Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tak dlouho o sobě princezna (M. Bočanová) rozhlašovala, že je ze všech nejchytřejší, až tomu museli na zámku všichni uvěřit. Jenom princ (J. Čenský), který přijel na námluvy, jí dokázal dát otevřeně najevo, že o tak nevzdělanou a namyšlenou princeznu nestojí. Jenže právě tenhle odvážný princ padl princezně do oka, a tím spíše si jeho urážku nechtěla nechat líbit. Na tom, že všechno nakonec dobře dopadlo, měla určitě zásluhu roztomilá čarodějnice Okulárová (J. Bohdalová), ale nakonec také sama zamilovaná princezna. (Česká televize)

(více)

Recenze (30)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Tuhle pohádku jsem měl vždycky docela rád. Ani ne tak kvuli romantické lince (byť je to docela chytrá variace na Potrestanou pýchu a Bočanový to celkem sekne), ale tak jako u mnohých jiných díky Bohdalce. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Díky téhle pohádce jsem zjistila, že pohádkové Sargasové moře není pohádkové, ale že opravdu existuje. Mám obavu, že ani obohacena o tuhle vědomost nemůžu aspirovat na úlohu princezny a to ani nějaké hloupější. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Klasická pohádka o namyšlené princezně "Mahuleně Bočanové" a princi "Janu Čenskému", který řekne nepříjemnou zprávu dívence, jaká ve skutečnosti je. K lásce jim pomůže čarodějka "Jiřina Bohdalová". ( Hodnocení: 5/10 ) ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Vcelku příjemná pohádka s jasným morálním a edukativním poselstvím. Úvod, v němž má dostatek prostoru i Miloš Kopecký v roli krále, je právě díky němu skvělým startem, jenž přiměje diváka ke sledování dalších minut. Posléze ho vystřídá jiná silná osobnost, Jiřina Bohdalová, jež je ve své úloze tradičně perfektní. Potěší však také Čenský, jemuž obdobné role seděly, ale též Mahulena Bočanová, jejíž princezna byla zajímavá jak ve svém "chytrém" a pyšném úvodu, tak v celém dalším průběhu, kdy dochází k proměně její povahy. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Když je ženská nervózní, potřebuje vymrdat. Platí to i na princezny. Princezna v téhle pohádce je tak protivná a všechny kolem peskuje, včetně královských rodičů, že i gang-bang se zbrojnoši by ji nehodil do pohody. Přemýšlel jsem, co bych si s ní počal já. Když se tak na Mahulenu Bočanovou podívám, není zrovna malá. Takže šroubovat jí ho tam na stojáka, nebude žádný med. Hodím to na špičky, když má tak vysoké močení. Krapet nepohodlné, nicméně co bych pro princeznu neudělal. Než jsem se rozhoupal, vyřešil to za mě Čenský. To byl pan Mrdáč. Hotová chodící kamasutra, akorát divák z toho moc neměl. Co byste chtěli od odpolední pohádky. Alespoň jsem se modlil, aby podpaží Mahu nebylo zarostlejší než rybník za zámkem. Proto pro mě byla detektivka uzřít v jejím podpaždí "osmdesátkový" chomáč chloupků. Ale když byla princezna tak chytrá, vzdělaná a mazaná, jistě by neměla zapomínat na hygienu. Protivná Mahulena to držela, ale samozřejmě nebylo možné u té její rozmazlenosti zůstat celou pohádku. Jakmile nastoupil výchovný koncept, už jsem se tolik nebavil. Ke všemu se začalo nějak moc kouzlit, protože rodiče měli přání, aby jejich dceruška uměla čarovat. Celé se to pochopitelně posralo. Umíněnou princeznu unese čarodějnice do své říše, Mahu se rázem octne jako sloužící na zámku, kde dostane lekci z výchovy a vzdělanosti. A dozvíme se, že ten únos byl součástí předem připraveného plánu, v němž figuruje princ Čenský a jeho kouzelná tetička Okulárová/Bohdalová. A tak pyšná princezna postupně přijde k rozumu a moudrosti. Čenský nafoukanou Mahu zlomí, proběhne šukec a pohádky je konec. 60% ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Nenávidím ho !! Totiž miluju ho.. Moc bych si přála, aby se stal mým manželem !!" ;) Režisér Vladimír Karlík dal českým dětským divákům pohádku s jedněmi z těch nejchytlavějších písniček, samozřejmě jde o Princeznu, která ráčkovala, ani ostatní jeho vesměs studiové záležitosti pro nejmenší nepatří k těm nejpodařenějším, zato si je však všechny velmi snadno zapamatujete dík velmi výrazným žánrově netradičním námětům !! Tentokrát se spojil se scénáristkou Jarmilou Turnovskou, jejíž rukopis zase poznáte v nepříliš složitém ději, a tak od této záležitosti v hlavní roli s krásnou Mahulenou Bočanovou ani žádné dějové složitosti nelze čekat, přičemž se dá dokonce říci, že celá zápletka se vlastně trestuhodně nakonec vyřeší sama.. Pro mě osobně však bylo velmi příjemné sledovat nejen ty edukativní prvky příběhu, ale zejména chemii mezi Čenským a Bočanovou a zejména pak roztomile vtipný vývoj jejich vztahu, který až nedospěle dosahuje naprosto věrohodné podoby a ukazuje, jak jistě platí otřepané pravidlo, že lásku a nenávist dělí pouze velmi tenká hranice.. Jiřina Bohdalová coby kouzelnice Okulárová znovu předvádí své velké chameleonské herectví, ani se příliš nepitvoří a její čarovný lorňon, který ukazuje lidské pohnutky v pravém světle, nabízí tři, čtyři opravdu velmi vtipné scénky, přičemž ta s výborným Milošem Kopeckým v hlavní roli se opravdu povedla..;) Mimochodem jsem si téměř jistý, že v žádné další tuzemské pohádce neuslyšíte z úst některého z herců to stále pro konzervativního českého diváka dost nestravitelné slůvko MILOVAT na úkor MÍT RÁD..;) ()

