Reklama

Reklama

Pierre Levasseur je bohatý a vlivný muž. Stojí v čele velkého podniku, ale hlavním akcionářem je jeho žena. Když se tedy v bulvárním tisku objeví fotografie, na níž stojí vedle své milenky, má problém. Rozvod si nemůže dovolit, i když to milence už dva roky slibuje. Zdá se, že jedinou možností, jak z toho ven, bude zaangažování třetí osoby. Na fotografii je totiž zachycen ještě náhodný kolemjdoucí, jakýsi Francois Pignon, zaměstnanec parkoviště, kterého právě odmítla jeho vyvolená Emilie. Levasseur namluví ženě, že na fotografii se sám ocitl náhodou, že modelka Elena patří k tomu druhému muži - Pignonovi. Zároveň Pignona kontaktuje a za určitý finanční obnos jej i Elenu zapojí do předstírací hry. Ale paní Levasseurová také není dnešní a Pignonova vyvolená Emilie zjišťuje, že se s odmítnutím nabídky k sňatku poněkud unáhlila. A tak se situace poněkud zamotává... Nejnovějším příspěvek do pignonovského cyklu je určen všem milovníkům inteligentní francouzské komedie. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (127)

0kozel 

všechny recenze uživatele

Je to příjemná oddychová komedie, která si drží své tempo po celou dobu nepůsobí vůbec nuceně a k tomu v tom hraje krásná Alice Taglioni. Celkově je to nadprůmerný film, dávám 75 %. Francis Veber ale natočil i lepší filmy. ()

Gilli 

všechny recenze uživatele

Milá komedie plná laskavého humoru ve svižném tempu. Žádná křeč a přehráváni. Moc se mi to líbilo , příjemně strávený večer u televizní obrazovky. ()

Delmondo 

všechny recenze uživatele

Další Francois Pignon, tentokrát Gad Elmaleh. Není to ale takovej blbec jako obvykle kterej kurví vše na co sáhne, naopak je to jen nesmělej mládenec kterýho odmítla holka a on se pak dostane do víru událostí kde musí hrát přítele luxusní modelce, jen aby zachránil jednoho snoba před rozvodem. Hrozně jsem si přál aby Pignon s tou modelkou nakonec zůstal no ač se tak nestalo tak jsem se bavil, Veber je mistr komedií a dokazuje že i dnes se dá natočit milá a vtipná komedie. ()

zigy 

všechny recenze uživatele

Jedna z lepších Veberovek. Výborná zápletka, a oslnivá Alice Taglioni. Slabší mužské osazenstvo. Mám jen jednu otázku: zná Veber taky jiné jméno, než je Francois Pignon? ()

Merenre 

všechny recenze uživatele

Další Pignon na holení, Elmaleh ho zvládá solidně a Ledoyenka je rozkošná, ale jinak je obsazení slabší než jsme u vebra zvyklí. Auteuil se mi víc líbil jako přišláplý "homosexuál" a role, kterou měl tady mi k němu prostě neseděla. Ani ten jinak obvykle zajímavý Boon se tady nějak neprojevil. Bylo to fajn a nenudil jsem se, ale k srdci by mi to nijak zvlášť nepřirostlo. ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Príjemná komédia s prostým námetom zamotaného klbka milostných vzťahov. Francúzom tento žáner ide lepšie ako Čechom, no napriek francúzskemu šarmu sa nepodarilo dosiahnuť latky nastavenej klasikmi žánru. Produkcia je dobrá a príbehové zvraty sú vtipné. Je tu aj množstvo vtipných nápadov ako napríklad lekár, ktorých chodí k pacientom aby sa liečil. Herecké obsadenie obsahuje skúsených hercov a ich výkony tomu zodpovedajú, ale pocit, že by sa to dalo aj lepšie sa im zahnať nepodarilo. 65% ()

f1 

všechny recenze uživatele

Asi nejslabší ze série o Pignonovi (pignon = ozubené kolečko, semínko pínie / přelož si to jak chceš), ale pořád lepší než jiné současné komedie. Jenom je škoda, že Veber nevyužil atomovou zbraň kalibru Elmaleh. Ale co, Veber je sice za zenitem, ale jestli bude dále točit takovéhle komedie /a on komedie opravdu umí/, tak se na ně rád budu dále dívat. 3,5 * ()

gizi 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem po 10 měsících podruhé a stále se dobře bavil. Francis Veber si drží vysoký kvalitativní standard. A ta modelka fakt byla k nakousnutí. Dá se na to dívat opakovaně a člověk se nenudí. 85%. ()

josmart 

všechny recenze uživatele

Skvělá komedie, celý film jsem se usmíval. Je mi jasné, že takový příběh by se lehce mohl zvrhnout do kýče, herci jsou však natolik dobří, že to šlape. ()

ste 

všechny recenze uživatele

Těšila jsem se na nový film od Francise Vebera, kterého mám velmi ráda, ale byl pro mě zklamáním. Ne snad, že by byl špatný obecně, ale z jeho filmů, které jsem zatím viděla byl suverénně nejhorší. Navíc mi Daniel Auteil nesedl do role velkého bezskrupulózního zvířete, spíše ho stále vidím jako právě Francoise Pignona v Kondomedii. ()

teseth 

všechny recenze uživatele

Vtipná francouzská komedie, která sice neuchvátí, ale na druhou stranu ani nenudí. Vše se točí podle předem dané šablony, která je vám jasná do 15minut filmu, ale zato jemně podané city a neotřelé vtipy dávají tomuto filmu zajímavý nádech. ()

Umělec 

všechny recenze uživatele

Lehká francouzská komedie, žádné velké poselství, žádné bláznivé gagy, ale příjemně plynoucí milé vyprávění. Nechybí tradiční francouzské ingredience: lehounký tón příběhu, k tomu přesně padnoucí příjemná hudba, krásné ženy, sympatičtí hlavní hrdinové, sem tam podařený vtip. Francis Veber tohle točit umí... 80% ()

Daninja 

všechny recenze uživatele

Tak...4 hvězdičky za kvalitní komedii...a jednu navíc za skvělého Gada! Francouzské komedie byly již od dob Funèse jedny z nejlepších a dokazují, že pořád mají světu co nabídnout. Vloupali se mi do bytu. Zavolám policii! Ne, to je blbost...co bych jim řekl? "Co vám ukradli, pane?" - "Nic, ale dali mi sem záclony!". ()

Související novinky

Další remake od Farrellyů

Další remake od Farrellyů

25.04.2006

Pokuď možno nazvat nějaké tvůrčí seskupení opravdovým samorostem bez pudu sebezáchovy, tak se s velikou pravděpodobností jedná o Petera a Bobbyho Farrellye. Režírujíci bratrská dvojice proslula hitem… (více)

Reklama

Reklama