Reklama

Reklama

Jeden z nejúspěšnějších televizních seriálů se dočkal i celovečerního filmového zpracování. Populární rodinka Simpsonových ze Springfieldu tentokrát čelí globálním výzvám a Homer provede nejhorší věc svého života... Homer totiž do jezera vypustí jímku s exkrementy svého oblíbeného pašíka. Pro springfieldské jezero, které už takhle slouží jako oblíbená skládka občanů a dosahuje maximálního stupně znečištění, je to poslední kapka. A je to i poslední kapka v poháru trpelivosti prezidenta. Ten se proto rozhodne nepohodlné město zcela izolovat pod speciálním skleněným poklopem a oficiálně ho vymazat ze všech map. Jenže s tím se Homer smířit nehodlá… (TV Prima)

(více)

Recenze (1 259)

HAL 

všechny recenze uživatele

U televizních Simpsnů jsem strávil doslova stovky hodin (a to jsem ještě zdaleka neviděl všechny díly) a nelituji z toho jediné minuty, vidět je proto teď na plátně je pro mě splněný dětský sen a jsem hrozně rád že můžu říct že se celovečerní verze příběhů o žluté rodince velice povedla. Není to dokonalá komedie a stejně jako v seriálu jsou na ní nějaké drobnosti které mi příliš nevyhovují (holt mám radši dospělejší Futuramu) a v druhé polovinu už výskyt bránici-trhajících vtipů trochu řídne, ale stejně jako většina dílů seriálu je to skvělá zábava s pár gagy které mě spolehlivě dokázaly sestřelit mezi rozšlapaný popcorn pod sedačkou. Je neuvěřitelné že seriál, ve kterém jsou postavy pořád stejné a vlastně se v něm v širším měřítku vůbec nic neděje, dokázal být tak populární a vtipný po dobu téměř dvaceti let a tento film je za ním vynikající tečkou. Simpsonovi pro mě asi nikdy nebudou jen běžným seriálem, ale symbolizují dost značnou část mého život a na Homera, Marge, Barta, Lízu a Maggie budu vzpomínat velice rád. 8/10 ()

ChewieDC 

všechny recenze uživatele

Zhruba 40 procent povedených fórů, zbytek buď vyloženě trapných nebo už tisíckrát použitých v seriálu. Roztažení do celovečerní stopáže Simpsonům vážně moc nesluší. Začátek se táhne a až poslední půlhodina je docela jízda. Jakákoliv epizoda tématicky spřízněného animáku Family Guy je lepší, ale to platí i o dvacetiminutových Simpsonech. Ovšem na druhou stranu - když se filmoví Simpsoni porovnají s libovolnými animáky pro kina, jsou o půl třídy výš (co se vtipů týče). ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Honilo se mi hlavou dost věcí. Například konec 90. let, nástup počítačové animace a první zmínky o tom, že se chystá film (neuvěřitelných 10 let uběhlo od této „fámy“). Tento přelom zapříčinil mírný pokles v kadenci fórků a v originalitě příběhů. Doufal jsem, že od té doby si tvůrci nechali každý lepší joke právě pro tento film. Marně. Simpsonovi ve filmu selhávají tam, kde by neměli – v humoru. Zasmál jsem se všehovšudy asi třikrát a co je nejhorší, po zhlédnutí jsem zapnul ČT a tam šla pátá řada (epizoda Bart dostal slona). Rozdíl? Velký, bohužel hodně velký. Je mi jasné, že se šňůra nápadů po 20 letech prostě párkrát přetrhne, ale nasázet do 80 minut ty nejprovařenější narativní postupy s několikrát opakovanými vtipy téměř bez špetky vlastní invence (Spiderpig budiž světlou výjimkou) je na pováženou. Navíc jsem si bláhově myslel, že ta hodina navíc od prachsprosté epizody bude hrát i pro vedlejší postavy. Omyl. Drtivou většinu času sledujete rodinku Simpsonových a sic je vždy provází jedna z nespočtu vedlejších postav, jejich účinkování je nechutně omezené. Barney, Vočko, Apu, Burns, Tlustej Tony a další mají ve filmu žalostně málo prostoru. Pro mě osobně velké zklamání; rozjezd se ještě dal, ale druhá polovina už je buď otřesně nevtipná (většina fórů vyšumí do prázdna) anebo provařená z trailerů. Vážně mám žluťásky rád, ale seriál je jiná káva. Simpsonovi ve filmu tak beru jako nepovedený experiment a tudíž prosím tvůrce, aby se vrátili zpět k seriálové tvorbě a dávali si na ní více záležet. Zlaté časy jsou již nejspíš pryč a opouštět tuhle rodinku si nedokážu představit, jenže celovečerní formát postavičkám ze Springfieldu vůbec nesluší. Chci se podívat, co píše Bart na tabuli, chci se podívat, jakou originální cestou se celá rodinka sejde u gauče a chci se 20 minut v kuse smát, jak tomu bylo kdysi. ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Springfield a Simpsonovci sa konečne dočkali a mohli sme si ich vychutnať na veľkom plátne(dokonca so skvelým českým dabingom). Dostal som to čo som od filmu čakal. Bol taký ako seriál a to je dôležité. Simpsonovský humor je niečo neuveriteľné a som rád, že sa tvorcovia držali seriálu a neexperimentovali. Dávam plný počet bodov, pretože Simpsonovci si to proste zaslúžia. Teraz prejdem na nejaké tie moje výhrady. Viem, že je to film a tak sa tam nedá zahrnút všetky postavy, ale podľa mňa mal Bárt málo priestoru. A aj ten priestor čo dostal.. ehm to nebol klasický Bárt akého poznáme. To, že skejtoval po meste úplne holý pochopím, ale, že bol opilí je už moc. No ale i tak je film geniálny a môžem ho označiť za film leta či animák roku. Ešte by som sa vyjadril ku koncu. V našom kine asi 3/4 ludí odišla hneď ako nastali prvé titulky a prišli o skvelé zavŕšenie filmu. Treba zdať hold všetkým tým tvorcom a vychutnať asi aj záverečné titulky. Nechcem spoilerovat, ale "Bude aj dvojka?" :) [Videl v Kine] ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Pro člověka v podstatě závislého na seriálu Simpsonovi a sběratele všemožných figurek z všemožného materiálu, není možné dát méně než 4 hvězdičky. Plný počet nedávám, protože přece jen to úplně nebylo ono, ale každopádně nářez. Nejvíc mi bylo divný to jejich svatební video, každý malý dítě přeci ví, že se Homer a Marge, brali v casinu jen sami dva a tady je najednou svatební video s hostinou. Podobné menší nesrovnalosti se seriálem, mi tu pátou hvězdičku nedovolí dát. Jinak staří známí scénáristé určitě splnili svou povinnost. Homer prostě zamoří Springfield, kvůli výprodeji koblih. Perfektní, řekl bych přímo dokonalá animátorská práce a nakonec i scénář lze akceptovat. Možná méně laciných vtipů, v podobě Homera na železné kouli jeřábu, by možná pomohlo. ()

