Reklama

Reklama

Pierre Levasseur je bohatý a vlivný muž. Stojí v čele velkého podniku, ale hlavním akcionářem je jeho žena. Když se tedy v bulvárním tisku objeví fotografie, na níž stojí vedle své milenky, má problém. Rozvod si nemůže dovolit, i když to milence už dva roky slibuje. Zdá se, že jedinou možností, jak z toho ven, bude zaangažování třetí osoby. Na fotografii je totiž zachycen ještě náhodný kolemjdoucí, jakýsi Francois Pignon, zaměstnanec parkoviště, kterého právě odmítla jeho vyvolená Emilie. Levasseur namluví ženě, že na fotografii se sám ocitl náhodou, že modelka Elena patří k tomu druhému muži - Pignonovi. Zároveň Pignona kontaktuje a za určitý finanční obnos jej i Elenu zapojí do předstírací hry. Ale paní Levasseurová také není dnešní a Pignonova vyvolená Emilie zjišťuje, že se s odmítnutím nabídky k sňatku poněkud unáhlila. A tak se situace poněkud zamotává... Nejnovějším příspěvek do pignonovského cyklu je určen všem milovníkům inteligentní francouzské komedie. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (127)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Dablér je príjemná typická oddychová francúzska komédia, ktorá má s realitou spoločného asi toľko, čo Transformeri s mimozemským výskumom. Zo začiatku je to veľmi svižné a vtipné, lenže potom si uvedomíte, že film je priehľadne predvídateľný a nemá v zálohe jediný neočakávaný zvrat, poprípade aspoň jednu zapamätania hodnú vtipnú sekvenciu. Vždy, keď zapnem nejaký francúzsky film z nedávnej doby, hrá v ňom Auteuil. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Sám som prekvapený, ako ma táto komédia z krajiny, kde nevedia robiť autá, ale croisanty a komédie sa im sem tam celkom vydaria, chytila. Príjemný, inteligentný kúsok a samozrejme veľkú zásluhu na udržaní mojej pozornosti má aj krásna Alice. Nadpriemer. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Milá pohodová komedie o lásce, krásce a dobrém srdci, která je příjemně francouzsky neamerická, ať už humorem, dějem nebo elegantím provedením, sázejícím na dlouhou šňůru jemných vtípků, které se jen tak lehce vznáší příběhem a dávají dostastek času k tomu usmát se jim a pokochat se jejich vytříbenou chutí. A Elena, ta je opravdu ztělesněným snem.. :-) ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Překvapení! Když nebudu počítat sotva někdy překonatelného Blbce k večeři, je tohle spolu s Kopytem nejlepší Veberovka a jedna z nejlepších NOVÝCH francouzských komedií, podobně svěží jako (K)lamač srdcí. Každý z ústředních herců má svou důležitou roli (trdlo, kráska, slečna nerozhodná, pan vypočítavý, manželka bojující za svá práva), všechno výborně pasuje a zápletka není vůbec tak uměle vykonstruovaná, jak by se na začátku zdálo. Dokonce jsem se při sledování několikrát přistihl, že přesně předvídám, kudy děj půjde, protože by to tak bylo nejvtipnější... V neposlední řadě, pánové, Alice Taglioni i Virginie Ledoyen (kterou jsem si hned překřtil na francouzskou Natalii Portman) jsou opravdu pohledné herečky. Veber zkrátka umí. ()

Zazie 

všechny recenze uživatele

François Pignon (zná ten Veber vůbec jiné jméno?) vykonává zaměstnání s hrdým názvem voiturier (v luxusní restauraci parkuje auta zákazníků) a je zoufale zamilován do kamarádky z dětství Emilie; tu ale zatím vůbec nenapadlo, že kamarád z dětství by mohl být něco víc než jen kamarád. Pierre Levasseur je bohatý průmyslník a je zamilován do topmodelky Eleny, která ho tlačí, aby se rozvedl; on by se možná i rozvedl, má to ale háček: většina jeho majetku patří jeho manželce a ta si je toho moc dobře vědoma. Život oběma párům ještě víc zamotá fotografie uveřejněná v bulváru, na které se náhodou sejde luxusní milenecký pár s procházejícím parkovačem. To je východisko skvělé odpočinkové zábavy zcela v tradicích dobré francouzské komedie. ("Měl byste změnit lékaře." "Ne, nechám si tohohle, když ho vidím, vždycky se mi udělá dobře.") ()

