Reklama

Reklama

Pierre Levasseur je bohatý a vlivný muž. Stojí v čele velkého podniku, ale hlavním akcionářem je jeho žena. Když se tedy v bulvárním tisku objeví fotografie, na níž stojí vedle své milenky, má problém. Rozvod si nemůže dovolit, i když to milence už dva roky slibuje. Zdá se, že jedinou možností, jak z toho ven, bude zaangažování třetí osoby. Na fotografii je totiž zachycen ještě náhodný kolemjdoucí, jakýsi Francois Pignon, zaměstnanec parkoviště, kterého právě odmítla jeho vyvolená Emilie. Levasseur namluví ženě, že na fotografii se sám ocitl náhodou, že modelka Elena patří k tomu druhému muži - Pignonovi. Zároveň Pignona kontaktuje a za určitý finanční obnos jej i Elenu zapojí do předstírací hry. Ale paní Levasseurová také není dnešní a Pignonova vyvolená Emilie zjišťuje, že se s odmítnutím nabídky k sňatku poněkud unáhlila. A tak se situace poněkud zamotává... Nejnovějším příspěvek do pignonovského cyklu je určen všem milovníkům inteligentní francouzské komedie. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (127)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Dablér není řachanda, jak je už u Vebera zvykem, o to víc si ale vážím laskavého tónu, který je v jeho filmech přítomen vždy. Navíc výborný Daniel Auteuil, k němu krásná diva a zhrzená manželka plus opuštěný ťunťa a jeho kámoš tydýt .... a všichni v zamotaném klubku. Na ponurou náladu je Dablér spolehlivý vyprošťovák. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

