Reklama

Reklama

Jeden z nejúspěšnějších televizních seriálů se dočkal i celovečerního filmového zpracování. Populární rodinka Simpsonových ze Springfieldu tentokrát čelí globálním výzvám a Homer provede nejhorší věc svého života... Homer totiž do jezera vypustí jímku s exkrementy svého oblíbeného pašíka. Pro springfieldské jezero, které už takhle slouží jako oblíbená skládka občanů a dosahuje maximálního stupně znečištění, je to poslední kapka. A je to i poslední kapka v poháru trpelivosti prezidenta. Ten se proto rozhodne nepohodlné město zcela izolovat pod speciálním skleněným poklopem a oficiálně ho vymazat ze všech map. Jenže s tím se Homer smířit nehodlá… (TV Prima)

(více)

Recenze (1 259)

toomm 

všechny recenze uživatele

Ano, pravda že seriál je daleko lepší, ale i tak mi nezbývá než hodnotit 5*. Už od prvních sekund jsem se smál a Homer opět nezklamal. Trošku mi neseděl až skoro SCI-FI děj, ale svou vtipnou stránku starých Simpsonových s tím nejlepším humorem si i tak zachoval. Každý kdo má rád Simpsonovi to ocení. ()

Via 

všechny recenze uživatele

Váhám, váhám... ale jo, zas tak průměrné to nebylo... Hlášky dobré, dobře upravené klasické scény, typická celá rodinka Simpsonů... Až někdy budu potřebovat rozptýlit, vím, co si pustit ;) ()

djbarrel 

všechny recenze uživatele

Seriál je bezkomkurenční a ani film si ostudu neudělal, fakt super bavilo mě to. Prostě Simpsonovi jen trochu delší. 90 % ()

karlos-rio 

všechny recenze uživatele

ten kdo má rád tento seriál bude spokojený, je pravda že je několik dílů které jsou mnohem lepší, ale i při sledování celovečerního filmu jsem se nenudil, a dobře se bavil, měl jsem pocit že se dívám na další díl, který je jen o trochu delší, no a ti kteří tento seriál nemají rádi tak ať se na film nekoukají protože je dopředu jasné jaké bude jejich hodnocení ()

sirrgulo 

všechny recenze uživatele

Úder kladívkem do oka. No takovému vtipu se ani náhodou nezasměju. Pár podobných hloupých srandiček film sice ještě nabídne, ale jinak jsou Simpsonovi celkem fajn výletem na plátna kin. Homer to zas pěkně podělá, aby vše napravoval. Vše ubíhá celkem rychle. A já? Já jsem se buď smál nebo si říkal co za vola (nebo voly?) mohlo tohle vymyslet. ()

gotham 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od South Parku udrželi Simpsonovi kvalitu seriálu i v celovečerním filmu. Nemám tomu moc co vytknout, byly chvíle, kdy jsem se trošku nudil, ale většinu filmu jsem se náramně bavil a některý fórky byly vyloženě exkluzivní. Na konci už přeci jen bylo vidět, že příběh je trochu natahovaný, prostě na Simpsony je to moc dlouhé, ale i tak tleskám. 80% ()

megajalec 

všechny recenze uživatele

Simsponovci na plátne v najlepšej forme. Vtip strieda vtip, príbeh takisto celkom ujde. Je to vlastne premietnutie seriálu do jedného dlhšieho celku, inak používajú osvedčené šablóny, ktoré vychádzajú ()

keyzar 

všechny recenze uživatele

Ať chci nebo nechci musím srovnávat. Seriál je jedním slovem výborný. Na Simpsonovi ve filmu se dá koukat, ale nedosahuje kvalit seriálu. Seriál chvílemi "vraždí". U filmu se zasmějete, to zase jo, ne že ne, ale nebudete se válet po podlaze. Hudba je skvělá, Hans snad ani špatný být nemůže. ()