Flego 

všechny recenze uživatele

V duchu tradičných francúzskych komédií rozbehol Francis Weber milú láskavú zábavu, ktorá divákovi ohreje srdce. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Začalo to jako anekdota, kterak se vymluvit podváděné manželce a u toho, bohužel, už zůstalo. Vtípek s náhradním milencem je natahovaný a rozvláčný. Aspoň díky za to, že vztah mezi milenkou a náhradníkem neskončí tím nejvíc provařeným způsobem. Závěr je bez pointy. Je zde však skvělá sebevědomá a pragmaticky jednající manželka – Kristin Scott Thomasová, které jsem od začátku fandila. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Veber je furt záruka kvality. Starý komedie s Pierrem Richardem byly víc bláznivý, ale i tohle mne bavilo. Zápletka s chudákem, co se ocitne v bláznivé roli, funguje dobře, fórů je tu taky dost (nejlepší jsou starej doktor a cynickej právník) a vlastně to celý příjemně odsejpá. Tenhle typ komedii by se dal točit i tady, není to nákladný, jen o nápadu, scénáři a hercích. Akorát tu bohužel nic z toho není. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Docela určitě nejslabší Veber, přesto stále ucházející podívaná. Co tomu nejvíc chybělo, byla paradoxně stálice jménem Pignon. Elmaleh je totiž sice sympaťák, ale zato je ze všech Veberových představitelů vůbec nejmíň "piňónovatej". Tu nejvtipnější roli takhle nakonec "vyfásl" Michel Aumont, jenž ze svý pětiminutovky na place vytěžil absolutní maximum. --- "Já s nikym nešukám, sakra!" ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Velmi prijemna komedia, klora ma hlavny problem v kadencii vtipov. Nieco zabavne sa stane a potom strasne dlho trva, kym pride dalsi vtip. Nastastie cakanie na dalsi vtip nie je neznesitelne, lebo postavy su sympaticke, takze po cely cas ma bavilo travit cas v ich spolocnosti a sledovat ako sa to cele skonci. Herecke obsadenie tvori dnesna francuzska komedialna spicka. Mozno prave preto som od toho cakal ovela väcsiu zabavu. Ale ako som povedal. Rozhodne to nie je strata casu. 6/10. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Velice příjemný herecký ansámbl, Daniel Auteuil jako záletný manžel, co nutně potřebuje výchovnou lekci, Kristin Scott Thomas v roli trpělivé a chytré manželky, Alice Taglioni jako krásná modelka, no a v neposlední řadě Gad Elmaleh, dobré srdce na dlani.. Francis Veber to se mnou umí, jeho nadhled a úsměvný tón se mi zamlouvá.. ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Milá francouzská komedie. Od Vebera ale očekávám více scén po kterých by následoval výbuch smíchu. Bohužel, se v tomto snímku více řeší odmítnutí k sňatku nebo jestli má vztah s ženatým mužem budoucnost. Ano, není to špatná zápletka, ale podle mě není schopna navodit tu správnou komediální atmosféru, která se ve Veberových filmech často objevuje. 60% ()

Historik 

všechny recenze uživatele

Vivat Francois Pignon! Vivat francouzská komedie! A ten fór, kdy otec Pignon říká, že ve středu je pozván na večeři, kde má hovořit o své sbírce vývrtek, ten je prostě geniální. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Tohle že má na vědomí člověk, co napsal Kopyto, Blbce k Večeři, Otce a otce, Velkého blondýna a další klenoty? Že by byl Francis Veber už senilní a rozhodl by se na stará kolena dělat romantické komedie, jako z Halywůůůůdu? Ouuuu, pane Vebere každý si musí někdy říct dost. A když je mi celý film při sledování ukradenej a už jenom odpočítávám minuty do konce, nemohu dát filmu dát vyšší hodnocení než dávám. Je mi moc líto. ()

Maq 

všechny recenze uživatele

Asi mám romantiku prostě rád. Držím palce všem těm zamilovaným zoufalcům, aby se vymotali ze všech překážek a padli si do náručí naplno a bez zábran. Kdybych tyhle pocity neměl, nebyl bych snad ani dobrým člověkem. --- Tahle Veberova komedie je laskavá a vtipná. Neohromí, ale nezklame. Zlepší náladu. Doporučuji. ()

Desperado 

všechny recenze uživatele

Aj táto komédia ma presvedčila, že v krajine galského kohúta sa napriek nevýrazným a málo plodným rokom vo francúzskej kinematografii, točia stále dobré komédie. Minimálne Francis Veber je v žánri "komédia" stále dobrá značka. ()

Související novinky

Další remake od Farrellyů

Další remake od Farrellyů

25.04.2006

Pokuď možno nazvat nějaké tvůrčí seskupení opravdovým samorostem bez pudu sebezáchovy, tak se s velikou pravděpodobností jedná o Petera a Bobbyho Farrellye. Režírujíci bratrská dvojice proslula hitem… (více)

Reklama

Reklama