Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Polovina 80. let, Camden College, Nová Anglie. Chladnokrevný cynik Sean Bateman (James Van Der Beek) navenek působí jako mladík ze slušné, zazobané rodiny, ve skutečnosti však prodává drogy celé univerzitě a spí přibližně s polovinou její dívčí populace. Avšak - stejně jako všichni kolem - touží jenom po spolužačce Lauren Hyndeové (Shannyn Sossamon), která se rozhodla zachovat věrnost svému povrchnímu příteli Victorovi (Kip Pardue), i když by nepohrdla ani bisexuálním Paulem. Paul ovšem nedá dopustit na Seana, zatímco Victor nejvíc touží po penězích a snad i po Laře (Jessica Biel), která by si ráda podmanila Lauren. Naštěstí je tady ještě drogový dealer Rupert, který má jen jedinou lásku: peníze. Semestr mejdanů, podrazů a zvráceností je v plném proudu a vypadá to, že vztahy Seana a jeho kamarádů se ještě pořádně zapletou.

Satirický pohled na milostný mnohoúhelník prosycený drogami, chtíčem a zkažeností natočil Roger Avary, známý jako režisér černé komedie Zabít Zoe a osvědčený spolupracovník Quentina Tarantina - spolu s nímž získal Oscara za scénář kultovního morytátu Pulp Fiction - historky z podsvětí. Film byl natočen podle stejnojmenného románového bestselleru Breta Eastona Ellise - spisovatele, který před třemi lety inspiroval divácky mimořádně úspěšný thriller Americké psycho. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (160)

emo 

všechny recenze uživatele

Miestami brutálne vtipné, miestami brutálne nechutné, miestami brutálne trápne poňatie akejsi sondy do života miestami dementných, nešťastných, frustrovaných študentov... ()

Deverant 

všechny recenze uživatele

The Rules of Attraction působí dojmem, jako by se Ellisův román potkal s teenagerovským filmem konce devadesátých let. Tam kde Ellis nejvíce rozehrává momenty sublimace touhy, ztracenosti, zástupnosti, prázdnoty a inadekvace vnitřku s vnějškem, je Avery stylisticky krotký a uhlazený. Kde se individuum u Ellise vytrácí směrem k tomu "co chce/očekává že chci já/chce abych chtěl Druhý", zůstavají Averyho postavy cynickými, povrchními a nevyrovnanými, přesto však lidskými bytostmi. Reverse obrazu je sice už napodruhé otravná, a celý přesun děje z 80. let do současnosti je poněkud problematický (ne že by se něco takového dnes odehrávat nemohlo, ale odehrávalo by se to zásadně JINAK než za Reaganovy éry), ale obě známé scény rozdvojení obrazu (Sean a Lauren, a zvlášť brilantní scéna Paula vztahující se ke slasti přímo a fantasmaticky) jsou invenční, stejně jako Victorův evropský výlet, který je ovšem vlastně převedením textu románu v podobě voice-overu s obrazovým doprovodem na plátno. Avery zůstal bohužel na půl cesty, takže Rules of Attraction nejsou ani jen filmem se spoustou pohledných mladých lidí, ani ellisovskou sarkastickou "moralitou". ()

AdaMM 

všechny recenze uživatele

fíha. tak to jsem netušil, že ten film skoro všichni tak hrozně strhali! nudné? nechápu... mně to přišlo našláplé od začátku do konce. nereálnost jsem schopný odpustit: však to není dokument (i když - ty šílené pařáky - jsem jen smolař, kterému se podobné věci vyhýbají - nebo se to přede mnou tají?). výborná kamera, spousta super hereckých výkonů, režijní nápady... zejména victorovo vyprávění nemá chybu, i když pro děj není nějak extra podstatné - tomu říkám dynamika! pro mě osobně prostě jednoznačně velmi nadprůměrný film. ale možná jsem prostě úchyl, kterého baví sledovat utrpení filmových postav... ()

Aquarius 

všechny recenze uživatele

Ellisovu knihu som čítal a táto adaptácia dopadla veľmi dobre. Oveľa zaujímavejšie je však formálne spracovanie, hlavne splitscreen, ktorý sa na konci SPOJÍ DO JEDNÉHO ZÁBERU. Niečo také som ešte jakživ nevidel. Príbeh o emocionálne mŕtvych príslušníkoch vyššej strednej americkej vrstvy. Rules of Attraction majú imho slabinu v nepríliš presvedčivých hereckých výkonoch. Aj stupídny rozmaznaný idiot sa musí vedieť zahrať :-) ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Každý máme svou představu o svobodě a fajn stráveném čase. Nemám nic proti paření, masturbaci ani homosexuálům, ani v obráceném pořadí, ani napřeskáčku. Servírováno zábavnou formou to může být super. Taky jsem byl na kolejích a užili jsme taky spoustu legrace. Těm studentíkům z tohohle filmu to ale vůbec nezávidím. Někdo je špatně napsal, obsadil a zrežíroval. Nuda, nuda, šeď, šeď a ještě celkem vo hovně soudruhu Vráno...20% ()

