Reklama

Reklama

Tunel smrti

(TV film)
  • Rakousko Der Todestunnel - Nur die Wahrheit zählt (více)

Recenze (16)

Stegr 

všechny recenze uživatele

25% - Ještě, že jsem u většiny filmu večeřel, jinak bych se na to asi dívat nevydržel. Úplná odpadovka to není, ale je to slabota, která vůbec nemusela být natočená... ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 2/10 Děj 6/10 Hudba 7/10 Efekty 6/10/// +hudební stránka, dojemné, zvláštně zpracované -opět říkám zvláštně zpracované, jako film víceméně nezáživné/// Katastrofické filmy mají různou podobu a různou kvalitu. Pokud bych tohle měl hodnotit jako Akční katastrofický film, tak bych šel s hodnocením hodně dolů. Není to moc atraktivní, ani moc dobře natočené. Hloubka postav je téměř nulová. Jenže já tenhle film beru jako výpověď toho co se pravděpodobně stalo. Trošku to sahá až na pole dokumentu, i když se film tak tvářit asi nechce. A samotná soudní přelíčení a mimosoudní rozhovory jsou nezáživné a nudné, tedy alespoň do doby než přistoupíte na tu druhou stranu, pak vás film strhne a dojme. Potěší Gedeon Burkhard./// Celkem 54%/// ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Akční je tenhle film asi jako Sněhurka a sedm trpaslíků, ale jako výpověď o stavu justice a politiky zřejmě v celé Evropě to rozhodně není špatné. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Jak to šlo ??" - "Brunner mi nabídl kšeft !! Dva roky !! Tss.." - "Jaký je rozdíl mezi Bohem a Brunnerem ?? Bůh se nepovažuje za Brunnera.." ;) ()

themic odpad!

všechny recenze uživatele

Nudnější a horší film jsem dlouho neviděl. Koukat se na to dá tak maximálně dvacet minut, pak to člověku začne pomalu lízt na nervy. Prostě špatné, hodnotím odpad... ()

Dr. Hawkeye 

všechny recenze uživatele

A to asi jen z úcty vůči hasičům, byť je zde zase vylíčili jako hrdiny bez bázně a hany, kteří nasazují život a do akce jdou na vlastní pěst... Což je pí... ()

vanadium 

všechny recenze uživatele

Nejvíce se mi na tomto katastrofickém filmu líbila otázka viny a zodpovědnosti, vykreslení vztahů mezi příčinami tragédie a jejími důsledky. Zezačátku se zdá, že za celé neštěstí v tunelu je zodpovědný jeden řidič, ale při postupné (lehce až dokumentární) rekonstrukci událostí v průběhu filmu zjišťujeme, že zdaleka není jediným viníkem. Jak rozdělit míru odpovědnosti za neštěstí mezi jednotlivé viníky? Kdo z nich má největší podíl viny? Lze vůbec na tyto otázky v natolik složitém a zamotaném případě, jako je tento, jednoznačně odpovědět a určit spravedlivé tresty? Snad jako v každém jiném katastrofickém filmu ani zde nechybí stupidní dialogy při záchranných akcích a různá klišé, ale není jich zase tak mnoho. Místy je to nudné, ale námět je každopádně zajímavý a neobvyklý. V posledku film taky varuje před možnými obdobnými budoucími tragédiemi v stávajících silničních tunelech a apeluje na zpřísnění technických kritérií při stavbě tunelů nových. ()

ic 

všechny recenze uživatele

Když vrchní státní zástupce předává jedné ze svých právniček (právně jednoznačný) případ nehody v tunelu, která se udála před 8 měsící říká jí že tam bylo 47 mrtvích a ona mu odpoví "Bože tolik?" přišlo mě to trochu divné, aby o takové nehodě, která se udála celkem nedávno nic nevěděla. To by musela být hodně dlouho v lihu, aby přehlédla masivní kampaň, kteou by kolem toho masmédia dělaly. ()

rodo 

všechny recenze uživatele

Zkouknout se to dalo a jednalo se o zajímavé téma. Když si představím, co se může všechno stát při nehodě v dlouhém tunelu... Bohužel tady začíná můj první problém, protože chování lidí ve filmu se mi zdá dost nereálné. Co se týká akce, bylo to trochu podobné těm nejhorším dílům Kobry 11. Co se týká hereckých výkonů, tak tam jsem moc neočekával, protože mám s německými (či rakouskými, či italskými) filmy stejný problém. Prostě herecký amatérismus, patos a neuvěřitelnost. Ale na odpad to rozhodně není, na to mám úplně jiné favority (i z německé filmové tvorby). ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Mohlo by se zdát, že se jedná o katastrofický snímek, na kterém se podílela i Česká produkční 2000 a dokonce i slovenská televize Markýza, ale svým způsobem není. Právnička dostala případ a vyšetřuje, jak to celé vlastně bylo. Hrůzná událost je tedy až na konci snímku. Atmosférou však značně nudí a nijak neprojevuje zájem diváka. Vydržet až do konce vyžaduje značné úsilí. Televizní film vhodný tak leda jako ponurá náhrada za mnohem lepší snímek, který zrovna nebude k dispozici. Bohužel. ()

Bigfuckman 

všechny recenze uživatele

Na produkci ze středozemí a hlavně Německa to nebylo zas tak špatné pokoukání na všední dopoledne. Šetří se všude i při stavbě tunelu a na jejich bezpečnostních prvcích. Když se stane nehoda díky ospalému řidiči náklaďáku není nic jednoduššího než svést všechny důsledky na něj aby zainteresované firmy jenž se podílely na stavbě tunelu vyšly s čistím štítem. ()

brasek 

všechny recenze uživatele

Psychicky veľmi náročný film, divák má chuť plakať, zošalieť, spáchať samovraždu... nie však z pointy príbehu, ale z toho akou formou je podávaný. ()

Reklama

Reklama