Reklama

Reklama

Jeden z nejúspěšnějších televizních seriálů se dočkal i celovečerního filmového zpracování. Populární rodinka Simpsonových ze Springfieldu tentokrát čelí globálním výzvám a Homer provede nejhorší věc svého života... Homer totiž do jezera vypustí jímku s exkrementy svého oblíbeného pašíka. Pro springfieldské jezero, které už takhle slouží jako oblíbená skládka občanů a dosahuje maximálního stupně znečištění, je to poslední kapka. A je to i poslední kapka v poháru trpelivosti prezidenta. Ten se proto rozhodne nepohodlné město zcela izolovat pod speciálním skleněným poklopem a oficiálně ho vymazat ze všech map. Jenže s tím se Homer smířit nehodlá… (TV Prima)

(více)

Recenze (1 260)

castor 

všechny recenze uživatele

Tahle šílená Simpsonovic famílie si už dost zařádila na televizní obrazovce, takže je velké plátno logickým vyústěním jejich letité (konkrétně osmnáctileté – hodně solidní číslo) popularity. Není to nic světoborného, ale rozhodně to stojí za pozornost. Největším problémem je příběh. Do několika minutové televizní epizody je napěchován nespočet gagů, děj je rozkouskovaný, pohybujeme se vlastně od ničeho nikam, na vedlejší dějové linie se nabalují další epizodky, samostatné scénky, podzápletky, pohrávání si s klišé, s nečekanými a brilantně vybroušenými pointami, popkulturními narážkami, ale jak už bylo zmíněno, jedná se o několik minut, takže to nevadí. A má to tak být. V celovečerní verzi to ale už tak nefunguje. Kladem (zároveň i druhým největším záporem) tak zůstává fakt, že celovečerní epizoda žluté rodinky je naprosto totožná s tou televizní. Jen v délce se liší. Na to, na co jsme zvyklí, se nám dostane. Nevyvážená hlavní dějová linka se obtáčí kolem ekologického problému, který ohrožuje samotný Springfield a nebyl by to Homer Simpson, aby z ekologického problému neudělal ekologickou katastrofu. A to s nápomocí vepříka, kterého pojme jako domácího mazlíčka, načež se jeho zlobivý synek Bart cítí (opět) odstrčený na druhou kolej a vedle nudistické projížďky na skateboardu ho začne vábit přívětivá náruč Flandersovic. Líza mezitím nalezne city k ekologickému fanatikovi, Marge na vše dohlíží z povzdálí. Odpovědí z vyšších míst na ekologickou katastrofu je příkaz na spuštění skleněné báně, která uzavře Springfield od okolního světa. A rozzuřený dav se zrovna dozvěděl, kdo za tím vším stojí. Řada následných (ostatně i těch minulých) epizodek už relativně nezáživně natahuje stopáž, už příliš nepřekvapí. Naštěstí si tvůrci po osmnácti letech na nic nehrají, jde jim zejména o zábavu a kvalitní načasování, které dovolí i průměrnému gagu, abyste si na něj i následující den vzpomněli. Stejně i při nějaké běžné činnosti, kterou jedna z postav vykonává, se někde v druhém plánu odehrává sekundární gag; a i ten má na to příjemně pobavit. Tenhle celovečerák je i přes všechny klady a zápory bez debat nadprůměrnou a inteligentní podívanou, přesto mi televizní Simpsonovic jednohubky chutnají přece jenom více. 70%. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

