Reklama

Reklama

Most do země Terabithia

  • USA Bridge to Terabithia (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Film je adaptací stejnojmenného celosvětově úspěšného bestselleru Katherine Patersonové koprodukovaný dvěma předními filmovými studii Walt Disney Pictures a Walden Media, která se nedávno podepsala pod kinohitem Letopisy Narnie: Lev, čarodějnice a skříň. Dva hlavní představitelé, Jess a Leslie, vytvoří imaginární království Terabithia, plné kouzelných bytostí, v kterém se stanou králem a královnou. (SPI Film)

(více)

Recenze (780)

Matty 

všechny recenze uživatele

Abyste z mého hodnocení nepodlehli dojmu, že je to nějaký superfilm – ne, není, pouze se zde sešlo ohromné množství věcí, které mám rád: souboj student vs. škola, únik do světa fantazie, vyrovnávání se s životní realitou, vzletné scény podbarvené povznášející hudbou, pěkná a talentovaná mladá slečna, kterou bych chtěl mít za kamarádku atd. Režisér vše drží pohromadě v určité přijatelné míře a ač sám Maďar, dal vzniknout ukázkovému americkému bijáku. Plno velkých emocí nejlépe vynikne na velkém plátně, stejně jako mnoho neduhů: fantasy prvky nejsou implementovány příliš zdařile a když už, tak by jich nemuselo být tolik. Občas jsem měl nutkání začít si notovat „príliš veľa sentimentu“, hlavní hrdina v emotivnějších scénách dost přehrává, ale proč bych podobné malichernosti vyčítal snímku, který mě po prvních třiceti minutách chytl za srdce a až do spektakulárního finále nepustil. Navíc částečně ovlivnil můj život. Ne, že bych bezprostředně po zhlédnutí vyběhnul do přilehlého lesíku, házejíc za hlasitého výskotu po nic neušících veverkách šišky coby granáty. Ale při pohledu na strom už prostě nevidím jenom strom. Zkuste taky překročit svůj most, třeba se vám na druhé straně zalíbí. Jestli se vám zalíbí také nepohádkový a nedětsky realistický příběh o překračování podobných mostů a rizik s tím souvisejících, nemohu posoudit. Ačkoliv se mi Most do země Terabithia líbil převelice, uvědomuji si, že důvody mého nadšení pramení předně z mé povahy, o které toho díky podobným filmům začínám vědět více, než bych sám kdy dokázal zjistit. 90% Zajímavé komentáře: Nathalie, Martinius, obscurus ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Předně - tohle není primárně fantasy snímek typu ´Narnia´, ´Pán prstenů´ a spol., ani se jimi nesnaží být, ale to vůbec nevadí. Rozhodně je to moc příjemný film pro malé i velké "kluky a holky s hlavou v oblacích", který ukazuje, že nejlepší fantasy netvoří pánové Tolkien, Lewis a jiní, ale dětská doširoka otevřená mysl (a snad nejen ta). Takže nečekejte zástupy skřetů, elfů a víl (i když nějaká stvoření se zde najdou :o) ), ale spíše komorně vyprávěný příběh se dvěma bezvadně hrajícími dětskými představiteli. Nečekaný dějový zlom pak dává na srozuměnou, že skutečný život je na hony vzdálen od ´Terabithie´, ale ani velká bolest na duši cestu do kouzelné země fantazie neponičí. U takto koncipovaného dílka zcela nečekaný, ale zasloužený úspěch u zámořského publika Gaboru Csupovi, coby debutantovi na poli hraných celovečerních filmů, velmi přeju a těším se na jeho další film. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Paleta emocí bombardovala mé srdce, mou mysl, můj vnitřní pocit, můj rozum, můj sluch a mou duši s účinkem atomovky. Do Leslie jsem se zamiloval během několika sekund. Moje srdce ještě nikdy žádná holka nedokázala ukrást rychleji, ale nejlépe oblíkaný holce na světě, producentce nejkrásnějšího úsměvu pod širým nebem a majitelce očí naplněných životem až po okraj, bych uvěřil i to, že Jesus Kristus byl automobilový závodník. Má mysl se doslava nemohla dočkat až společně s Leslie a Jessem znovu a znovu navštíví Terabithii. Stačila krátká scéna ve které Jess, s Leslie a jejími rodiči malují pokoj a už mě můj vnitřní pocit šeptal "Toto si zapamatuj Pavle, až budeš mít děti, protože si budeš pamatovat, jak dát dětem radost a štěstí." Když mluvil tatínek Jesse / Robert Patrick / můj rozum mě napověděl, že dobrý člověk někdy nemusí budit okamžité sympatie. Můj sluch se při poslechu hudby dostal na svůj sluchový Mount Everst, ale nejvíce si užila má duše. Byla to právě má duše, která se sledovala příběh nastěhovaná v mých očích a v poslední části je postupně v podobě velkých a nekončících slz opouštěla. Emoční bombardování tak dosáhlo svého vrcholu, ale ani po skončení filmu nemám důvod následky bombardování odklízet. Proč ? Mám totiž zavřené oči a otevřenou mysl a můžu tak vytvořit celý svět ! ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Výborný detský film, na ktorý by som však dieťa do 12 rokov nevzal, pretože by ma kvôli nedostatku škriatkov, hovoriacich zvierat, obrov a inej hávede (trikové zábery z traileru sú všetky trikové zábery z filmu) zožralo od nudy. Pripomenulo mi to Nekonečný príbeh - nie kvôli celkovej kvalite či technickej vymakanosti, ale príbehom o sile detskej fantázie. Nečakaný a veľmi silný záver, ktorý to celé posúva niekam inam. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Pro fandy Terminátora 2 trochu nezvyklý pohled na Roberta Patricka v roli otce dvou dětí... Jinak jde o film, v němž se snoubí dojetí s napětím, dobrodružství s fantazií, i ta špetka romantična se zde najde. Je to moc příjemné pokoukání s neotřelými hereckými tvářemi, které zaujme nejen dětského, ale i dospělého diváka, jemuž není zcela cizí dětský svět fantazie. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nevídaně příjemný průlet krajinou, do které se dostane jen a pouze naše mysl, naše schopnost snít a náš pocit vnímat okolí tak, jak ho budeme chtít vnímat jen my. Země Terabithia je nádhernou krajinou vysněnou dětmi pro děti ale i dospělé a ty, kteří dokáží snít, protože i v dnešním světě je to neskutečně potřeba. Mně se film líbil, už jen tím, jak byl představován divákovi, jako nenápadná zábava, která se mi ze začátku zdála jako další Narnie a nakonec se z toho dokázalo vyloudit něco naprosto jiného, ale i tak příjemného. Jediné co mě opravdu rozčílilo byl fakt, že dabing dětí dabovali takřka třicetiletí dabéři, ale to je problém dabingu a ne filmu. Takže na film nemám vůbec nic. Příjemný rodinný film, který zabaví a donutí na něj koukat právě dětskýma očima, protože jinak to ani nejde. Co když televizi nemáme? - To si dělá srandu, ne? Tu máme i my a naši jsou na podpoře. - Táta říká, že zabíjí mozkový buňky. - Tvůj táta ví leda tak prd, my se na telku díváme každej den. - Taky to jde poznat. