Reklama

Reklama

Most do země Terabithia

  • USA Bridge to Terabithia (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Film je adaptací stejnojmenného celosvětově úspěšného bestselleru Katherine Patersonové koprodukovaný dvěma předními filmovými studii Walt Disney Pictures a Walden Media, která se nedávno podepsala pod kinohitem Letopisy Narnie: Lev, čarodějnice a skříň. Dva hlavní představitelé, Jess a Leslie, vytvoří imaginární království Terabithia, plné kouzelných bytostí, v kterém se stanou králem a královnou. (SPI Film)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (779)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Pokud očekáváte, že se před Vámi po cestě přes Most do země Terabithia rozprostře vizuálně vymakaný kouzelný svět s okouzlujícími efekty a všemožnými pohádkovými bytostmi, mohli byste být velmi překvapeni a někteří možná i zklamáni. Snímek neobsahuje ani zdaleka tolik fantastický formát, jak by se mohlo dle popisu zdát. Zpracovává především význam přátelství, rodiny a hlavně nezměrnou dětskou fantazii pramenící z pocitu odlišnosti od ostatních, osamocenosti či zklamání. Jess a Leslie se brzy spřátelí a začnou spolu navštěvovat nedaleký les, kde se začnou ukrývat před svými starostmi, a s touhou objevovat věci nepoznané. Největší triková exploze Vás čeká v samotném závěru a řekla bych, že se na ni i vyplatí počkat, pokud by Vám už nějaké ty trikové excesy chyběly:) Z obsazení bych vyzdvihla půvabnou Zooey Deschanel coby slečnu učitelku, které to s kytarou a milým zpěvným hláskem nehorázně sluší či přísného Roberta Patricka v roli Jesseho otce. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Film, od kterého jsem očekával styl Narnie, ale avšak film je úplně v jiném duchu. O složku fantasy zde jde jen v představách hlavních hrdinů, kvůli kterému vzniká neoddělitelné přátelství. Kdo by z mládí něco podobného neznal? Velice příjemná výprava, mladí herci hrají výborně, ale v průběhu filmu se našli chvíle, jež jsem měl v úmyslu hodnotit 3 hvězdičky, ale pak přišel konec. Doslova šok, a těžko rozdýchatelné. Dobrá pohádka(nebo spíš psychologické drama?) pro celou rodinu, která si 4 hvězdičky zaslouží... ()