V roce 2007, kdy vznikl tento dlouho očekávaný celovečerní film, už byli Simpsonovi několik let za svým zenitem a kdyby tímto dílkem jejich eskapády nadobro skončily, nikdo by se asi nezlobil. Nutno říct, že Simpsonovi ve filmu nejsou špatným snímkem. Sice tady žluté a ježaté hlavy nedosahují kvalit legendárních epizod z 90. let, ale je poznat, že si tvůrci dali záležet (skvělý úvod ve stylu Kubrickovy 2001, účast Toma Hankse či Green Day a dokonalá scéna, kdy se jdou opilci pomodlit a věřící opít). Film má moc pěkné animace, jednoduchý příběh a několik skvělých fórků. Bavil mě Homer, Arnold Schwarzenegger a Spider-Pig! Odpočinková podívaná na vícero použití, u které se člověk pobaví a zasměje. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Vo filme zostali Simpsonovci verní sami sebe a teda veľmi simpsonovskí. Neznamená to síce žiaden posun niekam ďalej, ale to sme ani nečakali. Zlatý štandard a základné pravidlá zostali a to je dobre. V rámci tejto premisy som bola úplne spokojná. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Na prvý krát som bol z toho hodne rozčarovaný. Ale to bolo zrejme tým, že som ako veľký fanúšik seriálu "The Simpsons", mal prehnané očakávania. Keď som si to pozrel ešte zodva razy, dochádzam ku konštatovaniu, že je to dobre odvedená práca. Seriálová podoba, ale Springfieldu sedí samozrejme oveľa lepšie. Animácia filmu je však parádna, akási hlbšia. Kľudne by sa mohlo stať tradíciou z času na čas hodiť Simpsonovcov do ďalších celovečerných príbehov. Ja by som koruny za kino neľutoval. **** ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Po prvních pěti minutách jsem se bál, že to nevydržím. Nepřetržitý smích. V době sledování jsem měl za to, že mám co do činění s nejlepším filmem svého života. Ihned po skončení jsem ho chtěl vidět znovu a znovu. I teď, při psaní komentáře, ho chci hrozně moc vidět, zas!!! Takováhle kadence fórů (a naprosto dokonalých) nebyla v žádném simpsňáckém dílu, tohle je fakt vrchol. Mám sice pocit, že asi po půl hodině se to celé trochu uvolnilo, ovšem pak jsem si hned vzpomněl na ty dny strávené sledováním VHSek z ČT 1, kdy po prvních dvou odkoukaných dílech s výprsky a lavinami smíchu člověk jaksi otupěl a v dalších řekněme 15-ti dílech už se smál jenom v duchu, třeba je to případ i filmu. Určitě mi bude stát za pokus si to někdy dát od půlky. A na závěr jedno (respektive jediné) negativum - nepochopitelná absence zelených mimozemšťanů Kanga a Kodos. