Reklama

Reklama

Most do země Terabithia

  • USA Bridge to Terabithia (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Film je adaptací stejnojmenného celosvětově úspěšného bestselleru Katherine Patersonové koprodukovaný dvěma předními filmovými studii Walt Disney Pictures a Walden Media, která se nedávno podepsala pod kinohitem Letopisy Narnie: Lev, čarodějnice a skříň. Dva hlavní představitelé, Jess a Leslie, vytvoří imaginární království Terabithia, plné kouzelných bytostí, v kterém se stanou králem a královnou. (SPI Film)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (780)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Nejpříšernější dabing,který jsem kdy slyšela.Na druhou stranu jsme se s přítelem alespoň nasmáli tomu,jak třináctiletého kluka mluvil třicetiletý chlap.Nebýt toho,tak se moc nezasmějeme.Myslela jsem,že jdu do nějaké fantasy a ono ouha; celé je to jen o dvou dětech s bujnou fantazií.Koukat se na to dalo a konec byl vskutku smutný,ale to bohužel k dobrému zážitku nestačí..tak nějak nevím,co tím chtěl básník říci:-)Možná se na to někdy podívám znovu a zjistím to.. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Paleta emocí bombardovala mé srdce, mou mysl, můj vnitřní pocit, můj rozum, můj sluch a mou duši s účinkem atomovky. Do Leslie jsem se zamiloval během několika sekund. Moje srdce ještě nikdy žádná holka nedokázala ukrást rychleji, ale nejlépe oblíkaný holce na světě, producentce nejkrásnějšího úsměvu pod širým nebem a majitelce očí naplněných životem až po okraj, bych uvěřil i to, že Jesus Kristus byl automobilový závodník. Má mysl se doslava nemohla dočkat až společně s Leslie a Jessem znovu a znovu navštíví Terabithii. Stačila krátká scéna ve které Jess, s Leslie a jejími rodiči malují pokoj a už mě můj vnitřní pocit šeptal "Toto si zapamatuj Pavle, až budeš mít děti, protože si budeš pamatovat, jak dát dětem radost a štěstí." Když mluvil tatínek Jesse / Robert Patrick / můj rozum mě napověděl, že dobrý člověk někdy nemusí budit okamžité sympatie. Můj sluch se při poslechu hudby dostal na svůj sluchový Mount Everst, ale nejvíce si užila má duše. Byla to právě má duše, která se sledovala příběh nastěhovaná v mých očích a v poslední části je postupně v podobě velkých a nekončících slz opouštěla. Emoční bombardování tak dosáhlo svého vrcholu, ale ani po skončení filmu nemám důvod následky bombardování odklízet. Proč ? Mám totiž zavřené oči a otevřenou mysl a můžu tak vytvořit celý svět ! ()

Reklama

Lavran 

všechny recenze uživatele

Zaplaťpánbu nejde o typickou fantasy, jak jí dnes chápe většina spoluobčanů (rozuměj fantasy typu Narnia a spol.)! Osobně jsem byl velmi mile překvapen, protože jsem se domníval, že Terabithia bude přesně z té sorty rozprávek o dětech, co nalezly kouzelný svět kdesi cosi, a tam vyhrály mezinárodní kolo v loterii krále Lothara. Leč, chyba lávky (či mostu, chcete-li)! Terabithia je totiž příběh o FANTAZII. Komorní příběh o představách, které nachází předobraz v našem každodenním životě, v lidech a věcech okolo nás, o představách, které nám pomáhají se vyrovnat se ztrátou a vlastními chybami. Navíc neškodí ani fakt, že sem tam Terabithia uhodí i na vážnější notu a slabší povahy tak budou muset zatlačit několik slz. Ach ano... Aaron Zigman se vyzná. :) ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Dětský fantasy film o fantasii, kde divní jsou divnými a zvrat není v tom, že by se divně začala chovat i většina ostatních, ale v tom, že se dva divní najdou a skamarádí. Aby si v člověku film našel svého diváka, musí být člověk pořád dítětem, které si v myšlenkách dokáže vytvořit mnohé barvité světy, pakliže takovým dítětem kdy byl. Nepodceňovala bych ani ty, kdo jsou stále ještě dětmi, ony děti jsou mnohem vnímavější a moudřejší, než jim dospělí často chtějí přiznat. Každý, kdo svým představám nepřistřihává křídla, si může vytvořit most do libovolných světů. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Příběh je pokusem o přiblížení fantazie dětí ve věku, kdy fantazie dochází vrcholu a pod kamenem najdete poklad obrovských rozměrů a stejně jako poklad se pod vámi ukáže i stín jeho obrovského ochránce, před kterým budete muset utíkat, přes celý les až k vodě, kterou jen tak tak přeskočíte a on do ní spadne a vy se radostně půjdete dotknout svého pokladu, který mezi tím zmizel pod dalším kamenem...AnnaSophia Robb je neskutečně půvabná na svůj věk a ukradla si všechny scény pro sebe bezprostředností a křehkostí. Nejde nezávidět podobné výlety do fantazie s touhle princeznou. Moc rád bych s ní překročil nejeden most, pohleděl na nádhernou zemi Terabithii a jezdil s ní do školy autobusem:). Bohužel je ona to nejlepší na celém filmu. Fantazie je to méně než by jste čekali a chtěli a herecké výkony krom AnnySophie jsou průměrné a zapomenutelné. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (25)

  • Režisér Gábor Csupó byl na poli celovečerních hraných filmů debutantem. Měl za sebou ale mnohaletou práci producenta a šéfa animace na Simpsonových (od r. 1989), v nichž, mimochodem, podle jeho vizáže vytvořili diletantského lékaře Nicka Rivieru (Hank Azaria). (imro)

Související novinky

Zemřel kameraman Michael Chapman

Zemřel kameraman Michael Chapman

22.09.2020

Z Los Angeles přišla dnes ráno zpráva o úmrtí známého amerického kameramana, režiséra a herce Michaela Chapmana. Na dva Oscary nominovaný tvůrce zemřel ve věku 84 let na srdeční selhání, informaci na… (více)

Carrie Bradshaw: První nákupy

Carrie Bradshaw: První nákupy

04.03.2012

Hrdinka Sexu ve městě se vrací. Bude však o něco hezčí a o hodně mladší. Sarah Jessicu Parker totiž nahradí osmnáctiletá AnnaSophia Robb, kterou si pamatujeme hlavně z Mostu do země Terabithia,… (více)

Mezi námi kluky

Mezi námi kluky

17.07.2007

U sledování traileru na fantasy Kronika rodu Spiderwicků, v níž Freddie Highmore opět objeví na zahradě úžasný svět kouzel (nedávno něco podobného zažíval v Athurovi a Minimojích) se člověk ptá, kde… (více)

Shyamalan: Rostliny jsou špatné, áno?!

Shyamalan: Rostliny jsou špatné, áno?!

01.06.2007

Nightovi (jak mu říkají anglicky mluvící publicisté, pro něž je přízvisko Shyamalan nezvládnutelný jazykolam) se to nakonec podařilo. Jak asi víte, po vlažně přijaté Ženě ve vodě už se hollywoodští… (více)

Reklama

Reklama