Reklama

Reklama

Jeden z nejúspěšnějších televizních seriálů se dočkal i celovečerního filmového zpracování. Populární rodinka Simpsonových ze Springfieldu tentokrát čelí globálním výzvám a Homer provede nejhorší věc svého života... Homer totiž do jezera vypustí jímku s exkrementy svého oblíbeného pašíka. Pro springfieldské jezero, které už takhle slouží jako oblíbená skládka občanů a dosahuje maximálního stupně znečištění, je to poslední kapka. A je to i poslední kapka v poháru trpelivosti prezidenta. Ten se proto rozhodne nepohodlné město zcela izolovat pod speciálním skleněným poklopem a oficiálně ho vymazat ze všech map. Jenže s tím se Homer smířit nehodlá… (TV Prima)

(více)

Recenze (1 260)

W_Parmalee 

všechny recenze uživatele

Možná by tvůrci udělali lépe, kdyby ten film vyrobili už z existujících epizod. Bylo by to levnější a určitě i zábavnější... ()

superzurda 

všechny recenze uživatele

Je vidět, že si scénaristé schovávali nejlepší gagy do šuplíku. Ve filmu je pak chrlí jeden za druhým. Třešničkou na dortu je Tom Hanks jako absolutní klaďák :-) ()

freEDelL 

všechny recenze uživatele

Kdyby tento film neměl název SIMPSONOVI, asi by si více jak 3 hvězdičky nezasloužil. Pouze díky tomu dostal ode mne 4 hvězdičky. Smál jsem se jen díky tomu, že jsem si vzpomínal na perfektní seriál ( co třeba ten Homer zase vyvede) . Ovšem co mi na filmu pravděpodobně nejvíce vadilo, že byla až moc vidět práce počítače. Jako vyznavač seriálu, kde jsem prostě zvyklý na "ruční" práci tohle na mě prostě až moc zavánělo digitalizací. Ale rozhodně tento film doporučuji, už jen kvůli seriálu. ()

pursuer 

všechny recenze uživatele

Film je perfektní a nezklame téměř v žádném ohledu. Naspeedovaný kopec tradičních ironických vtípků, které ale po čase vyšumí a odsuzují film k pouhým 3-4 shlédnutím. Musím nicméně odsoudit grafické zpracování. CGI render prostě Simpsonům nesluší. Škoda, že se to promítlo i do seriálu. Těch téměř dvacet let se vyplatilo, ale snad další film uvidím dříve než ve výsluze :D ()

LucMosss 

všechny recenze uživatele

"Odteď se mi líbí muži!". Tak při této hlášce jsem div nespadla v kině pod sedadla. Jistě, Simpsonovi jsou klidová podívaná plná prvoplánových gagů, jež jen tak neomrzí, ovšem i tak. Tři hvězdičky mi příjdou až příliš. ()

kishi_SO 

všechny recenze uživatele

Simpsonovcov mam velmi rad a po tomto filme to inak nebude...plno vtipov a naraziek a Homer este blbsi ako bol (ked sa este da)...bohuzial druha polovica filmu trosku zaostavala ()

halberdier 

všechny recenze uživatele

Pokud budu brát tento film jako prodlouženou epizodu seriálu, patřila by určitě mezi ty nejlepší vůbec. Jsou to staří dobří Simpsonovi. Potěší epizodní roličky vesměs všech hlavních postav Springfieldu. Taky jsem po dlouhé době rád, že jsem film viděl dabovaný, protože na dabing Simpsonových jsem prostě už zvyklý. Většina vtípku je povedených, některé jsou možná až příliš zaměřené na malého diváka (např., když postava třeba do něčeho srandovně narazí). Sice se asi najdou lepší epizody (např. taková epizoda Akta S), ale určitě mě filmoví Simpsonovi nezklamali. ()

david666 

všechny recenze uživatele

Po druhém shlédnutí musím * ubrat, a to jsem ještě mírný. Asi nejsem takový fanda Simpsonů takže mě některé gagy holt nerozesmály. Na druhou stranu je tady pořád dost těch, které spolehlivě zabírají. Prostě si myslím, že v seriálu to funguje, na delší ploše už trošku hůř. ()

bajahor 

všechny recenze uživatele

Výborné....na to, že je to natáhnuté na 80 min, tak tempo vůbec neztrácí. Podlě mě dokonce několikrát předčí jisté díly ze seriálu... ()

Mapl 

všechny recenze uživatele

Simpsony "žeru" a celý seriál nemá téměř chybu, avšak film mě oslovil o něco méně, než krátké dvaadvacetiminutové epizody. Děj má hlavu a patu a možná právě v tom je ten problém.... Vtip zde rozhodně nechybí a zejména animace je na vysoké úrovni, ale pro mě jsou to prostě čtyři hvězdičky. Leckdo mi dá za pravdu, že druhá půlka filmu trochu ztrácí na kvalitě, ale za to ta první je zase velice nadprůměrná. Pro mě 85 %. ()

blekekeke 

všechny recenze uživatele

Mám raději jen krátké epizody, tohle bylo na Simpsonovi dlouhý, ale tím nechci zastínit kvalitu seriálu, která je stále good :o) ()