I přes klasickou šablonu se jedná o inteligentní vtipnou francouzskou komedii. Už jsi skoro sám, Francisi. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Možná by to byl pouze zábavný příběh o chlapíkovi, který je tak trošku smolař, ale má dobré srdce, kdyby se ten chlapík nejmenoval François Pignon. Návštěva Françoisa Pignona v mém pokoji byla nečekaná, ale o to krásnější. Vzpomněl jsem si na rok 1983, kdy jsem se s Françoisem Pignonem setkal poprvé. On jako imaginární postavička ve filmu Francise Vebera Otec a otec a já jako kluk v kině a vzniknul skutečně krásný vztah. Znovu jsme se potkali v roce 1986, kdy byl François Pignon Uprchlík a já pořád jen kluk v kině. Za dvanáct let byl François Pignon Blbec k večeři a já byl blbec k ničemu. V roce 2001 jsem měl smutné období a proto jsem byl rád, že potkávám v Kondomedii svého imaginárního filmového kamaráda Françoisa Pignona. No a právě před chvílí odešel François Pignon z mého pokoje. Přišel se mě pochlubit, že je Dablér. A já se těším na další naše filmové setkání, tak jako se těším na setkání s přítelem v jehož společnosti je mě moc dobře.. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nádherné propojení příběhů ze života jednoho jména s názvem François Pignon, se kterým si Francis Veber pohrál více než zdařile. V podstatě je třeba vidět minimálně pár filmů ze seznamu režiséra, pač pak si to divák užije minimálně o stupen více. Nicméně já jsem se bavil skvěle, nejen slušnými výkony dvojky Auteil - Elmaleh, ale také nádherným tělem oné topmodelky jež si kráčí po obálce a vůbec nic jí netrápí přitom se ve filmu tváří uplně jinak, pozitivnějc než se zdá. Dablér je rozhodně neméně povedená komedie, která humorem spěje spíše k Blbcovi k večeři, ale atmosférou sahá rozhodně víš. --- Dobrá kniha? - Tu už jste četl pane Gervés - Já už jí četl? - Ano, říkal jste, že jste ji přečetl za jeden večer. - Opravdu? Vůbec nic mi to nepřipomíná, pamět mám jako dřív. No tak tedy, dejte mi roštěnou. - Ne ta je v řeznictví, tady jsme v knihkupectví. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Tak to je přesně to pravé na horké a slunečné dopoledne. Francouzi mě snad nikdy nezklamou. Prima film, prima herecké obsazení, prima zápletka, prostě výborná pohodová romantická komedie a určitě lepší průměr. Jinak už druhý film za sebou s Gadem a zatím hraje jen ty trubky i když ke konci se do toho už konečně trochu obul. Možná mu tu jednu * nakonec ještě přihodím :) ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Tahle francouzská Veberova komedie mne opravdu potěšila a já se nečekaně skvěle bavil. Vše je sice známé i z jiných filmů - krásná modelka, nešťastná láska, bohatý ředitel a jeho podváděná manželka, nesmělý mladík Pignon a jeho milá ohrožená přítomností topmodelky. Přesto je zde několik skvostných fórů - "Kolik musím zaplatit?" Ne, my zaplatíme Vám." Nebo ty závěsy dodané Pignonovi s modelkou od zhrzené manželky ředitele, či defilé krásných dívek na parkovišti včetně další topmodelky s telefonním číslem a k tomu závistiví Pignonovi spolupracovníci - a celá řada dalších úsměvných situací. Trailer: http://www.csfd.cz/film/222292-dabler-dubler-doublure-la/videa/ ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Roztomilá oddechovka - působící skoro jako remake nějaké limonády ze třicátých let - tak trošku i moralitka o tom, že lhát stejně tak ženě i milence se nevyplácí a chudoba cti netratí... >Lůzr< Pignon je celý takový milý, čisťounký a dobromyslný chlapík, i ten jeho kutloch kdesi na periferii předurčené jednou k demolici působí tak, že byste se k němu klidně hnedle rádi přestěhovali a topmodelka Elena je vskutku topmodelová a pohádkově sladká a hodná a inteligentní a prostě děva k pomilování až tak, že byste ji hnedle vyměnili za matku svých dětí... A všichni až na lumpa Levasseura a jeho fikaného advokáta jsou vůbec takoví mílí a... . . . A láska nakonec samosebou zvítězí nad intrikami a hamižností, lumpácký bohatec je po právu zostuzen a vytrestán a prostě je asi opravdu dobře, že se i dnes točí takové klidné, milé, inteligenci neurážející a nepodbízivé a místy vskutku vtipné (třeba pointa s tatínkem panem doktorem... :o) komedie. I když nejspíš za rok si na tenhle film ani nevzpomenete... Nic proti ničemu, pronic zanic... A tak to má být! . . . Výborně a decentně odehraný, profesionálně rutinně dobře natočený, v rámci žánru lehce nadprůměrný film... Tři a půl hvězdičky za film, z nutnosti pak s lehkým smutkem (protože lepších komedií je přece jen opravdu spousta) zaokrouhleno dolů. - - - P.S. Nelze, než si na okraj povzdechnout, proč takhle neumí v Česku nikdo natočit komedii :-( ?). Ach jo... ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Když chce člověk vidět nějakou nenáročnou, pohodovou komedii, tak Francis Veber je sázka na jistotu. Tohle sice nepatří úplně k tomu nejlepšímu, co natočil, ale těch 82 minut uteklo jako voda a pár vtipů se docela povedlo. Akorát jméno Francois Pignon pro mě bude asi navždy spojený s Pierrem Richardem. Ten herec, kterej tady hrál Francoise Pignona, mi přišel takovej nijakej. Pro mě byla nejzábavnější postava starýho doktora, kterýho hrál Michel Aumont. Škoda, že neměl víc prostoru. Je to tak za 3,5 hvězdy. Zaokrouhlim nahoru, protože ve filmu se hojně vyskytujou moje oblíbený auta - Renault Vel Satis a Peugeot 607. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Veberův vybroušený filmařský styl mám rád a ani tentokrát mě nezklamal, byť z pohledu celé jeho tvorby určitě nejde o nejlepší kousek. Kdo čeká komedii se smrští gagů ve stylu Hračky s Pierre Richardem bude sklamaný, na to už ke stáru Veberovi přece jen schází energie a nápady, nicméně nadhled, jiskřivé dialogy a přiměřená dávka situačního humoru Dablérovi určitě nechybí. Na rozdíl od přeslazených amerických romantických komedií dokáže Veber udržet úroveň a nesklouzává k podbízivosti.Jeho příběh o nevěře je sice v zásadě moralita, podaná ale vlídně, s pochopením a s elegncí. Snad jen finále mohlo být nápaditější...Celkový dojem: 70 %. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Francis Veber stavia na fungujúce postupy z jeho predošlého kúsku Tais-Toi!, ktorý je mimochodom jedným z mojich najobľúbenejších komédií vôbec. V Dublérovi tiež všetko fičí, nesmierne baví, no dych už rozhodne nevyrazí. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Veber a jeho ďalšia bláznivá komédia, ktorej najväčšou slabinou bola romantická línia. Šialenou zápletkou sa Veber snaží kombinovať to najlepšie zo svojich famóznych filmov, chýba však uletený nadhľad nezmyselných situácií a hlavný predstaviteľ, ktorý by potiahol film svojou postavou typického ťuťmáka. Svet obyčajného zakomplexovaného rojka sa opäť stretáva so svetom smotánky, no chýbajú úderné hlášky a nezabudnuteľné konfrontácie, ktoré si divák zapamätá. Úsmevné to je, celkom rýchlo to odsýpa a občas sa podarí nejaký trefné zvrat, ale tempo, razancia a nonšalantnosť francúzskej komédie sa tam niekde stráca. 60%. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

