Reklama

Reklama

Jeden z nejúspěšnějších televizních seriálů se dočkal i celovečerního filmového zpracování. Populární rodinka Simpsonových ze Springfieldu tentokrát čelí globálním výzvám a Homer provede nejhorší věc svého života... Homer totiž do jezera vypustí jímku s exkrementy svého oblíbeného pašíka. Pro springfieldské jezero, které už takhle slouží jako oblíbená skládka občanů a dosahuje maximálního stupně znečištění, je to poslední kapka. A je to i poslední kapka v poháru trpelivosti prezidenta. Ten se proto rozhodne nepohodlné město zcela izolovat pod speciálním skleněným poklopem a oficiálně ho vymazat ze všech map. Jenže s tím se Homer smířit nehodlá… (TV Prima)

(více)

Recenze (1 259)

juta 

všechny recenze uživatele

Film spíš než jako film vnímám jako díl na pokračování. Film se vším všudy, s povedeným dějem, se skvělou zábavou, bláznivým Houmrem, ale každej si rozhodně zapamatuje Spider vepře, lezoucího po stropu a do toho Houmer se svou písničkou. :D ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Simpsonovci vo filme sú jednoducho málo zábavným filmom, ktorý diváka zabáva len minimálne. Počiatočné obavy, že filmu bude chýbať vtip a zábavnosť sa naplnili, keď jednotlivé gagy a humorné situácie celkovo nudia. Pripomína to epizódy novších sérií, ktorým už chýba ten pravý vtip než prvým sériám, kedy ešte tvorcovia mali v hlave plno nápadov. Homer už tiež nieje taký magor ako v 90.rokoch. Simpsonovcov mám ale rád práve vďaka prvým sériám, preto dávam o hviezdičku viac. ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Na nejvyšším hodnocení se možná taky z části podílí fanouškovství seriálu, ale nutno přiznat, že Simpsonovi se velice povedli. Dobrá fungující zápletka je tu doplněna výbornými fórky a narážkami. Je pravda, že některé z nich jsou pouhou variací na něco, co jsme již viděli v seriálu, ale to mně osobně vůbec nevadí. Zkrátka výborná zábava ve známém simpsonovském duchu. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Nejlepší epizody Simpsonových byly vždycky založeny na jednoduchosti - kdykoli se začalo moc přehánět nebo spoléhat na nekonečnou Homerovu hloupost, šlo to z kopce. Film se dle očekávání nevyhne ani jednomu, slepuje dohromady nesourodé motivy, snaží se dát prostor příliš mnoho postavám (které přitom děj nijak neposouvají) a ždíme z Homerova duševního neandrtálství maximum, ale přesto není špatný. Opravdu kvalitních fórů je totiž velký dostatek a příběhu se daří tam, kde byl vždycky hodně silný i seriál - v interakci a osobním vývoji rodinných členů, které nejprve rozděluje a poté ještě pevněji spojuje nějaká šílená, nejčastěji Homerem zaviněná událost. Na tohle schéma se pak docela zručně montují jak povinné výstupy vedlejšáků nebo nástup nových a povedených postav (šéf EPA je dost dobrej řízek), tak i standardní morální a sociální poučení. Určitě bych více uvítal jeden ucelenější a soudržnější snímek, který by se držel nějakého jednoduchého konceptu ve stylu raných epizod, ale i tohle mě jako zarytého simpsonofila zatraceně potěšilo a nezklamalo. ()

