalo, že se nebylo čeho bát. I v tomhle formátu to Springfieldským sluší, frekvence gagů je skoro stejná jako v seriálovém dílu, děj je dostatečně praštěný i souvislý. Spokojenost. ()

char_t 

všechny recenze uživatele

Ne tak nadupané jako seriál, ale to dělá ta délka. Několik legendárních okamžiků (Spider-vepř!) ale dodává pátou hvězdu. ()

MikeeTheory 

všechny recenze uživatele

Když jsem se dozvěděl, že Simpsonovi budou mít filmové zpracování, trochu mě to vyděsilo. Myslel jsem si, že to fungovat nebude. Mýlil jsem se. Rodina Simpsonů mě asi nikdy neomrzí. Po 30 minutách mě ze smíchu bolelo břicho ... ()

HDeer 

všechny recenze uživatele

Skvelá humorná nádielka plná nestarnúcich vtipov a gagov. Simpsonovci vo filme ma napriek tomu, že v seriáli bodovali a ešte aj bodujú vôbec nelákali. Práve preto som ich videl pár rokov po premiére. Moje očakávania sa naplnili presne tak, ako som predpokladal. Film bol zábavný, ale to je tak asi všetko, čo ponúka. Jednoduchá pointa, ktorá sa postupne vyvíja a prináša čoraz viac nového, je základným faktorom aj v epizódach seriálu Simpsonovcov (čím vlastne film neprináša nič odlišné od dielov seriálu). Niektoré scény výborne pobavili. ()

Fawkes 

všechny recenze uživatele

K Simpsonům jsem si doposud nevytvořil žádný vztah. Proto tento film nehodnotím jako fanoušek seriálu, ale čistě jako animovaný film. Možná časem najdu nějaký ten čas na shlédnutí aspoň několika epizod, a rodinu si tak více oblíbím. Prozatím však filmové Simpsony hodnotím průměrem. (55%) ()

Ydrosten 

všechny recenze uživatele

Asi stejné jako seriál. Žlutá rodinka mně nikdy moc nebrala. Film byl snesitelný a nebyl nijak špatný. Každopádně ani tak si mně tímto Sipmsonovi nezískaly . Dám 3 hvězdy za ten " Prasečí song a za geniální Meggi ()

Folky 

všechny recenze uživatele

Kdyby Simpsonovi skončili tady, byl by to fajn konec. Zábavné od začátku až do konce a s opravdu dobrými vtipy. Prostě spokojenost. ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Doteď si pamatuju léto 2007, v září jsem šel do 8. třídy, koukal jsem na seriál Simpsonovi a neznal jsem moc lidí co by na žlutou rodinku každý den na ČT nekoukalo. Byla půlka letních prázdnin a do kin šel velmi očekávaný film Simpsonovi ve filmu, hype byl obrovský a já náhodou pár dní po premiéře objevil kinorip filmu ve formátu 3gp na obdobě uloz.to a stáhnul jsem si ho do mobilu. Vůbec jsem do té doby nevěděl, co je kinorip ani formát 3gp. Byl to vůbec první film, který jsem v 3gp viděl (moc jich nebylo). Ležel jsem odpoledne v posteli a koukal na malém displeji Nokie 6233 na aktuálně nejvíc hypenutý film vycházející z mého oblíbeného seriálu. V mobilu jsem měl i hru, která vyšla k filmu, a to The Simpsons: Minutes to Meltdown. Kvalita 3gp filmu byla hrozná, protože kinorip z kina obsahoval smějící se lidi a žvatlající malé děti, ale já si to užíval, film jsem pak zhlédl znovu a znovu. Pár dnů poté se ten kinorip rozšířil po internetu a zanedlouho ho měl každý, i ti kdo na filmu byli. Internetem a televizí tenkrát rezonoval skandál kluka, který film v kině natočil a hrozil mu exemplární peněžitý trest a podmínka, filmy tenkrát stahovalo výrazně menší procento populace než dnes a většinová společnost to odsuzovala, protože tomu nerozuměla. Letní prázdniny se pomalu blížily ke svému konci a přišlo září a návrat do školních lavic. Ve třídě se film řešil dnes a denně, kdo neviděl Simpsonovi ve filmu, jakoby nebyl, včetně těch hlášek jako Spider-Vepř, z této hlášky se stal popkulturní fenomén, který znali i lidi, co film neviděli. Hlad po filmu mezi naší generací byl obrovský a neustával, stejně jako případ s pirátem, který nevědomky způsobil největší kauzu s “pirátěním” obsahu v ČR. Doteď je v CinemaCity agitka o tom, aby lidi netočili v kině a článek z té doby o tom klukovi. V listopadu 2007 film vyšel na DVD, okamžitě se na cloudových webech objevil film v koukatelné kvalitě a formátu .avi a film už viděl i ten kdo na Simpsonovi nekoukal, včetně mých rodičů. Měl jsem ho od kámoše vypálený na DVD krátce po vydání na nosičích a konečně jsem ho viděl v solidní kvalitě bez rušivých prvků z kina. Ve škole se neustále používaly hlášky Pana Burnse - “vypusťte psy”, Scratchyho hláška z úvodu “já to prásknu” nebo text songu Spider-Vepř. Trvalo to dlouho než se film přestal řešit. Po nějaké době jsem film viděl znovu v tv a jelikož byl film už zprofanovaný + jsem byl v pubertě a trendy se rychle měnily, nechtěl jsem ho dlouho vidět. No a viděl jsem ho znovu celý až dnes. Simpsonovi jsem neviděl tak od 14. série a co vám budu říkat, nostalgie na mě dýchla, smál jsem se většině vtipů ve filmu a bavilo mě to i po letech. Na tohle backstory filmu nejspíš do smrti nezapomenu. Srdcovka mý puberty. 5* ()

