Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ben Stiller společně s Robinem Williamsem vévodí hvězdnému hereckému obsazení tohoto neskutečně zábavného filmového hitu. Když Larry Daley (Stiller) získal práci nočního hlídače v muzeu, velkou zábavu nečekal. Brzy ale zjistil, že výstavní exponáty po setmění ožívají. A tak se Larry v novém zaměstnání ani nestačil rozkoukat a už se ocitl tváří v tvář kostře Tyrannosaura Rexe, jež je plná energie, kolem něj korzují římští vojáci a kovbojové a navíc ho zlobí neposlušná opice, která ho přivádí k naprostému šílenství. Ale možná se mu nakonec podaří najít způsob, jak tenhle chaos dostat pod kontrolu a v očích svého syna se tak proměnit v hrdinu. Nad neuvěřitelnými speciálními efekty si údivem vykroutíte hlavu a smíchy se budete řezat od začátku až do konce. Noc v muzeu – to je vaše vstupenka do říše nekonečné zábavy! (Magic Box)

(více)

Recenze (596)

Lima 

všechny recenze uživatele

Připadal jsem si jako malý kluk, kterého za dobré vysvědčení vezmou rodiče do hračkárny a může si vybírat - tu dinosaura na klíček, tyhle gumový indiány, tohodle velkýho plyšovýho lva a tamto autíčko na dálkáč bych taky prosil zabalit. A když i rodinná moralitka se smrskne na snesitelnou míru a vyznění typu "Mějte rádi muzea!" a k tomu přidáte sympatické herce, tak není co řešit. Sice nic světobornýho, návštěva kina by byl asi zbytečný luxus, ale sympatická oddychovka na zaplácnutí večera to je určitě. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Zcela neškodná záležitost pro děti, u které se rodiče neunudí v podstatě jen kvůli skvělému Robinu Williamsovi v roli prezidenta Roosevelta (Theodora). Dobře, je tu pár povedených vtipů, ale je to málo. Po vizuální stránce je to pěkné, Alan Silvestri taky vyhrává standardně slušně, celkově to ale nejde označit za víc než obvyklý řemeslnický výkon Shawna Levyho. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Opravdu nadějná látka nakonec překvapivě není ani tak moc zazděna Levym, který svou "živou" režií naopak příjemně překvapil, jako spíš samotnými scénáristy, kteří měli několik opravdu vypečených nápadů, ale tím vyčerpali veškeré své schopnosti. V číslech by to bylo asi tak, že jednu třetinu filmu se hraje (spíše neúspěšně) na city, jednu třetinu se blbne v muzeu (spíše úspěšně, chvílemi dokonce velice vtipně) a poslední třetina je k uzoufání nudná. Přijatelná oddechovka pro náročný týden, ale jen na jedno podívání. Těch nápadů je tam tak akorát pro jeden výlet do prostor kouzelného muzea… ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ty vago v tom muzeu byl ale přes noc šrumec. Tohle bejt v našem národním muzeu, tak vyměním i jednu svou noc v bodelu za jednu noc v tomhle muzeu. Setkat se hunama, tyranosaurem, římanama, kovbojema, opicí / s tou se sice setkávám často, ale v jiné podobě:) / a v neposlední řadě tou hezkou průvodkyní bych bral z fleku. Rajtovat na kobyle prezidenta Roosevelta to byl vždycky muj klučíčí sen. To je hned jiná ňamka, než u nás v muzeu, kde je celý jedno patro věnováno balvanům nasbíraných někde při stavbě D1 a vydaváných za kameny z pravěku. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Ľahko stráviteľná jednohubka, ktorá nezasýti, ale ani z nej nie je človeku zle. Réžia prekvapivo v pohode, triky tiež, Stiller poteší niekoľkými naozaj vtipnými etudami vo svojom klasickom štýle (prekáračka s drzým opičiakom), len človeka mrzí, že scenáristi z nápadu nevyťažili omnoho viac - výborných fórov ako je aportujúci T-Rex tam malo byť päťnásobné množstvo, potom by som chápal ten obrovský medzinárodný úspech filmu. ()

Isherwood odpad!