ladynka 

všechny recenze uživatele

Kouzelné parafráze a jiné důmyslné vtípky (Titanik, prezident, Spider-pig) bohužel brzy vyklidí pole těm jednodušším (někdo se o něco praští apod.) a příběh začne ztrácet tempo. Vynahrazují to ovšem závěrečné titulky. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Po ohlasoch na film som čakal, že keď uvidím film, zrejme mu dám "100% z povinnosti." Ale nečakal som, že ma bude dokonca zmáhať mu dávať 80% z povinnosti! Kým trailery na film perlili jeden sofistikovaný vtip za druhým (heroická hudba, The Simpsons Movie: In 2-D ...), film sa na míle vyhýba tomu, čo bolo na Simpsonovcoch najlepšie - tj. skrytému inteligentnému humoru, spoločenským narážkam a sebaparódie. No, to by som preháňal, pravdaže pár takých scén sa nájde, ale na to, že film má 87 minút a na to, že sú to Simpsonovci, je toho strašne málo. A už kvôli tejto premárnenej šanci dávam filmu 60% (btw seriál je jeden z mojich naj). Hlavne priamočiary jednoduchý dej je veľmi slabý a úplne ma šokovalo, že postráda komplikovaný rozbeh ako to zvykne byť v seriáli (udalosť vyprovokuje udalosť, tá vyprovokuje udalosť a tá vyprovokuje udalosť, čo vyprovokuje hlavný dej). Sklamanie. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Není to jako většina epizod seriálu, ty byly mnohdy naprosto bezchybné a geniální! Členitost děje a množství odboček (jejichž záměrem je ukázat co největší množství známých postaviček) úměrně odpovídá počtu scénáristů a je hned jasné, že konečný scénář je výběr nejlepších vtipů jednotlivých verzí nalepených na chatrnou hlavní kostru! Nekompaktností děje ale končí veškerá má kritika tohoto filmu! Dále už můžu jen chválit, až na....to nechám na konec! Simpsonům filmové plátno neuškodilo Celý film vlastně vypadá jako poklona tomu, co Brooks, Groening a mnoho dalších dokázali za těch 18 let vytvořit! Tolik postav (tak nádherných a "živých" - všimněte si, že každá postava má své zaměstnání, zvyky, charakter...), tradic (Bartův trest na tabuli, nikdy neupřesněná poloha Springfieldu, Itchy a Scratchy, Speciální čarodějnický díl....) a neuvěřitelné množství geniálních vtipů, satir, narážek, které se nebojí žádného tématu, ať jde o věci ošemetné, které se v jiných "amerických" projektech bojí i jen vyslovit nahlas....Film tyto pravidla ctí s nádhernou úctou, ale i nápaditostí, kdy nenajdete mnoho vtipů, které byly k vidění už v seriálu! A to je překvapení (čekal jsem něco jako Beana,South Park)! Pamatujete na díl, ve kterém se Bart snaží přeskočit příkop na skateboardu, kdy Homera odváží sanitka co narazí do stromu? Tady se dostaneme do stejné lokace, kde stále stojí zrezivělá sanitka - to je prostě úžasný smysl pro detail! Ve filmu je k vidění extrémní množství vtipů a narážek! Jejich kvalita je ale nestálá! Od vtipů naprosto geniálních (výměna osazenstva před armageddonem - pánbíčkáři jdou chlastat a ochlastové se jdou modlit), přes průměrné (Spiderpig a Harry Poser) až po docela trapné (cameo Schwarzeneggera i Hankse) ! Naštěstí bohatě převládají vtipy povedené! Dlouho jsem se tak nezasmál, naposledy u seriálu! ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Skoro stejně skvělý jako samotnej seriál. Občas tomu sice docházel dech, ale i tak si to furt drželo velmi příjemnej standart, druhej díl by mi určitě nevadil. ()

Silas 

všechny recenze uživatele

Na to, že jsem seriál nikdy pořádně neviděl (všeho všudy 5 dílů, a možná ani ne celých), jsem se u filmu velmi dobře bavil. Zvlášť úvodních 20 minut je geniálních, zbytek velmi dobrý, kdy se trochu zvoňuje... velké překvapení. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Zápletka je blbější než předvolební spoty socanů, hodně scén nebylo vtipných, nýbrž směšných - a to je velká chyba. Homér, teda sorry Homére, Homer je totální magor a banda ze Springfieldu jakbysmet. Ale jelikož jsem se tu a tam docela zasmál, odpouštím zbytečnost děje. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