FeriusParfax 

všechny recenze uživatele

Celkem se to dalo. Je to přesně ten film, který si pustíte a u toho děláte další zajímavé věci. Já například u podobných filmů vařím svá úžasná jídla, peču, umývám nádobí, uklízím, jak truhlík po tisící koupelnu a drhnu záchod. Humoru je spíš pomálu. ()

Xatrix 

všechny recenze uživatele

Priznam se, ze nejsem nijak velky fanda tohohle serialu. Na celovecerak tehle familie jsem se ale nejakym zahadnym zpusobem tesil, nebot trailery vypadaly opravdu dobre. A skutecne tomu tak je - rozhodne nektere vtipky me dostali. O to vic me zklamala druha polovina filmu, ktera se zameruje na Homera a pro me stupidni stylu humoru na vecne tema Homer a miliony zpusob jak ho zranit. Je to skoda, ze se toho nemohli tvurci vyhnout, ale chapu, ze je to spis muj problem. Jako dalsi klad bych videl hudbu a naznaky emoci, ktere do celoveceraku patri. Secteno a podtrzeno, pro fanousky filmu je to splneny sen. Ja zustavam na solidnich 7/10 ()

salamandrr 

všechny recenze uživatele

Spider vepř, spider vepř, hlavou dolů umí lézt, koukni nahoru on tam jeeee spider vepř!!! Simpsonovi ve filmy jsou vlastně jne dlouhej díl,kterej známe z televize,ale právě v tom jsou nejlepší, takže co jiného než 5* jim přísluší?koukněte i na titulky.... ()

igirazor 

všechny recenze uživatele

Tak na toto som sa veľmi tešil, na simpsonovcoch som prakticky vyrastal.Mal som obavy, či už nevyčerpali všetko zo svojej studnice humoru - naštastie nie. Vstup na plátno zvládli tvorci na výbornú. Kam na tie nápady chodia??? Do toho "spider-pig" :D ()

Související novinky

Zlaté glóby vyhlášeny, ale nepředány

Zlaté glóby vyhlášeny, ale nepředány

14.01.2008

Jak již bylo řečeno, oficiální ceremoniál předávání Zlatých glóbů byl zrušen poté, co se ho rozhodli bojkovat i samotní herci, aby tak podpořili již několik týdnů se táhnoucí protestní stávku… (více)

Nominace na Zlaté globy

Nominace na Zlaté globy

13.12.2007

Ve čtvrtek 13.12.2007 ráno byly vyhlášeny nominace na Zlaté globy. Zatímco porotu, která rozhoduje o udělování Oscarů, tvoří filmoví tvůrci, Zlaté globy udělují novináři. Mezi nominacemi na letošní… (více)

Český pirát Simpsonových byl dopaden

Český pirát Simpsonových byl dopaden

22.08.2007

Už je tomu skoro měsíc, co na internet unikla exkluzivní pirátská nahrávka snímku Simpsonovi ve filmu s českým dabingem. Což není ostatně nic neobvyklého, takových kinoripů (ilegální kopie filmu… (více)

LFŠ 2007 je tady!

LFŠ 2007 je tady!

16.07.2007

Ak máte radi filmy, hudbu a zároveň pohodovú a priateľskú atmosféru, čoskoro sa vám začnú letné Vianoce. Konkrétne v Uherskom Hradišti, kde sa od 20. do 29. 7. bude konať Letná filmová škola 2007,… (více)

Reklama

Reklama