Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ben Stiller společně s Robinem Williamsem vévodí hvězdnému hereckému obsazení tohoto neskutečně zábavného filmového hitu. Když Larry Daley (Stiller) získal práci nočního hlídače v muzeu, velkou zábavu nečekal. Brzy ale zjistil, že výstavní exponáty po setmění ožívají. A tak se Larry v novém zaměstnání ani nestačil rozkoukat a už se ocitl tváří v tvář kostře Tyrannosaura Rexe, jež je plná energie, kolem něj korzují římští vojáci a kovbojové a navíc ho zlobí neposlušná opice, která ho přivádí k naprostému šílenství. Ale možná se mu nakonec podaří najít způsob, jak tenhle chaos dostat pod kontrolu a v očích svého syna se tak proměnit v hrdinu. Nad neuvěřitelnými speciálními efekty si údivem vykroutíte hlavu a smíchy se budete řezat od začátku až do konce. Noc v muzeu – to je vaše vstupenka do říše nekonečné zábavy! (Magic Box)

(více)

Recenze (596)

burina 

všechny recenze uživatele

Vôbec to nebolo také zlé ako by sa vzhľadom na tých 61 % mohlo zdať. Splňuje všetko, čo ma rodinná komédia mať, navyše taká jedna noc v múzeu ako je toto by mohla byť celkom zaujímavá.:-) ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Nevyhledávám komedie se Stillerem. Nebaví mně. Když ale včera dávali Noc v muzeu, vzpomněl jsem si na čísi nadšení po návratu z kina, že to bylo super. A tak jsem tomu věnoval ty 104 minuty času... Celé je to spíše pro děti, protože těch fórů pro starší je tam jak šafránu. Zato dětských rádoby humorných scének typu čůrající makak atd... je tam opravdu dosti. Wilson mi připadá, že neumí hrát a Stiller vlastně taky ne. Ve filmu se mihne i Robin Williams, ale tak děsně se šklebil až se mi znechutil. Co musím ocenit byly trikové efekty ať už šlo o pobíhající zvířata včetně kostry T-Rexe či o pidi lidi. Ve filmu je i jakási zápletka, naštěstí jak to u dětských pohádek bývá vše dobře dopadne a zlo je potrestáno! Já dávám za dva klíče od muzejní mříže a myslím, že to jsou ty plastové.. * * ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Naprosto nevyužitý potenciál! Ale jinak pěkně výpravně natočeno! Několik vtipných scén, několik trapných! Průměr! ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Příjemná podívaná pro děti. Obsahuje sice docela dost nudných míst, ale to celkem zdatně vynahrazuje skvělá vizuální stránka a několik fakt hodně vtipných scén. Trochu mě zklamalo, že se tu moc nepředvedl Ben Stiller a ani Robin Williams neměl moc prostoru pro svoje eskapády, ale kdo si to naopak dost hustě dává - je Owen Wilson. Každá scéna, ve které se objevil, byla fakt hodně vtipná a když si to dával v angličákovi, tak sem se opravdu od srdce zagebil. Wilson mě prostě dostal a zvedá úroveň filmu o jednu hvězdičku. Celkově pěkných 70%. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 7/10 Děj 5/10 Hudba 5/10 Efekty 7/10/// +obsazení, akce, námět -příběh, scénář, děj postrádá vtip/// U filmu Noc v muzeu jsem zvažoval i návštěvu kina. Nakonec mi to nevyšlo a dobře že tak. Pod očekáváním zábavné akční podívané se skrývá jen ta akční podívaná s několika ksichtíky všech zůčastněných. Vě výsledku ovšem není moc zábavná, ale to by nevadilo, problém je, že není ani moc vtipná. Prostě jsem z toho nebyl odvařenej. Vůbec to ani není moc reálné. Sice vím, že je to fantasy, ale i tak mi to přišlo dost uhozené a postrádá to pořádný příběh. Pozor možný SPOILER. To, že borec jde dělat hlídače do muzea. Najednou všechny věci obživnou (WTF?), za čímž se srývá jakási Egyptská věc a hlavními záporáky jsou tři hlídači, kterým jde o to si na důchod přilepšit....no nevím, být mě 10, tak to žeru, ale to mi není, takže co je moc....Konec možného Spoileru. Tenhle film mě tedy moc nepotěšil. Samozřejmě není špatný, ale čekal jsem aspoň výrazný nadprůměr. Na pokračování tedy do kina nepůjdu a vyškrtávám ho ze seznamu nejočekávanějších filmů pro tento rok. Zavíráme./// Celkem 57%/// ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavý nápad, který byl zpracován přesně tak průměrně jak jsem čekala. Film mě nepřekvapil, nezklamal, zasmála jsem se a klidně se na to podívám znova. 3* ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Hezky to ve svém komentáři shrnul Tom Hardy. Noc v muzeu je jednohubka na jedno použití, která se i přes hromadu klišé a dost nezáživných zbytečných scén dá 1-2 vidět na relax. Tak Bene teď sis vydělal, tak šup sem rychle se Zoolanderem 2, nebo něčím podobným! ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Průměrná podívaná, která mě (jakž takž) zaujala až na druhý pokus. Dvojku vidět nemusím - jednička, myslím, docela stačila, nicméně Alain Chabat coby francouzský vojevůdce (že by sám Napoleon?) mě docela láká.;-) ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Copak byste udělali, kdyby vás honili Hunové, museli dávat aport T-Rexovi a poslouchat poučné rady od „Teddyho“ Roosevelta? Tak přesně to a mnohé další musí řešit nový noční hlídač Larry. Režie je překvapivě svižná, hudba výborná a vedlejší postavy dokonalé (yes, Ricky Gervais skóruje i mimo prostory svého kanclíku). Úhlavním problémem tedy zůstává inferiorní scénář (klasický problém otec-syn), obehraný námět s fantaskním podtextem (neuvěřitelné se stává uvěřitelným) a patetický konec (všechno dobře dopadne). No ale povězte – čekali jste něco jiného? Pokud ano, bohužel, snímek vás zklame. Jestli ne, pobavíte se, ať už jste malí nebo velcí. Tak schválně - Roosevelt byl čtvrtým nebo šestadvacátým prezidentem? [Přesná stopáž: 104 min] ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Bena Stillera moc nemusím, ale tenhle film a tahle role mu padla dokonale. Film trochu působí jako pohádka dobrodružná místy, ale ne moc. Celkově je to skvěle natočená komedie se skvělým spracováním a nápady. Atmosféra tu funguje přímo dokonale. Těžko tento film popisuju, ale skutečně je to skvělá podívaná. Pochválit můžu i hudbu od Alana Silvestriho, která se povedla. Zbytek hereckého obsazení je také v pořádku, třeba mi sedl a zaujal Robin Williams. Hodnotím na 90% = ***** ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Tedy tak trapný a infantilní film, se jen tak nevidí. Ben Stiller už je taky trochu za zenitem a zde předvádí své stokrát viděné ksichty, a pak se fackuje s opicí, mluví s oživlou sochou a provádí další krávoviny. Je zarážející, že to ani na chvilku nenabídne nějaký gag nebo vtipný okamžik. Lepolero oživlých postaviček vyvádí kousky, které spíš uspí než nějak zaujmou. Je to docela ztráta času, a ptám se, má zapotřebí Robin Williams, Owen Wilson a Ben Stiller hrát v takových slátaninách?! A to ještě bude pokračování, ale to už odmítám vidět. Tohle mně bohatě stačilo na hodně dlouho. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou se zdá, že hollywoodská továrna na sny úplně rezignovala na jakoukoliv originalitu. Stále se vytvářejí nová a nová pokračování osvědčených filmů, zbytečné remaky a žánrové filmy podle stejné šablony. Noc v muzeu je právě ten poslední případ. Ale proč by se měnilo něco, co doposud funguje dobře a hlavně to vydělává. O zisk jde v Hollywoodu především, že? Noc v muzeu je ukázkovou komedií pro celou rodiny, která samozřejmě nepostrádá pro tento žánr nezbytné moralizování. Znáte to, rodina je nejdůležitější, zodpovědnost především a tak dále. Příběh také není nikterak objevný, prakticky kopíruje starší Jumanji nebo Zathuru a slouží pouze jako záminka pro vtipné momenty. Vtip zde neslouží příběhu, ale příběh vtipu. Tím se dostáváme k tomu nejdůležitějšímu v tomto filmu – humoru. Hlavní roli ztvárnil Ben Stiller, snad nejznámější člen skupiny Frat Pack (i když Will Farell mu už dýchá na záda), takže se dalo očekávat, že nám bude naservírován humor poněkud hrubšího zrna. Bohužel, nic takového se nekoná. Zapomeňte na šílenosti jako Fotr je lotr, Něco na té Mary je nebo Starsky a Hutch. Humor v tomto filmu je přísně korektní a prostý všemožných vulgarismů. Jistě, to se dalo čekat, jelikož je Noc v muzeu filmem i pro děti, ale nebylo by od věci občas trochu přitvrdit. Dějová linie je prostá a rovná jako pravítko. Stillerův Larry Daley má problémový vztah se svým synem (jak originální…), je nezaměstnaný a o dobré místo nemůže ani zavadit. Nakonec přijme místo hlídače v městském muzeu, ve kterém nesmějí chybět tradiční komické figurky, zde v podobě tří vysloužilých hlídačů, které má právě Larry nahradit. Toto muzeum je ale, narozdíl od filmu, něčím zvláštní – každou noc v něm všechny exponáty ožívají, ať už jde o westernové miniatury, kostru dinosaura, či figurínu prezidenta Roosevelta v nevýrazném podání Robina Williamse. Larry tak musí zajistit, aby žádný z exponátů neunikl z muzea, jinak se ráno pod vlivem slunečního světla změní na prach. Vizuální stránka filmu je celkově nevýrazná, režisér Shawn Levy je rutinér a ani trochu se nesnaží o zajímavější podání příběhu. Jistě, film je plný zvláštních efektů, ale ty kvalitativně nepřekročí nynější standart. Čekal bych víc od filmu, který stál 100 milionů dolarů. V námětu se skrývá velký potenciál a představa, že by se tohoto filmu chopil například Terry Gilliam, je velmi lákavá. Noc v muzeu je jen dalším filmem plným klišé, který ničím nevybočuje ze škatulky rodinných komedií. Technickým zpracováním neurazí, hereckými výkony nezaujme a vůbec ničím nepřekvapí. Pokud se chcete dívat na film, o kterém předem víte, jak dopadne, jaké vtipy budou následovat, myslím si, že na sobotní odpoledne s celou rodinou u televize to není zas tak špatná volba. Několikrát se zasmějete, ale že byste se k Noci v muzeu někdy chtěli vrátit? Pochybuji. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