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý dětský film, který si paradoxně užijí spíš dospělí a odrostlejší děcka. Škoda prostřední části, kde to malinko ztrácí tempo. A ty děcka umí překvapivě docela dobře hrát! ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $60miliónovTržby USA $82,272,442Tržby Celosvetovo $136,900,708Tržby za predaj DVD v USA $45,127,751 //počet predaných kusov 2,651,055/videl v kine: 75%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Oč méně efektů a fantaskní výpravy, o to více duše a kouzla. Úvod možná působí dojmem rozněcovače fantazire pro vyhaslé emaře a emařky, nicméně výborný soundtrack a moc dobří dětští herci tomu dodávají radostné kouzlo svobodného fantazírování. Zvláštní směsice dětských omalovánek, Petera Pana a love story pro dospívající dostane nový rozměr po twistu, který pro mě překvapivě odkryl, jak moc jsem se dokázal do roztomilosti filmu vcítit. Velmi příjemné a nenásilně získané emoce, Gabor Csupo dokáže takřka do puntíku to, co Mark Forster se svou Zemí nezemí... podobně jako on sice nepřekypuje výraznou vizualitou, ale práce s postavami je výtečná a co bych to nepřiznal, i slzu jsem uronil. Film pro každého, kdo se rád vrací do dětství a občas bytuje ve snech. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Příběh je pokusem o přiblížení fantazie dětí ve věku, kdy fantazie dochází vrcholu a pod kamenem najdete poklad obrovských rozměrů a stejně jako poklad se pod vámi ukáže i stín jeho obrovského ochránce, před kterým budete muset utíkat, přes celý les až k vodě, kterou jen tak tak přeskočíte a on do ní spadne a vy se radostně půjdete dotknout svého pokladu, který mezi tím zmizel pod dalším kamenem...AnnaSophia Robb je neskutečně půvabná na svůj věk a ukradla si všechny scény pro sebe bezprostředností a křehkostí. Nejde nezávidět podobné výlety do fantazie s touhle princeznou. Moc rád bych s ní překročil nejeden most, pohleděl na nádhernou zemi Terabithii a jezdil s ní do školy autobusem:). Bohužel je ona to nejlepší na celém filmu. Fantazie je to méně než by jste čekali a chtěli a herecké výkony krom AnnySophie jsou průměrné a zapomenutelné. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Chytré filmy pro děti nevymřely. Jen po nich musíte pátrat i tam, kde byste je nečekali. Co se totiž maskuje jako další hloupá fantasy, může být příběh o obyčejném kamarádství se srdcem větším než celá Středozem. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Po hříchu celý snímek začíná předčasným vrcholem. Fantastickými úvodními titulky. Ovšem i po nich následuje film, který si konečně zaslouží označení fantasy, jelikož dokáže rozbouřit vaši fantazii. Má radost neznala mezí. Jenže došlo na zabijáka většiny současných filmů podobného ražení. CGI scény, které zde nemají sebemenší opodstatnění a hlavně zabíjejí právě tu zmiňovanou největší přednost. Tam kde předtím pracovala vaše fantazie na plné obrátky, tak tam nechávají nyní tvůrci pracovat počítač. A celá atmosféra tím jde do háje. Bohužel se jí pak nedaří nahodit zpět. Jsou tu momenty kdy to skoro vypadá, že ano, ale nikdy se to nedotáhne. Navíc, i přes přítomnost vynikající orchestrální hudby, jsou tu mnohé scény podbarvené popovými songy, jejichž texty jsou opravdové peklo (jeden příklad za všechny - malování pokoje, ta scéna je tím zcela zabitá). Nerad bych vyvolal dojem, že je Terabithia špatná. Není. Dokonce v marastu současné zaoceánské dětské tvorby je svým způsobem jasným králem. Jen je na ní evidentní o kolik mohla být lepší. Takhle promrhaný potenciál je prostě na pořádného facana autorům. Snad by se z něj pro příště poučili. ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Krásný film, opravdu krásný. A tak dojemný. ____ Koncept a scénář filmu, ač se to nezdá, je velice originální. 1, Nemáme totiž do činění s otřepaným dobrodružstvím dětí, které v kouzelné zemi na straně dobra porazí zlo, naopak postavy neustále pendlují mezi školou, rodinnou a Terabithiou. Film se víceméně nikdy nerozjede a staví na rozvíjení několika vedlejších epizod (otec, malování, učitelka, šikana). Díky absenci nosné linie děje nelze dopředu nic předvídat a kupříkladu stěžejní zvrat bych se nebál označit za geniální a šokující. 2, Klasický model loserovství vykoupeného fantasií a návštěvami pohádkových krajů je v tomhle filmu totálně překopán. Jistě, jde tu o fikci, ovšem nerelativizuje se zde fikce filmová (uvěřitelnost filmu samotného), ale fikce uvnitř filmu (uvěřitelnost pohádek). Není kladen důraz na cizí světy, jen na to, zda vůbec mohou existovat. A i proto si film může dovolit poněkud tristní monstra, protože o ně vůbec nejde. A ano, AnnaSophia Robb je božská. Vlastní jakous auru. Nikoliv sexuální, spíše auru dobrosrdečnosti. Klaním se matce přírodě. ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Verze pro ty, co neviděli (beze spoilerů): krásný a poetický film o radostech a strastech dětství, navrch s výbornými hereckými výkony představitelů hlavních dětských rolí (AnnaSophia je nesmírný talent). Verze pro ty, co viděli (je tu něco jako spoiler!!!!!).....................................................................: že jsem nebyl sám, kdo na konci tak strašlivě brečel? Ufff, ještě teď mám na krajíčku... Edit.: podruhé už to bylo lepší, ale stejně jsem se jim neubránil... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Dětská fantazie nezná mezí...zavřít oči a nechat otevřenou svoji mysl - TERABITHIA..... Děti 7 - 12 let se budou zaobírat trikovou stránkou (třeba se bát) a děti starší zase můžou narazit na věci, se kterými se ještě ve svém životě nesetkali. Z toho vyplývá, že je to film pro děti, který ovšem může potěšit celou rodinu. Záleží na tom, jak moc jste schopní zavřít oči a nechat otevřenou svoji mysl ??? P.S. hodně mne překvapilo celkové vyznění příběhu. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem ukázky, viděl jsem velkého obra, viděl jsem velký chodící strom, viděl jsem podivné skakající příšery a říkal jsem si : "hmmm, zřejmě něco ve stylu Pán prstenů a nebo Harry Potter. Bohužel, dětský film o praštěných puberťácích, co si vymýšlejí debilní báchorky! Nechápu, proč tato pitomina byla nevhodná pro děti do 12 let? Že by tam byl sex? ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