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Je to spíš k těm třem hvězdičkám. Proč? Vždyť já přece seriál zbožňuju a sleduju jej pořád dokolečka? No ono to je právě tím. Ať bereme film jako celek, nebo jej rozsekáme na jednotlivé vtipy, nemůže si fanoušek nevšimout, že jsou filmoví Simpsonovi jen variací motuvů a scének již dobře známých ze seriálu a nepřínášejí pranic nového. A to je je, vážení, ohromná škoda! Ale i když už jsou ty vtipy několikrát viděné, jsou to povětšinou ty, co se snad nikdy neomrzí (Bartova nahá jízda je bomba :-) ), takže o zklamání nemohu mluvit. A čtvrtou hvězdičku přihazuji za skvělou vizuální stránku - prpracovaná pozadí a akční kameru. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Zo serálu som videl hádam maximálne 3 diely, aj to vtedy, keď môj syn na ne čumel. Preto som ani s veľkými očakávaniami k filmu nepristupoval. O to viac som sa potešil viacerým vtipným hláškam a situačným komediálnym prvkov. Prekvapilo .... ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Příjemný celovečerák, který docela kvalitně navázal na kultovní animovaný seriál. Bohužel ale stejně jako někteří další uživatelé jsem toho názoru, že film není nic jiného než trochu delší seriálová epizoda. Pár věcí se povedlo, pár věcí se nepovedlo, u něčeho jsem se smál, zatímco jiné scénky mě nechaly chladným. Ale celkově celovečerák se Simpsonovými hodnotím rozhodně velmi kladně, a jako dobrý nápad mi připadal začátek filmu a potom dvě úžasné krátké scénky během závěrečných titulků, to bylo dost originální ("Nechodil jsem pět let na FAMU, abych pak jako asistent produkce uklízel po lidech popcorn v kině.") Prostě bavil jsem se jako u jakékoliv jiné epizody a ani mi příliš nevadilo, že jsem na tom nebyl v kině, dříve nebo později se to muselo objevit v TV, tak jsem si prostě počkal, až to odvysílá HBO. Takže pokud mám své dojmy z tohoto filmu nějak celkově shrnout, tak jsem velice spokojený, ale kvalit některých vynikajících a doslova kultovních epizod Simpsonových tenhle film opravdu nedosahuje, někdy jsem měl totiž při sledování filmu pocit, jako by ten děj chtěli tvůrci trochu natáhnout, aby se film přiblížil celovečerní stopáži. Každopádně ale tím neříkám, že Simpsonovi ve filmu jsou špatní, prostě to jen nevidím jako tu absolutní extratřídu, a proto hodnotím čtyřmi hvězdami. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Trvalo to dlouho, ale nakonec jsme se dočkali. A to čekání stálo za to. Vidět na plátně Homera jak zase něco vyvedl, Barta jak zase dělá bordel (a tentokrát i chlastá), Marge jak se strachuje a taky Lízu jak zase brblá něco moudrého.....no vlastně vše při starém, ale na tom plátně to prostě muselo být. Vcelku to je skoro jako prodloužený seriálový díl, taky je tady hláška na hlášce (hlavně v první půlce), ale nic jiného jsme ani nechtěli že? ()