Dave_ff 

všechny recenze uživatele

U filmových Simpsonů jsme postrádal seriálovou lehkost a vtip čišící z každé minuty. Mám pocit, že film těží hlavně z toho, že jde o Simpsonovi. ()

Stanmi 

všechny recenze uživatele

Tak už i Simpsonovi se dočkali svého "movie". Z filmu jsem měl obavy, protože příchazel ve chvíli kdy se seriál aspoň u mne nacházel ve scénáristické krizi, ale z filmu jde vidět, že scénář nebyl šit horkou jehlou (jako některé epizody posledních řad), ale pracovalo se na něm dlouho, což přiznávají i samotní tvůrci. Hlavní příběh je o ekologické katastrofě, která postihne Springfield a jak už to tak bývá, může za to Homer. Vládou je celé město uzavřeno pod skleněnou báň a Homer a jeho rodina musí utéct, aby se vyhnuli lynčování svých spoluobčanů. Odjedou na Aljašku, kde začnou nový život, ale poté se z televize dozví, že Springfield má být zničen a na jeho místě má vzniknout kaňon (který vtipně uvádí Tom Hanks), Simpsonovi se rozhoudnou své město zachránit...Příběh není špatný a máme tady jasné ekologické poselství, vtípky jsou povedené, některé se stanou i legendární (když už ne ty tak aspoń píseń Spider-vepř nebo prezident Schwarzenneger). Převedení žluté rodinky z televize do kina se tedy povedlo nadprůměrně, ale kdoví jak by to vypadalo kdyby byl natočen ve zlaté éře Simpsonů, pak by možná bylo mé hodnocení maximální. ()

infernet 

všechny recenze uživatele

Udělat film ke kultovnímu seriálu, to chce asi sakra odvahu. Na mě ale tenhle snímek fungoval dokonale. Vtipy a odkazy je napěchovaný po okraj a rozhodně to nejsou žádné čtyři díly slepené na potřebnou délku. Škoda toho trochu zbytečně natahovaného konce, ale jinak jsem se parádně bavil a u opakovaných projekcích se vlastně bavím pořád. ()

t.b.kat 

všechny recenze uživatele

Kupodivu stejně jako u Futuramy filmová verze postrádala tu lehkost a komičnost oproti seriálové kratší, ale za to komické smršti.3* ()

route60 

všechny recenze uživatele

Odvaha tvůrcu Simpsonovich natočit po 20 sériich celovečerní film je obdivuhodná ano film nedosahuje kvalit sériálu ale divák se nenudí a některé scény jsou výborné a proto dávam 5 hvězd. ()

Související novinky

Zlaté glóby vyhlášeny, ale nepředány

Zlaté glóby vyhlášeny, ale nepředány

14.01.2008

Jak již bylo řečeno, oficiální ceremoniál předávání Zlatých glóbů byl zrušen poté, co se ho rozhodli bojkovat i samotní herci, aby tak podpořili již několik týdnů se táhnoucí protestní stávku… (více)

Nominace na Zlaté globy

Nominace na Zlaté globy

13.12.2007

Ve čtvrtek 13.12.2007 ráno byly vyhlášeny nominace na Zlaté globy. Zatímco porotu, která rozhoduje o udělování Oscarů, tvoří filmoví tvůrci, Zlaté globy udělují novináři. Mezi nominacemi na letošní… (více)

Český pirát Simpsonových byl dopaden

Český pirát Simpsonových byl dopaden

22.08.2007

Už je tomu skoro měsíc, co na internet unikla exkluzivní pirátská nahrávka snímku Simpsonovi ve filmu s českým dabingem. Což není ostatně nic neobvyklého, takových kinoripů (ilegální kopie filmu… (více)

LFŠ 2007 je tady!

LFŠ 2007 je tady!

16.07.2007

Ak máte radi filmy, hudbu a zároveň pohodovú a priateľskú atmosféru, čoskoro sa vám začnú letné Vianoce. Konkrétne v Uherskom Hradišti, kde sa od 20. do 29. 7. bude konať Letná filmová škola 2007,… (více)

Reklama

Reklama