:::::::::::::::::::::::::::: Moc krásný film nejen pro děti ! Já moc fantasy nemusím, ale tohle bylo super !!! :::::::::::::::::::::::::: ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Just close your eyes and keep your mind wide open… Škola může být peklo. Zvlášť pro dvanáctiletého kluka, který zdědil růžové tenisky po starší sestře, a dívku, která nemá doma televizi. Nerozlučné přátelství uzavřou tichý farmářský synek Jesse s vášní pro kreslení a rychlonohá Leslie se snílkovskýma očima, která se přistěhovala do jeho sousedství. On fantazíruje v říši obrazů, ona vytváří čarovné příběhy z černých písmenek, ale až spolu dokážou připevnit dennímu snění skutečná křídla a prožívat dobrodružství v zemi, kam nikdo ze školních trapičů nemůže vkročit____ Maďarský trnoocasý drak Gabor Csupo dokázal bravurně otočit kormidlem zpět do časů stromových obydlí, číhajících stvůr a dobrodružných her. Je to běh s větrem o závod, let, při kterém nemyslíte na pád a nakonec očistná procházka slzavým údolím. Bridge to TEARabithia (ne, to není překlep) je nejpřirozenější portrét dětství, se všemi jeho radostmi a krutostmi, zasazený do kouzelného písničkově-instrumentálního rámu. A pokud jste stejně jako já něco podobného sami prožili, připadá vám, že Leslie s Jessem nejen sledujete, ale že je do kouzelného lesa následujete. P.S. Jednou se na tenhle klenot bude vzpomínat i jako na debut zářivé hollywoodské hvězdy, AnnaSophie Robb…9/10 ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Aaron Zigman: 1. I Learned From You - Miley Cyrus [3:24] ,2. Try - Hayden Panettiere [3:19] ,3. Keep Your Mind Wide Open - AnnaSophia Robb [3:36] ,4. A Place For Us - Leigh Nash/ Tyler James [4:01] ,5. Another Layer - Jon McLaughlin [3:30] ,6. Shine - The Skies of America [3:52] ,7. Look Thorugh My Eyes - Everlife [3:11] ,8. Right Here - Jeremy Camp [4:13] ,9. When You Love Someone - Bethany Dillon [3:30] ,10. Seeing Terabithia [1:07] ,11. Into the Forest [5:59] ,12. The Battle [6:12] ,13. Jesse's Bridge [1:34], ()