„Není čas najít si jiného lékaře?“ - „Ne, nechám si tohohle. Je na tom tak zle, že jak se na něj podívám, je mi líp.“ Co chtěl Francis Veber napsat a natočit, napsal a natočil. Příjemnou konverzační komedii, jakýsi důkaz, že staré dobré časy (nejen) francouzské legrace ještě nejsou v nenávratnu. Samozřejmě taková smršť jako o tři roky starší Drž hubu! to není, ale na druhou stranu ani být neměla, tak jaképak copak. Gad Elmaleh je jako Pignon (o němž Veber mluví jako o obyčejném človíčkovi, dobrákovi, který se ne vlastní vinou připlete do složitých situací, z nichž se pak dostane, ani neví jak) dobrý, ale ještě více mě potěšila sympatická Alice Taglioni. Daniel Auteuil si s chorobně nevěrným průmyslníkem poradil také na jedničku. A abych nezapomněl, ve scénáři je perfektní narážka na Blbce k večeři! Dobré to bylo. „Elena je úžasné děvče. Líbat se s někým takovým, to chce kuráž.“ - „No jo, vkládá se do toho celá.“ - „Jdi do hajzlu!“ ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Nechat dabovat dabléra Gada Elmaleha Martinem Stránským je docela mazec! Napadá mě mnoho dalších vhodných adeptů, jejíž hlas by se hodil o mnoho lépe. Ale i tak docela příjemný filmeček, pokud nemáte zrovna nic lepšího na práci. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Příjemná francouzská komedie o prekérní životní situaci, do které se dostane bohatý sukničkář. Film umí pohladit a na Alice Taglioni se moc hezky kouká, kdo by ji nechtěl mít alespoň na týden v bytě. Francois Pignon tentokráte nevýrazný, ale je docela možné že právě takový měl přesně být hlavní představitel. Po skvělém Drž hubu! Přece jen ústup z pozic pro Vebera. 55% ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Francois je politováníhodný smolař. Chudák musí žít ve společné domácnosti se sympatickou topmodelkou Elenou, inkasovat za tuto dřinu nemalý peníz a ještě odhánět zástupy dalších modelek toužících trochu si s ním zašpásovat v pohodlné posteli. Francois si však od života přeje pouze zachovat své místo hotelového parkovatele naleštěných bouráků a kdyby si dlouholetá kamarádka Emilie rozmyslela své unáhlené svatební odmítnutí, tak by se ostatní krasavice musely rychle pakovat z jeho bytu, hlavy i života. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Prostinký, leč úhledný film, námět připomíná americkou růžovou knihovnu (to jsou ty méně prostoduché romantické filmy), ale je povýšen francouzským šarmem, grácií a lehkým humorem na mírně nadprůměrný film. ()

johnys 

všechny recenze uživatele

Příjemná zajímavá komedie, Veber nasadil staré známé tváře. Kdo by si to s Pignonem alespoň na chvíli nevyměnil... Auteuil se na zaporáky vyloženě hodí... ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Typicky jednoduchá francouzská komedie s předem nalajnovanými postavami. Skoro všichni působí tak nevěrohodně pozitivně a mile, přesně tak, jak má podobný film působit, protože nejsme hnidopiši, chceme si zlepšit náladu, a tak je nám jedno, že topmodelky nejsou tak dobrotivé a obyčejný člověk nemá takovou kliku. Pro mě je to překvapení, neměl jsem žádné očekávání a ejlhe... 70% ()

Související novinky

Další remake od Farrellyů

Další remake od Farrellyů

25.04.2006

Pokuď možno nazvat nějaké tvůrčí seskupení opravdovým samorostem bez pudu sebezáchovy, tak se s velikou pravděpodobností jedná o Petera a Bobbyho Farrellye. Režírujíci bratrská dvojice proslula hitem… (více)

Reklama

Reklama