roswelll 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus docela dlouhá pohádka, ale těch osmdesát minut proběhlo celkem v pohodě díky milé čarodějnici Okulárové v podání vynikající Jiřinky Bohdalové. Celkově na mě pohádka působí velice příjemně a mohli by ji dávat v televizi častěji. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Jan Čenský mě prostě nikdy neseděl a ani v této průměrné televizní pohádce tomu není jinak. Celkově se jedná o jednu z těch slabších kusů, které v 80. létech vznikaly. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Celkem příjemná pohádka, kde i Mahulena je snesitelná. Poselství, že vzdělání se cení, je milé. Oceňuji přítomnost Miloše Kopeckého. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Jediny a nejvetsi problem teto pohadky je ten, ze neverim, ze by se z takove pipiny stala normalni princezna. Ale Bocanove to jinak sluselo hodne. Censky ve sve typicke roli a vyborna eskamoterka Bohdalka. A to jeste, jako skoro krovi Kopecky a Dvorska. Pohadka mi prijde jinak rozumna a tak nizke hodnoceni me prekvapuje... ()

otík 

všechny recenze uživatele

Nebýt asi dvou naprosto rychlých a v rámci děje ne až zas tak logických zvratů v chování namyšlené a hloupé princezny, byla by to naprosto dokonalá televizní pohádka. Ale i tak jde o jednu z těch nejpovedenějších a slušně promyšlených pohádek, kde všechno funguje jak má od dobrých hereckých výkonů až po nerušivé kulisy a dekorace. Rozhodně výrazný poobědový pohádkový nadprůměr. ()

PollyJean 

všechny recenze uživatele

Docela příjemná a koukatelná pohádka. Scénář je docela dobrý, Jan Čenský není tak prkenný jako obvykle a princezna Mahuleny Bočanové je svou tvrdohlavostí skoro kouzelná. ()

lskala 

všechny recenze uživatele

Jak zhodnotit tuhle pohádku? Průměrná a pro děti vcelku poučná pohádka, Bočanová byla a je pořád kus pěkný ženský a Čenský je Princ legenda ... 50% - 3*** ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Je docela zajímavé sledovat jen ty názvy těch pohádek s přívlastky jako "nejchytřejší, nejsmutnější, nejmlsnější" a bůh ví ještě jaké nej. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Herecký sólo koncert Bočanové jako rozmazlené princezny, která se považuje za nejchytřejší. Mezi hereckými legendami to je celkem výkon. ()

RadimFišer 

všechny recenze uživatele

Ach ano, veselá, nezapomenutelná pohádka rovnou ze života v čele s paní princeznou Bočanovou. Pamatuji si na holku, s kterou jsem chodil. Byla úplně stejná a chtěla být dospělá. Nevadí, snad už vyspěla jako tady ta. ()

Reklama

Reklama