všechny recenze uživatele

Tahle velkolepá digitální taškařice pobaví leda tak na poli dvouminutového traileru, který dokázal jednotlivé gagy díky fajnovému střihu zkoncentrovat do podoby funkčního humoru. Celovečerní podoba je - vzhledem k tématu - neúnosně roztahané tajtrlíkování oživlých exponátů, s trefnými cameo rolemi pánů z Frat Packu, v němž mě doopravdy pobavila pouze vyvedená partička hunských bojovníků v čele s ultracool Attilou. V součtu se ale jedná o stejně vlezlou „rodinnou zábavu“ na úrovni Beethovena či třetího Shreka. Ani můj 11-letý brácha se u toho nebavil! ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Dopadlo to přesně tak, jako drtivá většina filmů, v nichž se vyskytuje duo Stiller-Wilson - neslaně, nemastně. Pro děti je to nepochybně zajímavá, legrační a částečně i napínavá podívaná, jako dospělý jsem se ale řehtal spíše "kouzlu nechtěného", přičemž v tomto směru opravdu bylo čemu se smát. Možná původně zajímavý (byť odlehčený) námět se v rukou režiséra Levyho i díky přehnaně pestrému scénáři přeměnil ve všehochuťovou taškařici cirkusového ražení, v níž si najdou kromě dětí a samotných tvůrců zalíbení snad již pouze jedinci s větším či menším sklonem k infantilitě (aniž bych se chtěl dotknout jiných uživatelů ČSFD :-) ). ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nedivim se, že Noc v muzeu byla v USA tolik úspěšná. Tvůrci si utahují z dějin a amerických obzvlášť jak jen to jde a musím uznat, že se jim to vcelku daří. Po celou dobu sledování jsem se nenudil a i když ve filmu přetrvávaly některé klasické komediální prvky, které jsem viděl už stokrát, jako nápad je to opravdu skvělý a zpracování tak příjemné, že se pobaví opravdu celá rodina. Dále musím pochválit prostředí, jednotlivé důležité historické postavy, jejich kostými a celkově zajímavý výběr herců z party, která se v Americe neztrácí v čele s Benem Stillerem, Owenem Wilsonem, Robinem Williamsem a dalšími. Uznávám, že se jim tato komedie povedla a na úkor zdejšího hodnocení musím filmu přilepšit k lepšímu jelikož jsem se prostě a jednoduše na necelé dvě hodiny solidně zabavil. --- Odkud umíš anglicky? - Byl jsem na Cambridge - Ty si chodil na Cambridge? - Ne, ale vystavovali mě tam. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $110miliónovTržby USA $250,863,268Tržby Celosvetovo $574,480,841Tržby za predaj DVD v USA $153,563,256 //počet predaných kusov 9,106,418/videl v kine: 60%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nedokážu dát 4*, ale bavil jsem se a Ben Stiler se vrátil ne ve velkém stylu, ale pořádně. Rozhodně hodně dobrých myšlenek s velkým potenciálem a moc děkuji za postavy Owena Wilsona a římského imperátora. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Příjemný rodinny film, ale komedie to prostě není, to mi nenamluvíte. Trapné pokusy o vtip jsou naštěstí jenom asi tři, takže se necháte pohltit fajn atmosférou a po úvodní nudné expozici se už jen bezbolestně vezete s příběhem. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

V muzeu vládne chaos. Děti dělají hluk a dost prodělává. Dva hlídači musí pryč, místo nich přichází jeden nový. Vítejte mezi nočními hlídači !.... Triky zde hrají nejdůležitěší roli. V les čem to připomíná JUMANJI. Děj spíše pro děti, občas vtípek i pro dospělé. Někdy je zde snaha o humor za každou cenu. To děti potěší ! ()

mandes 

všechny recenze uživatele

rozpočet : ? otvárací víkend : $30,433,781 tržby celosvetovo : $572,216,976 /// absolútne neviužitý námet a absolútne nefungujúce vtipi ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

:::::::::::::::::::::::::::::::: TheMaker se bavil skvěle ! Nízké hodnocení nechápe ! :::::::::::::::::::::::::::::::::::::: ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Alan Silvestri: 1. Night at the Museum ,2. One of Those Days ,3. Ordinary Guy? ,4. Tour of the Museum ,5. Civil War Soldiers ,6. Out of Africa ,7. Meet Dexter ,8. Mayan Warriors ,9. Where's Rexy? ,10. West from Africa ,11. Iron Horse ,12. Saved by Teddy ,13. Tablet of Akmenrah ,14. 'Tracking, Dear Boy' ,15. Some Men Are Born Great ,16. Sunrise ,17. Study Up on History ,18. Teddy Likes Sacagawea ,19. Tearing Limbs ,20. Caveman on Fire ,21. Outrun the Sun ,22. Show You What I Do ,23. Table Gone ,24. 'Theodore Roosevelt at Your Service' ,25. 'This Is Your Moment' ,26. Rally the Troops ,27. Tire Take Down ,28. Cecil's Escape ,29. Stage Coach ,30. Teddy in Two ,31. Cab Ride ,32. Big Fan ,33. Heroes Return ,34. Great Man ,35. Full House, ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

