Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ben Stiller společně s Robinem Williamsem vévodí hvězdnému hereckému obsazení tohoto neskutečně zábavného filmového hitu. Když Larry Daley (Stiller) získal práci nočního hlídače v muzeu, velkou zábavu nečekal. Brzy ale zjistil, že výstavní exponáty po setmění ožívají. A tak se Larry v novém zaměstnání ani nestačil rozkoukat a už se ocitl tváří v tvář kostře Tyrannosaura Rexe, jež je plná energie, kolem něj korzují římští vojáci a kovbojové a navíc ho zlobí neposlušná opice, která ho přivádí k naprostému šílenství. Ale možná se mu nakonec podaří najít způsob, jak tenhle chaos dostat pod kontrolu a v očích svého syna se tak proměnit v hrdinu. Nad neuvěřitelnými speciálními efekty si údivem vykroutíte hlavu a smíchy se budete řezat od začátku až do konce. Noc v muzeu – to je vaše vstupenka do říše nekonečné zábavy! (Magic Box)

(více)

Recenze (596)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Tahle Stillerovka mi už dlouho předem vyloženě smrděla průměrem, tolikrát jsem ji prostě odložil na příště... ale ve skutečnosti to vůbec nebylo tak špatný. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Taky věřítě že si vaše botky večer povídají, zavřené v botníku? Tak to se vám NOC V MUZEU určitě bude líbit. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Zábavné. První slovo, které mě napadlo ve chvíli, kdy nastoupily závěrečné titulky. Fakt zábavné (to byly další dvě slova). A tak bychom mohli pokračovat dlouho. I přes několik klišovitých scén, které jste viděli mockrát, si mě film získal svým zpracováním, herci, digitálními kouzly a Silvestriho hudbou. Ben Stiller je dobrej herec a supr komik (promluvy k nehybné opici jsou boží) a zde mu navíc sekundují poněkud scvrklí, ale přesto skvělí Owen Wilson a Steve Coogan. A kdo je tu dál?? Rozesměje Vás Attila Bič Boží, neandrtálci s hasícím přístrojem, socha z Velikonočního ostrova, šéf muzea nebo starý hlídač Gus. Pro děti musí být tenhle film kouzelný a možná se v America zvýšila návštěvnost muzeí, zejména ve večerních hodinách. Když u toho moc nepřemýšlíte a na těch 110 minut se stanete děckem, budete odměněni parádní ... (zase musím použít to slovo) ... zábavou! A teď mě omluvte, právě kolem mý pravý nohy proběhnul pavouk, jdu ho ulovit a pak si na něm vyzkouším Attilovo "makeekaka"... 120 miliónů dolarů(rozpočet)/572,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Kolumbe, vezmeš si neandrtálce a pročešeš to od bezobratlých až po plazy." Práce nočního hlídače v Přírodovědném muzeu by patrně naplnila všechny mé kariérní sny, protože mě uspokojuje představa, že se v práci podívám na pár filmů, trošku se prospím a půjdu spokojený domů. Ale nesmí mě přitom nikdo rušit. Je to jasný, Tyranosaure, Attilo, indiáni a Teddy Roosevelte? Není, takže tu práci neberu, ale občas se mrknu na to, jak to zvládá Larry, protože jeho souboj s oživlými expozicemi se z jistého úhlu pohledu může jevit zábavným. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Naprosto iritující film, kde je vše tak trapné a nezábavné, až to bere dech. Podobný chrchel z průměrnosti a nezajímavosti jsem neviděl už dlouho. ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně oddechová komedie. Celý film je založen na velmi dobrém hereckém výkonu Bena Stillera, kterému úspěšně sekunduje také Robin Williams. Jde o nenáročnou komedii pro celou rodinu. Já osobně bych jí dal 70%. Takže určitě doporučuji. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Poměrně zábavná taškařice. Místy je to opravdu vtipné, herci se snaží (duo Wilson a Coogan!!!!!), triky jsou kvalitní... Přívěh je slaboučký, záporáci nepřesvědčiví, logické díry ohromné.. jenže co čekáte? Je to rodinná komedie. Rozhodně jedna z těch lepších. P.S. Našince budou asi velmi otravovat odkazy na americkou historii, ale zase je pro ně připraven poměrně kvalitní dabing a zajímavý překlad ("Hej bejku, nemáš žvejku?") ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Opět skvělá zábavná podívaná v čele s vynikajícím Benem Stillerem. Sice příběh neni nějak extrémě vtipnej, i když teda scény s Owenwm Wilsonem byly naprosto brutální, dokonce bych řek, že vždycky na tu chilku co byl v záběru zastínil i Stillera, jenže jinak film zas tak vtipnej neni, ale zábava to je fakt vynikající. Za zmínku jistě ještě stojí Robin Williams, ale u toho sem měl dojem, že je to takovej poslední záchvěv před smrtí, ten se už asi jen tak nezvedne a nenaváže na ty skvělý filmy z 90 let. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Nevím, nevím. Stillera mám kvůli Zoolanderovi pořád zafixovaného jako herce filmů pro dětinské a perverzní dospěláky, takže škatulku rozvedený-muž-snažící-se-dokázat-exce-a-hlavně-roztomilému-synovi-že-ještě-není-kompletní-idiot jsem mu moc nevěřila. A kromě toho to byla taky ještě komedie, žejo. No, pár vtípku, které jsem skutečně shledala vtipnými, tam bylo, ale zas tak vtipné zase nebyly. A tolik moc jich tam taky nebylo. A sám roztomilej Oweníček to nevytrhne. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Největší problém filmu vidím v určité rozpolcenosti a nevyhraněnosti fikčního světa (fantazijní svět muzea vs. reálný svět). Příběh je v kontextu celého filmu ukotven spíše v realitě a do světa muzejního a jeho předepsaných zákonitostí jakoby jen nakukuje, což je podle mě velká škoda. Navíc název filmu odkazuje k jedné dané noci, ve skutečnosti se ale odehrává během několika dní (nocí). Tvůrčí a herecký potenciál je bohužel téměř nevyužit (Ricky Gervais, Robin Williams, Carla Gugino) až na několik málo kladných momentů či přímo postav (Steve Coogan a Owen Wilson). Mohla přitom vzniknout inteligentní komedie oscilující mezi mnoha žánry v závislosti na muzejním oddělení a postavách, které v daném oddělení přebývají. Výsledkem je "pouze" komerční konzumní popcornový produkt pro masy s mnohamilionovým výdělkem, takže celkově vzato účel splněn beze zbytku. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Už několikrát jsem se ve svých komentech přiznával k slabosti pro ne nutně vydařenou trikovou rodinnou zábavu, ale NOC V MUZEU mě většinu času mírně nudila. Jakkoli pestrá a přetrikovaná, není vtipná ani akční a Stiller to nevytrhne. ()