Dávam veľmi dobré priam skvelé a vynikajúce tri hviezdičky, pretože odhliadnuc od klasicky amerického a očakávaného záveru plného hrdinstva, odvahy, lásky a nápravy zla (celá tá epizóda s krádežou je skrátka hollywoodsky konštrukt, aby sa mohli deklamovať základné pravdy, mne osobne by táto časť vo filme vôbec nechýbala) sa jedná o kráľovskú zábavu. Smial som sa, drvivá väčšina gagov, skečov a vtipov ma dokázala pobaviť, téma oživeného múzea bola pomerne plnohodnotne využitá a dokonca prekvapivo aj vôbec-nie-zle zrežírovaná. "Look, Dumb-Dumb, tihs is Hun-Hun, you better Run-Run!" Jedna veľká smršť bláznivých a naozaj podarených fórov. To je na noci v múzeu najväčši ťažisko, stabilné a pevné jadro a to, čo stojí za pozornosť. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Pamatuji si, že jsem na tomto filmu byl kdysi v kině. A tehdy se mi to líbilo. Byl jsem totiž o dost menší než jsem dnes, takže se mi za to prosím nesmějte a nemějte mi to za zlé. Tento film je pro děti. Pouze pro děti. Vzhledem k tomu, že většina zdejších uživatelů se pohybuje ve věkovém rozmezí 40 - 70 let, tak se to v hodnocení projevit prostě musí. Já se pohybuji v rozmezí mírně nižším, takže 3* vykouzlím jednoduše. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Srandovní film s Benem Stilerem jako nočním hlídačem v muzeu, kde exponáty přes noc zázračně ožívají. "Bejku, dáš mi žvejku?" :D ()

Sašenka165 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobrý a vtipný snímek s pěknými hereckými výkony a zajímavými nápady. Na noc v muzeu se prostě moc hezky kouká. ()

mil@n.fanatik 

všechny recenze uživatele

Pro mě opravdu velmi příjemná dobrodružná komedie, skvěle jsem se bavil.. Hodně mi to připomínalo film Jumanji, film s dětství, který jsem byl jako malý doslova hotový. Nedávno jsem si ho pustil a už mě tak jak jsem byl mladší nebrala, ale pořád slušně bavila. Ale noc v muzeu, i díky že jsem to viděl poprvé, velmi solidní, zábavné a dobře provedené. B. Stiller hrál v celém filmu skvěle a celkově jsem byl spokojený, už stahuju noc v muzeu 2 a dost se na to těším a uvidíme jaké to bude:-) .. Dávám lepší 4*, hodnocení - 85% ()

Související novinky

Jurský pirát Joe Crood v nočním muzeu

Jurský pirát Joe Crood v nočním muzeu

12.09.2013

Ano, tato novinka je o pokračováních několika letošních, ale i starších, v podstatě už klasických filmových hitů. Bez zbytečných řečí: čtvrtý film o pravěkých ještěrkách ponese název Jurassic World a… (více)

Vin Diesel jako vyměklý terminátor

Vin Diesel jako vyměklý terminátor

23.05.2011

Projekt se sice jmenuje lákavě – The Machine – a Diesel si v něm zahraje kyborga, navrženého jako ultimátní zbraň, ale neradujte se. Scénář napsali ti samí lidé co Noc v muzeu a půjde o rodinnou… (více)

Místo Avataru Noc v muzeu 2

Místo Avataru Noc v muzeu 2

20.12.2007

Pravá blondýnka Reese Witherspoon se po těžkotonážním dramatu Odvlečen vrací k lehčím žánrům. Režisér Seth Gordon už brzy odstartuje natáčení komedie Four Christmases, námětem vzdáleně připomínajícím… (více)

Sandlerovy báchorky na dobrou noc

Sandlerovy báchorky na dobrou noc

05.12.2007

Jistý významný filmový kritik jednou prohlásil, že hvězdný status Adama Sandlera je pro něj jednou z největších záhad naší doby. Pro někoho nesnesitelný nýmand, pro jiné kultovní komik však stále… (více)

Reklama

Reklama