TheMe 

všechny recenze uživatele

Stejně jako pro většinu ostatních, co tady tak čtu, tak i pro mě byl film mírným zklamáním, protože jsem čekal, že to bude trhák, který ještě převrší seriál, který nasazuje nesmírně vysokou laťku. Bohužel nestalo se tak. Film se mi líbil, nelze říct, že ne, jen prostě, čekal jsem opravdu o dost větší bombu. Přijde mi, že autoři vlastně moc nevěděli, jak protáhnout dvacetiminutový díl, na který jsou navyknutí, na hodinu a půl a tak plácali, plácali, až to přeplácali :-( ()

Nebe007 

všechny recenze uživatele

Skvělý film podle skvělého seriálu, se skvělým námětem a ještě skvělejšími vtipy! Líbil se mi hlavně fanatický šéf EPA a prezident Schwarzenegger. Film se rozhodně povedl a potěšil mě, i když i jako fanoušek Simpsonových musím připustit, že poslední série už nejsou natolik vtipné jako ty dřívejší. Snad se dočkáme dalšího celovečerního pokračování. ()

qwertasip... 

všechny recenze uživatele

Jakožto příznivec žluťáků (snad si to asiaté nevyloží nijak špatně), jsem si nemohl nechat ujít první celovečerní představení téhle ztřeštěné rodinky. Jenže film a seriál není to samé, takže zatímco seriál nám nabízí několik dějových linií, které vytváří spousty vtipných a mnohdy i absurdních situací, tak film má jen jeden příběh točící se kolem ekologické katastrofy. Proto jsem rád, že se tvůrcům i tak povedlo udržet hladinu smíchu na vysoké úrovni. Nelíbily se mi ale dvě věci. Za prvé: tolik prostoru a přesto tam chybí spoustu seriálových postav! Škoda, že se tu například neobjevila největší filmová hvězda všech dob Troy McClure (možná si ho pamatujete z filmů jako jsou Kazatel s lopatou, Lední medvěd na sahaře nebo Záchod odvedle). Za druhé: z Homera udělali ještě většího hlupáka, než jakým ve skutečnosti je (vím to, protože jsem s ním mluvil na premiéře). ()

infernet 

všechny recenze uživatele

Udělat film ke kultovnímu seriálu, to chce asi sakra odvahu. Na mě ale tenhle snímek fungoval dokonale. Vtipy a odkazy je napěchovaný po okraj a rozhodně to nejsou žádné čtyři díly slepené na potřebnou délku. Škoda toho trochu zbytečně natahovaného konce, ale jinak jsem se parádně bavil a u opakovaných projekcích se vlastně bavím pořád. ()

Afendy 

všechny recenze uživatele

Zajímavé převedení seriálu do filmu, na které jsem se těšil jako malý kluk od chvíle, kdy jsem se dozvěděl, že mý oblíbení Simpsonovi budou v celovečerním filmu. Nechyběl jsem v kině hned, jak začali film hrát a i přes velké očekávání nemůžu říct, že bych byl zklamán. Dobrý příběh a klasický "Simpsonovský" humor. Pro fandy povinnost... ()

Související novinky

Zlaté glóby vyhlášeny, ale nepředány

Zlaté glóby vyhlášeny, ale nepředány

14.01.2008

Jak již bylo řečeno, oficiální ceremoniál předávání Zlatých glóbů byl zrušen poté, co se ho rozhodli bojkovat i samotní herci, aby tak podpořili již několik týdnů se táhnoucí protestní stávku… (více)

Nominace na Zlaté globy

Nominace na Zlaté globy

13.12.2007

Ve čtvrtek 13.12.2007 ráno byly vyhlášeny nominace na Zlaté globy. Zatímco porotu, která rozhoduje o udělování Oscarů, tvoří filmoví tvůrci, Zlaté globy udělují novináři. Mezi nominacemi na letošní… (více)

Český pirát Simpsonových byl dopaden

Český pirát Simpsonových byl dopaden

22.08.2007

Už je tomu skoro měsíc, co na internet unikla exkluzivní pirátská nahrávka snímku Simpsonovi ve filmu s českým dabingem. Což není ostatně nic neobvyklého, takových kinoripů (ilegální kopie filmu… (více)

LFŠ 2007 je tady!

LFŠ 2007 je tady!

16.07.2007

Ak máte radi filmy, hudbu a zároveň pohodovú a priateľskú atmosféru, čoskoro sa vám začnú letné Vianoce. Konkrétne v Uherskom Hradišti, kde sa od 20. do 29. 7. bude konať Letná filmová škola 2007,… (více)

Reklama

Reklama