Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Majstri nad majstrov. Najlepší z najlepších. Muži, ktorí patrili medzi najlepších futbalistov planéty. Bolo to najlepšie mužstvo na svete, ktoré hralo iba na víťazstvá. Víťazstvo je skvelý pocit a práve túžba po ňom vedie futbalistov AC Turín na ďalšej ceste za víťazstvami. Keď sa lietadlo odliepa koeami zo zeme, ich myšlienky sú určené budúcnosti. Netušia však, že budúcnosť pre nich onedlho prestane existovať. Rútia sa strmhhlav k najväčšej športovej tragédii histórie... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (11)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film má jeden problém a to, nie, že má televízne parametre, ale to, že si postavil za hlavnú tému neskutočnú tragédiu, no reálne sa ňou zaoberá len posledných 15 minút zo 190. Zvyšok je povojnový rodinný život v Taliansku, čo tiež nie je úplne márne, no divák bol prilákaný na niečo väčšie. Tragédia z roku 1949 urobila AC Turín priemerný až podpriemerný klub, odvtedy získal len jeden titul v roku 1976 a celú mestskú slávu žne Juventus. Zaujímavé, že toto nešťastie sa nedostala ani za 23 sérii do známeho seriálu Letecké katastrofy, ale ako zaujímavosť: malo za následok, že že nasledujúci rok 1950 talianska reprezentácia cestovala na Majstrovstvá sveta vo futbale 1950 v Brazílii loďou. Film na jedno pozretie bez získania mnohých faktov, ktoré sa s touto udalosťou spájali. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Veľmi dlhý dvojdielny film, ktorý má aj dve línie. Prvá je v prvej časti a ide o život chlapca z chudobnej rodiny, ktorí musia tvrdo pracovať, aby sa uživili a to nemajú ani prácu istú. Hlavná postava Angelo pracuje, študuje a hrá aj futbal, ale postavy okolo neho to nechápu, ubližujú mu a zle zvládajú situáciu. Vo filme je aj príbeh lásky, je tam veľa pokory, cti, dôstojnosti, niekedy takej skôr talianskej. Špecifický film v druhej časti ukazuje skoro rovnako futbalu ako v tom prvej, ide tam skôr o život Angela v Turíne bez rodiny a jeho snahu zapadnúť do mužstva a šťastím v nešťastí doň síce zapadne, ale z rodinných dôvodov neodletí na zápas do zahraničia a to mu zachráni život. Film dopadol v tom príbehu lásky dosť smutne, čo som tak veľmi nepochopil, keďže sa chceli vziať a ona zrazu po tragédii, len tak odíde do Paríža. Samotným hráčom sa tiež nevenuje veľká pozornosť a príbeh okolo tragédie tiež končí svojsky. Najviac ma odrovnalo, keď som na konci filmu zistil, že postava Angela okolo sa odohrával celý film je vlastne vymyslená. Asi som si mal pozrieť skôr nejaký dokument o tom mužstve ako film, ale aj tak ma chytil za srdce, mal svoju hrdosť, dôstojnosť, vyzdvihoval rozumné riešenia, dialógy, priateľstvá, bol poučný, skoro som aj slzu vyronil a musím uznať, že sa mi vlastne páčil. ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

krásný a hodně smutný příběh na pozadí skutečné sportovní i lidské tragedie, na kterou nikdo ze zasvěcených fotbalových fanoušků nikdy nemůže zapomenout … ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Opravdu dlouhý film vyprávějící příběh o kdysi slavném klubu v době jeho největší slávy. Prolíná se skutečný příběh jedné z největších fotbalových tragédií v Itálii s fiktivní příběhem jednoho z "hráčů". Díky tomu film působí dost dlouze a utahaně. A ti, co se chtějí podívat hlavně kvůli fotbalu si na své moc nepřijdou. Myslím, že tomuto tématu byl slušelo lepší zpracování a o tom, že to jde, nás přesvědčil film z podobného soudku United. ()

hans500 

všechny recenze uživatele

Velký Turín je film, který vyniká především skvělým zobrazením doby a postav. Atmosféra 40. let je cítít z každé scény, scénář je moc dobře napsaný a postavy jsou rozmanité a uvěřitelně vykreslené. Celkově slušný film s příběhem, který sice není z nejoriginálnějších, ale zaujme a je velice pěkně zpracován, a nenudí i před delší stopáž. Slabší 4*. ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

Pěkný film. Ne ani tak svým obsahem, to je takový standard, ale atmosférou. Film měl strašně krásnou atmosféru - všichni lidé byli velice slušní, uctiví, přátelští a skromní. Celá atmosféra doby byla úplně jiná než-li teď. Hodnoty a vztahy mezi byly na naprosto jiné úrovni. Film prostě působil jakoby z jiného světa, než na jaký jsme nyní zvyklí. Co se týká obsahu - taková klasika - sledování života jednoho kluka, který si chce splnit svůj sen přes všechny překážky, které mu život přichystal. Nicméně protnuté tou skvělou atmosférou a náladou, takže se na to pěkně koukalo. Howgh! ()

NikoKovac 

všechny recenze uživatele

Neskutečně atmosferický film. Ano, možná si tragédie kdysi slavného a neporazitelného AC Torino zasloužila o kousek lepší zpracování, ale ani tak to moc neubírá na kvalitě filmu, který je založen na skutečnosti. Povinnost vidět pro každého fotbalového fanatika. ()

hujerita 

všechny recenze uživatele

Pekný film, nielen o veľkom mužstve AC Turín ale hlavne o tej dobe a ľuďoch. Troška inak pojatý športový film. Mám rád športové filmy a na tomto my najviac vadila tá idealizácia všetkých tých hráčov a dobrých ľudí, aj keď mali nejakú tú chybu, buď ju scenár zakryl alebo zmietol len tak. V podstate ma film bavil a ja som si popritom zaspomínal na detstvo. Takže veľké plus. ()

Reklama

Reklama