Dudek odpad!

všechny recenze uživatele

Zoufale nudný film, který v průměru drží zejména kvalitní, ne však originální premisa. Noc v muzeu nabídne divákovi přesně to co se od ní čeká, jenže bohužel ani o kousíček víc. Při lepším tvůrčím složením bychom se jistě mohli dočkat dechberoucí podívané, na kterou bychom jen tak nezapomněli, jenže takhle se můžeme dívat jen tak na hloupé potácení se mezi muzejními exponáty. Jednoznačným kladem tohoto snímku je absence oscilace mezi žánry a zcela jasné zaměření na jeden druh diváka. Školáci si totiž tohle dobrodružství určitě dokáží užít, nadneseně řečeno se totiž jedná o 'splněný sen'. To by bylo žůžo takhle si zaaportovat s dinosaurem. První část - debata o rozvodu, vyhazov, citovost a klasické propriety rodinného dramatu - je zcela zbytečná, po úvodním seznámení se snímek tak nějak rozjíždí, nejprve na neutrál jde poze o seznámení se s místem děje, poté přidá na otáčkách a koncečně o něco jde. O tom, že Noc v muzeu rozhodně mohla být mnohem lepší nemá ani cenu polemizovat, fakt že se jedná jen o průměrnou žánrovku je věc druhá, ovšem velmi důležitá. Už s ohledem na složení tvůrčího týmu totiž nešlo nic jiného čekat a jak jsem uvedl v úvodu, žádné překvapení se nekoná. Narozdíl od hlavního hrdiny totiž scénárista ani režisér žádné triky v rukávu neschovávají. Bohužel. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Noční směna v Levyho přírodopisném cirkuse byla pro mě naprosto ideální, neboť mi umožnila ničím nerušený spánek v pracovní době a nevzbudila mě ani Attilova parta trhající údy. Asi ze všech nejvíc by ji ocenily děti, avšak ty jestli můžu radit, vezměte spíše do muzea opravdového.. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Noc v muzeu je stravitelný film na jedno podívání, který má pouze jedinou, ale o to závažnější chybu - vznikl v režii Shawna Levyho, nemehla, jehož schopnosti tvořit film jsou srovnatelné s druhým hollywoodským satanášem, Timem Storym. Levy potopí jakýkoliv fór, ať už je vtipný nebo ne, což tak nějak zapříčinilo, že jsem se během té hodiny a tři čtvrtě nezasmál ani jednou a lehkých pousmání taky mnoho nebylo. Pro komedii docela ostuda. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 6.4/10] | me: Stupídne !... film stavil na efekty a pobláznené behanie po múzeu plnom živých rekvizít, ale akosi úple zabudol na logiku deja a náväznosti. Nič nedáva zmysel a jednotlivé pasáže sú iba povrchné a vôbec nemajú žiadne pozadie. Dieťa hrajúce syna sa správa úplne nereálne - príliš rozvážne, vypäto a veľmi silene. Film je plný nedostatkov. Ak sa na to pozerám ako na rozprávku pre deti, tak potom musím povedať, že tvorcovia podcenili inteligenciu dieťaťa. Ako pobláznené behanie bez hĺbky by to bolo fajn, ak by aspoň čo to na pozadí dávalo spojitosť a logiku. Celé to jedine sem tam odľahčí pár vtipných frkov, inak nič moc. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Poriadna hovadina, ale musím povedať, že aj poriadne zábavná. Stiller nezostal divákom naozaj nič dlžný, nesklamal a naservíroval nám ďalšiu bláznivú komédiu, navyše s parádnymi trikmi a originálnym nápadom. Celé sa mi to veľmi páčilo, len škoda, že to celé stavajú tvorcovia na detskom divákovi a tak sme (my dospelejší) ukrátení o plnohodnotnú zábavu, ktorej potenciál v tomto filme teda nebol zďaleka využitý. Potenciál bol hlavne v jednotlivých postavách (exponátoch) múzea, bez prižmúrenia oka by som ich pár vyškrtol zo scenára a bola by to paráda. Začiatok je nehorázne rozťahaný, takmer som neveril, že budem v závere pomýšľať o štyroch hviezdičkám, no nakoniec sa to vykompenzovalo na slušnom nadpriemere, a tú ďalšiu hviezdičku si radšej ušetrím pre plánované pokračovanie, ktoré by mohlo byť trošku dravejšie. Vzhľadom na uspokojivé výsledky z tohto filmu tomu však veľké nádeje nedávam. Ešteže Benova 'Tropic Thunder' stojí na úplnom protipóle ku slovu infantilnosť. 70%. ()

LihO 

všechny recenze uživatele

Trochu detské, ale inak milo spravené. Keď to beriem ako rodinnú komédiu, tak určite fajn film. Vadil mi dlhý a nudný začiatok, kým sa to rozbehlo a potom neskôr to bolo o moc lepšie no aj tak to nebolo ono :D Niektoré scény moc moc zlé, iné zas super. Nič konkrétne sem nepíšem, však pozrite si sami :) ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Pohodový odpočinkový film. Pár pěkných nápadů, slušné, ale nijak převratné triky, skvělý Owen Wilson a výborná Silvestriho hudba. Pro rodinu ideální zábava na jeden večer. ()

Související novinky

Jurský pirát Joe Crood v nočním muzeu

Jurský pirát Joe Crood v nočním muzeu

12.09.2013

Ano, tato novinka je o pokračováních několika letošních, ale i starších, v podstatě už klasických filmových hitů. Bez zbytečných řečí: čtvrtý film o pravěkých ještěrkách ponese název Jurassic World a… (více)

Vin Diesel jako vyměklý terminátor

Vin Diesel jako vyměklý terminátor

23.05.2011

Projekt se sice jmenuje lákavě – The Machine – a Diesel si v něm zahraje kyborga, navrženého jako ultimátní zbraň, ale neradujte se. Scénář napsali ti samí lidé co Noc v muzeu a půjde o rodinnou… (více)

Místo Avataru Noc v muzeu 2

Místo Avataru Noc v muzeu 2

20.12.2007

Pravá blondýnka Reese Witherspoon se po těžkotonážním dramatu Odvlečen vrací k lehčím žánrům. Režisér Seth Gordon už brzy odstartuje natáčení komedie Four Christmases, námětem vzdáleně připomínajícím… (více)

Sandlerovy báchorky na dobrou noc

Sandlerovy báchorky na dobrou noc

05.12.2007

Jistý významný filmový kritik jednou prohlásil, že hvězdný status Adama Sandlera je pro něj jednou z největších záhad naší doby. Pro někoho nesnesitelný nýmand, pro jiné kultovní komik však stále… (více)

Reklama

Reklama