Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ben Stiller společně s Robinem Williamsem vévodí hvězdnému hereckému obsazení tohoto neskutečně zábavného filmového hitu. Když Larry Daley (Stiller) získal práci nočního hlídače v muzeu, velkou zábavu nečekal. Brzy ale zjistil, že výstavní exponáty po setmění ožívají. A tak se Larry v novém zaměstnání ani nestačil rozkoukat a už se ocitl tváří v tvář kostře Tyrannosaura Rexe, jež je plná energie, kolem něj korzují římští vojáci a kovbojové a navíc ho zlobí neposlušná opice, která ho přivádí k naprostému šílenství. Ale možná se mu nakonec podaří najít způsob, jak tenhle chaos dostat pod kontrolu a v očích svého syna se tak proměnit v hrdinu. Nad neuvěřitelnými speciálními efekty si údivem vykroutíte hlavu a smíchy se budete řezat od začátku až do konce. Noc v muzeu – to je vaše vstupenka do říše nekonečné zábavy! (Magic Box)

(více)

Recenze (596)

Lavran 

všechny recenze uživatele

Velkodušně infantilní, přímočaré a truhlíkovské, ale takovým tím milým a neškodným způsobem, co si ani na nic megaextraultraskvělého nehraje. Hlava z toho nebolí, do týdne a bez následků vyšumí jakékoliv případné rozpaky + Silvestri se navíc postaral o docela fajn hudbu, ač se tedy povážlivě naklání k rodu průměrnějších prací. Tak proč ne, že? ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Keby tu nehral Ben Stiller, dal by som asi 3 hviezdicky, ale on je proste komik a vyslovene smoliar v kazdej situacii a preto sa mi rodinna fantasy komedia celkom pacila, aj ked podla mna sa to urcite bude viac pacit detom. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Po vlažnějším rozjezdu se spolu s dobrosrdečným smolařem (jak jinak taky – a jak jinak než to, že je předurčen získat si divákovy sympatie) Benem Stillerem ocitáme ve společnosti oživlých muzejních exponátů, přesto to skončí jako oddychová zábava pro dvanáctileté, dobře možná třináctileté, s NAPROSTO nevyužitým potenciálem!! Až mi bylo těžko od žaludku. Vždyť přeci exponáty v muzeu skýtají díky rozmanitosti charakterů i vlastní historii tolik možností, jak zapřáhnout i trošku náročnějšího diváka. I když je zápletka dosti průhledná a už otravně tradiční, nechybí Stillerovo „dvojče“ Owen Wilson, který svým typicky svérázným šarmem tu a tam alespoň (spolu se Stevem "Octaviem" Cooganem) vykřesá nějakou tu zábavu. Tentokrát se navíc obešli i bez fekálního humoru, ostatně cílovou skupinou tvoří především rodiny s dětmi. Režisér naprostých omylů jako byly Líbánky a Růžový panter se snažil předvést v kapánek jiném světle, nicméně v mých očích je a zřejmě i zůstane jako talentem nepolíbený prznitel možných filmových laskomin. Někomu to mohlo splnit dávný dětský sen, mě to necelé dvě hodiny nehorázně otravovalo!! ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Tri, možno aj 4* vzhľadom na rodinný žáner, v ktorom sa aj nelogizmy majú odpúšťať. Filmy pre deti ma vôbec neberú, detská fantasy takisto nie a Ben Stiller nepatrí medzi mojich miláčikov (staviam sa k nemu neutrálne). Tak prečo sa mi to tak páčilo? Nemám potuchy, ale z Noci v múzeu som mala príjemné teplo v srdiečku a výborne som si oddýchla i sa pobavila. Humor bol občas nutne infantilný, no na detský film prekvapivo často aj dobrý a občas dokonca čierny. Nudili ma iba vypočítavé "dojné" scény, kde Stiller srdcervúco pozeral na syna a chcel si získať jeho uznanie a kde paranoidne ochraniteľská mamička bývalého manžela cepovala za to, že vôbec žije - i keď podľa mňa sa správal celkom slušne. Tie mi liezli na nervy. No všetko čo sa točilo okolo múzea a jeho obyvateľov bolo milé, čarovné... skvelými perličkami boli Steve Coogan a Owen Wilson (a nesmiem zabudnúť na Džingischána:-). Čím skôr nech sa to zaradí medzi televízny arzenál pre deti, myslím, že sa im Noc v múzeu bude páčiť a možno to v niektorých vyvolá záujem o históriu (ja viem, to už preháňam ;-). Súhlasím s B!shop-om (4*) aj s Damielom (2*), všetko je to pravda a tento film sa niekomu proste páčiť bude a niekomu vôbec nie. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Zábavná blbinka, která rozhodně neurazí, a ideální věc pro celou rodinu. Má to krásnou magickou atmosféru a spoustu dobrých nápadů, super hudbu Alana Silvestriho a spolehlivého Bena Stillera v hlavní roli - nenapadá mě jiný herec, který by dokázal tak vtipně dostat nafackováno od opice. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Dobre zvládnutá fantasy komédia. Prvotriedne profesionálne filmové triky, svieži scenár, už tradične spoľahlivý herec Ben Stiller, príjemná atmosféra a dá sa na tom aj solídne pobaviť. Jasný troj-hviezdičkový film. Nezapíše sa síce do dejín kinematografie ako niečo výnimočné, ale svoj účel si splní. Tých 108 minút, ktoré mu venujete, nebudete ľutovať. *** ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Pohodová komedie, kterou jsem viděl před dvěma lety v kině a nyní jsem si jí připomněl na HBO. Jedná se o zajímavý, vtipný a zábavný fim pro celou rodinu, který dokáže zaujmout malé i velké diváky. O tom, že se to líbilo malým divákům, jsem se přesvědčil v kině (byl jsem na promítání v den pololetních prázdnin, kdy zrovna rodiče vzali děti za odměnu za vysvědčení do kina, takže je jasné, že v sále bylo plno dětí, a jejich reakce během filmu byly naprosto průkazné), o tom, že se to líbí i velkým divákům, jsem se zase přesvědčil doma, když jsme na to koukali v TV. Prostě pohodová rodinná zábava. Samozřejmě není třeba zdůrazňovat, že nejzajímavější částí filmu jsou scény z nočního muzea. Tyranosaurus Rex by se klidně mohl stát domácím mazlíčkem, kterému budete aportovat kost, s prezidentem Rooseveltem by si zase člověk mohl hezky popovídat o historii, o politice i o životě, se sochou z Velikonočních ostrovů byste zase mohli zkusit soutěžit v tom, kdo udělá větši bublinu ze žvýkačky. Já si nemohu pomoct, ale úžasně jsem se bavil a od tohohle filmu jsem dostal přesně to, co jsem si představoval. A už se velmi těším na pokračování. Je to za čtyři hvězdičky. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Překvapivě příjemná rodiinná zábava, která velice dobře zabaví a dost rychle taky uteče. Shawn Levy natočil zatím svůj nejlepší film (i když to nebylo tak těžké vzhledem k předchozím počinům) a ten příběh byl taky na rodinou zábavu docela dobrý, i když nelogičností se tam našlo docela dost. S herci je to tak půl na půl. Ben Stiller se zrovna moc nepředvedl a měl již mnohem lepší chvilky, ale pořád hraje dosti přijatelně. Robin Williams mě taky spíše zklamal, protože tam celou dobu jenom jezdí na koni a žblebtá nějaký moudra. Jestli si ale někdo tenhle film užil, tak to byla dvojice Wilson-Coogan. Každá scéna ve které účinkovali byla opravdu velice vtipná, navzájem se skvěle doplňovali a jsou velkým kladem tohoto filmu. Vcelku tedy velmi povedený filmík, co se rodinné zábavy týče. Takové novodobé Jumanji ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Od začátku do konce je na co se dívat, ale to je asi tak vše. Chci Stillera v nějakém pořádném dramatu, ne v dalších komediích pro děti, které dokáží jakž takž zaujmout i dospělé. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