petero 

všechny recenze uživatele

I keď nepatrím ku komunite fanúšikov pravidelne sledujúcich seriál, túto rodinku poznám a celovečerný film ma príjemne prekvapil. Konečne Schwarzenegger ako prezident USA. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Humor bol výborný, hoci ho mohlo byť viac, ale je tak nejako rovnomerne dávkovaný, takže sa nudiť nebudete. Škoda, že postava A.Schwarzeneggera nedostala väčší priestor, alebo aspoň viac humoru z jeho strany, alebo na jeho adresu by neuškodilo. Moja najobľúbenejšia hláška: "Drápejte, ješte mu trčí gebule!"...80%. ()

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

90% - Do kina jsem šel na další díl Simpsonů, tentokrát delší a širokoúhlý. Čekal jsem aspoň tolik zábavy, co se vejde do jednoho tradičního dílu... no a tak se stalo. Kdo se rád baví u Simpsonových, měl by se bavit i při tomto dílu, kde se sice leccos opakuje, ale vem to čert. Děj má spád, nedochází k žádným přiblblým písničkám, a Ned Flenders prý bude nominován na Oskara za vedlejší roli. To by vám, přízemním pozemšťanům, mělo stačit, holoto! ()

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Zrovna od rodinky Simpsonových bych čekal větší nářez. U filmu jsem se spíš usmíval, než že bych se přímo válel smíchy po zemi. Velké plátno jim neuškodilo, ale televizní obrazovka jim sluší přeci jen o něco více. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Film se dostal nad úrověň svých posledních sérií. Přesto si ale pokládám otázku, jakou by měl úrověň v době ,kdy se točila taková 4 až 9 série. Já myslím, že by to byl úplný skvost. Musíme si přiznat ať chceme nebo ne, že nápady tvůrcům už pomalu docházejí a tohle berme jako takové poslední nadechnutí. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Po prvním vidění byly moje dojmy lehce rozporuplné. Pak mi ale několik věcí docvaklo a při druhém vidění jsem si vše potvrdil. Ano, Simpsonovi ve filmu jsou okázalejší, ztřeštěnější, barvitější a více sázející na crazy humor, než seriál. Jenže pozor - je třeba vzít v potaz, jakým způsobem se to děje. Během vzniku filmu jsem narazil na několik škarohlídů, strachujících se, že tvůrci sáhnou jen po bombastické animaci, zatímco Simpsonovština půjde do hajzlu. Animace je skutečně technicky kvalitnější, ačkoliv její základ zůstává pořád 2D a neobsahuje jakékoliv náročné digitální fígle, ale o to tady vůbec nejde - samotný příběh je rozmáchlý bezmála jak starořímské eposy a filtruje ve svých osmdesáti minutách narážky na blockbustery ostošest. Jistě, aby v tom zůstal dostatek šílenosti a humorného nadhledu alá Simpsonovi, museli tvůrci přitlačit na pilu, takže ve Springfieldu všechno hoří, vybuchuje, křičí a létá vzduchem. I přesto zůstal dostatek politických narážek, tradičně absurdního situačního humoru a jedné velké humorné reflexe světových krizí a průserů. Jsou to Simpsonovi, větší a šílenější, zároveň ale parodičtí už od samotného názvu - z filmu si totiž skutečně dělají jen jednu velkou prdel. Pokud na to ortodoxní fandové seriálu nepřistoupí, mohou být zklamáni... Simpsonovi ve filmu = nadprůměrná multiepizoda seriálu Simpsonovi, výborná zábava, geniální parodie. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Simpsonovi jsou stále obrovským celosvětovým fenoménem a byla to jen otázka času, kdy by přišli na filmová plátna v celovečerní podobě. I když mi to přišlo jako jeden prodloužený díl. Docela jsem i čekal, že to nebude dosahovat takovych kvalit jako serial, že to nebude stíhat, ale opak byl pravdou. Simpsons Movie je trošku něco jiného než předloha, ale pořád to nejdůležitější zůstalo, z mé strany spokojenost! ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí Simpsonů ve filmu, jsem tvůrcům vděčný za to, že si dali na filmu fakt záležet. Ve filmu je nasekaný jeden fór za druhým a geniálnímu seriálu filmeček rozhodně ostudu nedělá. Je zde vše, co od Simpsonů čekáte. Díky. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Simpsonovi tak jak je známe. Celá řada vtipných situací. Zde bohužel i docela dost slabších míst a rádoby vtípků. Děj také nic extra. Na seriál to bohužel nemá. 75% ()

Související novinky

Zlaté glóby vyhlášeny, ale nepředány

Zlaté glóby vyhlášeny, ale nepředány

14.01.2008

Jak již bylo řečeno, oficiální ceremoniál předávání Zlatých glóbů byl zrušen poté, co se ho rozhodli bojkovat i samotní herci, aby tak podpořili již několik týdnů se táhnoucí protestní stávku… (více)

Nominace na Zlaté globy

Nominace na Zlaté globy

13.12.2007

Ve čtvrtek 13.12.2007 ráno byly vyhlášeny nominace na Zlaté globy. Zatímco porotu, která rozhoduje o udělování Oscarů, tvoří filmoví tvůrci, Zlaté globy udělují novináři. Mezi nominacemi na letošní… (více)

Český pirát Simpsonových byl dopaden

Český pirát Simpsonových byl dopaden

22.08.2007

Už je tomu skoro měsíc, co na internet unikla exkluzivní pirátská nahrávka snímku Simpsonovi ve filmu s českým dabingem. Což není ostatně nic neobvyklého, takových kinoripů (ilegální kopie filmu… (více)

LFŠ 2007 je tady!

LFŠ 2007 je tady!

16.07.2007

Ak máte radi filmy, hudbu a zároveň pohodovú a priateľskú atmosféru, čoskoro sa vám začnú letné Vianoce. Konkrétne v Uherskom Hradišti, kde sa od 20. do 29. 7. bude konať Letná filmová škola 2007,… (více)

Reklama

Reklama