Javert 

všechny recenze uživatele

Kvalit seriálu to nedosahuje, přesto je to však stále dost dobrá zábava...akorát škoda těch pár hluchých míst, kvůli kterým prostě to hodnocení musím srazit. ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Nelze napsat nic, co jiz nebylo napsano pode mnou. Ac jsem byl ze zacatku skeptik (ma neduverivost se prolomila az s uvedenim traileru "incl. spiderpig"), tak jsem byl naprosto unesen a tech necelych 90 minut uteklo jako voda. Zaverem uz snad pridam jen jednu hlasku, ktera zde jeste neni (snad) a naprosto me odrovnala. "Kez by byl Homer mym tatou..." "Kez bys nemel dablovy kudrny" :-D ()

k212 

všechny recenze uživatele

"I was elected to lead ... not to read. Number three. " Smršť tolika vtipů, že to musíte vidět nejméně třikrát než vám v paměti utkví alespoň polovina. Odprostím-li se však od všech těch satiricko-brutálních narážek a zaměřím se na pojivo mezi tím, tedy na děj, tak to musím hodně přimhouřit očko, abych to vytáhla na ty 4 stars. 75%. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Je to rozkošně nekorektní, ale příliš romantické, to se k Simpsonům nehodí, seriál je přece jen větší úlet. ()

Payushka 

všechny recenze uživatele

Tak prvnich 40 minut jsem se rezala smichy jak mala, pote co se ale Simpsonovic rodinka dostala za hranice Springfieldu, uz film ztraci na tempu. Musim taky pochvalit ceske prekladatele, rakousti aktiviste, halusko-strom a spider-vepr nemeli chybu a to to mohli prelozit vazne mizerne. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

I po třetím zhlédnutí považuji celovečerní verzi nejbáječnějšího komediálního seriálu všech dob za skvělou zábavu, ale bohužel většina fórů a gagů je tak povrchní a jednorázová (přesně ve stylu nejnovějších sérií), že se u nich smíchu chtivý divák královsky pobaví asi jen při první projekci (nejlépe v narvaném kině, spolu s přáteli). Nadčasových a vyloženě geniálních (tj. těch, kterých jsou nejlepší série přecpány k prasknutí) je zde naneštěstí poskrovnu (parodie na Titanic v úvodu, Spider-vepř, prezident Schwarzenegger, Tom Hanks apod.). Holt je škoda, že tahle věc nevznikla o nějaký ten pátek dříve, v dobách, kdy byli tvůrci (ještě) na vrcholu. SIMPSONOVI VE FILMU se tudíž mezi nejlepší komedie všech dob asi neprobojují (takovým totiž šťáva nedochází ani po x-tém zhlédnutí), ale pro zarytého 'simpsonofila' je to pecka a splněný sen i tak. 80 % ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