YumiOkami 

všechny recenze uživatele

❝𝐈 𝐧𝐨 𝐥𝐨𝐧𝐠𝐞𝐫 𝐤𝐧𝐨𝐰 𝐰𝐡𝐨 𝐈 𝐚𝐦 𝐚𝐧𝐝 𝐈 𝐟𝐞𝐞𝐥 𝐥𝐢𝐤𝐞 𝐭𝐡𝐞 𝐠𝐡𝐨𝐬𝐭 𝐨𝐟 𝐚 𝐭𝐨𝐭𝐚𝐥 𝐬𝐭𝐫𝐚𝐧𝐠𝐞𝐫.❞ ()

asirtes 

všechny recenze uživatele

"Občas se sám sobě divím, co to vlastně žvaním za kraviny. Někdy se mi slova prostě jen tak kutálejí po jazyku, jako bonbóny." Nezabudnuteľné! ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Reálné, bolestivé, zajímavé, deprimující. Snímek o vysokoškolácích, kteří víc než školu řeší své osobní problémy, své lásky, svůj pobyt na světě. V průběhu filmu vzniká hlavní trojúhelník, kdy on miluje jeho, on jí a ona někoho jiného. Mezitím, se ale vše komplikuje tajnou ctitelkou, která o svého hrdinu srdce přestane bojovat a radši si podřeže žíly - to mi přišlo trochu absurdní a moc děsivé. Nevím jak to chodí na Amerických univerzitách, ale nedělali tam nic jného, než že se sjížděli, opíjeli a neustále hledali někoho, s kým by si mohli zasouložit, včetně úchylného profesora. Působivá byla hudba z 80.let a trochu gangsterský problém s dodavatelem drog. Film není náročný a nudit se u něj nebudete. ()

Fakipics 

všechny recenze uživatele

Takový normální perverzní dojemný příběh o třech lidech bloudící životem k předčasnému zatracení. Moje gusto. James Van Der Beek, se ukázal v nejlepší grimas formě za celý jeho život, vsadím svoje boty, že se u masturbace a sexu tváří přesně takhle debilně. No a Shannyn Sossamon byla zase na startovní erekci s ejakulací zároveň. A taky dávám + za to, že tam hrála kytaristka z Warpaint Theresa Wayman, která si zde zahrála roli hodně podstatné sebevražedkyně, která si za to nezasloužila být ani v přehledu vystupujících herců. PS: Nejlepší je Victorova návštěva Evropy. ()

MI-380 

všechny recenze uživatele

Cynický, drsný, ale realitě se blížící pohled na vysokoškolský život. Je tu spousta nápadů, ty samy samozřejmě dobrý příběh nevytvoří, tady ve zdánlivé roztříštěnosti jde o několik příběhů: z různých úhlů sledujeme studenty, pro které ke koleji nerozlučně patří alkohol, drogy a sex (a to v míře až sebedestruktivní). Nevidím zde propagaci tohoto studentského životního stylu, pouze jeho přesný popis, kterému nechybí opatrně dávkovaná sada morálních ponaučení (výpadky paměti, potupný konec panenství, sebevraždy, pomsta dodavatelů...). Cituji přítele z Bostonu: "Tady, když děti skončí tu jejich slavnou střední školu, tak jdou dělat - ti se musejí do 6 týdnů naučit řemeslo a ostatní zalezou do studentských campů a..." ...a podrobně popisoval to, co najdeme v tomhle filmu. 70%. ()

Ludivitto 

všechny recenze uživatele

Film, který si v mnoha ohledech hraje na něco víc (některé rádoby pseudointelektuální hlášky plus snaha o mix různých "kultovních" filmů), ale i přesto mě čímsi zaujal a hlavně - nenudil mě. Mám rád různé nenormální věci, zvláště ve filmu a když vezmu v potaz oblíbené "herce a herečky" (hrající ve svých seriálech či "filmech" čisté, hodné a skvělé teenagery) předvádějící cynismus, zkaženost a další krásné studijní prožitky (?) dostanu vcelku zajímavou "podívanou" a přidám-li k výslednému hodnocení kamerové a střihové úlety vyhází mi z toho **** ()

Krasus 

všechny recenze uživatele

Divoký, šílený a nenuceně extravagantní film o sexu. Přesně ten typ filmového díla, jenž se svým poselstvím naráží na ty nejtriviálnější a nejneoosobnější témata našich životů. Generační film, který je v každém detailu skvělě natočený a bezchybně zahraný. Nutno vidět vícekrát. ()

Heraldika 

všechny recenze uživatele

Námět i zpracování brutálně upřímné, bez okrasy. Jak tu již někdo psal, je to v podstatě film o ničem, spíše se hodně hraje na pocity a představy jednotlivých postav, jejich vidění světa kontra úhel pohledu těch druhých. A tohle mě dost baví.. ()

Cejny 

všechny recenze uživatele

Dějově nic moc, ale u některých scén jsem se celkem zasmál. Taková oddychovka, ale rozhodně nečekejte nic vážného, místy to bylo spíš i zvrácené. ()

Související novinky

Sinister se vrací

Sinister se vrací

17.08.2014

První Sinister byl před třemi lety velký hororový úspěch. Film s rozpočtem 3 mil. dolarů utržil z amerických kin milionů téměř padesát a pokračování tak bylo jen otázkou času. To je odklepnuto již… (více)

Reklama

Reklama