Související novinky

Zemřel kameraman Michael Chapman

Zemřel kameraman Michael Chapman

22.09.2020

Z Los Angeles přišla dnes ráno zpráva o úmrtí známého amerického kameramana, režiséra a herce Michaela Chapmana. Na dva Oscary nominovaný tvůrce zemřel ve věku 84 let na srdeční selhání, informaci na… (více)

Carrie Bradshaw: První nákupy

Carrie Bradshaw: První nákupy

04.03.2012

Hrdinka Sexu ve městě se vrací. Bude však o něco hezčí a o hodně mladší. Sarah Jessicu Parker totiž nahradí osmnáctiletá AnnaSophia Robb, kterou si pamatujeme hlavně z Mostu do země Terabithia,… (více)

Mezi námi kluky

Mezi námi kluky

17.07.2007

U sledování traileru na fantasy Kronika rodu Spiderwicků, v níž Freddie Highmore opět objeví na zahradě úžasný svět kouzel (nedávno něco podobného zažíval v Athurovi a Minimojích) se člověk ptá, kde… (více)

Shyamalan: Rostliny jsou špatné, áno?!

Shyamalan: Rostliny jsou špatné, áno?!

01.06.2007

Nightovi (jak mu říkají anglicky mluvící publicisté, pro něž je přízvisko Shyamalan nezvládnutelný jazykolam) se to nakonec podařilo. Jak asi víte, po vlažně přijaté Ženě ve vodě už se hollywoodští… (více)

Reklama

Reklama