ja som sa smial. smial som sa nahlas a skoro počas celého filmu. priemerná epizóda natiahnutá na celovečerný film? no a?! keď si niekto vezme, že KAŽDÁ "priemerná" epizóda je geniálna a navyše si vezme, že sa podarilo tempo, rytmus a humor, aký má 20 minútová epizóda, udržať skoro 90 minút, tak wtf? navyše na vizuálne vyššej úrovni . . . možno mi je mierne ľúto, že nie všetky postavy, ktoré v seriály zbožňujem, dostali priestor (vlastne - keď si to tak vezmem, tak najviac zaberú simpsonovci a potom pre film urobené nové postavy, len cameá majú niektoré známe figúrky), ale ak komédia splní základnú povinnosť komédie - rozosmiať a pobaviť diváka - tak tento film je veľmi svedomitou a vtipnou komédiou. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Z úcty k seriálu prihodím k hodnoteniu ešte jednu hviezdu navyše. Simpsonovcov vo filme treba vidieť viackrát, je v ňom, rovnako ako v seriáli, veľké množstvo fórov a na ploche 83 minút ich nie je možné všetky zaregistrovať alebo si ich zapamätať. Taký Hanks mi utkvel v pamäti až na tretí krát. V tomto má 22 minútový diel výhodu. Nie všetky sú geniálne, ale väčšina by patrila aj v seriáli medzi tie kvalitnejšie. Tak a ešte k tomu najkritizovanejšiemu, a to k deju. Je adekvátny tomu, čo vidíme v seriáli a nemalo by príliš zmysel vymýšlať niečo komplikovanejšie, pretože to by mohlo byť potom tým skutočným sklamaním. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Jednotlivé epizody jsou asi mnohem zábavnější a zajímavější než tento celovečerní film, ale jsou to stále The Simpsons a ti sami o sobě nemohou být špatní nikdy. Takže kolika * tohle asi ohodnotit? Už si tento film tady až tak detailně nepamatuji, protože jsem ho viděl docela dávno, zato však několikrát. Vím docela přesně oč tam šlo, ale kdybych měl vyjmenovat všechny gagy a hlášky, tak skončím někde u čísla 1. Dojmy si však pamatuji spíše pozitivní. Myslím, že mě to ke konci trošku nudilo, takže takové pěkné 3*. Možná, že si někdy osvěžím paměť a přidám. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Simpsonovi ve filmu odpovídají době, ve které vznikli. Jestliže se na nich začalo pracovat v roce 2003, vznikali v době, kdy na světlo světa přicházely série patnáct až devatenáct. Které znamenaly rychlý pád kvality seriálu a s tím koresponduje i úroveň filmu. Tedy - pochybný děj, sem tam kameňák a hlavně humor vyznívající do prázdna. Alespoň Matt Groening vytřískal z dojné krávy jménem Simpsonovi další milióny dolarů... 60% ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tak k tomu snad není potřeba komentář. Povinnost každého fanouška Simpsonových. Opět nepřeberné množství hlášek a frků. Springfield je uzavřený do velké skleněné koule a lidem z toho začne hrabat. Schwarzenegger je jako prezident skvělý. "Spider vepř, Spider vepř. Už k vám letí Spider vepř." :D ()

Související novinky

Zlaté glóby vyhlášeny, ale nepředány

Zlaté glóby vyhlášeny, ale nepředány

14.01.2008

Jak již bylo řečeno, oficiální ceremoniál předávání Zlatých glóbů byl zrušen poté, co se ho rozhodli bojkovat i samotní herci, aby tak podpořili již několik týdnů se táhnoucí protestní stávku… (více)

Nominace na Zlaté globy

Nominace na Zlaté globy

13.12.2007

Ve čtvrtek 13.12.2007 ráno byly vyhlášeny nominace na Zlaté globy. Zatímco porotu, která rozhoduje o udělování Oscarů, tvoří filmoví tvůrci, Zlaté globy udělují novináři. Mezi nominacemi na letošní… (více)

Český pirát Simpsonových byl dopaden

Český pirát Simpsonových byl dopaden

22.08.2007

Už je tomu skoro měsíc, co na internet unikla exkluzivní pirátská nahrávka snímku Simpsonovi ve filmu s českým dabingem. Což není ostatně nic neobvyklého, takových kinoripů (ilegální kopie filmu… (více)

LFŠ 2007 je tady!

LFŠ 2007 je tady!

16.07.2007

Ak máte radi filmy, hudbu a zároveň pohodovú a priateľskú atmosféru, čoskoro sa vám začnú letné Vianoce. Konkrétne v Uherskom Hradišti, kde sa od 20. do 29. 7. bude konať Letná filmová škola 2007,… (více)

Reklama

Reklama