Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tak dlouho o sobě princezna (M. Bočanová) rozhlašovala, že je ze všech nejchytřejší, až tomu museli na zámku všichni uvěřit. Jenom princ (J. Čenský), který přijel na námluvy, jí dokázal dát otevřeně najevo, že o tak nevzdělanou a namyšlenou princeznu nestojí. Jenže právě tenhle odvážný princ padl princezně do oka, a tím spíše si jeho urážku nechtěla nechat líbit. Na tom, že všechno nakonec dobře dopadlo, měla určitě zásluhu roztomilá čarodějnice Okulárová (J. Bohdalová), ale nakonec také sama zamilovaná princezna. (Česká televize)

(více)

Recenze (30)

Nick321

všechny recenze uživatele

O princezně, která je přerostlým dítětem, přestože už má léta na vdávání a je tak "chytrá", že se s ní raději nikdo nechce přít. Až na prince se znakem sovy, kterým není pochopitelně nikdo jiný, než Honza Čenský, kterého zjevně obsazovali jenom do těchto rolí "chytrých princů". Mahulena Bočanová byla vysoce nepřesvědčivá. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Jediny a nejvetsi problem teto pohadky je ten, ze neverim, ze by se z takove pipiny stala normalni princezna. Ale Bocanove to jinak sluselo hodne. Censky ve sve typicke roli a vyborna eskamoterka Bohdalka. A to jeste, jako skoro krovi Kopecky a Dvorska. Pohadka mi prijde jinak rozumna a tak nizke hodnoceni me prekvapuje... ()

Reklama

milos.bradik 

všechny recenze uživatele

Pohádka o princezně, která je úplně blbá, ale všichni se bojí jí to říct. Docela mne zaujal Kopecký jako král a v menší roli i Rosůlková. Bohdalová zcela stejná jako vždy, Bočanová sice krásná, ale herecky nic a  Čenský je něco podobného, takže chtěl jsem dát jen dvě hvězdičky, ale ta Bočanová je tady opravdu krásná, i když hloupá. :-) ()

otík 

všechny recenze uživatele

Nebýt asi dvou naprosto rychlých a v rámci děje ne až zas tak logických zvratů v chování namyšlené a hloupé princezny, byla by to naprosto dokonalá televizní pohádka. Ale i tak jde o jednu z těch nejpovedenějších a slušně promyšlených pohádek, kde všechno funguje jak má od dobrých hereckých výkonů až po nerušivé kulisy a dekorace. Rozhodně výrazný poobědový pohádkový nadprůměr. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Když je ženská nervózní, potřebuje vymrdat. Platí to i na princezny. Princezna v téhle pohádce je tak protivná a všechny kolem peskuje, včetně královských rodičů, že i gang-bang se zbrojnoši by ji nehodil do pohody. Přemýšlel jsem, co bych si s ní počal já. Když se tak na Mahulenu Bočanovou podívám, není zrovna malá. Takže šroubovat jí ho tam na stojáka, nebude žádný med. Hodím to na špičky, když má tak vysoké močení. Krapet nepohodlné, nicméně co bych pro princeznu neudělal. Než jsem se rozhoupal, vyřešil to za mě Čenský. To byl pan Mrdáč. Hotová chodící kamasutra, akorát divák z toho moc neměl. Co byste chtěli od odpolední pohádky. Alespoň jsem se modlil, aby podpaží Mahu nebylo zarostlejší než rybník za zámkem. Proto pro mě byla detektivka uzřít v jejím podpaždí "osmdesátkový" chomáč chloupků. Ale když byla princezna tak chytrá, vzdělaná a mazaná, jistě by neměla zapomínat na hygienu. Protivná Mahulena to držela, ale samozřejmě nebylo možné u té její rozmazlenosti zůstat celou pohádku. Jakmile nastoupil výchovný koncept, už jsem se tolik nebavil. Ke všemu se začalo nějak moc kouzlit, protože rodiče měli přání, aby jejich dceruška uměla čarovat. Celé se to pochopitelně posralo. Umíněnou princeznu unese čarodějnice do své říše, Mahu se rázem octne jako sloužící na zámku, kde dostane lekci z výchovy a vzdělanosti. A dozvíme se, že ten únos byl součástí předem připraveného plánu, v němž figuruje princ Čenský a jeho kouzelná tetička Okulárová/Bohdalová. A tak pyšná princezna postupně přijde k rozumu a moudrosti. Čenský nafoukanou Mahu zlomí, proběhne šukec a pohádky je konec. 60% ()

Galerie (3)

Zajímavosti (2)

  • Jiřina Bohdalová v podobě sovy, předává svá moudra princezně (Mahulena Bočanová) a říká jí, že "globus" je italsky "kulatý". To ovšem není pravda, ve skutečnosti slovo globus v italštině ani neexistuje. (Mia...)

Reklama

Reklama