takhle nějak si představuju rodinou fantasy komedii :) aportování s tyranosaurem, válka mezi kovbojema a indiány.. nějakej ten tygřík.. neandrtálci.. prezident Roosevelt.. a jiný oživlý exponáty... no neřekněte.. to by se do muzea chodilo rádo, že?? :) ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Tlieskanie je ľahšie, ako lúskanie prstami.“ - „To je diskutabilné.“ Je zle, ak film od  začiatku kašle na logiku (chlapa trafí puk do hlavy a v ďalšej scéne nemá modrinu, kostra dinosaura komplet prehodí stôl cez celú miestnosť a ráno je stôl na pôvodnom mieste a v nepoškodenom stave). Je to akceptovateľné v paródii s Lesliem Nielsenom, ale nie v neparodickej komédii s vcelku realistickými postavami, s ktorými máme súcitiť. Pokiaľ film nemá premyslené základné univerzum (ako je možné, že niekoľkotonová utekajúca kostra T-Rexa, hoci sa pri každom jeho kroku trasie zem, nepoškodí na podlahe ani jednu kachličku?), definitívne strácam trpezlivosť. A pokiaľ ma pobaví iba raz za 30 minút, fakt je zle. Bena Stillera mám rád, ale hoci nápad je relatívne skvelý (hoci pripomína Jumanji), výprava/triky pekné a herecké obsadenie podporných rolí poteší (Robin Williams, Owen Wilson), celé je to jeden obrovský spotrebný priemer bez duše a srdca. Scenár ani spolovice nevyužíva vďačný, atraktívny potenciál. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Cekal jsme, ze tenhle film bude desna kravina, coz se potvrdilo, ale nastesti to byla skvele zabavna kravina. Musi se preckat zhruba 15 minut na zacatku, nez Stiller zacne hlidat v muzeu, ale pak nastane spravne hustej chaos, vsichni pobihaj, vyrvavaj a Stillerovi se kazdou chvili neco stane. A potesi pidi (doslova) role Owena Wilsona a Stevea Coogana. Bohuzel do tohohle vyvadeni s obcas velmi vtipnym napadem (Attila a Ceciluv trest, praclovek a ohen, stary hlidaci atd.) obcas tvurci rvou nejaky ty citovy sceny, ve kterejch vetsinou vystupuje Stilleruv syn a ty nudi. Co se tyce triku, tak ty jsou celkem slusny, rezie je svizna a hudba je velkolepa. A ackoliv je scenar vymastenej, tak samotnej napad je docela originalni. Ale musim rict, ze Stiller tu je krapet krecovitej, nejvetsi krutak tu je Wilson a hned za nim krutej dedek Mickey Rooney. Takze shrnuto se jedna o zabavnou, vetsinou lehce predvidatelnou kravinu s par nudnejma a par velmi vtipnejma momentama. ()

Související novinky

Jurský pirát Joe Crood v nočním muzeu

Jurský pirát Joe Crood v nočním muzeu

12.09.2013

Ano, tato novinka je o pokračováních několika letošních, ale i starších, v podstatě už klasických filmových hitů. Bez zbytečných řečí: čtvrtý film o pravěkých ještěrkách ponese název Jurassic World a… (více)

Vin Diesel jako vyměklý terminátor

Vin Diesel jako vyměklý terminátor

23.05.2011

Projekt se sice jmenuje lákavě – The Machine – a Diesel si v něm zahraje kyborga, navrženého jako ultimátní zbraň, ale neradujte se. Scénář napsali ti samí lidé co Noc v muzeu a půjde o rodinnou… (více)

Místo Avataru Noc v muzeu 2

Místo Avataru Noc v muzeu 2

20.12.2007

Pravá blondýnka Reese Witherspoon se po těžkotonážním dramatu Odvlečen vrací k lehčím žánrům. Režisér Seth Gordon už brzy odstartuje natáčení komedie Four Christmases, námětem vzdáleně připomínajícím… (více)

Sandlerovy báchorky na dobrou noc

Sandlerovy báchorky na dobrou noc

05.12.2007

Jistý významný filmový kritik jednou prohlásil, že hvězdný status Adama Sandlera je pro něj jednou z největších záhad naší doby. Pro někoho nesnesitelný nýmand, pro jiné kultovní komik však stále… (více)

Reklama

Reklama