Reklama

Eddard 

všechny recenze uživatele

Mno, na to, že jsem po tomhle kousku šáhl hlavně, jako po "filmu se Zooey" bych měl být daleko víc zklamaný. A to nejsem. Na druhou stranu nejsem ani nijak zvlášť nadšený. Téma dětského světa fantazie se okoukat snad ani nemůže (alespoň ne mě), spíš mi přišlo že se v tomhle ohledu klidně mohlo přitlačit na pilu. Největší problém jsem měl s hodně roztěkanou náladou filmu, včetně několika scén, které do něj skoro nepatřily (Leslieino "waltdisneyhovské" dovádění s rodiči) a koncem, který byl přes snahu o hřejivost prázdňoučký a zanechal celý filmu balancovat na hranici instantní zapomenutelnosti. Naopak naprosto nejstabilnějším pilířem byl výkon malého klučiny, Joshe Hutchersona, kterému tímhle přeju zdar v budoucích rolích. Když k tomu přidáme o něco slabší, ale stále obdivuhodný výkon AnnySophie, mátě najednou slušný důvod tenhle nenáročný, dětský filmek zkouknout. Rozhodně neublíží. 60% ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Buď mořem, já budu tvůj oceán. Buď jedinou jiskrou, já v tebe zahořím. Buď jediným zrnkem, já postavím z tebe Řím. Buď jedinou mou myšlenkou a já nebudu nikdy sám! Někdy, někdy je cesta životem zvláštní. Není to osudem, není to smůlou nebo štěstím, je to jen tím, co se ukrývá hluboko v nás, v našich nadějích, snech, v tom čemu a proč věříme. Bridge to Terabithia je zvláštní, zvláštní fantasy nespoutaná okázalou pompou, která umožňuje vaší vlastní fantazii pracovat, snít, toužit, prožívat a žít. Když se díváte a přesto máte pocit, že otáčíte stránky, když se díváte a přesto vidíte jen to co chcete vidět, zjistíte, že lidé, věci nejsou takové, jak je vnímáme očima, nýbrž takové, jak je vnímá naše srdce. Gabor Csupo vzal do ruky tužku, namaloval kluka, který i přes tíhu prostého bytí dokáže utéct do světa představ (skvěle ztvárněný Joshem Hutchersonem), dívku, co svým velkým světem fantazie a niterně šibalským úsměvem pohltí malý svět kolem nás (kouzelná, upřímně kouzelná AnnaSophia Robb) a kolem spoustu méně či více bizardních figurek. Ale pastelky, barvy, ty nechal v rukou diváka. Alespoň na chvíli, hodinu a půl, vrátil jsem se do dětství, do bezstarostných chvilek, kdy všechno bylo tak, jak jsem si přál a všechno o čem jsem snil bylo předemnou. “Zavři oči, ale svou mysl nech otevřenou.“ Tak jsem je zavřel a znovu jsem zažil krásný pocit, že sny ještě nezmizely. I přes fakt, že za filmem stojí trikový specialisté ze studia Wetta Digital, které je podepsáno třeba pod trilogií Pána prstenů, netvoří počítač hlavní devizu celého, plynule vyprávěného příběhu. A tak je to správné! Protože tak to podtrhuje už v úvodu napsané. Když ještě přidám dobře padnoucí frak hudebních aranží Aarona Zigmana, sladký pohled Zooey Deschanel (s kytarou jí to vážně sluší) a spoustu dobře napsaných dialogů - "Když budeš mít mysl otevřenou, můžeš stvořit svět", dostávám na každý pád nezvyklý, silný a opravdový příběh, který má tu moc vládnout nad emocemi. Tak co ještě říct? Život je těžký, ale nikdy ne tolik, aby jej neunesla křídla fantazie. [final rate: 90%] ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Pro fandy Terminátora 2 trochu nezvyklý pohled na Roberta Patricka v roli otce dvou dětí... Jinak jde o film, v němž se snoubí dojetí s napětím, dobrodružství s fantazií, i ta špetka romantična se zde najde. Je to moc příjemné pokoukání s neotřelými hereckými tvářemi, které zaujme nejen dětského, ale i dospělého diváka, jemuž není zcela cizí dětský svět fantazie. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (25)

  • Kvůli škrtům v rozpočtu byla knižní oslava Vánoc změněna na Jesseho (Josh Hutcherson) narozeniny. (Baltazzar)
  • Ve scéně, kdy Leslie (AnnaSophia Robb) říká Jessovi (Josh Hutcherson), že na dívčích záchodech brečí Janice Averyová (Lauren Clinton), si můžeme všimnout, že Jess lehce kulhá. Je to proto, že si Josh Hutcherson během natáčení při sportu příliš namáhal záda a způsobil si několik kostních naraženin. (Hromino)

Související novinky

Zemřel kameraman Michael Chapman

Zemřel kameraman Michael Chapman

22.09.2020

Z Los Angeles přišla dnes ráno zpráva o úmrtí známého amerického kameramana, režiséra a herce Michaela Chapmana. Na dva Oscary nominovaný tvůrce zemřel ve věku 84 let na srdeční selhání, informaci na… (více)

Carrie Bradshaw: První nákupy

Carrie Bradshaw: První nákupy

04.03.2012

Hrdinka Sexu ve městě se vrací. Bude však o něco hezčí a o hodně mladší. Sarah Jessicu Parker totiž nahradí osmnáctiletá AnnaSophia Robb, kterou si pamatujeme hlavně z Mostu do země Terabithia,… (více)

Mezi námi kluky

Mezi námi kluky

17.07.2007

U sledování traileru na fantasy Kronika rodu Spiderwicků, v níž Freddie Highmore opět objeví na zahradě úžasný svět kouzel (nedávno něco podobného zažíval v Athurovi a Minimojích) se člověk ptá, kde… (více)

Shyamalan: Rostliny jsou špatné, áno?!

Shyamalan: Rostliny jsou špatné, áno?!

01.06.2007

Nightovi (jak mu říkají anglicky mluvící publicisté, pro něž je přízvisko Shyamalan nezvládnutelný jazykolam) se to nakonec podařilo. Jak asi víte, po vlažně přijaté Ženě ve vodě už se hollywoodští… (více)

Reklama

Reklama