B. Stiller hraje prevažne stále to isté, ale v tomto komediálnom žánri, kde s ním každý vydrbe, je jednoducho kráľ. Tento film má dobrý príbeh, ale ani zďaleka nevyužil svoj potenciál a aj preto je výsledok taký aký je. Teda aspoň u mňa neuspokojivý, pretože na to, že je to komédia, som sa nezasmial ani raz a pousmial iba pár krát. Film 50%. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Rodinná fantasy taškařice, u které se pobaví mnohem více děti než dospělí. Trojice dědkovských záporáků předvedena v titulcích poměrně dost trapnou taneční scénu. 50% ()

Nevada 

všechny recenze uživatele

Zářný příklad toho, že v Hollywoodu neznají míru a producenti by měli víc zapojit do výrobního procesu střihače. Při sestříhání tak o 10, ale nejlépe 15 minut, to mohl být zábavný a svižný film. Hlavně všemožné pitvoření, dohadování se s opicí, nesmyslné "pokřikování" Attily, na Attilu, "psychoanalýza" a hlavně otravný Mickey Rooney, to všechno bylo navíc a nejen zdržovalo, ale přímo otravovalo. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Výborná oddechovka! Bezprostřední snímek, kde diváka pobaví nejen výkon Bena Stillera (než jsem jej viděl v tomto filmu, tak jsem jej neuznával) a jeho dialogy s opicí, prezidentem či hlavou z Velikončních ostrovů, ale také samotná ústřední myšlenka - vše v muzeu ožívá! Já jsem se skutečně bavil.. :) Čeho jste si možná nevšimli: A) Když se Larry hlásí v muzeu o práci, má na sobě bundu. Když ale přijde za Cecilem, tak má oblečené hnědé sako...To se stihl převléct? B) Když Tyranosaurus Rex poprvé ožije, rozbije ocasem stolek, za kterým sedává Rebeca. V dalším záběru, když Larry dinosaura uklidňuje, je stolek v pořádku! C) Ještě k Rexovi - když se pozorně podíváte, tak je vidět, že mu žádné žebro nechybí, i když "je" jedno přivázané k autíčku... :) ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Jen za triky, které ujdou. Williams jakoby navíc, klasická dvojka Stiller-Wilson je zde trochu jinak... Příběh slabý, okatý, čitelný.. Van Dyke po dlouhé době ve filmu a členem zločinecké tříčlenné bandy starých bardů amercikého filmu minulého století.. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Příliš mnoho očekávání, vše co bylo dobré jsme viděli v traileru a to je málo. Škoda, protože nápad byl vcelku zajímavý, hereckej arzenál taky slušnej. Jenže nemělo to ten účinek, který by Levy očekával .... i když do kina na to šlo spousta lidí - dobrá reklama. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Film na maximalne jedno použitie, ktorý žiadnu dieru do sveta kinematografie neurobí, ale pôjde naň do kín drvivá väčšina teenagerov... Žáner komerčný, ktorý ťaží akurát tak z jednoduchého námetu a snaží sa zaujať vtipom. A presne takto film vnímam a podľa toho ho aj hodnotím. Rozvíja fantáziu, pobaví (aj keď lacno a povrchne), pár scén bolo vydarených, neobišlo sa to ani bez ošúchaných stokrát obohraných komediálnych prvkov. Priamočiary dej vstrebete aj bez veľkého sústredenia. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Já být na místě Bena, tak bych při pohledu na velkého tyranosaura zdrhal a pak se někam rychle schoval a už bych nevylezl až do svítání, strachem bych ani ten telefon nezvedl. V mnoha ohledech zábavná oddechárna, kde kouzelnou atmosféru dotvoří otevření si chipsů a dobré pívo. Rodinné večery miluju a ještě víc s dobrým filmem, na který se rádi dívají všichni. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Kým sa na film dokážete pozerať detskými očami (a nie je to tak ťažké), budete nadmieru spokojní až do záverečných titulkov, ale jednoducho z tej role nesmiete vypadnúť, pretože potom sa začnete vo všetkom pitvať a zistíte, že Noc v múzeu je len veľmi dobre zošitý kabát z epizódnych gagov rôznej kvality a že ... Shawn Levy je stále tak trochu puntičkár a ani 120 miliónov dolárov pod palcom z neho génia neurobí. Nečakajte nové Jumanji alebo Sám doma, tento film zvládol naplniť škatuľku bezproblémového vianočného fláku pre všetky generácie, ale o budúcich sviatkoch si na neho nespomenú ani u Stillerových doma. ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Komedie s pár dobrými nápady, která okatě pluje ve vlnách středního proudu a snaží se oslovit všechny. Výsledkem je vcelku tuctová rodinná záležitost, zkrátka neurazí, nenadchne. ()

Související novinky

Jurský pirát Joe Crood v nočním muzeu

Jurský pirát Joe Crood v nočním muzeu

12.09.2013

Ano, tato novinka je o pokračováních několika letošních, ale i starších, v podstatě už klasických filmových hitů. Bez zbytečných řečí: čtvrtý film o pravěkých ještěrkách ponese název Jurassic World a… (více)

Vin Diesel jako vyměklý terminátor

Vin Diesel jako vyměklý terminátor

23.05.2011

Projekt se sice jmenuje lákavě – The Machine – a Diesel si v něm zahraje kyborga, navrženého jako ultimátní zbraň, ale neradujte se. Scénář napsali ti samí lidé co Noc v muzeu a půjde o rodinnou… (více)

Místo Avataru Noc v muzeu 2

Místo Avataru Noc v muzeu 2

20.12.2007

Pravá blondýnka Reese Witherspoon se po těžkotonážním dramatu Odvlečen vrací k lehčím žánrům. Režisér Seth Gordon už brzy odstartuje natáčení komedie Four Christmases, námětem vzdáleně připomínajícím… (více)

Sandlerovy báchorky na dobrou noc

Sandlerovy báchorky na dobrou noc

05.12.2007

Jistý významný filmový kritik jednou prohlásil, že hvězdný status Adama Sandlera je pro něj jednou z největších záhad naší doby. Pro někoho nesnesitelný nýmand, pro jiné kultovní komik však stále… (více)

Reklama

Reklama