KINO/// Obsazení 9/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Efekty 8/10/// +mnoho úžasných fórků, docela nosnej příběh, český dabing -dle mého by neškodilo tak 20-30 minut navrch, řekl bych to asi tak, přes všechno jak se film snaží tvářit, nemyslím si, že je to vhodný kandidát pro KINO/// Podle mě není moc velký rozdíl mezi tímto filmem v kině a jakokoli částí co uvidíte v TV (v tomto případě nepočítám stopáž a počet forků na jendu minutu-v tom by film vyhrál). Dobře, řekněme na DVD bych na Simpsonovi klidně mrknul, ale kino? Mám totiž dojem, že z filmu se dalo vytřískt mnohem více (hlavně údernějších fórků) a zvlášť v druhé půlce film polevuje. Každopádně tohle byla kritika, jinak je film v pohodě. Určitě dost zábavný na to, aby stál za zhlédnutí. Scénky se Spider-vepřem a nebo nahý Bárt na skejtu patří asi k tomu nejlepšímu. Ale i Lízina romance nebyla špatná, navrch nějaký ten sexík v podobě Homera a Marge a nebo opravdu povedená Maggie. To jestli se film stane kultovní jen pro pár nadšenců nebo pro celé masy ukáže až čas./// Celkem 75%/// Podruhé viděno v TV 29.1.2011 a klidně si to dám znova. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Spidervepř, Spidervepř umí hlavou dolů lézt. :D Trochu jsem se bála, ovšem nakonec to bylo dobrý, možná lepší než ty poslední sezóny. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Ak obľubujete seriál, nebudete mať námietky ani proti filmu. Respektíve môžte brať Simpsons Movie ako štyri časti, ktoré na seba priamo naväzujú. Nájdeme tu klasické vtípky a hlášky, skrátka všetko po starom. Zabaví, osvieži, nenudí. Navyše Homer podáva solidný herecký výkon :) ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Pokrátit + rozsekat na 2-3 klasické televizní epizody a jsou nadprůměrem. Jenže na filmovém poli moje oblíbená rodinka, kterou si pouštím takřka denně, celkem dost selhává. Problém filmu je že nepřináší vůbec nic nového a to co se osvědčilo zopakuje vždy jen krátce na ploše pár vteřin a zase zběsile fičí dál. Chápu je těžké po 18-ti sezonách přijít s něčím co vyrazí dech. Ale použít uplně všechny ohrané zápletky najednou? - problémy Marge a Homera, Líza zamilovaná do ekologického aktivisty, Bart je naštvaný na Homera. Prostě vše co fungovalo je tu použité znova. Bohužel na tak velké ploše jakou film naskýtá není ani trošinku rozvedená dějová linie nikoho jiného než jen kolem slavné rodinky. Škoda. ------ Po druhém shlédnutí s odstupem jednoho roku přecijen přidávám z původních 60% na 80%. Nic nového, ale to co tu je funguje dobře a v kontextu dalších celovečerních animáků si Simpsni zaslouží víc. ()

Související novinky

Zlaté glóby vyhlášeny, ale nepředány

Zlaté glóby vyhlášeny, ale nepředány

14.01.2008

Jak již bylo řečeno, oficiální ceremoniál předávání Zlatých glóbů byl zrušen poté, co se ho rozhodli bojkovat i samotní herci, aby tak podpořili již několik týdnů se táhnoucí protestní stávku… (více)

Nominace na Zlaté globy

Nominace na Zlaté globy

13.12.2007

Ve čtvrtek 13.12.2007 ráno byly vyhlášeny nominace na Zlaté globy. Zatímco porotu, která rozhoduje o udělování Oscarů, tvoří filmoví tvůrci, Zlaté globy udělují novináři. Mezi nominacemi na letošní… (více)

Český pirát Simpsonových byl dopaden

Český pirát Simpsonových byl dopaden

22.08.2007

Už je tomu skoro měsíc, co na internet unikla exkluzivní pirátská nahrávka snímku Simpsonovi ve filmu s českým dabingem. Což není ostatně nic neobvyklého, takových kinoripů (ilegální kopie filmu… (více)

LFŠ 2007 je tady!

LFŠ 2007 je tady!

16.07.2007

Ak máte radi filmy, hudbu a zároveň pohodovú a priateľskú atmosféru, čoskoro sa vám začnú letné Vianoce. Konkrétne v Uherskom Hradišti, kde sa od 20. do 29. 7. bude konať Letná filmová škola 2007,… (více)

Reklama

Reklama